Şimdi Ara

Windows 10 %100 disk kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam

    Windows 10 da bilgisayar açılışında disk kullanımının %100 e çıkıp bir süre böyle kalması sorununu hemen hemen herkesin yaşadığı bir sorun. Bunu kesin olarak çözebilen var mı veya bunun farkında olarak bunu ortadan kaldırmaya yönelik herhangi bi güncelleme falan gelecek mi? Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yorum yazarsanız sevinirim.

    Tşk



  • Eğer SSD yoksa direkt SSD kaynaklı bir sorun. Ne yazık ki SSD'ye geçmek dışında hiçbir çözüm yok. Ben de aynı sorunu yaşıyorum. Tarayıcı harici kullanım yapmadığım için neyse ki sorun yaşamıyorum ama çok kötü bir sorun. Bir ara düzelmişti bu aralar tekrar başladı. Aynı sorun windows 8.1'de de vardı. 120 gb'lık alarak geçmeyi düşünüyorum ben de yakın zamanda.
  • Belki de normal bir durumdur. Sonuçta açılışta diskteki programlar açılmıyor mu veya servisler, arka plan servisleri, güncelleme servisleri, zamanlanmış görevler ıvır zıvır...

    Tabi üsteki mesajda denildiği gibi SSD kullanmıyorsanız SSD kullanarak bu süreyi kısaltabilirsiniz.
  • hızlı getirmeyi (sysmain) hizmetlerden devre dışı bırakıp pc'yi yeniden başlatın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostweb -- 29 Nisan 2019; 14:51:7 >
  • -Master kullanıcısına yanıt
    Siz ssd taktiktan sonra bu sorun tekrar olmadi mi?

    Ssd takmayi zaten istiyordum ama garantimin bitmesini bekliyorum.
  • WaxKitten kullanıcısına yanıt
    Hic normal oldugunu sanmiyorum. İslemleri izledigimde kasacak hicbirsey gorunmuyor. Cok mantiksiz bir hata gibi geliyor. 3-5 mb lik birkac islem koskoca diski nasil %100 yapabiliyor anlamiyorum. Zaten ileri derecede pc kullanici degilim belki gozden kacan bisey vardir ama genel olarak bu olmamasi gereken bi durum
  • ghostweb kullanıcısına yanıt
    Oncesinde denemedigim hicbir yol kalmadi ve hicbiri de sorunu gidermedi. Tertemiz bir kurulum yaptim yine devam ediyor.

    Bunu anlatmamin sebebi, hicbir ozrllikten vazgecmeye gerek yok, bu mantiksiz hata her durumda herkesin basina geliyor anlasilan
  • Hızlı getirme, Windows search, Windows uptade ve Windows defender ı durdur ve devre dışı bırak. Ancak Windows defender hizmetlerden müdahale edilemiyor. Kayıt defteri girdisi olacak mrt_ hocamın konusunda, onunla yapılıyor. Bir de dws lite ı indir ve profesyonel modda çalıştır. İnan bana ne zaman Windows 10 kursam bunlarla nefes alıyor pc. Bi dene
  • hocam önceden bu işlemleri denediğimde de kalıcı bir çözüm elde edememiştim. sıkıntı gerçekten başka. üstelik win search farkında olmasakta çok sık kullandığımız bir özellik. ben herhangi bir özellikten feragat etmek zorunda olduğumuzu düşünmüyorum. sıkıntı yazılımsal ama çözülemiyor. belkide tek yolu diğer arkadaşın dediği gibi ssd takmak.ama tavsiyeler için teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gurgaon

    hocam önceden bu işlemleri denediğimde de kalıcı bir çözüm elde edememiştim. sıkıntı gerçekten başka. üstelik win search farkında olmasakta çok sık kullandığımız bir özellik. ben herhangi bir özellikten feragat etmek zorunda olduğumuzu düşünmüyorum. sıkıntı yazılımsal ama çözülemiyor. belkide tek yolu diğer arkadaşın dediği gibi ssd takmak.ama tavsiyeler için teşekkürler
    Ssd candır elbette
    Ancak Windows 10 koca bir fiyasko. Milleti fişliycez diye her türlü saçma sapan uygulamayı entegre etmişler. Ben şahsen aynen anlattığım gibi yapıp kullandım. Ve her seferinde hiç bir sorun yaşamadım. Tercih senin tabii ki




  • insanları fişlemeyen hiçbir program yok. ayrıca sıfır log vpnlerinde tamamı yalan her hangi bir suç unsuru varsa elini koymuş gibi buluyorlar ki daha yeni 8 kişi yakalandı. kısacası sanal ortamda güvende olmak tamamen imkansız.o yüzden windows 10 masum bile kalabilir kaldıki windows 7 de daha fazla casus program var kapat kapat bitmiyor.açık kaynak yazılımlarıda dahil hepsinde uygulama geliştirmeye katılma adı altında topluyorlar zaten ismi çok yasal gözüktüğü için kimse çakmıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ghostweb

    insanları fişlemeyen hiçbir program yok. ayrıca sıfır log vpnlerinde tamamı yalan her hangi bir suç unsuru varsa elini koymuş gibi buluyorlar ki daha yeni 8 kişi yakalandı. kısacası sanal ortamda güvende olmak tamamen imkansız.o yüzden windows 10 masum bile kalabilir kaldıki windows 7 de daha fazla casus program var kapat kapat bitmiyor.açık kaynak yazılımlarıda dahil hepsinde uygulama geliştirmeye katılma adı altında topluyorlar zaten ismi çok yasal gözüktüğü için kimse çakmıyor.
    Kesi doğru. Bu ortamda %100 güvenlik diye bişey yok. Ancak w7, 10a göre az daha iyi.
  • Tekrar merhaba

    Tavsiyeye kulak verip ssd aldim. Yarin sabah elimde olacak. Bendeki laptop sata3 halihazirdaki hdd 2.5 inc, ssd de 2.5 inc. Internette izledim upgrade videolari cogu kisinin hdd yerine taktigi ssd tam oturuyor umarim bende de oyle olur.

    Bu arada danismak istedigim şu; sifirdan kurulum yapcam. Windows 10 iso indirdim rufusla usb yaptim o simdiden hazir. Laptop icindeki hdd den almak jstedigim verileri buluta attim.

    Yarin dogrudan kasayi acip hdd yi cikarip paketinden cikardigim ssd yi oldugu gibi hdd yerine takip kasayi kapatip hemen kullanmaya basliyorum degil mi? Ssd takip kullanmadan once yapilmasi gereken bir islem yoktur sanirim. Eger ongoremedigim birsey varsa soyleyin lutfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurgaon -- 27 Mayıs 2019; 21:41:44 >
  • Ürün anahtarı kayıtlıdır mutlaka. Ama yine de öğrenip yaz bi yere her ihtimale karşı. Ardından aynen dediğin gibi kurulum yap. Bitince pc İnternete bağlı olmasın. İlk ekranda hızlı ayarları seçmeden, tüm tiklerin işaretini kaldır. Pc tam açılınca ilk önce hizmetlerden ilk mesajda dediklerimi yap. Dws lite ı mutlaka kullan. Bitince meydan senin..
  • Cok tesekkurler 😊
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gurgaon

    Cok tesekkurler 😊
  • Bu sorunu ben de yaşadım hemde ssd varken.
    daha önce de windows 10 kullanıyordum fakat sorunu gpt formatın en güncel windowsu kurduktan sonra yaşadım.
    o kadar yoğun kullanıyordu ki mavi ekran hatası verip restart atıyordu bilgisayar.
    rufus yazılımı sayesinde flash diske mbr formatın yazdım ve c yi tekrar mbr formatına dönüştürdüm ve öyle kurdum sorunum çözüldü.
    ayrıca c üzerine gelip özelliklere girdikten sonra dizin haline getirme seçeneğini kapattım.
  • Windows 10 %100 disk kullanımı

    Hocam merhaba. google drive yükledim pc ye ama sonra kaldırdım. kaldırmama rağmen başlagıçtan defolup gitmedi bu. bunu nasıl silerim? program normal silindi gitti bu artığı kaldı :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gurgaon

    Windows 10 %100 disk kullanımı

    Hocam merhaba. google drive yükledim pc ye ama sonra kaldırdım. kaldırmama rağmen başlagıçtan defolup gitmedi bu. bunu nasıl silerim? program normal silindi gitti bu artığı kaldı :)
    Görev yöneticisinde başlangıç kısmında var mı bi bak bakalım? Ayrıca ccleaner programında sol menüde araçlar sekmesinde başlangıçta kısmına bak. Ardından kayıt defteri sekmesine gel. Sorunlar için tara. Bitince çıkan her şeyi sil. Ordan silmek daha sağlıklı. Bunlar çözüm olmazsa kayıt defterine gir. Google drive ı ara. Çıkan her girdiyi sil. Yeniden başlat. Yine düzelmezse Google drive ı tekrar kur. Kaldırırken iobit uninstaller ı kullan. Kalıntıları siler o.




  • Hocam tekrar merhaba.
    ekran çözünürlüğüm 1366x768 max değer. ben istiyorum ki laptopun ekranı normal kullanımda da hd çalışsın. bunu yapmak mümkün mü? ayarlarda yukarıdaki değerin üstünde bir çözünürlük değeri vermiyor. ekran kartını soraranız intel 620. eğer yapmak mümkünse bunu yapacak olmanın herhangi bir zararı olur mu?

    Çok teşekkürler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.