Şimdi Ara

Windows 10 maceram ve bitmeyen sorunlar, yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Dreamspark üzerinden Windows 10 Education iso indirdim ve dvd'ye yazdırdım. BIOS ayarlarından boot seçeneğinden dvd'yi seçtim ve boot ettim. Ancak mavi Windows logosunda kalıyordu. Günlerce uğraştım ileriye gidemedim oradan. Bugün sabah Windows yükeleme ekranına gelmeyi başardım. Dil vs. seçtikten sonra key'i girip kurulumu başlattım. İşlemleri yaptı ve bilgisayarı yeniden başlattı. Ardından bir kaç işlem daha yaptı ve o da %100 olunca yeniden başlattı bilgisayarı. Bu aşamadan sonra yine mavi Windows logosunda kaldı. Yaklaşık 5 saat beklettim belki düzelir diye ama nafile. Laptop'ın güç düğmesine basılı tutarak kapattım ve yeniden açtım bilgisayarı. Bu sefer "Otomatik Onarıma Hazırlanılıyor" diyordu ve yine ilerleme kaydetmiyordu.

    İnternette birkaç araştırma yaptım ve aşağıda linkini verdiğim videoyu buldum. Bu videoda 22:04'de anlatmaya başladığı yöntemi uyguladığımda Windows açıldı ve masaüstüne gelebildim. Birkaç driver yükledim ve bilgisayarı yeniden başlattım. Bu sefer bilgisayar yine açılmıyordu mavi Windows logosunda takılıyordu yine. Tekrar laptop'ın güç düğmesinden kapattım ve tekrar açtım. Bu kez yine "Otomatik Onarıma Hazırlanılıyor" yazısı geldi karşıma. Bu aşamada videodaki işlemleri tekrar yapıp masaüstüne yeniden gelebildim.

    Artık bilgisayarı kapatmaya korkuyorum. Yok mudur bunun bir hal çaresi?


    Uyguladığım çözümü 22:04'den itibaren anlatmaya başlıyor.








  • Rufus ile usbye yazdır indirdiğin iso dosyasını öyle dene birde.Yine aynı hatalarla karşılaşırsan iso dosyasını değiştir MSDN olmasına dikkat et.
  • Cirkin_01 kullanıcısına yanıt
    Hocam Rufus ile yazdırıp denedim yine açılmamıştı yükleme ekraı. MSDN nedir?
  • Üzerinde hiçbir oynama yapılmamış sistemdir..Microsoftun yayınladığı gibi yani.
  • Cirkin_01 kullanıcısına yanıt
    Hocam henüz girebiliyorum... Bilgisayarı tanıdık bir bilgisayarcıya bıraktım. Sorunları anlattım. Bugün geri aldım ve dedi ki Win10 tüm sürümlerini denedim olmuyor, win8 yükledim dedi verdi elime.
    Win10 desteklemeseydi bilgisayarım ben Win10 yüklü bir şekilde nasıl masaüstüne gelip akıcı bir şekilde dolanabilirdim ki?
  • Windows 10 kurulu iken windows yükleme ekranına gelmeden önce f8'e basın. Gelen menüde windows başlatma seçeneklerine girin. Hatadan sonra otomatik yeniden başlatmayı devre dışı bırak olması lazım. Sanırım 9 numarada idi. Bunu yaptıktan sonra bilgisayarı açın. Mavi ekran hata kodunu alın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sistem özellikleri neler? Bu arada normalde ağır açılma gibi bir şikayetin varmıydı ?
  • @Adrenalin_
    hocam win10 yüklü iken o f8 işlemini denedim fakat herhangi bir menüye ulaşamadım maalesef. zaten şuan win10 yüklü değil, verdiğim adam 8 yüklemiş.

    carso
    Intel Pentium P6100 2.0 GHz
    6 GB Ram
    Intel HD Grafik

    win7 kullanırken biraz yavaştı laptop, açılışı da ortalama seviyelerdeydi. Win10 kullanırken masaüstü performansı gerçekten mükemmeldi.

    @İzmirliMurat
    böyle bir seçenek yoktu bende dostum
  • Kazara actiginizda sağ taraftan guc seceneklerine girip shift tusuna basarken yeniden baslata basarsaniz ulasirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Adrenalin_

    Kazara actiginizda sağ taraftan guc seceneklerine girip shift tusuna basarken yeniden baslata basarsaniz ulasirsiniz.

    Şuan 8 yüklü hocam. İşlerim olduğundan dolayı geri Win10 ile yüklemeyi deneyemedim. Bir ara yine denemeyi düşünüyorum. O vakit dediğinizi uygulayacağım. Çok teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.