Şimdi Ara

Windows 11 sonradan gelen donma/kasma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. Uzun süredir Windows 11 kullanıcısıyım. Son birkaç aydır bilgisayarım yavaşlamaya başlamıştı, son zamanlardaysa ciddi anlamda yavaşladı. Oyunlarda herhangi bir fps problemleri yok fakat eskiden yaşamadığım drop gibi sorunları şu an az da olsa yaşıyorum. Oyunlarda pek bir şey olmasa da Windows çok fazla donuyor kasma yapıyor. Normalde her şeyi tak diye açarken şu an Windows açıldıktan hemen sonra dosya gezginini ya da tarayıcıyı bile geç açıyor. (SSD kullanıyorum.)




  • Aleyküm selamlar. Acaba cpu'yu aşırı kullanan bir şey var mı baktınız mı? Belki atık dosyalar, arka planda çalışan şeyler de yavaşlatıyor olabilir.

  • Uzun zamandır temiz kurulum yapılmadıysa, temiz başlangıç yapın derim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhanercan -- 25 Şubat 2023; 3:36:8 >
  • Exfat E kullanıcısına yanıt
    Windows 11 sonradan gelen donma/kasma

    Değerler normal görünüyor hocam.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: erhanercan

    Uzun zamandır temiz kurulum yapılmadıysa, temiz başlangıç yapın derim.

    Temiz kurulum yapalı 2 ay olmamıştır hocam. Yeni yaptım sayılır.

  • Pawrien P kullanıcısına yanıt

    Ssd in yakında bozulacak, verilerini yedekle. Deneme şansın varsa farklı bir ssd takıp dene.

  • Ne yazık ki şu an bir depolama birimi alacak bütçem yok. Acaba bu donmaları vesaire bir süreliğine çözmek gibi bir şansım var mı hocam?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pawrien

    Ne yazık ki şu an bir depolama birimi alacak bütçem yok. Acaba bu donmaları vesaire bir süreliğine çözmek gibi bir şansım var mı hocam?

    Güvenli modda çalıştırıp herhangi bir yazılımdan mı kaynaklanıyor diye bak istersen.Oyunları kurarken zararlı yazılımda bulaşmış olabilir. Ben de laptopa 6-7 ay önce 1tb 2.5 inç sata ssd almıştım bozuldu, elimde 256 lık ssd vardı onu taktım. Dediğin gibi bendede takılmalar başlamıştı. Ram leri kontrol ettim, termal macunu yeniledim, fan temizliği yaptım değişen birşey olmadı. Ssd oldukça hızlı ama riskli. Bilgisayarın masaüstü mü diz üstü mü?. İmkanın varsa ssd ve ram lerin söküp sarı kısmını silgiyle yavaşca siler gibi temizleyip tekrar tak. Fan temizliği ve termal macunu yenile. Masaüstü ise güç kaynağını da dikkate al.





  • Masaüstü kullanıyorum. Açıkçası virüs bulaştığını düşünmüyorum. Önerdiğiniz yolları uygulayıp tekrar yanıt yazacağım hocam. Sevgiler.

  • Wİndows 10 dan Windows 11 e yükselttikten sonra (Sıfır kurulum değil, güncelleme ile gelen kurulum, sonrasında eski windows.old dosyalarını silmiştim yer açılsın diye) benim masaüstü PC de donma olayları başladı. Bir süre kullandım ve iyice sıkılınca sıfır windows 11 indirdim USB bellek ile kurulum yaptım, sürücüler vs. kuruldu. Sonrasında yine donmalar devam etti. Az önce bir youtube videosunda yorumlarda denk geldi. AMD işlemci kullanıcılarında mı var acaba sorun emin değilim, neyse kısacası BIOS ta GLOBAL C-STATE ayarını OFF yapınca donma olmadığını belirtiyordu. Şimdi denedim bakalım ne olacak.


    Windows 11 sonradan gelen donma/kasmaWindows Reportyoutube
    ??DriverFix is now discontinued, but Outbyte Driver Updater is now available: https://out.reflectormedia.com/c?o=20565757&m=17686&a=498500&aff_sub1=MQ5_Hb6B7Eo&aff_sub2=YT y4ULI57jjLI&banner=YT Interested in how to FIX: Windows 11 keeps freezing randomly? This video will show you how to do it! No one wants problems with their OS. You just got the Windows 11 update and you are curious about how it works, and well, it starts freezing. Let's get through a few solutions to fix this issue in no time! > Check articles with full guides: https://windowsreport.com/windows-11-keeps-freezing/ =y4ULI57jjLI Commandlines: 1. DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth 2. sfc /scannow 3. chkdsk c: /f /r - Contents of this video ---------- 0:00 - Intro 0:14 - Run a system file scan 0:36 - Run a disk scan 0:58 - Reduce your monitor’s resolution setting 1:24 - Check for RAM issues 1:48 - Expand virtual memory allocation 2:41 - Reset Windows 11 to factory defaults > STAY CONNECTED: https://www.facebook.com/WindowsReport > Got a different tech issue? Are you looking for a troubleshooting guide? Go to: https://windowsreport.com/ > If you found this video useful, give us a like and subscribe to our YouTube channel.
    https://www.youtube.com/watch?v=y4ULI57jjLI

    @Pawrien




    Windows 11 sonradan gelen donma/kasma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLastNinja -- 18 Temmuz 2023; 0:14:37 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.