Şimdi Ara

Windows 7 AHCİ Problemi/Verimsiz SSD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler tüm donanımhaber ailesine.
    Geçtiğimiz günlerde elimdeki 6-7 yıllık sistemin yetersiz gelmesi sonucu sistemimde köklü bir yükseltmeye giderek aşağıda bilgilerini verdiğim yeni yoldaş sistemime kavuşmuş oldum.

    Anakart : MSI 970A-G43 Amd 970 2133MHz(OC) DDR3 USB3/SATA3 AM3+ ATX
    İşlemci : AMD FX-6100 3.3GHz Soket AM3
    RAM : Hi-Level 8GB 1333MHz DDR3 Soğutuculu
    Depolama : Crucial BX200 240GB 540MB-490MB/s 2.5" Sata 3 SSD
    SAMSUNG 1 TB 7200 Rpm 32 Mb HDD
    Ekran Kartı: ATİ Radeon HD 4850 1Gb 256 bit
    Kasa : Aerocool V3X Advence 600 watt
    OS : Windows 7 Ultimate with SP1 64 bit

    Şimdi yaşadığım önemli soruna gelecek olursak, büyük bir umutla hem SATA3 destekli anakart hem de SSD alarak sağlam bir hıza kavuşacağımı sanmışken tüm teslerde benim için geçer not almayan, hatta eski çift çekirdek sistemimin bile hiç yaşatmadığı takılma/donma problemleri olan bir sistem sahibi oldum. Bu testlerden birini aşağıda paylaştım.
    Öncelikle belirttiğim gibi okuma/yazma değeri 540mb/490mb 60.000-70.000İOPS değerlerine sahip SSD kullanmama rağmen bu kadar düşük verim almamın sebebi ne olabilir?
    Ayrıca bu problemi biraz aşmaya çalışarak sistemi AHCİ olarak çalıştırma denemelerim de hüsranla sonuçlandı.
    Örneğin, BİOS ayarlarında ilgili yerden İDE yerine AHCİ seçerek, kayıt defterinden(regedit) gerekli ayarları,düzeltmeleri yaparak, microsoftun ilgili Fix yazılımını kurarak denediğim AHCİ ye geçme çabalarım hep sonuçsuz kaldı ve her denememden sonra sistem cortlayarak(mavi ekran değil siyah ekran verdi-başlangıç onarma) mecburen önüme gelen seçeneklerden Başlangıç Onarma ile belirlediğim geri yükleme noktasına dönmek zorunda kaldım. Sistem her cortladığında BİOS a baktığımda Mode AHCİ görünüyor fakat Öncelikli BOOT aracı sistem kurulu olan SSD değil, sistem falan olmayan HDD ye dönüyor.
    Sistemi AHCİ olarak neden çalıştıramıyorum? Bunun kesin bir çözümü varmıdır? Şimdiden çok teşekkürler. Çok değerli yorumlarınızı eksik etmeyin lütfen.

     Windows 7 AHCİ Problemi/Verimsiz SSD Windows 7 AHCİ Problemi/Verimsiz SSD



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluemirror84 -- 13 Mart 2016; 20:03:06 >







  • Bios ayarlarını AHCI olarak ayarlayıp yeniden güncel işletim sistemlerinden (Win 8.1 - Win 10) kurulum yaparsan sorunun büyük ihtimal çözülecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Comaa -- 15 Mart 2016; 11:43:19 >
  • BİOS ayarlarından AHCİ yaparak Windows 7 x64 kurmaya çalıştığımda aynısı oluyodu. Dediğiniiz gibi AHCİ seçtikten ve 1.boot: CD/DVD yaptıktan sonra Win 8.1 x64 kurdum. Sistem sorun olmadan kuruldu ve açıldı. Tekrar BİOS ayarlarından 1.BOOT: SSD(windowsu kurduğum disk) seçerek Save and Reset yaptım. Sonra malesef yine aynısı oldu. Bu aynısı dediğim de Windows Boot Manager siyah ekranda Boot/BCD hatası. Win 7 x64 kurarken de hep bu oldu. Ne zaman ki BİOS/1.Boot SSD(windows kurulu olan disk) değil de onun yerine içinde windows olmayan HDD ve ya CD/DVD drive seçip SSD yi kaybediyorum, o zaman sistem sıkıntısız açılıyor şimdi. Şu an 1.boot SSD değil CD/DVD. Öncelikli disk ise HDD. BİOS ta SSD yi görünce sistem Boot/BCD hatası verip açılmıyor.Ve son testler de aşağıdaki gibi gayet başarılı, sistem de gayet hızlı açılıyor.
    Bu problemi bu şekilde geçici olarak çözdüm, şimdi de HD 4850 ekran kartımın sürücüsünü yükleyemiyorum. Sistem kartı görüyor,sürücüsünü de buluyor internetten veya ben gösteriyorum bilgisayardakini, fakat Parametre Hatası veriyor, günceleyemiyor. Kafayı yiycem 1000 TL sıfır sistemi çöpe atıcam şimdi.Sorun bitmiyor.
    Bu mesaja eklenen görseller:

     Windows 7 AHCİ Problemi/Verimsiz SSD Windows 7 AHCİ Problemi/Verimsiz SSD




  • sistemi kurduğun win 8.1 iso dosyasında sıkıntı olma ihtimali varmı, microsoftun sitesinden 8.1 pro indirip öyle yükelmeyi dene, bide ekran kartının driverini sistem güncellemesi ile cekip sonra kendin yüklemeyi deneyebilirmisin
  • En son 8.1 kurmuştum. En son mesajımı yazarken aklıma geldi ve başlangıç ekranı gelmeden çıkan siyah ekrandaki Windows Boot Manager Boot/bcd hatasını araştırdım. Sonuçta çok küçük bir işlemle başlangıçta eksik dosya kurulumundan kaynaklanan boot/bcd hatasından, dolayısı ile boot ayarı olarak SSD seçememe sorunundan kurtularak murada erdim.
    Ekran kartının da Win 7 driver Cd sini bularak yükleme yaptım, ilginç olarak Win 7 x64 kuruluyken CD den bile yükleyemediğim ekran kartı sürücüsünü de bu şekilde CD ile basitçe hallettim. İlginç ve saçma olan AMD sitesinden en güncel sürücüleri kuramamak, kafayı yedirtmişti bana. Bazen çözüm çok yakınımızda oluyor ama o kadar ileriyi düşünüyoruz ki gözümüzün önündekileri göz ardı ediyoruz. Aslında ilk olarak en basitten, en yakından başlamak lazım.
    Yardımınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkürler.




  • bluemirror84 kullanıcısına yanıt
    rica ederim ne demek, güle güle iyi günlerde kullanın bilgisayarınızı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.