Şimdi Ara

windows 7 boot sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar boot ile problemim şu şekilde:

    PC'ye restart atarken henüz başlangıç ekranında(dos ekranında) bilgisayar tamamen kapanıyor(elektrik gidiyor) ve ardından 4-5 saniye sonra kendiliğinden tekrardan boot ediyor.Windows açıkken kendiliğinden kapanma problemi yok.Bazen restart atarken sadece boot ekranında oluyor bu durum?

    Bu problem nedeniyle güç kaynağı(güç kaynağında başka problemler de vardı) , anakart ve sistemin kurulduğu olduğu harddiski(bad sektörlü idi) garantiye göndermiştim.
    Harddisk ve güç kaynağının değişimi oldu.Anakartta ise bir arızaya rastlanmadı.
    Fakat halen bu problem devam ediyor

    Not1:Windows kurulumundan sonra sürücü harflerini değiştirmek zorunda kalıyorum , 3 sata harddiskim var ve kurulumdan sonra disk harfleri şu şekilde karışıyor.Sistemimin kurulu olduğu disk C: F: şeklinde iki parça ; diğer sürücüler de diğer harfleri alıyor.Bu sürücü harflerini formattan sonra tekrardan düzenlemek zorunda kalıyorum.
    Not2:Sistemdeki disklerin numaraları disk yönetiminden baktığımda çoğu zaman değişiyor.Sistemimin kurulu olduğu disk DİSK 0 iken ,bir sonraki açılışta DİSK 1 oluyor.Bazen de Disk numarası sabit kalıyor.
    Not3:Bir ilgisi var mı bilmiyorum ama AHCI mod ile windows 7 kurulumu yapıyorum(gerçi IDE ile kurulum yaptığımda yukarıda problemler yine aynen geçerli)ve BIOS da hiçbir SATA aygıtı gözükmüyor.Ayrıca açılışta da normal açılış ekranında IDE aygıtları bulamadığı için burayı hızlıca geçiyor ve SATA aygıtlandığı ikinci bir ekran geliyor ve PC'nin açılışı bu şekilde devam ediyor.

    Bu zaman zaman tekrarlanan sadece restarttaki boot probleminin nedeni ne olabilir?
    Yardımcı olabilirseniz sevinirim.







  • Bu sorun anakarttan gibi geliyor. Sanki bir disk uyumsuzluğu durumu var. Anakarta Bios Update yaptınız mı?
  • Aynı boot sorununu Gigabyte anakartta yaşadım. Çok uğraştırdı. Powerdan sanıyordum değilmiş anakartın sitesinde sorundan bahsedildiğini gördüm. BIOS güncelledikten sonra dipçik gibi oldu. Anakart sitesinde bi araştır, BIOS güncellemesi yap bence.
    Anakartın marka modeli ne?
  • bende dahada beter aynı şekilde benimde böyle ama bende 4-5 kere reset atınca Loading Operating System... diyor sonrada Fix ME Firmware Data diyor bidaha reset atıyor.birdaha asla GİGABYTE anakart ALMAM.
  • Anakartım GIGABYTE EP45-UD3LR ,
    Intel Matrix Storage Manager kurunca ve birkaç ayar yapınca sorun çözüldü

    Sırasıyla Yapılanlar:
    1)DISK Sürücü harflerini BIOS'daki boot sırasına uyacak şekilde yeniden düzenledim.
    2)Anakartıma uygun Intel Matrix Storage Manager'ı kurdum.
    3)BIOS'u tekrardan optimum ayarlara getirdim.
    Sonuç:
    Bilgisayarın restartta kendinden kapanma açılma problemi ortadan kalktı.(BIOS'u default'a almam gerekti yine)
    Intel Matrix Storage Manager'ı kurduktan sonra ise DISK numaraları sabitlendi ve Disklerin çıkarılabilir aygıt gibi görülmesi sonlandı




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.