Şimdi Ara

WİNDOWS 8 SSD TAKMA SORUNU ÇÖZÜM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
2.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Benim gibi birçok kişi win 8 yüklü gelen makinasına ssd yi nasıl takacağından şikayetçi. Windows 8 ile dvd gelmemesi vs yüzünden. Ben soruna şöyle bir çözüm buldum. Netten win 7 ultimate indirip dvd ye çektim. Sonra win 8 in üstüne kurdum. Burada biraz tırstığımı söylemeliyim. Yüklü gelen Win 8i de sildim çünkü :) Neyse win 7 yi kurdum. Sonra arkadaş eylul de win 7 li makina almıştı. Onun key i ile kendime win 8 pro promosyon kodu aldım. Sonra win 7 nin üstüne promosyon kodu ile win 8 pro kurdum. Elime dvd de geçmiş oldu. Kısaca 29 tl ile ssd yi takıp orijinal win 8 pro kurdum. Ama yüklü gelen win 8 in keyi de duruyor hala, ne olur ne olmaz diye :) Değer mi buna sizin takdirinize kalmış tabi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4Akira -- 6 Ocak 2013; 3:01:51 >



  • teşekkürler bilgi için.
    yalnız bi sorum olacak. kopya wın7 üzerine win8 kurulumu sorun oluşturmadı değilmi.
    şu an siz orjinal win 8 kullanmış oluyorsunuz anladığım kadarı ile.

    birde win8 pro'ya yükseltiken öncesinde kurulu olan win7 nin sürümü önemlimi.

    son olarak ssd'yi kendiniz mi taktınız. anakart tanımama vb sorun oldu mu.
    benim cihaz n56vz 4257h

    tüm bilgilendirme için tekrar teşekkürler.
  • birde yüklü gelen win8 keyine nasıl ulaştınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ftemucin

    teşekkürler bilgi için.
    yalnız bi sorum olacak. kopya wın7 üzerine win8 kurulumu sorun oluşturmadı değilmi.
    şu an siz orjinal win 8 kullanmış oluyorsunuz anladığım kadarı ile.

    birde win8 pro'ya yükseltiken öncesinde kurulu olan win7 nin sürümü önemlimi.

    son olarak ssd'yi kendiniz mi taktınız. anakart tanımama vb sorun oldu mu.
    benim cihaz n56vz 4257h

    tüm bilgilendirme için tekrar teşekkürler.

    Yüklenen win 7 sürümü önemli değildir sanırım ama win 7 ultimate çoğu sitede var zaten. Arkadaşım taktı bende yanındaydım. Bir sorun çıkarmadı. Benimki de 299h , bende sendeki model vardı önceden ona da takmıştım sıkıntı yaratmamıştı. Şu an orijinal win 8 pro var aynen önemli kısmı da bu, dvd sini de oluşturabiliyoruz :) @motan adlı arkadaş belarc programını dene demişti key için, onla bulmuştum keyi.




  • teşekkürler
  • yaptığınız işin daha kolayı arconics yazılımını sisteminize kurup clone disk seçeneğinden hdd yi ssd ye kopyalamaktı. Bu durumda ne formata gerek kalırdı nede etkinleştirmeye ne de 29 tl ödemeye. Ha derseniz ki ben sıfırdan format atıp kurmak istedim o vakit bilgisayarınızda çalıştıracağınız basit bir key öğrenme yazılımı ile mevcut keyinizi öğrenebilir ve bu keyle kurulumu yapıp eski diskten yedek alacağınız spp klasörünü yendi diske atarak otomatik etkinleştirme sağlayabilirdiniz. Hatta key sizin ve donanımın büyük çoğunluğu değişmediği için etkinleştirmeyi microsoft zaten sorunsuz yapardı. Oysa şimdi iki lisansta sizin bilgisayarınıza kaydedildiği için başka bilgisayarda çalışmaz.
  • Windows 8'in SSD'ye yüklenememesi diskin orjinal olmamasından kaynaklanan birşey mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: khramn

    yaptığınız işin daha kolayı arconics yazılımını sisteminize kurup clone disk seçeneğinden hdd yi ssd ye kopyalamaktı. Bu durumda ne formata gerek kalırdı nede etkinleştirmeye ne de 29 tl ödemeye. Ha derseniz ki ben sıfırdan format atıp kurmak istedim o vakit bilgisayarınızda çalıştıracağınız basit bir key öğrenme yazılımı ile mevcut keyinizi öğrenebilir ve bu keyle kurulumu yapıp eski diskten yedek alacağınız spp klasörünü yendi diske atarak otomatik etkinleştirme sağlayabilirdiniz. Hatta key sizin ve donanımın büyük çoğunluğu değişmediği için etkinleştirmeyi microsoft zaten sorunsuz yapardı. Oysa şimdi iki lisansta sizin bilgisayarınıza kaydedildiği için başka bilgisayarda çalışmaz.



    Acronis le yapılabileceğini okumuştum ama böyle denemek istedim. Şu an bir sorun yok çok şükür. Dediğim gibi tercih meselesi. Teşekkürler yorum için.




  • Biosda gömülü keyi ( RW-Everything ) gibi programlarla görüp daha sonrasında SSD kurulumu veya başka şekilde Kullanabilirsiniz . Aynı Sürümde temiz kurulum yapabilirsiniz tahminimce ( Ben Test etmedim , ben üst sürüm yükledim )



    Belki İhtiyacı olan olur diye kısa bir anlatım : RW-Everything ( Portable ) Aracı çalıştırın ve ACPI butonuna tıklatın. Ardından açılan ACPI Table penceresinde MSDM tıklayın açılan yerden en altda Biosda gömülü keyi göreceksiniz.

    veya başka bir yöntemse eğer Biosda gömülü keyi aldınız bi şekilde , öncesinde veya sonrasında Etkinleştirme yaptınız ise , format veya SSD ye geçiş gibi işlemlerde vs. sonradan kullanmak üzere Lisans durumunu Backup alabilirsiniz , Advanced Tokens Manager v3.5 RC 3 ile bu biosda gömülü key veya Aktivasyon yaptığınız başka Mak keyi kullanarak yaptığınız Mevcut Lisansın yedeğini alarak daha sonrasında format atma gibi durumlarda Aynı Programla Restore ederek tekrar aktivasyon derdinden kurtulmuş olursunuz.

    Advanced Tokens Manager kullanımı ; Activation Backup" a tıklıyoruz -- Evet e tıklıyoruz.---- Programa Sistemimizi hangi keyle etkinleştirdiysek o keyi giriyoruz. ve alttaki kutucuğu işaretliyoruz --- Program bulunduğu klasöre yedeği alıyor. -- Restore içinse aynı programı kullanarak Activation Restore ye tıklayıp lisansımızı geri yüklüyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayaletx -- 7 Ocak 2013; 22:17:01 >




  • İşte sorunun çözümü burada...

    http://forum.donanimhaber.com/m_85361209/f_//tm.htm#85361209



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReDDoG -- 24 Şubat 2014; 16:52:42 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.