Şimdi Ara

Windows boştayken fazla ram kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayar açıldıktan sonra boştayken ram kullanımı %10-20 arasında ama aradan bir kaç saat geçtikten sonra boştayken ram kullanımı %50 ye kadar çıkıyor. Sorunun sebebini anlayamadım. Sizce sorun nedir ?

    Windows boştayken fazla ram kullanımı



  • RAM e cache yapiyor. Birsey acarsaniz kullanmasaniz da veya otomatik sisteminizde baslatilan programlar hizmetler vs RAM de de yer kaplar. Erisimin daha verimli hizli olmasi icin bu olagan seylerdir... Bende de farkli cihazlarda 64 bitlik olanlari sayarsam : 8 16 32 GB RAm li 3 farkli cihazimda da RAM kullanimi farklidir! Ki yuklu seyler hepsinde de ayni!


    Kotu birsey degildir. Dert etmeyin. Windows 10 ne yapacagini iyi bilir ...



    Windows 10 ile artik bosta kalan RAM pek ideal degildir mantigi vardir. RAM in kullanimi en hizli SSD lerden bile misli ile hizli olusu performans acisindan bilhassa mantikli ve gereklidir ...


    Tavsiyem yuksek RAM lerde cache seyleri tarayici icin SSD turevlerine sahip olsanizda Sanal disk RAM ile olusturup "Ortam degiskenlerini" gecici bellek ama HIZLI olani atamak ile tarayici resmen ucabilir ...


    Bazen dusuk RAM lerde bile ufak ta olsa rezerve edip cache icin bile kullanilabilir anlamli bir hizlanma hissedilebilir .


    Olay bakis acisi ve kazanclarin farkina varilmasi ile alakali bir tercih meselesi ...




  • bilgilendirme için teşekkür ederim. bilgisayarı normal kullandığım da bir sıkıntı olmuyor ama oynadığım oyunda birden fazla hediye almak için 2-3 oturumu aynı anda açtığımda ram kullanımı %100 e yakın oluyor. böyle olunca da bilgisayar normalden daha fazla kasılıyor.
  • RAM %100 olunca windows kasilmasi normaldir cunku ssitemnizde Windows siz dokunmamissaniz otomatik olarak ayarli kendisine gore artan bir SANAL BELLEK vardir! Bu sanal bellek dosyasi olarak RAM yetersiz kalinca otomatikman dahili depolama biriminizi kullanacaktir! ki mekanik disk yani donen turden ise istedigi kadar yuksek RPM veya yuksek onbellekli vs olsun paging icin icin RAM dan misli ile yavas olan okuma yazma erisim hizlarindan oturtu yavaslama hissetmeniz dogaldir.

    Bu durumda RAM takviyesi yapmaniz sarttir. Yani Microsoft un hatasi pek yoktur :) . Elbette Windows arayuzu daha az RAM tuketen kaynakli optimizasyonlar da yapilmalidir ama herkeste ayni surum ve yapi varsa birinde sorunsuz otekisinde sorun yoksa biraz da kendimize bakmaliyiz kendi donanimlarimiza :) ...



    SSD li bile olsa sisteminiz eski tip SATA3 bile olsa okuma hizi pratikte 550 MB saniye seviyeleriyle RAM in hizina bile yaklasamiyorlar ( Eski eski RAM lerden bahsetmiyorum :) ) .


    Ben derim ki RAM takviyesi cift modul olarak kit alin ve SANAL BELLEGI de devre disi birakin :) ... SSD vs katki hal diskleri icin de omurleri teorikte olsa dahada fazla yipranmayacaktir ...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.