Şimdi Ara

Windows Kurulum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, Şöyle bir sıkıntım var sıfırdan yeni bir pc topladım fakat elimde format atabilmek için USB disk yada CD-ROM mevcut değil. Dolayısıyla geçici olarak zaten işletim sistemi kurulan başka bir hard diski takacağım buradan yeni aldığım hard disk'e windows kurmak istiyorum fakat problem şu yeni nesil windows'larda masaüstü kurulumu yaparken hangi diske kurmak istediğinizi size sormuyor win7 ve öncesinde seçenek çıkıyordu karşımıza. Fakat windows cd'si yada özel biçimlendirilmiş format disk'lerinden başlatmadığımız sürece hangi diske kurmamız gerektiğini sormuyor.

    Bununla ilgili çözümü olan yada atladığım nokta varsa bana hatırlatabilecek olan biri var mı acaba ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim



  • Eğer Windows sürümün orjinal ise kendine bir USB veya CD hazırlayabilirsin. Bu şekilde sürücüleri silip yeniden ayarlarsın. Orda karşına çıkar ve nereye kurmak istersen oraya kurarsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yodha

    Eğer Windows sürümün orjinal ise kendine bir USB veya CD hazırlayabilirsin. Bu şekilde sürücüleri silip yeniden ayarlarsın. Orda karşına çıkar ve nereye kurmak istersen oraya kurarsın.

    Hocam yardım çabanız için teşekkür ederim. Fakat konuyu tekrar okursanız USB disk veya CD-ROM'um yok bu sebeple 2 hali hazırda windows kurulu olan bir diskten yan diske kurmak istiyorum. Yani işlem öncesi bir disk'te windows var diğerinde yok ve işlem sonunda ikisinde de windows yüklü olacak. Fakat bu işlemi USB disk veya CD-ROM olmadan yapmak zorundayım. eski nesil windowslarda hangi diske yüklemek istediğimi soruyordu fakat artık sormadan direk kurulumun başladığı diske yükleme yapıyor.




  • Şöyle anladım harddiskten harddiske kurulum yapmaya çalışıyorsunuz galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendim çözdüm olayı ihtiyacı olursa diye arkadaşlara söyleyeyim.

    1. hard disk üzerinde 5gb'lık boş bir alan ile yeni sürücü tanımladım E: gibisinden. Daha sonra Ücretsiz bir sanal disk programı indirdim windows'un iso kalıplı dosyasını bu sanal diske taktım ve E:'deki boş alanı bir usb disk ile format atma yöntemlerinde kullanıldığı gibi format diskine çevirdim. Yani Sanal diski bir nevi E'deki 5 gb alana kopyaladım Daha sonra Bilgisayarıma sağ tıklayıp Yönet diyerek Disk yönetimine girdim ve diskin 5 gb'lık bu alanını etkin hale getirdim. Sonucunda bilgisayar açılırken direk format ekranına girdi ve diğer diske kurulum yapabildim buradan.Daha sonra diğer disk ile kurduğunuz windows'u açtıktan sonra yine disk yönetiminden eski kullandığınız alanı etkin hale getirin böylece zaten kurulu olan windows ile başlatabilirsiniz bilgisayarınızı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.