Şimdi Ara

Windows Vista ve Windows 7, Mac OS X'den daha guvenli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Iphone'daki SMS acigini ve yine Mac OS X ve Safari'daki bir cok guvenlik acigini bulan ve ayni zamanda da Mac OS X Hacker'inin Kilavuzu adli kitabin yazarlarindan biri olan guvenlik uzmani Charlie Miller, ComputerWorld'de yayinlanan makalesinde Snow Leopard'in Leopard'a gore daha guvenli oldugunu, ancak Windows Vista ve Windows 7'nin Snow Leopard'a gore daha guvenli oldugunu soyledi. Ayrica Apple'in hala gunvelik konusunu yeteri kadar ciddiye almadigini su sozlerle dile getirdi: "Apple missed security boat with Snow Leopard". Turkcesi "Apple Snow Leopard ile guvenlik gemisini kacirdi/yakalayamadi".

    Ayrica her ne kadar Apple ve Apple taraftarlari Windows'un Mac OS'ten kopya oldugunu iddia etse de Charlie Miller diyor ki, "Snow Leopard'a yapilan guvenlik eklemelerinin cogu Windows Vista'da zaten vardi".

    http://www.computerworld.com/s/article/9137992/Apple_missed_security_boat_with_Snow_Leopard_says_researcher

    "Yalan bunlar, iftira, gercek degil, kaynak yok vs." gibi bana saldirmadan once yaziyi okumanizi ve bu adamin gecen sene yapilan bir hacking yarismasinda 2 dakika icersinde bir MacBook Air sistemi uzaktan ele gecirerek 10.000 dolarlik odulun sahibi oldugunu bilmenizi isterim.







  • doğrudur. ben xp, vista ve 7 kullandım. vista ve 7 de xp gibi herhangi bir güvenlik zafiyeti yaşamadım. xp de sık sık format atma ihtiyacı olurdu. vista ve 7 de harddisk veya sistemde bi değişiklik yapmadığım sürece gerekli olmadı. sistem dosyalarında birisi zarar gördüğünde de kurulum dvd si sistemi tamir edebiliyor. ayrıca sistemde mac os da kurulu onda da güvenlik problemi yaşamadım. ama apple güvenlik işini askıya almaya devam ederse ilerde başı çok ağrıyabilir. çünkü mac oo da virüs olmamasının gerçek sebebi daha güvenli olması değil. kullanıcı sayısı az olduğu için hackerların az sayıdaki kullanıcıya tenezzül edip mac osa özel virüs yazmaması. linux da aynı şekilde.

    ayrıca bu konuyu mobil cihazlar bölümündeki apple başlığı altında açarsan oda tepene üşüşürler




  • hocam dediğin doğrudur ama şöyle bir olay var, piyasada windows sistemler için yazılmış milyonlarca virüs,spyware ve trojan mevcut. ama mac os x için yazılmış ne virüs var nede başka bir şey.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GATIRCAN
    kullanıcı sayısı az olduğu için hackerların az sayıdaki kullanıcıya tenezzül edip mac osa özel virüs yazmaması. linux da aynı şekilde.

    Linux'taki durum daha farkli. Mac OS X ne sunucularda ne de masa ustunde lider konumda degil. Ama sunucularda Linux asiri yaygin konumda. Bu nedenle Linux sunuculari ele gecirmeye yonelik saldirilar, Mac OS X Server veya Windows Server sistemlerine yapilanlardan cok daha fazla. Bu nedenle Linux hem Windows'tan hem de Mac OS X'ten daha guvenlidir. Ama belirtmekte fayda var ki Linux da cok guvenli bir sistem degildir. Sadece daha guvenlidir.
  • @Challenger

    Kısacası hiçbir işletim sistemi %100 güvenlik sağlayamaz ama en azami çözümler Linux'dadır.

    Ekleme: Aslında BSD ... Özellikle OpenBSD



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marvinous -- 18 Eylül 2009; 23:01:07 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.