Şimdi Ara

Wireless Köprüleme (Bridge) ve Voip

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar telekomla bütün ilişiğimi kesip Uydunetin şu 49 tl lik kampanyasına geçeceğim. Uydunet bu kampaya ile Netmaster ın 300 mbps docsis 3.0 uyumlu modemi veriyor. Sabit numarada mı da NETGSM firmasına taşıyıp voip olarak da telefonumu kullanmak istiyorum. Uydunet bu netmaster modemlerdeki voip özelliğini kilitlemiş sadece kendi aralarında çalışıyormuş. Daha tam olarak o desteği veremedi bi uydunet.

    Telefonu kullanmak için Voip özelliğine sahip bir cihaz almam gerekli. SIP özelliğide olması gerekiyor sanırım. Bende düşündüm sadece telefonu bağlayıp da sadece o işe yaramasın. hem wireless alanını genişletebileyim hem telefonumu bağlayayım diye düşündüm. Ayrıca bu gerekicek zaten uydunet modem başka yerde olacak telefon başka yerde ordan ona tekrar kablo çekme sıkıntısı olmasın istiyorum.

    yani bunun için wireless bridge (köprüleme) sahip ve voip özelliği olan bir router a ihtiyacım var. wireless ile uydunet modemden interneti alıp hem dağıtıcak hemde voip çalışır halde olması gerekli.

    fritz! box diye bir cihaz gördüm ikinciel bölümünde ama 250 tl koymuş arkadaş daha ucuz yollu bir yöntem arıyorum.

    sahibindende ve ikinci el bölümünde cihazlar buldum

    1) linksys in sadece voip özelliğe sahip cihazları var spa3000 ve spa 3102 bunlara ethernetti takıp voip kullanabiliyorum.
    2) linksys wag54gp2 ADSL router/VOIP olarak ta kullanılabilen wireless bir cihaz bunda wireless bridge mode var mıdır bu dediğim şekilde kullanabilirmiyim?
    3) airties ın modelleri var aynı şekilde fiber modemler ve voip özelliğie sahip ama hepsi ttnet firmware ine sahipler tahminen voip kısımları kilitlidir diye düşünüyorum. bi eskilerden airties wav-140 modeli var onun standart firmware versionu mevcut o yüklendiğinden normal şekilde voip özelliğini kullanabilirim gibi geliyor doğru mudur? tabi bunlar (54mbps wireless veriyo o biraz sıkıntı)
    4) zyxel in 2602hwl modeli var buda ADSL router/voip (54 mbps) istediğim şekilde kullanabilirmiyim? voip her türlü açıkmıdır?
    5) zyxel in p-2812 adsl/fiber/router/voip olan bir modeli mevcut bunu istediğim şekilde kullanma şansım var mı? bunda USB özelliği falanda var hemde 300 mbps olması da daha iyi eğer bu cihazda bu yapılabiliyorsa bu cihazı alabilirim.
    6) Pirelli DRG-A226G adsl/router/voip bu cihazında voip kısmı açıkmıdır her türlü? istediğimi yapabilirmiyim? bu cihazdada usb mevcut fakat 54mbps bağlantı


    şimdiden yazdıklarımı okuyup da cevap verecek arkadaşlara yürekten teşekkürler.







  • Dostum Voip olarak telefonumu kullanmak istiyorum derken neyi kastediyorsun? Cep telefonunu mu, evdeki kablolu masa telefonunu mu?
    Sorunun cevabına göre yukarıdaki ürünler olur ya da olmaz.
    Fritzbox istiyorum diyorsan en az E class bir mercedes istiyorum demiş oluyorsun. Oldukça fazla özelliği olan Linux cihazlar bunlar. Maalesef pahalı. Bende bir adet 7170, bir adet de 7140 var. Sahibinden.com da ilan vardı ama süresi dolmuş, 150 TL istiyorum.

    Ama dediğim gibi yapmak istediğini tam anlatırsan soruna cevap verebilirim.
    Slm
  • cvbın için teşekkürler yapmak istediğim şu @alibaba

    uydunetin modem benim odamda olacak. oradan antre de duran telefona (kablolu motorola kablosuz ahizeli dect telefon) internet çekmem gerekiyor voip olarak kullanabilmem için. interneti buraya sağlamam için voip özelliğine sahip bir cihaz lazım. uydunet modem den holdeki telefonun olduğu yere Ethernet kablosuyla voip li cihaza internet bağladığımda olacağını biliyorum ama ben oraya kablo çekmek istemiyorum.

    uydunet modemden voip li cihaza kablosuz olarka internet bağlamak istiyorum bunada wireless köprü denildiğini biliyorum. voipli cihaza interneti kablosuz olarak bağlayıp hem wireless alanını genişletmek hem de voip için orda bulunan telefona bağlamak istiyorum.

    cihazları da düşünebilirim ama 300 mbps tercihim olurdu bu söylediğim zyxel olabiliyorsa eğer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bermanX -- 6 Ağustos 2013; 1:40:20 >
  • yardımcı olabilecek bilen birileri yok mu acep?
  • Voip cihazı modemin yanında olmayacaksa başka bir modemi bridge olarak kullanıp ona telefon bağlayacaksınız. Zaten siz de belirtmişsiniz.
    Kablosuz hızına çok fazla takılmayın, zaten internet bağlantınız maximum 20mbps olacak. En düşün kablosuz 54, fritzler 115, 811n standardını destekleyen yeni nesil modemler 300 mbps.
    Voip ile bir zamanlar çok uğraştım. En iyi performansı Vigor ve Fritzboxlardan aldım. Linksys SPA3102, SPA2000 kullandım pek verim alamadım. Airties çok kısa süre denedim, birşey söyleyemem. Zyxel kullanmadım ama memnun olan arkadaşlar vardı. P-2812 bu işi rahatlıkla yapacak bir cihaza benziyor. Pirelli nin hiçbir desteği yok, forumlarda vs. pek birşey bulamazsınız.
    Slm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.