Şimdi Ara

Work and Travel Maceram ! ( Görsel yoktur. Sadece ANI )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Biraz en merak edilen soruları cevaplayarakk gitmeyi planlıyan arkadaşlarım için ön hazırlık olmuş olur.

    - Öncelikle WORK AND TRAVEL programına 4 yillik Üniversitesinde okuyan herkes basvurabilir. Malesef önlisans okuyan kardeşlerim başvursalarda kabul edilmiyorlar. Ama tabi 1 2 bölüm hariç. ! Turizm ile ilgili bir bölümde okuyorsanız ve İngilizceniz iyi kabul etmeyi düşüneceğiz diyorlar. Tabi kesin değil.

    - Soru : Açik öğretim fakültesinde okuyanlar başvurabilir mi?

    - Cevap : Basvurabilirler ama Kabul edilmezler. Tabi istisnalar var. Yine Turizm alanında okuyorsanız ve staj zorunluluğunuz var ise değerlendirmeye aliyorlar. Yine kesin çikacak diyemeyiz.

    - Soru : İstediğimiz eyaleti ve istediğimiz çalişma şeklini belirtebiliyor muyuz?

    - Cevap : En çok karşilaşilan sorun bu. İnsanlar istemediği eyaletlere ve istemediği işlerde çalişmak durumunda kaliyor ve çoğu arkadaşimiz programı bırakıp geri Türkiyeye dönüyor. Peki bunun önüne nasil geçebilirsiniz? Önceden kayıt yaparak !. İyi bir firma ile 8 9 ay öncesinden anlaşarak vizeyi alarak bu sorunu çözebilirsiniz. Erken kayıtlarda istediğiniz eyalet ve istediğiniz çalişma kosullarını rahatca sahip olabilirsiniz. Ama ( bende dahil) bizim insanımız işi sona bırakmayı sevdiğinden neresi çikarsa...

    - Soru : İngilizcemiz hangi seviyede olmali ?

    - Cevap : İngilizceniz kesinlikle en az Orta düzeyde olmali. Basit cümleleri anlayabilmeli. Kendini ifade etmeyi bilmelisin.

    - Soru : Vize görüşmelerinde ingilizce seviyesi nasil ölçülüyor ?

    - Cevap : Skype , yüz yüze veya telefon en çok yapılan görüşmeler. Genellikle basit cümleler soruyorlar size test amaçli . Dün neredeydin? Kimleydin? Yarın ne yapacaksın ? Dün neler yedin ? Gelecek ay ki planlarin nedir ? Gibi türevleri sorularla karsilaşabilirsiniz. Tabi akıcı bir aksanla sordukları için.. şuan olan ingilizcenizi dizi film izleyerek geliştirebilirsiniz.

    - Soru : WAT' dan döndüğünde cebinde 5 6 bin dolar ile dönüyormuşsun doğru mu?

    - Cevap : Kesinlikle yalan arkadaşlar. 1000 dolar ile dönerseniz kardir. Ki 1000 2000 dolar ile dönmeniz için kendinize gezmeye vakit ayirmiyacaksınız. Ki oda work and TRAVEL'in Travel kısmına uymaz arkadaşlar eğlenceli bir program olmaz sizin için.

    2014 yaz ayında amerika macerasına atildim. İngilizcem hazırlık sınıfı okumuştum onun ile sinirliydi ekstra bi kurs falan olmadı kesinlikle :D Herşey tamamdi ama firma secerken lütfen dikkatli olun çok paranızı kaptırmayın.Nevada eyaletinde çalişacaktım. İşimi gidene kadar bilmiyordum :D İlk indiğimde bir kadın beni karşiladı inanın o çat pat ingilizcem ile bana o kadar yardımcı oldu ki kadın nerdeyse türkçeyi sökecekti ben ingilizce konusamıyordum :D Kadının o mütaveziliği ve iyi yaklasımı beni çok rahatlatmişti. Kelimeleri tane tane ve el hareketleri ile anlatiyordu. İlk olarak kalacagım yeri bana gösterdi ve yaşayagım yerde biraz tur attik oralari tanıttı bana. Benim gibi gelen sadece 3 kişi vardi birisi asyali bir kızdı diğeri ise erkekdi onu bosverin başrol ASYALİ !

    neden bilmiyorum ama 3 gün boyunca ne işe çağrildim nede işim tanıltı bana sadece başı boş geziyordum insanlarla konusuyor tanısıyordum. Evimde yiyecek içiecek herşey vardi nerdeyse 1 2 hafta yeterdi onlar bana 5. günde beni alan kadınla beraber bir adam geldi. aldılar beni iş yerime götürdüler işi tanıttılar 2 3 gün boyunca yanımda biri durdu ve onun yardımı ile işi kavramaya başladım :D İşim ise Fast food pişirip hazırlamakti. İlk gün çaliştim günlük aliyoruz sandım para almayınca üzüldüm :D sonra evdeki malzemeler aklıma geldi adamlar bosa 1 2 haftalik malzeme koymamıslar ya demek ki 1 2 hafta maaş alamıyacagım diye düşündüm :D Bu arada saati o zamanlar 9 dolara çalişiyordum arkadaşlar. Asyali kız ile aynı yerdeydik ben içeride o ise servis bölümündeydi güzel bir kızdı. Başlarda pek konuskan biri gibi durmuyordu sadece işini yapıyor iş cikişi evine gidiyordu. Biz ise arkadaslarla spora gidiyorduk yada cafelere gidiyorduk geziyorduk boş durmuyorduk. Kızla evlerimiz yakın oldugundan işe beraber gitmeye başladık :D Beni ingilizcem kötü diye büyük ihtimal içeri vermişlerdi diyologlarda sorun yaşamıyım diye. Ama dediğim gibi çaliştiğim arkadaşlarım ve ASYAli kız çok yardımcı olmaya başladi . Asyali kız ile beraber vakit geçirmeye bana yeni kelimeler öğretmeye basliyordu. Aramız baya iyi olmaya başladi akşamlari bana gelip film izliyorduk. Hafta sonu tatilimizde San francisco ya sahile falan gidiyorduk En yakın sahil o şehirde vardi pek meşhur değildi ama olsun :D 2.5 ay boyunca deli dolu çalişma ve sevişmelerimizden sonra o da bende işten çiktik elimizdeki paralarla olabildiğince amerikanın en iyi şehirlerine en iyi eyaletlerine gezilebilecek Turistik yerlere gitmeyi planlıyorduk. ( Bu arada paralari elden almıyorsunuz. Çek veriyorlar onu bankalardan bozduruyorsunuz. Kesinlikle hesap açalim mi derlerse bankalar kabul etmeyin. Sonra maaşinizdan kesilen paralari sonra Ülkeden çikmadan önce alin unutmadan. ) onun 1.500 doları benim de 1000 dolarim falan vardi inanın bize yetecekti. Genellik otostop çekecek gereksiz harcamalar yapmayacaktik. İlk otostop deneyimiz bir aile ile oldu. Çok eğlenceli bir aileydi ama genel Türk ailesine benziyorlardi. Borçlar ve dedikodu yol boyunca tek konu oldu kadın durmadan kocasına yakınıyordu :D Diğer otostop ise bir tır söförine denk geldik. Aşiri dindar birisiydi öğütler veriyordu. Yanlış yola girmeyin düzgün yaşayın bir an önce evlenin gibi öğütler veriyordusanırsın feto örgütünden :D

    Çok kumar oynadık ve çoğu kez şanslıydık ve tıka basa yemekler yiyorduk çok harcama yapmaya basladık. O kumardan gelen para inanın nasil gitti bende bilmiyordum :D Sonra 3.700 dolar falan kumardan kazandım. Ama o parayı çaldirdim. Araba kiralamiştik o parayı kazanında araba ile petrolden yakıt alirken ben wc yi kullanmaya gittim. Kız arkadaşımda içeriden bişeler almaya gitmiş o ara ne olduysa 2.500 doları cuf oldu . :D kamera kayıtlarından baktık şikayetci olduk falan halledicez dediler ama hal olmadi :D Çok da üstelemedik bizde. Tüm Amerikayı olmasada %80 i gezdik ve çok maceralarımzı oldu şimdi aklıma gelenleri yazdım. Ve devamli aklıma geldikce yorumdan devam edicem.

    Şuan asyali kız ile birlikteliğimiz devam ediyor ( SS ler gelecek ) Sorularınız var ise alabilirim :D Biraz sıkıcı oldu ama şimdilik idare edin. Genel düzeltmeler yapacagım editliyeceğim hiç merak etmeyin :D







  • ss yoksa ben yokum
  • fake and gay



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1B9CEBC50 -- 3 Ağustos 2016; 20:39:57 >
  • No ss no güven joe . Okumadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ss bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.