Şimdi Ara

World of Tanks Taktik Paylaşımı [ANA KONU] (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67.018
Cevap
120
Favori
2.438.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Upgradeli marder'den de randıman alamayınca onu da satıp pzIII aus aldım.Direk scoutlayıp vurgun yapıyorum.Mermi de almıyorum ki ağırlık yapmasın.Marder fena değildi panzer 4lere,t34lere karşı ama standard battleda tigerdan aşşağı tank alan yok.
  • Hocam satmak yerine elinde tutup PZ dağıldığında beklemek yerine onu kullansaydın keşke. Hem exp gelir hem para kazanırdın ek gelir olurdu

    Marder ayrı bir zevk oluyor. Ben de şu an PZIII kullanıyorum PZIV için uğraşıyorum ama araç dağılınca marderla snipercılık oynuyorum. Hem boş boş oturup savaşı izlemiyorum hem de dediğim gibi ek gelir oluyor. Premiumdan kalan goldlarla da gelen xpleri free xp'ye çeviriyorum.
  • Trackttoru satıp pzkfpw II alıp maus için mi kasmalıyım ? Yoksa panzerjager I'le mi devam etmeliyim.

    Rus tanklarına hiç bakmadım çünkü alman tankları daha asaletli göründü gözüme

    Bir de sorum olacak radyo upgrade ettiğimizde düşman tanklarının yerini nasıl deşifre ediyoruz, hangi komutla. Bulamadım ben

    Şimdiden teşekkürler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fexible

    quote:

    Orijinalden alıntı: realturk

    MMO birakiyorum ediyorum derken buna sardım şimide amma velakin su Free XP kullanmayi bir türlü yapamiyorum anlamadım yani :/


    Hocam bir de ben anlatmayı deneyeyim.
    Oyunda 2 türlü XP var:
    1. Normal Xp: Tankı kullandığınız zaman sadece o tankta kullanabileceğiniz, araca has gelen xpdir. (Garajda Sağ üst köşede beyaz yıldızla temsil edilir.)

    2. Free Xp: Bu da oyunu oynarken kullandığınız araca bağlı kalmaksızın aldığınız ama normal xpye oranla çok daha düşük gelen, sadece kullanırken kazandığınız aracta değil diğer araçlarda da research yapmak için kullanabileceğiniz xpdir. (Garajda Sağ üst köşede turuncu yıldızla temsil edilir.)

    Benzetme yaomak gerekirse en rahatı araba kullanmaya benzer. Örneğin Renault Megane'ınız var ve kullanmayı öğreniyorsunuz. Belli bir süre sonra ustalaşır ve arabanın dinamiğini, kontrollerini kavrar; eskiye oranla daha rahat kullanırsınız(normal exp). Ama aynı zamanda da genel olarak araba kullanmayı öğrenirsiniz. Araba kullanmayı öğrendiğiniz için arkadaşınızın Citroen C4ünü de kullanabilirsiniz (Free Exp). Fakat bu Megane kadar hakim kullanmanızı sağlamaz. Sanırım bu experience çeşitleri (XP/exp ne diyorsanız artık)arasındaki farklar için biraz yardımcı olmuştur.

    !!! Ancak dikkat etmeniz gereken bir durum var: Oyundaki Research sistemi bizim bankamatiklerimiz gibi çalışıyor. Yani diyelim ki Tankınız için yeni top açmak istiyorsunuz. Elinizde 2000 normal, 1500 de free exp var ve top için gereken puan da 3000. Oyun sistemi sizin explerinizi ayrım yapmaksızın 1 tutuyor ve size topu açık gösteriyor. Siz de bunu aldığınızda 0 normal 500 de free exp kalıyor. Aynı bankamatiklerin avans sistemi gibi 500lira paran var 1500lira da avans var toplam bakiye: 2000tl gaza gelir hepsini kullanırsanız elinizde free exp kalmaz, sakata gelirsiniz. Nedeni de şu: Oyunda bazı tanklar çok da önemli bir fark yaratmıyor, atlamak istiyorsunuz ya da başka bir sınıfa geçmek istiyorsunuz ama "ezik" tabir edilen ilk araçları kullanmak istemiyorsunuz. Oyun sisteminde bir üst seviyeyi açmak için (tier diye geçer ve her tankın seviyesi simgesinin sol üst köşesinde roma rakamları ile belirtilir) mutlaka kendinden önce gelen tanktan araştırmasının yapılması gerekir. O tankı satın alıp uzun uzun oynayıp istediğiniz üst seviyeyi açmaya uğraşmak yerine free explerinizle araştırmasını oynamaya ve satın alaya gerek kalmadan yapabilir dakika içinde yeni tankınaza kavuşabilirsiniz. Zaman ve aranız cebinizde kalır.

    Bir de şu var:

    Eğer bir tankın bütün araştırmalarını tamamlarsanız o tank elite sınıfına dahil ediliyor ve oyun size iki seçenek sunuyor: Tankla kazandığınız normal expleri altın karşılığı free exp'e çevirme ya da exp kazanmak yerine tank ekibinin (crew) deneyimini daha hızlı artttırma. Burda seçim size kalmış ister her gün ilk savaştan sonra hediye edilen 150 altınla normal expleri freeye çevirin ister ekibinizin %sini hızlandırın ve daha sonra retrainle araç kalifiyesini değiştirip %25 yerine çok daha yüksek %lerde yeni aracınızla savaşa girin (1gold=50free exp transfer)

    Uzun oldu ama mümkün olduğunca açıklayıcı yazdım umarım kafası karışık olanlara yardımı dokunur.

    Herkese iyi geceler...

    Edit: Düşük cümlelerin düzeltmesi




    10 numara çok tşk ederim
  • Serkanay'a Hetzer ile jagdpanther'le kafa kafaya carpıstıgı icin cesaret odulunu layık goruyorum ve komitenin onayına sunuyorum.
  • @kerrjo1

    hocam o senin zevkine kalmış. Karşı takımda Maus olunca savaş alanına çıkmadan önce şöyle bir düşünmenize neden oluyor Ferdinandların yok edilmesi ise çok zor değil benim karşıma birkaç kere çıktı takım olarak oldukça rahat bir şekilde yok ettik ama sizi hedef almışsa vay halinize

    Yapmanız gereken içinizden gelen tank tarzını seçmek. Eğer destroyer tarzını seviyorsanız destroyerdan ilerleyin. Oyunu güzel yapan tarza karşı olan sempatiniz, kullanırken zevk almanız, hırs yapmanız :)



    @Cedriccan

    Ben veririm hocam. Ama kendim de MarderII ile SU-14e dalmıştım. Çevik hareketlerle yenmiştim. Ve yine Marder II ile Mausa dalmıştık ve yenmiştik ama 3-4kişiydik. Ben de başarı ödülü alabilir miyim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cedriccan

    Serkanay'a Hetzer ile jagdpanther'le kafa kafaya carpıstıgı icin cesaret odulunu layık goruyorum ve komitenin onayına sunuyorum.


    Ne ara yakalandım yaw?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fexible

    @kerrjo1

    hocam o senin zevkine kalmış. Karşı takımda Maus olunca savaş alanına çıkmadan önce şöyle bir düşünmenize neden oluyor Ferdinandların yok edilmesi ise çok zor değil benim karşıma birkaç kere çıktı takım olarak oldukça rahat bir şekilde yok ettik ama sizi hedef almışsa vay halinize

    Yapmanız gereken içinizden gelen tank tarzını seçmek. Eğer destroyer tarzını seviyorsanız destroyerdan ilerleyin. Oyunu güzel yapan tarza karşı olan sempatiniz, kullanırken zevk almanız, hırs yapmanız :)



    Pzkpfw II ile devam etme kararı aldım. Hedef Pzkpfw VIB Tiger 2

    Oyun gerçekten de sardı, benim gibi 2. dünya savaşı hayranı bir kişiyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerrjo1 -- 20 Ağustos 2010; 12:46:38 >
  • Arkadaşlar şimdi en iyi kombinasyon PzIII ve PzIII/IV yada PzIV ikisini beraber tutmak elinizde. Biri nalları dikince diğeri. Benim tercihim pzIII/IV oldu devamı Panter . Uzun süre PzIII/IV ile takılmayı düşünüyorum. PzIII çok hızlı idi, PzIII/IV'de büyük umutlarla geçtim fakat motorun gövdeyi zor taşıdını görünce biraz üzüldüm. Şimdi amaç yeni motorları açmak. Topu 110/106 civarı fakat çeviklik olmayınca pek tank tadı vermiyor.
  • Bu arada o maus nedir öyle ya.. Elim kaymış standart savaşa katıldım yanlışlıkla... Adam tigerları falan toslaya toslaya ezdi
  • @kerrjo1
    Aman hocam Recruit tanklarla Standart savas girme, cok fena dalga geciyorlar.
    @serkanay
    Gece 4-5 civarıydı sanırım, aynı oyuna dusmustuk.
    @Aerospace
    Hocam medium tanklarımda onceligi hep motora veririm, sonucta dusmandan kacmak icin cevik olmak gerek.
    @fexible
    Tabii ki.


    Benden de bir SS.
     World of Tanks Taktik Paylaşımı [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reyftn -- 20 Ağustos 2010; 18:17:59 >
  • Bugün ilk defa maus gördüm.Adam 11 kill aldı.Tamirini sordular 32000 tutuyormuş.
  • Ben bu Hetzer'i hiç sevmedim. Marder'e karşı görebildiğim tek avantajı, çok daha güçlü zırhı ve çok daha yüksek HP'si. Bir de daha küçük olduğu için, görülmeme konusunda avantajı olabilir.
    Onun haricinde, namlunun dönme açısı ve sürat(tankın süratı) açısından çok daha kötü(3. seviye motorla düz zeminde 24-25 km falan yapıyor Hetzer). Bunun yanında, hasar görünce veya yok edilince çok daha fazla para ödemek gerekiyor; zararına savaştığınız oluyor bazen. Topu da, ilk seviyesi Marder'in ilk seviyesinden çok daha iyi olsa da, son seviyede zırh delme açısından Marder'den biraz daha kötü.
    Tabii zırh-HP avantajı T34 tarzı tanklara karşı şansınız olmasını sağlıyor; ama karşıda Tiger falan varsa Hetzer de tek atışta uçuyor

    Sırada Stug var; yine de JagdPanzer 4'e kadar adam gibi tank destroyer göremeyeceğiz anlaşılan


    quote:

    En sinir olduğum şey ise şu gelip tos atan tipler, ne biliyim gerçek dışı geliyor oyunu bozuyor sanki


    Üzerine gelip toslayanları kastettin sanırım. O olay tank destroyer'le feci can sıkıyor. Ağacın içinde pusmuşken yandan bir tip gelip tosluyor, deli ediyor.
    Hele destroyer'in motor-palet hasar görürse o da deli ediyor. Namlu az döndüğü için kalıyorsunuz ortada, atış eğitimi yapıyorlar üzerinizde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 21 Ağustos 2010; 2:21:24 >
  • Aslında Hetzer çok iyi bir TD, bir çalılığa saklandığınızda bir kaç kez ateş etmenize rağmen farkedilmediğiniz oluyor. Küçük olması ve ön zırhının tamamen eğimli olması oldukça avantajlı. Ama tüm TD'lerde olduğu gibi Hetzer'ın da boyutuna veya zırhına güvenmemeli, alana hakim iyi bir saklanma yerinde pusuya yatıp sizin elemanlarla düşman birlikleri savaşa tutuştuğunda uzaktan mermi yağdırmalı, oldukça etkili oluyor. Yoksa sokak çatışmasında kendinizi bir düşman tankıyla burun buruna bulduktan sonra daha iyi bir TD'niz de olsa fazla farketmiyor. Hele hafif ve hızlı bir düşman tankına yakalanırsanız işiniz o zaman daha da zor.
  • Görülmeme konusunda o derece avantajlıysa o zaman güzel. Ama o düşük süratle sağlam pusma noktalarına ulaşmak veya yer değiştirmek bayağı zaman alıyor Hetzer'le. Mesela oyun başı Panzer 3'ler üssü basarken mevzi alamamış oluyorum. Bir de namlu çok az döndüğünden, bir noktadan sonra aracı döndürmek gerekiyor ve nişan olayı rezil oluyor. Mürettebatın çok gelişmiş olması gerekiyor, öyle anlarda vurabilmek için.
    Alışınca daha iyi iş çıkarırız belki. Biraz daha uğraşalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 21 Ağustos 2010; 2:36:17 >
  • Yahu daha savaş başlar başlamaz bazı oyuncular takımlarına saldırıyor

    Teammate olayı iyi olmuş ancak suistimal ediyor millet.

    Dün gece en iyi skorumu elde ettim 3 tank 1 td 1 spg's indirdim. 600 xp 5000 credits verdi.

    Dedikleriniz doğrultusunda pzkpfw III Ausf A'yı almaktan soğudum free xplerimle satın almadan geliştirip pzkpfw III'ü research ettim, şimdi ona kasıyorum 60k falan kaldı

    Bu arada beni de listeye ekleyebilirsiniz
  • Satın almadan nasıl geliştiriliyor , sanırım çok önemli bir ayrıntıyı kaçırmışım , ben hep satın alıyorum öyle geliştirip (research) sonraki tanka geçiyorum
  • @kerrjo1
    Eger takım arkadasınız size saldırıyorsa, War Gaming'e o kisi hakkında bir sikayet maili yazmalısınız.
    Eger Takma Adınızı eklerseniz listeye ekleyebilirim.
    @Aerospace
    Free exp. ile yapılıyor, yukarıda detaylı bicimde anlatımı mevcut.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cedriccan

    @kerrjo1
    Eger takım arkadasınız size saldırıyorsa, War Gaming'e o kisi hakkında bir sikayet maili yazmalısınız.
    Eger Takma Adınızı eklerseniz listeye ekleyebilirim.
    @Aerospace
    Free exp. ile yapılıyor, yukarıda detaylı bicimde anlatımı mevcut.


    Oyundaki takma adım kerrjo
  • Td'lerin dezavantajı taretlerinin olmaması nedeniyle paletler vurulunca panzer III'e bile kolayca av oluyorlar.Bu durum çok can sıkıyor.Hetzerle mümkün olduğunca ağır tankların arkasına takılıyorum.İti ite kırdıtırken ben de arkadan bahtıma ne düşerse ateş ediyorum.Büyük tanklar mıknatıs gibi bütün ateşi üzerlerine çekiyorlar.Tek başıma durmamaya dikkat ediyorum.Bu arada radyo upgrade'i ne işe yarıyor?Düşmanı daha önce mi tesbit ediyoruz?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.