Şimdi Ara

X için marka ihlal davası açıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • X için marka ihlal davası açıldı
    Twitter platformunu satın aldıktan sonra apar topar ismini X olarak değiştiren ve yeni bir tanımlama yapan Elon Musk, potansiyel olarak marka ihlal davalarının da fitilini ateşlemişti. Nitekim ilk dava gecikmedi.



    X marka ihlali mi yapıyor?



    Reklamcılık, sosyal medya servisleri, veri analizi, Pazar araştırması gibi pek çok fonksiyonu bünyesinde topladığı için platform X şeklinde biri isimlendirme tercih etmişti. Ne var ki bu isimle sayısız markanın tescili var.



    Ayrıca Bkz.Trump Twitter’a geri döndü, Truth Social öldü



    Florida kaynaklı X Social Media, marka isminin izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle mahkemeye başvurdu. Temmuz ayında X olarak ismi değiştikten sonra Ağustos ayında X Social Media firmaya ihtar çekmiş ancak Elon Musk bunu dikkate almamış.



    X Social Media isim hakkının ihlal edildiğini savunuyor ve kendi hizmetlerinin X Corp ile ilişkilendirildiğini, bunun da markaya zarar verdiğini belirtiyor. Ayrıca X (eski Twitter) markasının farklı alanlar için de tescil yaptırdığını ve bunun kendi hizmetleri ile benzeştiğini ifade ediyor.



    Marka ihlali sonucunda zarara uğradığını belirten X Social Media, bu zararın 3 kata kadar tazminini ve Elon Musk’ın X markasını kullanmaktan menedilmesini istiyor. Duruşmaların başlaması ile mahkemenin tavrı da belli olacak.



     




    Kaynak:https://www.engadget.com/x-sues-x-in-trademark-infringement-lawsuit-092041443.html







  • Bu davadan birşey çıkmaz.

  • Harfin tescili mi olur lan?X için marka ihlal davası açıldı 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Elon Musk’ın X markasını kullanmaktan menedilmesini istiyor"

    Dünyanın en zengin adamı, herhalde bu işe girerken hukuk danışmanlarından oluşan bir orduya sormuştur herhalde değil mi? O iş yaş. Bu saatten sonra, X Social Media'yı komple satın alıp, kapıdan elinde klozetle girerse şaşırmayın. :D

    X için marka ihlal davası açıldı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huan8 -- 4 Ekim 2023; 10:37:20 >
  • %100 benzerlik var, twitter'a geri dönecekler. davaya musk isterse 1 milyon avukatıyla vekalet sunsundur; sonuç değişmez.. marka-patent hakkı ihlal edilemez.

  • joven kullanıcısına yanıt
    Dava Türkiye'de görülmüyor. Orada her iki tarafıda dört dörtlük dinlerler, araştırırlar, gerçek uzmanlardan görüş alıp güçlü güçsüz demeden tokmağı vururlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • idrisezman kullanıcısına yanıt

    Siz hangi adaletten yargıdan bahsediyorsunuz.Teninin renginden dolayı infaz edilen ve infaz edenlerin ceza almadan elini kolunu sallaya sallaya gezdiği bir ülkenin adalet mekanizmasını savunduğunuza göre biraz hayranlık besliyorsunuz.

  • joven kullanıcısına yanıt
    Olayı söyle dostum. Ensesine bastırılan george floyd davasındaki polisler mi?

    Haber alıntısı: " Amerika Birleşik Devletleri'nde siyahi George Floyd'u tutuklarken ölümüne sebep olmaktan yargılanan polis memuru Derek Chauvin, federal mahkeme tarafından 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Eyalet mahkemesinde de 22,5 yıl hapis cezası alan Chauvin, her iki cezayı eş zamanlı olarak çekecek.

    The New York Times'ın haberine göre, Floyd'un yere yatırılmasına yardımcı olan J. Alexander Kueng 3 yıl, etrafta olayı izleyenleri olay yerinden uzaklaştıran Tou Thao 3 yıl, 6 ay hapis cezası aldı. "

    Türkiye' deki yargıyı görünce hayran olmamak elde değil. Tabi senin mahkemelere işin düşmediğinden klavye başından sallamak kolay gel bana sor ülkede adalet nasıl diye. Öyle bir kadın çalışmadığını belgeleriyle açıklayayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idrisezman -- 4 Ekim 2023; 14:6:41 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • idrisezman kullanıcısına yanıt

    Bakın hala mevzuyu anlamıyorsunuz ben sadece bir yada bir kaç olay üzerinden değerlendirmiyorum geçmiş ve günümüz yansıması ve size önerim biraz derinlere inin Amerika adalet sistemi öyle gösterilmeye çalışılan gibi değildir.

  • idrisezman kullanıcısına yanıt

    Amerika’daki politika sistematik yapılıyor yani devlet politikası bizdeki yaşanan sıkıntılar devlet memuru afedersiniz halt yemesinden kaynaklıdır yani devlet politikası değildir.

  • İsterse zengin ve sınırsız hukuk danışanın ol, marka tescili konusunda yargı kullanamazsın dediği anda yapabileceği bir şey yok. Kendine X Corp deyip görünen ad olarak X kullanması bile zaten yeterince işkillendirici, harfi tecillememiş.

  • joven kullanıcısına yanıt
    Bende onu diyorum. Her ülkenin geçmişi karanlık. Mesele varmak istedikleri nokta. Daha iyi daha adaletli bir sisteme doğru niyet etmişler ve buna yönelik çaba gösteriyorlar. Medya halk kurumlar üstünü örtmüyor. Biri örtmeye çalışsa diğeri hop birader diyor. İyi kötü birinden sonuç alamazsan diğeri derdini dinleyip sorunu adaletli çözüyor. Kuvvet ayrılığı var.

    Bizim ülke her sene bir öncekine rahmet okutuyor. Bırak hakkını almayı suçlu çıkmayayım yeter dedirtiyor millete. Onlarda 1 şerefsizlik masa altından sonuç alıyorsa bizde 1000. Yoksa her ülkede insan kılıklı şeytanlar bir şeyler çeviriyor. Hiçbir ülke sütten çıkmış ak kaşık değil. Ama ABD parayla tehditle mahkemeye boyun eğdirilecek en son ülke. Başkanının evinde arama yapan gözaltına alan mahkemeye çıkaran ve kefaletle serbest bırakan kaç tane ülke var. Hakim kısaca kimsen kimsin kes lan diyor önüne gelen kim olursa olsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • idrisezman kullanıcısına yanıt

    Görüşlerinize saygı duymakla beraber katılmıyorum Amerika film vari bir gösterim ile hukuk sistemlerini iyi gösteriyorlar yalnız perdenin arkası öyle değildir.Güçlü haklıdır yolu onlarda her daim işler bakın başka ülkelerin hukuk sistemlerine çokça burunlarını sokar kendileri sanki sütten çıkmış ak kaşık gibi Irak rezaleti Afganistan kepazeliğini çabuk unutmuşsunuz ha

    birde 11 Eylül olayını bahane edip dünyaya kan kusturdular bunların adaletini bana burada övmeyin lütfen rica ederim.

  • joven kullanıcısına yanıt
    Türkiye deki katliamlar, kanunsuzluklar ve hak ihlallerinde kaç defa devlet mahkum edildi. Açılan arşiv belgelerinde devletin ortak politikasının ne olduğuna dair her vicdan sahibinin kabul edemeyeceği devlet emirleri görüldü.

    Sabiha Gökçen: " Yerde hareket eden ne varsa yok edin emri geldi. " diyor hava pilot hanımefendi. Dersim harekatı için.

    Recep Tayyip Erdoğan: " Dersim katliamı için devlet adına özür dilenmesi gerekiyorsa ben diliyorum. " dedi.

    Kemal Kılıçdaroğlu: Geçmişimizle yüzleşeceğiz. Helalleşeceğiz dedi. Dindar insanlara yapılan zulümler için.

    Bir devlet memuru arkasında komple bir devlet iradesi yoksa o işlere girişemez. 15 Temmuz bir kişinin işi mi. Organize kararları tek bir memurun basit cahilliği ehe ehe diye geçiştirmeyiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • joven kullanıcısına yanıt
    Ben zaten ABD dünyada herkese adaletli can ciğer demedim ki. Kendi içlerinde kendilerine olması gerekeni yapıyorlar. Twitter davası ABD içinde bir dava olduğu için adaletli bir karar çıkar dedim. Elon Musk güçlü diye o haklı çıkacak diye bir kaide yok orada karşı taraf da kazanma ihtimali var. Habere yönelik yorum yaptım. İyi günler dilerim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kendi reklamlarını yapmak için dev şirketlere dava açıyorlar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • joven kullanıcısına yanıt

    Bizde de adam öldüren içeri girmiyor , haber yapan giriyor :D a asdfsadfasdfasf

  • naklov2129 N kullanıcısına yanıt
    Hiç bir şey olmaz. Elon şirket sahiplerine üç beş bir şeyler atıp şirketi satın alır konu kapanır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt

    O ayrı bir olasılık.. Tabiki karşı taraf derseki 1 milyar dolar versen mikemmel markamızı satmayız; bu da bir olasılığın sonu oluyor..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.