Şimdi Ara

X’te artık tweet yok, sadece ‘gönderi’ var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Görünüşe göre X, tam anlamıyla Twitter’ı unutmamızı istiyor. Kullanıcılar 29 Eylül'de yürürlüğe girecek olan yeni hizmet koşulları şartlarıyla ilgili X’e girdiklerinde açılır pencereler görmeye başladılar. Yeni koşullarda ‘tweet’ kelimesinin bütünüyle tarihe karıştığı görülüyor.



    Tweet yok, gönderi var



    Güncellenen hizmet koşullarına göre tweet’ler artık gönderi (post) olarak, retweetler ise yeniden gönder (repost) olarak adlandırılacak. Yeni şartlarda, X lehine "Twitter" kelimesinin neredeyse toptan kaldırılması da dahil olmak üzere bir dizi başka marka değişikliği de var. Neredeyse toptan diyorum çünkü komik bir şekilde, şartlarda yer alan URL'lerin çoğu, geliştirici odaklı bir web sitesine giden bu bağlantıda olduğu gibi, hala "twitter" kelimesini içermek zorunda görünüyor: https://developer.x.com/en/docs/twitter-for-websites. Aynı zamanda Twitter'ın 2021'de kapattığı canlı yayın uygulaması Periscope'a yapılan referanslar da kaldırıldı.



    Şartlarda birkaç başka güncelleme de var. Bunlardan biri, X'i kullanarak "yasaların izin verdiği ölçüde, sözde herhangi bir toplu eylem, toplu dava veya temsili eylem işlemine davacı veya sınıf üyesi olarak katılma hakkından da feragat ettiğinizi" söylüyor. Bir diğer değişiklik ise veri kazıma işlemine yönelik yapılıyor.



    Mevcut şartlar şöyle diyor:



    “NOT: robots.txt dosyasının hükümlerine uygun olarak yapılması halinde Hizmetlerin taranmasına izin verilebilir, ancak önceden iznimiz olmadan Hizmetlerin kazınması açıkça yasaktır”



    Yeni şartlar ise şöyle diyor:



    “NOT: Önceden yazılı iznimiz olmadan Hizmetlerin herhangi bir şekilde, herhangi bir amaçla taranması veya kazınması açıkça yasaktır”



    Ayrıca Bkz.X, çalışma geçmişi ve biyometrik verileri toplamaya başlıyor



    X ayrıca 29 Eylül'de yeni bir gizlilik politikasını da uygulamaya koymayı planlıyor. Bu yeni politika, X'in biyometrik veriler ve istihdam geçmişi de dahil olmak üzere kullanıcılar hakkında topladığı veri hacmini büyük oranda genişletmek hedefliyor.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/9/7/23863785/x-twitter-new-terms-of-service-tweets-posts-lawsuit-scraping







  • Adam zavallı kuşu kocaman çirkin bir X çevirdi.

  • global marka olmus neredeyse her dile kelime olarak yerlesmis bir ismi ortaokul ergeni gibi x yapmak. hangi akil ne diyim.

  • sıfırdan bu hayalini gerçekleştirip siteyi kursa kimse dönüp yüzüne bakmazdı bu da twitterı alıp hayalindeki şeye çevirmeye çalışıyor. ne diyim adamın her işi de rast gidiyo ki bir şey diyen de yok. 😓

  • Elon musk anlik




    X’te artık tweet yok, sadece ‘gönderi’ var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fearless_tr -- 8 Eylül 2023; 19:0:33 >
  • Tweet, sözcüğü twitter.com vb. artık boşa mı düştü yoksa bunları hala elinde mi tutuyor Elon? Misal tweeter isimli bir sosyal medya sitesi kurabilir miyiz?! yoksa bunlar benim ticari varlıklarım kullanamazsınız diye davalık mı oluruz? Ya da Elon benim sitemin adı x.com tweet twitter filan ne yaparsanız yapın mı der?! Ben olsam twit ile ilgili ne varsa elimde tutar logosunda kuş kullanmaya kalkanı bile dava ederim apple gibi ama Elon işin içinde olunca her şey olabilir :D

  • Adam ciddi ciddi Twitter in her halini tarihten silmeye oynuyo

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.