Şimdi Ara

X’te paylaşılan haberlerdeki başlıklar kaldırılmaya başlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • X'teki gönderileri, özellikle de ağırlıklı olarak haber ve medya yayınlarını takip ediyorsanız artık bunlar gözünüze oldukça farklı görünebilir. Eskiden Twitter olarak bilinen sosyal medya platformu, birkaç aylarda bildirilen değişikliği kullanıma alarak yayınlanan bağlantılardan başlıkları ve açıklamaları kaldırmaya başladı.



    X, haberlerdeki başlıkları kaldırıyor




    Geçtiğimiz ağustos ayında X’in sahibi Elon Musk, fikrin doğrudan kendisinden geldiğini ve bunun platformun estetiğini büyük ölçüde geliştireceğini söylemişti. İlgili değişikliğin halihazırda kullanıma alındığını ise görmeye başladık. Kendi testlerimizde X’te paylaşılan bağlantılardan/haberlerden ilgili başlığın kaldırıldığını doğrulayabildik. Değişiklik, web, iOS ve Android sürümlerinde geçerli durumda.




    Bununla birlikte reklamverenlerin getirilen yeni formatı beğenmedikleri yine geçtiğimiz dönemlerde bildirilmişti fakat açıkça görünüyor ki değişiklik yürürlüğe alınmış durumda. X'in format değişikliğinin ana nedeni, zaman akışının ekranda görünen kısmına daha fazla gönderi sığdırarak gönderilerin daha derli toplu görünmesini sağlamak. Buna ek olarak Musk, bunun başlıklara dayanan clickbait örneklerini azaltmaya yardımcı olacağını düşünüyor.



    Ayrıca Bkz.X için marka ihlal davası açıldı



    Musk, format değişikliğinin temel itici gücünün web sitesinin estetiği olduğunu açıkça iddia etse de, daha fazla insanı doğrudan X'te uzun biçimli yazılar yayınlamaya teşvik etmeye çalıştığı bir sır değil. Dolayısıyla Musk, insanların veya medya organlarının sadece bağlantılarla haberlerini paylaşmasını istemiyor. Aynı zamanda ilgili gönderide daha çok okunacak bağlam sunmasını da istiyor.




    Kaynak:https://www.engadget.com/x-starts-removing-headlines-from-posted-links-011446351.html







  • Buna ugrasacaklarina ufak haber sitelerinin butun trend topiclerin hashtaglarini ayni habere yazmalari ve hashtag'i cop etmelerine odaklansalar keske. Bakiyorum dolar gundem olmus, icine bir giriyorum eskortlar mi ararsin, alakasiz haberler mi ararsin. Neden gundem oldugunu bulmak imkansiz oluyor.

  • Sarper Yasin Mutlubay kullanıcısına yanıt
    Ben Tag'lere tıklamayı uzun zaman önce bıraktım. "Bu Tag Neden Var" diye bir hesap var, o olmasa hiçbir şey anlamayacağım ne oluyor diye.

  • Haber kanallarının kendi sitelerine yönlendirmesi için linkler önemli ki çoğu haber mecrası Twitter'ı sadece paravan olarak kullanıyor. Bunun ucu insanların tweette yazan 3-5 kelimeye tamah etmesi.

  • Metin Yasir Akpınar kullanıcısına yanıt

    Hemen takibe aldim umarim ise yarar :)

  • Gereksiz bir gelişme yapmış x

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.