Şimdi Ara

Xbox 360 Slim ve 5.1 Ses Sistemi Optic Kablo Bağlantı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, bildiğiniz üzere Xbox 360 Slim üzerinde optic ses çıkışı bulunuyor. Benim lcd tv'ye de modelini hatırlamıyorum ama LG marka 5.1 ev ses sistemi bağlı. TV ve konsol arasındaki bağlantıyı HDMI kablo ile yaptığım için sesi TV üzerinden alıyorum ama 5.1'e de üzülüyorum şimdi orada duruyor öyle Benim istediğim konsolu direk ses sistemine bağlayıp sesi 5.1 olarak almak. Ses sisteminde de doğal olarak optic giriş var zaten, benim merak ettiğim ise sadece bir optic kablo aracılığı ile 5.1 ses alabilir miyim? Hatta kafama takılan birkaç detay var, sadece optic kablo kullanırsak;

    1) Ses sadece iki kolondan stereo olarak mı gelir yoksa tüm kolonlardan gelir mi?
    2) Tüm kolonlardan geldiğini varsayarak bu şeçeneğe geçiyorum; tüm kolonlardan aynı sesi mi alırım yoksa 5.1 ses çemberi olarak dağılır mı? Yani örneğin Battlefield 3 oynarken biri bana arkadan ateş edince ses arkadaki kolonlardan ağırlıklı olarak gelir mi yoksa stereo olarak TV'den aldığım gibi hepsinden eşit mi gelir?

    Forumda ve internette biraz araştırma yaptım ama aradığım cevabı tam bulamadım. Bu arada bir sitede 185TL gibi bir fiyat biçilen decoder'e gerek duyulduğu yazılmış gerçekten böyle bir şeye gerek var mı? 5.1 ses çemberi için 185TL veremem yani.http://www.playstationturk.com/teknik-yazilar/en-ucuz-optik-5-1-ses-sistemi-nasil-yapilir.html







  • hocam ben 5.1 ses sitemi kullanıyorum ama ben optic kullanmıyorum xbox hdmı ile anfiye bağla anfide hep kolonlara hemde tv ye.

    1-)Tüm kolonlardan gelir
    2-)Xbox ın ayaralarında ses ayarını 5.1 yaparsan senin istediğin olucaktır
  • Cevap için teşekkür ederim ama anfiden kasıt ne? Sistemin ana cihazı ev sinema sisteminin DVD okuyucusu, o da zaten TV ile HDMI yolundan bağlı. Bu arada HDMI ile anfiye bağlanınca görüntü TV'ye nasıl ulaşıyor?
  • Optik kablo ile sinema sistemine direk baglanti yaparsan 5.1 dolby olarak alirsin sesi. En sagliklisi boyle yapman. Goruntuyu direk Tv ye, sesi direk sinema sistemine..
  • Gerekli cevap doğru şekilde verilmiş. Diğer soruna gelecek olursak; arkadaş AV Receiver'dan bahsediyor, onların üzerin de hem hdmi giriş hem de hdmi çıkış vardır.
  • Teşekkür ederim o zaman optic kablo alıp konsolu direk ses sistemine bağlıyorum. Bu arada optic kablo için önereceğiniz marka falan var mı? İstiklal Caddesi'ndeki Saturn'e ve Taksim'deki Teknosa'ya bakmayı düşünüyorum.
  • ben analog 5.1 ps3'e o verdiğin linkteki decoderi kullanarak bağlamıştım sonuç mükemmel.tavsiye ederim.
  • Bende arkadasin bahsettigi sekilde HDMI kabloyu direk amfiye bagladim, yani ses icin herhangi bir kablo baglamadim. Bu sekilde 5.1 ses aliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fake_to fake

    ben analog 5.1 ps3'e o verdiğin linkteki decoderi kullanarak bağlamıştım sonuç mükemmel.tavsiye ederim.

    Yazılanları okumuyorsun sanırım. Arkadaşın zaten optik girişli ses sistemi var, decoder'ı alıp ne yapsın? Tek yapması gereken bir optik kablo alıp bağlamak, bu kadar basit.

    Bu arada marka falan hiç farketmez, en ucuz bulduğunu al derim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.