Şimdi Ara

XBOX KARDEŞLİK Mevzusunu ANLAMAK (41. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
897
Cevap
97
Favori
92.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hem konsol hem de pc'den giriş yapabilmek için P2 hak yeterli değil mi?

    ben pc'den de gireceğim diye daha fazla para mı vermek zorundayım?

    eğer öyleyse ücretlendirmeyi playstation bölümündeki gibi neden bölünmüyor?


    sırf soru sorma yeri olmuş kimsenin cevap vermediği yok gerçi de..

  • nuwanda87 kullanıcısına yanıt
    Evet p2 yeterli ama ayni anda olmaz.farkli zamanlarda oturum icin p2 olmali

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • pharm4vita kullanıcısına yanıt

    tamam biliyorum. peki ben pc'de de kullanacağım diye fazla para mı vermek zorundayım. 200 daha veririm ortak aramam zaten.

  • nuwanda87 kullanıcısına yanıt
    P1 genelde %55 p2 %45 olarak bolusuluyor.yani daha ucuz gibi duruyor p1 e oranla.sorunuzu tam olarak anlamamakla beraber daha fazla vermek ile neyi kastettiniz anlayamadim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • nuwanda87 kullanıcısına yanıt
    Sorulan sorular genelde aynı sorular ve tüm soruların yanıtları konuda mevcut. Bazı durumlarda tabirlerden ve ilk defa sistemi anlamak için tereddütde kalinabiliyor.

    Hem konsol hem PC için P2 yeterli. Yalnız şunu unutmayın. PC ve Mobil tarafı (gelecekte mobil tarafı da daha ciddi olacak, google play gibi) P2 veyahut P1 diye bir tabir yok. P1.2 konsol tarafının muhabbeti. PC P1 diye bir şey yok.
    Ücretlendirme için herhangi bir kural yok, kullanıcılar arasında gerçeklesen genel alışveriş alışkanlığı var.
    Ek olarak, PlayStation PC Pass diye birsey de yok. Steam üzerinde ikisi de aktif. Onda da kardeşlik diye bir şey yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aschil -- 12 Kasım 2022; 23:28:52 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bir vatandaşla alışveriş sırasındaydık, p2 hak için. pc'de de mi kullanacaksın dedi, o zaman 700tl filan vermen lazım dedide. ona istinaden sorayım dedim.


    700 verdikten sonra 200 küsür daha veririm ortak aramam.




    @aschil

    hocam ps'de ps5-ps4-sec olayı var ya ona istinaden yazdım. burada da p1-p2-pc diye bir şey yok sonuçta. bilmeyenler bildiklerini sanıp ilan açıyor uğraşıyoruz da o yüzden.




    teşekkürler cevaplarınız için bu arada..

  • nuwanda87 kullanıcısına yanıt
    Yani cok istemis ama anlasmaya bagli bu dediginiz olay.sizde uyelik satin alip makul degerler icerisinde satabilirsiniz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • nuwanda87 kullanıcısına yanıt
    P2 hak aldığın zaman hem konsol hem pc için almış oluyorsun zaten. Bunun ayrı olarak değerlendirmesi etik değil.

    Sizlere tavsiyem, kendi hesabınıza (ana hesap) satın alın, her ne istiyorsanız. Akabinde P1'ni satıp alıcı ekledikten sonra şifrenizi değiştirin. (alıcı kullanmaya devam edecek)
    PC kullanicarina tavsiyem budur. Oran olarak yarı yarıya uygulayıp geçin. Üzerinde daha fazla matematik kurmaya gerek yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • pharm4vita kullanıcısına yanıt

    öyle olacak bu gidişle. ilanlara bu konuda detay girilse en azından iyi olurdu. teşekkür ettim.

  • aschil kullanıcısına yanıt

    bu yazdığınızı hem bu konuya hem de satış konusunda başa tutturmak lazım. teşekkürler..

  • ottmn kullanıcısına yanıt
    Geçici bir sorun yaşadığınızı düşünüyorum. Anladığım kadarıyla ikinizde ekleme yaptınız ve ikinize de oyunlar gözüktü. Bir içeriğin çıkıp diğer içeriğin çıkmaması diye bir şey yok yani. Mantıken. Ki ikinizden birisinde Gold olması yeterli zaten.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dream Machine kullanıcısına yanıt
    Hesabın, oyunun bulunduğu hesap. Burada ki isim soyisim kısmında Türkçe karakter varsa silin. Bu genelde sorun çıkarıyor. Ö, Ç, ş gibi harfler. Normal Microsoft hesap isim soyisim bölümü.
    Ki, hiçbir hesapta kullanmayın. P12 konusunda sorun çıkarıyor.

    Ekleme: Oyuna özel sorun da olabilir. Her BF serisinde ben sorun hatırlıyorum. Eski oyunlarinda da Deluxe içeriğinde sorunlar vardı kardeşlikte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aschil -- 12 Kasım 2022; 23:53:36 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aschil kullanıcısına yanıt

    Dediğiniz gibi geçici bir sorunmuş ne olduysa kendi kendine düzeldi. Teşekkür ederim.

  • Arkadaşlar merhaba. Benim hesabımda game pass ultimate var. Kardeşimle bu hesabı şu şekilde kardeşlik yaptık.


    Kardeşimin konsoluna benim hesabımı giriş xbox'ı olarak kaydedip hesabı oradan sildim, o kendi hesabından oynuyor. Benim konsolda ise benim başka bi hesabımı giriş xboxı yaptım, gamepass üyeliği olan hesabımı da açtım ve bu game pass üyeliği olan hesabımdan oynuyorum. Bunlarda sorun yok asıl soracağım şey şu:


    Şimdi ben başka bi arkadaşımla FİFA 23 için kardeşlik yapıcam. Fifayı arkadaş kendi konsolunda giriş xbox'ı olarak ayarlı olan hesabına alacak. Ben de onun hesabıyla kendi konsolumda oturum açıcam. O oturumu açtıktan sonra oyunu indircem ve sonra kendi hesabıma geçiş yapıp oyunu oynıcam.


    Bu şekilde bir sorun yaşamam değil mi? 2 farklı kişiyle bu şekilde kardeşlik yapılabiliyor yani?

  • das motiv D kullanıcısına yanıt
    Evet sıkıntı yok.2 kişi ile de sonsuz kişi ile de kardeşlik yapabilirsiniz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ilgili mesaj linki


    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/152187301


    20020228 nickli arkadaş gayet mükemmel açıklamış.




    P1 -P2 ve Kardeşlik ile oyun paylaşımının nasıl olduğunu biraz araştırınca aslında konunun daha farklı olduğunu kendi adıma öğrendim. Microsoft'un bu özelliği ne amaçla yaptığını ve öğrendiğim kuralları aşağıda benim gibi merak edenler için yazıyorum. P1-P2 ve Kardeşlik oyun paylaşım yöntemlerinin daha kolay anlaşılması için sadece belirli iki yöntemi açıkladığını ve nedenini belirtmediği için bu yazının faydalı olacağını düşünmekteyim.


    Öncelikle oyun paylaşımı Microsoft'un sözleşmelerine aykırıdır. Bu işlem için banlanabilirsiniz. Şuana kadar hiç yapmadılarsa bile ileri de olmayacağı anlamına gelmiyor. Youtube üzerinde bir çok videoda tamamen yasal gibi cümleler geçiyor. Bunlara itibar etmeyin. Bu yöntemin sadece aynı evde iki Xbox Cihazı olanların satın aldıkları tek üyelikle (GamePass Ultimate, Gold Live vb.) veya oyun oynamasını sağlamak üzere sunulduğunu belirtmem gerekir.


    Tanımlar:

    Hesap: Oyun oynamak için Xbox Cihaz'da kullandığınız Microsoft @hotmail.com veya @outlook.com benzeri epostanıza bağlı hesabınız. İnternet üzerinden birden fazla açılabilir. Profil, Gamertag, Live id benzeri ifadeleri eski nesillerden itibaren kullanılan diğer adlarıdır.

    Xbox Cihaz: Xbox Live servisleri aktif olan ve MS Store üzerinden satın alım yapabildiğiniz tüm Xbox nesillerine ait cihazlardır. Günümüz itibarıyla; Xbox One, Xbox One S, Xbox One X, Xbox Series S, Xbox Series X

    Giriş Xbox'ım: Bir Hesabın tek bir Xbox Cihaz'ına bağlanmasıdır.


    1. Bir Xbox Cihaza birden çok Hesap eklenebilir.
    2. Bir Hesap ile birden çok Xbox Cihaza bağlanılarak lisanslarına sahip olunan oyunlar internete bağlı olundukça (Giriş Xbox'ım seçilmesi haricinde bkz. madde 4) oynanabilir. Aynı anda birden fazla Xbox Cihazda sadece tek bir Hesap online olabilir. Aynı Hesap ikinci bir Xbox Cihazında bağlanırsa, ilk bağlı Hesap hata alır ve oyun oynayamaz.
    3. Bir Hesap sadece bir Xbox Cihaz'da, Giriş Xbox'ım olarak seçilebilir. Giriş Xbox'ım seçeneği Hesaba ait bir özeliktir ve Xbox Cihaz ile Hesabı ilişkilendirir.
    4. Bir Xbox Cihazda aynı anda birden çok Hesap için Giriş Xbox'ım seçilebilir. Hesap bazında bir özellik olduğunu unutmayın. Örneğin 5 farklı Hesap aynı Xbox Cihaza Giriş Xbox'ım seçimi ile işaretlenebilir.
    5. Giriş Xbox'ım yapılan Hesap ile alınan oyunlar (lisanslar) oyun açılışında internet üzerinden kontrol edilmez. Giriş Xbox'ım özelliğinin esas amacı budur. Giriş Xbox'ım seçeneği seçilmeyen bir Hesaptaki oyunun açılması için internetten lisans kontrolü yapılacağı için Xbox Cihazınızın internete bağlı olması gerekir. Bu yüzden P2 Hesapla oynayan kişilerin internet bağlantısı kesilirse oyunu açamazlar.
    6. Bir oyuna (lisansına) sahip Hesaba Xbox Cihazda bağlanılması ve arka planda açık tutulurken, aynı cihazdaki diğer Hesaplardan biriyle açık Hesaptaki oyun/oyunlar oynanabilir ve oyunlardaki ilerleme (save) veya gamerscore kendi Hesaplarına kaydedilir.
    7. Bir Hesap için Giriş Xbox'ım seçimi bir takvim yılı içerisinde sadece 5 kez tanımlanabilir. Her tanımlama da bir hakkınız düşer.
    8. Bir Hesap için Giriş Xbox'ım seçimi yapıldıktan sonra, Hesap (dikkat edin Hesabın silinmesinden bahsediyoruz) Xbox Cihazdan kaldırılsa (Ayarlar -> Genel -> Kişiselleştirme -> Giriş Xbox'ım olarak kaldır) dahi lisanslar hala durmaya devam eder. Tanımlandığı gibi aynı ekran üzerinden kaldırılması gerekir. Ayrıca Xbox Cihaz fabrika ayarlarına döndürüldüğünde cihazın sonrasında online olması şartıyla Hesaptaki Giriş Xbox'ım ayarının kaldırıldığı internette belirtilmektedir. () Yine de Xbox Cihazı fabrika ayarlarına çevirdikten sonra alan kişinin hiç internete bağlamamasına karşı şansa bırakmamak için satmadan önce hesabınızdan bu ayarı kaldırmanızı tavsiye ederim.
    9. Satın alınan Xbox Cihaza ilk tanımlanan Hesabın Giriş Xbox'ım seçimi cihaz tarafından otomatik yapılır.


    Son olarak, tanımadığınız bir kişinin Xbox Cihazına girmek için Hesap bilgilerinizi paylaşırsanız ve eğer iki faktörlü doğrulama açık değilse Hesap bilgilerinize erişebileceğini ve isterse değiştirebileceğini bilmelisiniz. Yanı sıra, Hesabınızda kredi kartınız tanımlıysa sizin adınıza MS mağazasından alışveriş de yapabilir. İnternette okuduğum kadarıyla Xbox cep telefonu uygulaması ile Hesabınıza bağlı cihazınızı kapatabilir veya resart edebilir. Xbox Cihazınızı tanımladığınız ve kullandığınız Hesapları kimseyle paylaşmamanızı öneririm.


    Yukarıdaki 8 kuralı anladıktan sonra neden iki yöntem olduğu (P1-P2 ve Kardeşlik) daha net anlaşılıyor. P1 olarak adlandırılan Hesap, oyun alınan Hesap ve Giriş Xbox'ım seçeneği aktif edilendir. Dolayısıyla Giriş Xbox'ım seçilen cihazdan Hesap silinse bile (bknz. madde 8) oyun o Xbox Cihazdaki diğer Hesaplar ile oynanabilir. P1 satmak için Giriş Xbox'ım seçeneğini kaldırmanız (bknz. madde 3) gerekir. Yoksa yeni Xbox Cihaza hesap Giriş Xbox'ım olarak seçilemez. P2 olarak adlandırılan Hesap ise oyunu indirmek için ve girmeden önce mutlaka açılarak arka planda bırakılır (bknz. madde 2) ve başka Hesapla oyun oynanır.

    reddit
    Game pass sharing without using home xbox switch on a console that I sold?
    https://www.reddit.com/r/xboxone/comments/lzjdx5/comment/gq2hq9d/




  • Arkadaşlar merhabalar, ben şimdi p1 hesap satın alacağım. İçerisin de oyun yok game pass ultimate var. Hesabın doğrulama kodu gittiği telefon numarasını da değiştirip kendi numaramı girebilir miyim ? Çünkü p1 i satın alıyorum ve benim hesabı satma gibi bir düşüncem yok. p2 hesap her satıldığın da bana doğrulama kodu gelsin ve kime satıldıysa benden habersiz giriş yapamasın istiyorum. Kısaca telefon numarasını değiştrmek mümkün mü ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Black Hawk. kullanıcısına yanıt
    Evet, hatta öyle yapmanız tavsiye olunur. Hatta hesabı Microsoft auth. ile korumanızi öneririm. Sms gibi güvenlik önlemlerin alınmadığı hesap çalınırsa boşuna ağlamayın. (genele söylüyorum)

    P1 hesap, şifre değişmesi dahi kullanıma etki etmiyor. Her şifre değişimi sonrası P2 tekrar login olmak için şifreyi girmesi lazım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler @aschil

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Benim birkaç sorum vardı yardımcı olursanız sevinirim.

    1. Yeni hesap açıp bir oyun satın aldığımda o oyunu gibi oynayıp bitirdikten sonra hesabı ve maili olduğu gibi satabilir miyim? Benim oyunu P2 gibi oynamam hesaptan bir şey eksiltir mi?

    2. P2 olarak satın aldığım bir oyunu başkasına satabilir miyim? O da kendi hesabından P2 olarak oynayabilir mi?

    3. P1 veya P2 olarak oyun aldığımızda hesap sahibinin şifre değiştirmesine karşılık nasıl önlemler alınabilir?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mathers -- 28 Kasım 2022; 16:32:3 >
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.