Şimdi Ara

xbox series s + gamepass var, ps4 + vr + ps plus deluxe var, pc var ama sıkılıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • beyler merhaba,


    başlık biraz clickbait şimdiden söyleyeyim ama nedeni var;


    ağustos ortası işimden ayrıldım, babam vefat etmişti 15-20 gün sonrasına denk geliyor. gurbetteydi iş ve vefat ettiğinde yanında olamadığım için çok koymuştu bana üstüne patron efendi de 2 hafta sonrası "başın sağolsun beyefendi!" diye yanıma yanaşınca bastım kalayı "ben seni çekemem" diyince bende seni çekemem diyip çıkışımı elime aldım. 50 kişilik bir şantiye ekibinin başındaki 2 kişiden biriydim ve iş genelde benim üzerimden yürüyordu.


    HALEN DE PİŞMAN DEĞİLİM. İDARE DE EDERİM.


    bundan sonra biraz depresyon biraz kendimi rahatlatma çabaları ilk önce xbox ---> ps4 ---> monitör ---> psvr falan derken iyice evde kalıp hiç dışarı çıkmamaya başladım. üstüne amazon prime, netflix, disney+ falan iyice abarttım ama gerçekten evden hiç çıkasım yok. yaşam enerjimi kaybettim hatta intiharı bile düşündüm. anlayacağınız üzere çokta dindar birisi değilim. her zamanki gibi kendime dikkat etmemeye başladım. aydan aya sakal tıraşı haftada 1-2 kere duş alma falan idare ediyorum işte.


    hayatımda çok büyük bir boşluk oluştu. dolduramıyorum. evli de değilim yaş 37. yeğenlerle falan zaman öldürüyorum yanlarında duruyorum. yeni bir iş arıyorum tabi ama piyasa şartlarında biraz bekletecek gibi. annem psikolojik destek alıyor bende alsam mı diye düşünüyorum. zaman geçirememeye başladım artık herşey sıktı.


    benim gibi bir olayı tecrübe ederek bunu atlatan varsa tavsiyelere açığım.


    foruma da yazmayalı bayaa olmuştu.








  • 37 yaşında clickbait ile ilgi çekecek kıvama gelmişin, Allah yardım etsin.

  • Hocam ben de 91 doğumluyum, ayda bir psikiyatrik tedavi görüyorum, ayda bir psikoloğa gidiyorum. Sadece ikisi 5700 TL tutuyor. Yine uygun bence. Hiç çalışmadım, sigortamı kendim ödüyorum. İşsizlik zor, ben de çok bozuk bir psikolojiye sahibim.
  • doğru söylüyorsun aslında... doğru düzgün yaz işte, clickbait e ne gerek var değil mi? daha tam olgunluğumu kazanamadım sanırım. ilgi alaka bağımlısı biri değilim diye düşünüyorum ama belki de komedi unsuru olur ortamı yumuşatır diye düşünmüştüm. sonuçta konu dışı burası.


    iyi dileğin için teşekkürler.

  • Valla ne diyeyim diğer arkadaşa da size de Allah yardım etsin. Durumlar zor, işsizlik özellikle erkek için büyük sıkıntı.


    Terapiyi filan bilmem de, hobi türevi bir şey bulursanız iş bulana kadar oyalar. Kafayı meşgul eder. Öbür türlü düşün düşün işin sonu yok. Geçmiş olsun.

  • öncelikle geçmiş olsun,


    işsizlik zor hele ki şu ekonomide farkındayım. geçen 7 yıldır çalıştım. daha öncesinde işsizlik yaşadım bilirim. birikim + işsizlik maaşı idare ediyorum. sağlık hakkı devam ediyor. bendeki sorun motivasyon eksikliği, bir türlü start ı veremiyorum kendime. daha etkin, daha atılgan olamıyorum özellikle babamdan sonra. kilo aldı başını gidiyor. adam benim motivasyon kaynağımmış onu öğrenmiş oldum. bu durumun devam etmesini istemiyorum asıl sıkkınlık buradan geliyor.


    bu arada teşhisin ne? benim biradere 32 yaşında dehb teşhisi konuldu, aileden gelir kesin diğer fertlerde de vardır diyorlar. annemin doktoru da aynı şeyi söylüyor. kendim 12 yaşında okulda devamsızlıktan götürdükleri psikiyatrist dışında ruh doktoruna gitmedim. tabi ki maliyet önemli ama düzene sokabilirsem iş güç derken karşılarım sıkıntı olmaz diyorum.


    işsizlik konusuna dönünce, eğer ki uzmanlaşabileceğin bir kurs veya eğitim bulursan yapış sertifika falan hallet mesela bizim sektörlerde myk belgesi rahat iş bulma garantisi oluyor. usta olmana gerek yok iyi maaşlar kazanıp işiyle zaman öldürüp sıkıntılarından uzaklaşan bir sürü insan gördüm, naçizane tavsiyemdir.





  • Dopamin reseptörlerin bozulmuş, dopamin diyeti yaparsan daha sonra oynayacağın mariodan bile zevk alırsın. Bi insana dünyanın en güzel tatlısını ver ama yıllarca hergün 3 öğün yesin ne olur sonunda tiksinir ondan.1 ay yemesin düzelir
  • teşekkürler denemekten zarar gelmez ama bildiğin marş motorunun kömürü bitmiş araba gibiyim, start alamıyorum.

  • bodyman700 B kullanıcısına yanıt
    YTÜ EHM mezunuyum da iş bulamadım. Bipolar hastasıyım. Başka şeyler de var.
  • çok geçmiş olsun hocam, umarım istediğiniz kalitede bir hayat yaşarsınız.

  • kaspersky155 kullanıcısına yanıt

    buna %10000 milyon katiliyorum. konu sahibine ek olarak ben de soyle bilgi vereyim


    ps5 + xbox series x + 4k tv + 4k film arşivi ve tonlarca dizi = sıkılıyorum tüm günüm bomboş geçiyor hiçbişey yapmak istemiyorum , günüm boş yutup videoları izleyerek falan geçiyor :D neyi yanlis yapıyorum bilmiyorum , sanırım her gun aynı seyleri tekrarladıgımızdan zevk vermiyor. ya da bu şeyleri artık elde ettiğimiz için bize zevk vermiyor olabilir...


    yine bu alıntı yaptıgım mesaja cevap olarak, ben bunu askerde yaşadım 1 ay boyunca her seyden uzak kalınca oyle bi hale geliyosun ki televizyonda ana haber bültenini izlemek bile müthiş zevkli geliyor sana. resmen televizyon , müthiş bir entertainment kaynağı.... askerde kantindeyken resmen gozlerim parlayarak izliyordum hiç unutmam o anları. orada anliyosun aslinda elindekilerin gercek kiymetini. arkadasin dediği gibi mario bile o kadar zevkli gelir ki şaşırırsın.


    tabi bunun için askere gitmeye gerek yok 3 hafta gerçek bir dopamin orucu tutarsan bunları tekrar yaşayabilirsin, LAKİN, diyelim ki bunu yaptın , eee sonra nolcak? sen yine ozune donceksin. ilk 1 hafta aşırı zevk alcaksın ama sonra yine oyun film dizi hayatını yaşarsın şu an yaşadığın şeyleri tekrar yaşıycaksın kısır döngüye girceksin. dolayısıyla bu da kalıcı bi çözüm değil. Kalici cozum için sanıyorum komple hayat tarzını değiştirmen lazım.





  • Yaratıcıyla aramı düzeltmeye çalışıyorum, meal ve tefsirden oldukça çok şey öğrendim. Jordan Peterson'ın hayatın gerçeğinin acı çekmek olduğu ve üstesinden gelmek için anlamlı bir amaç bulmak olduğu kısmı yaşamaya başladım. Sürekli bunu düşünüyorum.

    Birden bire gece gelen, gerçekçi olmayan anlamsız değişim mentalitesi ile barıştım; yarının ise geçtiğimiz 10 günün ortalaması olacağını artık rahatlıkla anlayabiliyorum.

    Sağlık problemleriniz için Doktor Eric Berg'ü öneriyorum, Türkçe Youtube kanalı da var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.