Şimdi Ara

XBOX360 SÜREKLİ SORULAN SORULAR & KAPSAMLI CEVAPLAR (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.253
Cevap
31
Favori
393.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ntsc u ıle ntsc j arasındakı farkı anlıyamadım tam alcam orn u al dıende var j al dıende var pal al dıendevar
  • Kabaca söylersek Ntsc-u Amerikan version, Ntsc-j Japon versiyon oluyor.Yani, Ntsc-u, Ntsc-j, Pal versiyon aletin bölge kodu.Xbox hangi bölge koduna sahipse ancak o bölgenin oyunlarını çalıştırabiliyor(fw'li olsa bile).Aralarında fark ise bizim gibi kullanıcılar için konuşursak, özellikle hangi bölge oyunlarının daha çok olduğu ve daha önce bulunabildiği ile ilgili olarak değişiyor.Bu konuda çok ayrıntılı bilgiye sahip olmasamda bence Türkiyedeki kullanıcılar için(özellikle oyunları kendileri indirmeyip satın alıyorlarsa-back-up için konuşuyorum-) Ntsc-u makine daha mantıklı gibi geliyor.
    quote:

    Orjinalden alıntı: HuLK559

    ntsc u ıle ntsc j arasındakı farkı anlıyamadım tam alcam orn u al dıende var j al dıende var pal al dıendevar
  • Teşekkürler,
    Xbox ile ilgili olmasada Pc konusunda yeterince bilgim var sanıyorum.Dvd-rom firmware ile ilgili yazdığınızı anladım.
    Ben Xbox'da orjinal fw'ye geçmek deyince default ayarlama gibi birşey diye düşünmüştüm ama şimdi anladım saolun.
    Bu durumda aklıma başka sorular geliyor tabii
    fw'li makine sahipleri her update öncesi-bu update'ler yılda 2-3 kez çıkıyor heralde- makinelerine orjinal fw yükletip, update yapıp sonra tekrar fw mi yaptırıyorlar yani, ilginç?

    quote:

    Orjinalden alıntı: sky__walker

    Yukarıda kabaca anlattım, FW ile ilgili pek soru sormayın lütfen (yasak)

    ** Orjinal FW ye geçmek gerçekten burda yasak olmasa bile hemen anlatabileceğim bişey değil, bilgisayar kullanımında ve tekniğinde belli bir birikimin üstünde ve xbox360 ile ilgili de belirli bir bilgiye sahip olmanız gerekli (yazılımsal) aksi halde cihazın dvd romuna elveda diyorsunuz. Dolayısıyla bu işlere pek aşina değilseniz kesinlikle aklınızın ucundan geçirmeyin, dükkanlara yaptırın.

    ** Live'de oyun oynayabilmek için update yapmak zorundasınız





  • Hayır o bahsettiğiniz işlemi yaptıran 100 kişiden 1-2 kişidir, hiçbirimiz yapmıyoruz bunu çünkü bu şekilde ban dan kaçış yok, bekliyoruz, ban gelirse geliyor, gelmezse gelmiyor, şans işi.

    Update Bahar ve Güz dönemi olmak üzere 2 kez çıkıyor.
  • Yukarıdaki soruyu sormamdaki amaç ban'den kurtulmak için değil, bilgi sahibi olmak için sormuştum.
    Kusura bakmayım anlamadığım birşey var,
    Yukarıdaki yazılarınıza göre; Orjinal fw'ye geçip ancak bu şekilde update yapabiliyorsak ve live'da oyun oynamak içinde bu update'leri yapmak şart ise o zaman nasıl oluyorda 100 kişide sadece 1-2 kişi bu işi yapıyor?
    Diğerleri örnek siz, nasıl update yapıyorsunuz makineye.Live'da oyun oynamıyormusunuz yani yada yeni update çıkana kadar live'da oyun oynuyor sonra oynamıyormusunuz?
  • Şurda bir yanlış anlaşılma olmuş, update yapmak için orjinal fw ye falan geçmeye kesinlikle gerek yok, fw li şekilde sorunsuzca update yapabiliyorsunuz.
  • Vielen Dank diyorum, arkadaşım
    Çok saol

  • arkadaşlar bende xbox almayı düşünüyorum ama garantili,galiba ocakta falan gelcek.sizce fiyat ne olur 3 kırmızı garantisi olur mu? ve de merak ettiğim yeni xbox mesela x720 ne zman çıkar.şimdi alınca seneye yeni xbox falan çıkmasında boşuna almış olmayalım
  • 2011 gibi düşünülüyor yeni xbox, garantili xbox360 ın ne fiyatta olacağını kimse bilmiyor, bana göre Elite 1000 ytl seviyelerinde olucaktır (pal elite ler 450€ diye biliyorum yurtdışında)

    Firmware yapılmadığı sürece 3 kırmızı ışığa karşıda garantili olucaktır konsol.
  • evet bende bi kaç soru soracam skywalker :)

    Bu aleti dik mi kullanmak yatay mı kullanmak caizdir? benim diğer aletin yanına koyuyorum ikiside birbirinin alt tarafnı görüyor. ısı ikisindede arkaya dogru gidiyor. arkada duvar çok yakın değil 30 Cm fln var duvara. PS3 ile ilgili bi sorunum yok ama XboX için sorun yaratmaz herhalde etrafı kapalı falan değil, soğutma uyguland XboX a. stres olyorum da inceden :P

    birde mesela yeni FW çıktı , stealt bilmemne bişeyler söyleniyor sürekli. Bu FW yi kendimiz kolayca yapabiliyormuyuz yoksa ben her seferinde istanbulamı yollayacam makineyi?

    tşkkr.
  • Ben dik kullanmanızı öneririm.

    FW ye gelince kendinizin yapmasını önermem, bu işe aşina değilseniz kesinlikle dvd romunuz bozulur, eğer key alamadan dvd romunuz bozulursa konsol çöpe gider, dolayısıyla riskli bir işlem, bilen birine yaptırırsanız daha sağlıklı olur.
  • benim dvd romun hitachi olduğunu ilk sayfadaki resim sayesinde anladım. bunun üzerinde özellikle durulmasının bi sebebi varmı? performans farkı veya başka şeyler mevcutmudur?
  • Performans farkı yok, Samsung Dvd Romlara FW atmak daha kolay + Samsung Dvd Romlar genellikle dvd ve dvd leri yazan dvd sürücüleri seçmiyor, hepsiyle çalıştırıyor ancak yinede öyle kafaya takmaya değecek bi fark yok, örnek olarak bende Samsung, kuzenimde Hitachi dvd rom var, birbirimize yazdığımız hiçbir oyunda en ufak bir uyumsuzluk çıkmadı.

  • sky__walker çok teşekkürler buradaki birçok insana bu kadar yardımcı oluyorsun.Bende almayı planlıyorum aklımdaki birçok soruya cevabı zaten vermişsin=).birkaç şeyde ben sormak istiyorum müsadenle

    -ikinci el izmirden güvenilir bir yer bilen var mı? yada sıfırda olabilir.
    -avrupada bir akrabamam getirtebilirim aleti bu dahamı sağlıklı olur acaba?
    -avrupadan getircteceksem alırken nelere dikkat etmelerini tembihleyeyim:D
  • - Izmir'den konsol almanızı önermiyorum (en önemli sebebi fahiş fiyatlar) İstanbul/Atik Elektronik öneririm, hem bilgili, hem kaliteli esnaf, aynı gün kargolarlar cihazı.

    - Avrupa'dan bir akrabınz vasıtasıyla getirmeniz daha ekonomik bir çözüm olur ancak FW de yaptırıcaksanız tavsiyem, akraba vasıtasıyla getirmemeniz yönünde çünkü bunun için ek ücret ödeyeceksiniz, cihazı getir götür yapıcaksınız vs.

    - Avrupa'dan yada başka bi yerden alınan cihazlarda yeni seri HDMI çıkışlı beyaz renk yada siyeh renkli ELITE olmasına, üretim tarihinin olabildiğine geç olmasına dikkat etmeniz kafi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 29 Kasım 2007; 1:08:55 >
  • çok teşekkür ederim cevaplar için
  • Arkadaşlar ben şunu merak ediyorum.Mesela PS3 güncellemelerini internet olmasa bile PS3 ün sitesinden güncellemeleri indirip flash disk veya başka bir depolama aygıtı yardımyla yüklüyebiliyoruz.Peki 360 da böyle birşey mümkün mü?
  • Elbette mümkün, sitesinden çekip cd yada dvd ye yazıp cihazı update edebilirsiniz.
  • herkeze tesekkurler cok guzel bi aciklama olmus...
    xbox 360 i arastirirken siteyi kesfettim ve hemen uye oldum
    xbox360 hakkinda hic bilgim yoktu biraz arastirdiktan sonra hemen aldim,biraz zor oldu bulmak cunku is icabi bulundugum ulkede bulmak zor oldu ama yinede xbox360 preminium bulabildim ve hemen aldim,daha oncesindende epson projectorum vardi xbox 360 mi bununla kullaniyorum...
    2 sorum olucak arkadaslar
    1. si projectore sanirim normal tv yani video girisinden bagladim icinden cikan hd kablolariyla baglarsam daha faydali olurmu?
    2.si ise bu kirmizi isik olayi beni gercekten korkutuyor,konum itibariyle bel hizasinda klimam var ve onun hemen dibine koyuyorum oynarken,bu sekilde( ve hissettigim kadariyla gears of war dahi oynarken elledigimde hic bir sicaklik hissetmiyorum) bu faydalimidir yoksa klima zarar verebilirmi?


    tesekkurler...
  • Arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim. kafam balon oldu. şimdi sıkıntım şu. ntsc-u makina almayı planlıyorum. ama adaptörü yok. forumdan anladığım kadarı ile 110-220 çevirici gerekiyor. bu pal adaptörü nedir anlamadım. qalacağım cihazda rgb kablo var bu omudur. beni bi aydınlatsanız çok sevineceğim.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.