Şimdi Ara

xbox360 ve ps3 hangı ekran kartı modellerını kullanıyor?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
23.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyide hocam aldığın şimdiki oyunuda çalıştırıyor demişsinde zaten oyunlarda ona özel yapılıyor ondan zaten çalıştırması.Yani Pc oyunlarınıda belli standarta göre çıkarsalar pc de de öyle bir sorun olmaz ki.Yanlış mıyım ?
  • Konuya ek olarak konsoldaki oyunlarla PC deki oyunlar arasındaki farklar ancak SS ler yan yana getirilince anlaşılıyor.

    Splinter Cell Double Agent'den bir örnek Xbox 360 ve PC karşı karşıya

     xbox360 ve ps3 hangı ekran kartı modellerını kullanıyor??


    Ayrıca ufak bir patch sonrasında Half Life 2 Eps 1'in grafik kalitesinin ulaştığı son nokta... (Bu SS ler direk kendi PC'm den alınmıştır herhangi bir siteden değil oyun kurulu ve bu şekilde çalışıyor...)

     xbox360 ve ps3 hangı ekran kartı modellerını kullanıyor??

     xbox360 ve ps3 hangı ekran kartı modellerını kullanıyor??




  • İnanamıyorum yaaw ;şimdi biz xbox çılardan daha mı yüksek kalitede oynuyoruz bunun normal tv den çekilmediğine emin misiniz speed_step hocam
  • Hayır direk olarak HD'si böyle. Arkadaşlar PC'ler de doku kaplamaları hep daha üstün olmuştur bu gün bi çok ekran kartında Xbox360'ın toplam belleği kadar bellek var. 8800GTX'in bellek miktari (768MB) Xbox360'daki topam (ekran kartı + sistem) bellekten daha fazla (: PC'de doku kaplamaları kaliteli olmasında Xbox'da mı olsun (=
  • yaza xbox almayı düşünüyordum ama bu gösterdiğiniz bu düşüncemi sorgulamaya itti birden beni....
    hatta dedikleri gibi en fazla 5 sene ömrü var bu xboxun....
  • Evet bu doku kaplamaları olayı böyle başka bir topicte de belirtmiştim ps2 deki bazı oyunlar o kadar güzel görünüyoki inanamıyo insan ama kaplamaların aşırı derecede küçük oluşu manzaraya yakından bakınca çamur hissi uyandırıyo. Tekrar söylüyorum boyle dokuları boyle mükemmel oyunlarda görünce (misal Black) ps2 yi açıp ram takasım geliyo. Bu arada merak ediyorum bu yeni nesil konsollara fazla mal göz çıkarmaz gibisinden neden 10, 20 gb ram takmıyolarki koskoca ps3 e 512 ram ne demek yaw??? Tecrübelerim dahilinde pc de en kolay ve en ucuz upgrade edilebilen parçalardan biri ramler. Gunumuzde en dandik pc lerde bile 512 mb ram var yazık walla ps3e, xboxa.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: venomvenom

    Evet bu doku kaplamaları olayı böyle başka bir topicte de belirtmiştim ps2 deki bazı oyunlar o kadar güzel görünüyoki inanamıyo insan ama kaplamaların aşırı derecede küçük oluşu manzaraya yakından bakınca çamur hissi uyandırıyo. Tekrar söylüyorum boyle dokuları boyle mükemmel oyunlarda görünce (misal Black) ps2 yi açıp ram takasım geliyo. Bu arada merak ediyorum bu yeni nesil konsollara fazla mal göz çıkarmaz gibisinden neden 10, 20 gb ram takmıyolarki koskoca ps3 e 512 ram ne demek yaw??? Tecrübelerim dahilinde pc de en kolay ve en ucuz upgrade edilebilen parçalardan biri ramler. Gunumuzde en dandik pc lerde bile 512 mb ram var yazık walla ps3e, xboxa.


    Xbox ve Ps3'de kullanılan ram teknolojileri şu an PC'de kullanılanlardan çok ötedeler. XBox direk olarak 1400MHz hızında çalışan GDDR3 belleklere sahipken, Sony'nin Ps3'ünde 3.2 Gbit/s band genişliğine sahip XDR bellekler kullanılıyor. Bu bellekler pahalı ve üretim sayıları da sınırlı olduğundan bol keseden kullanılamıyorlar...




  • Walla bence ps2 de belirttiğim Black gibi aşırı uçurumlar olacaksa donanımlar arasında ( oyun genel olarak mükemmel görünüyo ama ramlerin diğer donanıma göre aşırı düşük olmasından kaplamalar aşırı küçük) hiç yapmasınlar oyle hileci kuruyemişçiler gibi ucuz donanımdan bol bol pahalıdan azcık (hani badem fındık az koyarlar ya ) yürümez.
  • aslında can alıcı soru şu : ps3 ve xbox360 su ana kadar guclerını oyunlarda ne kadar kullanıyor? ps3 7800gt'ne benzer bır ekran kartı kullanıyorsa grafık olarak vereceklerı ılerıde sınırlı demektır bu durumda! ''Sony'nin Ps3'ünde 3.2 Gbit/s band genişliğine sahip XDR bellekler kullanılıyor'' bu durumda bu kadar bellege ve ıslemcısıne gerek varmı konsollarda. ben her xbox360 oyunları gordugumde aha doom3dekı grafıklerın bıraz daha ıyısı dıyorum fazlası degıl.
  • Speed-Step in de acikladigi gibi iki onemli nokta var pc ve konsollarin hizlari ve donanımları konusunda.
    1- Konsollar sistem donanımlarini isletim sistemleri ile yormaz ve oyunlar grafikleri donanıma uygun sekilde ayarlanmis olarak gelir.
    2- Pc oyunlari grafik olarak daha gelismis secenekler ve daha gelismis ozellikleri barindirabilir cunku sinirlamasi pc'nin ozellikleri ile sınırlıdır.


    Bu arada ramleri windows ya da mac-os gibi isletim sistemleri ve onlarin registery dertleri ile ugrasmak zorunda olmadiklari icin bence yeterli. ancak ps3 ram hizi ve teknolojisi konusunda pc'nin neredeyse 1 yil onunde. Xbox da oyle.

    Son ek gorunen o ki xbox360 ekran karti konusunda ps3 den iyi.
  • Arkadaşlar 8 Kasım günü yani Geforce 8 ve NForce 6 resmi olarak duyurulduğu gün Nvidia'nın internet sitesinde Geforce 8800 FAQ kısmında çok ilginç bir sor ve bir o kadar da ilginç bir cevap vardı... Soru-cevap şöyleydi:

    Soru: Geforce 8800 ile Playstation 3 gpusu RSX arasında herhangi bir benzerlik var mıdır? (Buna çok yakın birşeydi soru...)
    Cevap:RSX Nvidia'nın birçok ödül kazanmış Geforce 7 serisini temel alan bir gpudur. Ancak Geforce 8800 ise tamamen yeni bir mimariye sahip, Dx10 ve unified shader desteği olan son derece gelişmiş yeni bir gpudur.

    Burada kibarca RSX tarih olmuştur demek istiyor Nvidia hem de daha PS3 piyasaya bile sürülmeden! Ancak birileri (muhtemelen Sony) hemen müdahale etmiş olacak ki bu soru ve cevap FAQ kısmından 2-3 saat sonra silindi. Açıkçası ben Nvidia'nın neden böyle birşey yaptığına hayret ettim. PS3 henüz piyasaya bile sürülmemişken böyle birşey yapmaları ilginç ama paranın gözü kör olsun adamlar 8800 satabilmek için her yola başvuruyorlar anlaşılan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kobb -- 26 Aralık 2006; 2:00:10 >




  • Oyun konsolları problemsizlikleri ve TV ile daha sade bağlantıları yüzünden çekici.
    Ancak bilgisayarda daha üstün grafik verdikleri gibi ben kişisel olarak klavye ve fareyi her türlü oyun joystick'i ve sairesine tercih ediyorum.
    El sağlığı açısından ;)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Fennezs

    Oyun konsolları problemsizlikleri ve TV ile daha sade bağlantıları yüzünden çekici.
    Ancak bilgisayarda daha üstün grafik verdikleri gibi ben kişisel olarak klavye ve fareyi her türlü oyun joystick'i ve sairesine tercih ediyorum.
    El sağlığı açısından ;)

    El sağlığı mı dedin arkadaşım;ele klavye ve mouse ikilisinden daha düşman birşey yoktur bu dünyada herhalde; onu bırak biraz fazla takılayım;bütün kemiklerim hele de şakaklarım iflas ediyor yahu
  • belki cocukca gelebilir soyleyecegim sey ama.yine bi soruyum..

    bu ps3 ve x360 daki bellekleri pc ye monte etmek mumkun mu?

    eger mumkunse acaba pc ler nasıl olurdu?
  • Aslında mümkün ama bu sefer ram sadece kendi başına takılmıyo bilgisyarda onun için ps3 ramlerine uygun anakartında değişmesi gerek bilgisayarın, bu da ekran kartının değişmesi demek kısaca PS3 e monitör klavye mouse takmaya döner bu iş
  • bence asıl kıyaslamayı yaptıran ekran kartı veya ramler değil

    ps ye çıkan oyunlar ve pcde oynanabien fps ,strateji türü oyunlardır (resident evil 4 ü pc ye 1 yıldan beri bekliyorum)

    ayrıca grafiklerdeki ince detayları ulmaya çalışan kıl bir adam değilim

    benim göz önüne aldığım seçici olay oynanabilirliktir

    oyun oynanabilir olduğu sürece sorun yoktur

    bence ps3+pc
  • Evet ben en çok grafiğe onem vereme rağmen eğlence ve oynanabilirlik düzeyi bazen grafiğin önune geçebiliyor. (Misal herkes en azından bir iki flash oyun oynuyordur Rainbow six las vegas ın yanında)
  • Mesela ben de PC'de oyun oynamayı giç sevmiyorum.Rahat rahat TV'imde oyun oynamak varken,masa başında oturup oyun oynamak bana çok ters geliyor.Konsollara çıkan oyunlar genelde daha iyi oluyor.En kolay örnek Fifa.Arada dağlar kadar fark var XBOX 360 ile PC arasında.NBA 2K7 PC'de bile yok.....

    +Olarak ram olarak şuanın çok gerisinde olan PS2'de MGS 3 oynadık,God Of War oynadık.Optimizasyon olayı.Yani bence ramleri direk karşılaştırmak da doğru değil.Bin türlü detayı var bu işin.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solidfb -- 9 Ocak 2007; 17:41:48 >
  • pc leri oyunlara uydurmak için upgrade yapmanın sonu gelmez binbir türlü masraf çıkıyor. oyun konsollarında böyle bir sorun yok 1 defa alıyorsun paşa gibi istedigin oyunu oynayabiliyorsun konsolların tek avantajı bu güzel gerçekten
  • Bu konuyu halen merak etmekteyim 2010 yılındayız ve ps3 le xbox 360 hala kullanılmakta benim merak ettiğim cod mw2 gibi oyunlar konsollarda ve pc ye kıyasla nasıl gözüküyor? Ayrıca konsolla mesela cod mw2 de hangi ayarları kullanıyor sizce? [1920*1080 çözünürlük de yüksek ayarlarda no aa mı mesela]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airmemoli -- 23 Ağustos 2010; 19:03:27 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.