Şimdi Ara

Xc40 RECHARGE P6 (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
7
Favori
7.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    XC40 p6 aracımı bu ay içerisinde teslim alacağım. Bende ısı pompası mevcut değil, umarım eksikliğini fazla hissetmem.

    Şehiriçinde kafamda hiçbir soru işareti yok, ancak şehirlerarası için iyi bir şarj planlaması yapmak gerekecek muhtemelen. Yukarıdaki bir paylaşımda şehirlerarası seyahatte tüketimin 30kw seviyesine vardığı söylenmiş. Bu durumda menzil 250 km dolayında bir rakama inmiş oluyor, sakin bir kullanımla bu rakamların daha düşük olacağımı umuyorum. Deneyimlerimi sizlerle paylaşıyor olacağım.


    Şarj konusunu kapalı otoparkımda şimdilik araç ile gelen 220v 10A şarj cihazı ile yapacağım. Hesabıma göre her saat şarj ortalama 10km menzil sağlayacak, kısa mesafeler kullandığım için yeterli gözüküyor. İhtiyaca göre daha yüksek kapasiteli bir şarj araştırabilirim.

  • cuneytsa C kullanıcısına yanıt
    Şehirler arası 100-110 geçmeden trafikte one pedal ile maksimum 340km menzil oluyor. Hızlandıkça ve hava soğudukça menzil düşüyor. Günlük kullanımda 10a yetsede uzun vade de wallbox rahat ettirir. Birden çok yerde şarj gerekliyse (yazlık git gel vs) Go-e yada İsmail Çınarın yerli üretim muadili düşünülebilir. İstanbul ve çevresi hava aşırı soğumadığı için ısı pompası çok da şart değil. Yola çıkmadan 100% şarj ve ön iklimlendirme menzili uzatabilir.
  • Dediğiniz gibi İstanbul’da olduğum için çok yoğun bir ısıtma ihtiyacı duymayacağım, dolayısıyla ısı pompası konusunda rahatladım.

    Wallbox konusunda biraz araştırma yaptım, maliyetleri tesisat ile birlikte 1300 dolar seviyelerine geliyor. Dolayısıyla şimdilik erteleyeceğim. 220v ile şarj ve gerektiğinde dışarıdaki istasyonlar ihtiyacımı karşılar umarım.


    Arac hakkında kafamdaki diğer bir soru işareti menzil konusu. Suv olması nedeniyle tüketimi fazla maalesef. Sanırım bu eksikliği ön görerek 2024 my olanlarda 82kw batarya seçeneğini getirmişler. Bu modeli bekleyeyim desem kimbilir ne zaman sıra gelir..

  • Isı pompasina fazla takilmayin sehirici hiç önemli değil yılda birkaç kez cikacaginiz şehir dışı seyahatlerinde de maksimum 2 dklik şarj ile arayı kapatirsiniz, bence ısı pompası olacak diye eski kasa araba almanın mantığı yok yeni yenidir, buarada menzilde kullanımla çok alakali bizim arkadaş 16 kW ortalama ile dolasiyor
  • cuneytsa C kullanıcısına yanıt
    Evde şarj Kw başı yaklaşık 2.5 TL dışarda 7.5-9.5 TL bilginiz olsun
  • Arabayı oldukça yormadan ve tasarruflu kullanırım. Birçok araçta fabrika tüketim verilerine yaklaşık sonuçlar elde ettim.

    16 kwh ortalama 400 km yapıyor yaklaşık, wltp verisinin de 430 km olduğunu düşünürsek sakin kullanımda oldukça gerçekçi.

  • Bu arada, 2023 makyajlı p6 ile 2022 p8 karşılaştırmasını yaptım.

    sıfır km p6 ile 2.el p8 arasında çok fazla bir fiyat farkı yok.

    2023 yalında p6 nın MTV tutarı 7200 tl, p8 in 25000 tl

    p6 nın batarya dolum hızı %10 iyileştirilmiş

    p8 in bataryası 9 kW daha büyük, ancak çift motorlu olması sebebiyle fazla kapasitenin menzile bir etkisi olmuyor. Hatta p6 düşük batarya olmasına rağmen bir miktar daha avantajlı.

    pixel far p8 de var mı emin değilim, ancak p6 da opsiyon olarak geliyor ve çok ciddi fark var.

  • Volvo cars uygulaması üzerinden araca bağlanilabiliyor mu? Ön iklimlendirme vs çalışıyor mu acaba Türkiye de ?
  • Malesef çalışmıyor, ama arabanın saatini ayarlayarak istediğiniz saatte on iklimlendirmeyi baslatabiliyorsunuz
  • gkhn06 G kullanıcısına yanıt

    Uzun yola çıkmadan önce araç şarjdayken şarj başlama saati, iklimlendirme vb programlaması yapılabiliyor mu acaba? Bir sorum da, uzaktan mobil uygulama üzerinden şarj durumunu görmek yada müdahale edebilmek mümkün olabiliyor mu? Teşekkürler.

  • Şarj ve iklimlendirme saatini istediğiniz gibi araç içinden ayarlayabiliyorsunuz ancak Volvo cars calismadigi için aracın durumunu telefonunuzdan goremiyorsunuz henüz, fakat btk düzenlemesi bekleniyor gelirse açılacak o ozellik de

  • gkhn06 G kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler

  • xc40 p6 aracım ile ilk 160 km şehiriçinde ortalamam 13.5 kw.

    Yoğun trafik, hava ortalama 10 derece, ön ısıtma benzeri işlem yapmadım. Sizlerde ortalamalar ne durumda ?


    Xc40 RECHARGE P6



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuneytsa -- 22 Şubat 2023; 15:31:0 >
  • cuneytsa C kullanıcısına yanıt

    Güzel günlerde kullanın. Bu kullanım tarzınızla şehir içi rahatlıkla 500 km'yi bulursunuz gibi. Hatta 20-30 derece ortalama sıcaklıklarda daha da verimli olur. Ben T5 Plug İn Hybrid ile şehir içinde elektrikli modda 19-20 kwh ile kullanıyordum. Temmuz 2022'de sıraya yazılmıştım. Şu sıralar bana sıra gelir diye bekliyorum. Tek endişem ısı pompası olmama ihtimali. Bu kullanımızı "one pedal" geri kazanımı seçeneğini kullanarak mı yaptınız?

  • cuneytsa C kullanıcısına yanıt
    Merhaba hayirli olsun oncelikle. dc/ac sarj esnasinda akim limitini kac olarak belirliyorsunuz? Bataryayi %90 olarak mi limitlediniz?
  • corylus C kullanıcısına yanıt

    çok teşekkürler. Isı pompası mevcut değil araçta, okuduğum kadarıyla özellikle kışın düşük sıcaklıklarda menzile katkısı oluyormuş. İstanbul şartlarında yokluğunu arayacağımı düşünmüyorum.

    One pedal kullandım sürekli, one pedal olmasaydı bile birşey değişmezdi. Sonuçta frene bastığınızda aynı rejenerasyonu yapıyor. çok sert frenlerde, rejenerasyonun yetmediği durumlarda balatalar devreye giriyor.

    One pedal harika bir fonksiyon, alıştım ve sürekli kullanıyorum. İnanılmaz bir kullanım kolaylığı sağlıyor.

  • %60 olarak belirledim limiti. %60'ın üstüne çıktıkça veya %40'ın altına inmeye başladıkça pil üzerinde oluşan stres artmaya başlıyor. %40-60 aralığı pilin orijinal voltajına en yakın seviyelerde olduğu için uzun sürede çok daha sağlıklı kalacağı söyleniyor.

    Araç ile gelen orijinal 10A'lik şarj aletini kullanıyorum, otoparkıma özel kablo çektirdim. Uzun süre çalışması kaynaklı oluşabilecek herhangi bir soru işareti yok kafamda.

    Her saat şarj yaklaşık 10km menzil kazandırıyor, günlük kullanım için birkaç saatte istediğim seviyeye gelmiş oluyor. Şimdilik daha hızlı bir şarj aletine ihtiyaç duymuyorum.

  • Sıra ne kadar sürede geliyor?

    444 lü numaradan kayıt olmak dışında yapılacak bir şey var mı?

  • umityasar kullanıcısına yanıt

    Ben geçen sene Temmuz ayında yazılmıştım. Hala sıra gelmedi. Aradığımda 2022 Haziran ayında yazılanlar aranıyor, denilmişti.

  • Kasım 2022’de C40 için yazılmıştım bu ay içinde P8 aracımı teslim aldım. Belki P8’e P6 kadar talep olmadığı için olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.