Şimdi Ara

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı! (345. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
7.065
Cevap
140
Favori
315.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 343344345346347
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cezzar58 C kullanıcısına yanıt

    Network kartını bir şekilde göstermek tabii ki mümkün. Ama virtual network oluşturmak gerekiyor. Virtual network işin içerisine girince performans bir nebze düşer, proxmox host üzerindeki cpu'ya daha fazla yük biner. Link içerisinde de paylaşılmış. Ama zaten 100 mbit bağlantı varmış. O yüzden performans konusu bence şu aşamada çok dert değil.


    Container'da ben de bir ara denemeler yapmıştım. Ama network kartınının passthrough olamadığını görünce daha da ilerlemedim ve VM'e dönüş yaptım. Uzun zamandan beridir de o şekilde kullanıyorum. Bağlantılar uçtan uca 2,5 Gbit ve 1Gbit bağlantım var. Bu şekilde performansı oldukça iyi çalışıyor.


    Bu arada AdguardHome kullanacaksan ayrı bir container üzerinde çalıştırmak yerine direkt OpenWrt üzerinden çalıştırmanı öneririm. AdguardHome için OpenWrt konfigürasyon dokümanı çok sağlam ve oldukça entegre çalışıyorlar. Ayrı container üzerinden çalıştırınca bir sürü dert oluyor. Örneğin; LAN içerisindeki reverse DNS kayıtlarını buldurmak için biraz takla atmak gerekiyor.





  • rokejunior R kullanıcısına yanıt

    Detaylı araştırmadım ama container proxmox host'un kernel'ini kullanıyor. Muhtemelen öncelikle proxmox'a o desteği kazandırmak gerekecek daha sonra container içerisinde kullanılabilir olacak.


    Container olunca işler duruma göre karmaşıklaşabiliyor. Proxmox'un kernel'ı sadece hypervisor yeteneklerini çalıştırabilmesi için sade şekilde tasarlanmış. Bence container ile uğraşmak yerine VM olarak kullanmak daha kolay. Cok fazla örnek ve dokümantasyon var.


    Sadece OpenWrt VM'i oluştururken aşağıdaki değeri host seçmek faydalı olacaktır. Native'e yakın performans sağlanacak, performans kaybı daha az olacaktır.


    Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı!




  • sahindirek S kullanıcısına yanıt

    Hocam Sizin kullanımınızda normal şartlarda modeme gelen wan kalblosunu OpenWRT kurulu olan mini bilgisayarınıza bağlıyorsunuz değil mi?

  • Xiaomi Router 4A Gigabit Edition var bende. OpenWRT kurdum ama network tabında wireless yok.


    Dolayısıyla modemi hiçbir cihaz göremiyor, ayrıca repeater modunda da kullanamıyorum. Nasıl düzeltirim?

  • matandberenice kullanıcısına yanıt

    network/wireless böyle bir bölüm yok mu

  • Onu yukarıda bir yerde, bir üye yazmıştı. Yeni revizyonlarda 5GHz wifi chip'i değişmiş. Ayrıca kurmak mı ne gerekiyormuş software kısmından. Başlığı geriye doğru tarayın tam bilgi için.

  • Arkadaşlar merhaba,

    Hazır konu varken aklıma takılan soruyu buraya sorayım. Proxmox ile openwrt kullanırken şöyle bi diyagramım var. VDSL hat ilk önce eski bir zyxel modeme geliyor ve köprü modunda. Oradan da proxmox ve openwrt' nin kurulu olduğu mini PC' ye bağlanıyor. Tüm ağ trafiğini mini PC hallediyor. Ek olarak 5 Ghz bandını da destekleyen modemimi AP olarak mini PC' ye bağlı durumda. Yani 2 modem+ bir x86 cihaz olmak üzere 3 cihaz var.


    şimdi benim yapmak istediğim şey şu. Eski modemi aradan çıkarıp dsl sinyali Ap modundaki modemime versem oradan bağlantı x86' ya oradan tekrar AP modundaki modeme gelebilir mi? Bu tarz bir bağlantı mümkün müdür?

  • Destan2k1 D kullanıcısına yanıt

    Yok hocam.


    Bu arada stok yazılıma dönmeyi başardım ama Çin firmware'i ile oldu ve cihaz Çince oldu. Bunu nasıl İngilizce veya Türkçe yaparım geri.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matandberenice -- 31 Ocak 2024; 11:11:21 >
  • matandberenice kullanıcısına yanıt

    yeniden openwrt kurmucaksan dil öyle kalır yada ingilizceye güncellersin sanırım bence cokta önemli degil pc den baglandıgında sayfayı çevir dediginde otomatik döndürür

  • cezzar58 C kullanıcısına yanıt

    Evet hocam. Bende OpenWrt sanal olarak çalışıyor. 2 tane port'u OpenWrt'ye passthorugh yapıyorum. Portlardan bir tanesi AP'ye diğeri de WAN için ONT cihazına bağlı durumda.

  • Openwrt'de tranmsissonbt kullanıyorum. USB üzerinden bağlı olan HDD bir şekilde unmount olursa cihazın kendi hafızasını dolduruyor. Yeniden başlatmayla da hafıza boşalmıyor. du komutu ile sistemdeki büyük boyutlu dosya ve klasörleri sıraladım ama sistemde öyle büyük boyutlu bir klasör ya da dosya gözükmüyor. Yani cihazın içi dolu ama neyle dolu belli değil. Daha önce de böyle oluyordu, sıfırdan yazılım atınca geçiyordu. Canımı sıkmaya başladı bu durum. Bu arada RaspberryPi4'te openwrt kullanıyorum. 28GB cihaz hafızası görünce şaşırmayın. Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı! 



    Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı!


    Çözüldü: USB sürücüyü unmount edip aynı bağlanma noktasını temzileyince düzeldi. Sürücü unmount olsa da transmission bunu bilemiyor. Dolayısıyla aynı klasöre yazmaya devam ediyor. Tek fark o klasör artık USB sürücüye bağlı değil. O yüzden sistem hafızasını doldurmuş oluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi achfighter -- 16 Şubat 2024; 15:39:2 >




  • luci üzerinden wireguard server nasıl kurulur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VDSL 50 - 100 mbps hızları için fiyat / performans uygun pahalı olmayan ucuzun kalitelisi veya yetecek kadar olanı, kalitelisi modem önerisi verebilir misiniz?

    2. El garantili uygun fiyata fiyat / performans bir model nereden, nasıl bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4A GIGA modeline breed yöntemiyle keenetic-os kurdum ancak openwrt ye geri dönmek istiyorum ancak bir türlü başaramadım yardımcı olabilecek var mı?

  • Arkadaşlar merhaba , ihtiyacı olanlar için uygun fiyata xiaomi ax3200 router konusunda yardımcı olabilirim

    Tr uyumlu priz
    Adınıza faturalı , sıfır kutusunda
    Xiaomi resmi distribütör ürünü , 2 yıl garantili
    Fiyat = 2500 lira

    İletişim için whatsapp 0 542 443 68 93

    İnternette en uygun 3500 liradan başlıyor

    Yurtdışı fiyatı 150 dolar

    Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clinteastwood1981 -- 20 Şubat 2024; 16:34:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Beyler merhaba, ilginç bir tespitle karşı karşıyayım.

    Xiaomi Router 3 (2.10.46 uluslarası stock firmware var) routerımı repeater moduna alıp başka bir ana Mi Router'ı repeat etmek için configure edip ve bağlayıp bu şekilde kullanıyorum. Yani evde 2 adet Mi Router var. Biri ana router, en başta dediğim ise repeater modunda.

    Windows (PC) üzerinden ise bilgisayar cihazın repeat ettiği ana (esas) routera bağlı iken Windows ağ bağlantılarım bölümünde bu repeater işlevi gören (Mi Router 3) cihazın Samba protokolü üzerinden "data" klasörünü paylaştığını görüyorum. İçine girdiğimde sistem dosyaları/loglar gibi muhtelif Unix menşeili dosyalar görülüyor. Bazılarına erişim var, açılıyor notepad ile, bazılarına erişim yok. Böyle bir saçmalık nedendir acaba? Güvenlik açığı falan mı veya bug?

    Örnek paylaşılan klasör:
    \\Xiaomi_repeater\data



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 20 Şubat 2024; 1:3:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • clinteastwood1981 kullanıcısına yanıt

    openwrt yüklenebiliyor değil mi? nereden satıyorsunuz?

  • fatihdemirbal kullanıcısına yanıt

    Whatsapp 0 542 443 68 93


    evet yükleniyor , bu konunun ilk sayfasında linki var ve anlatılıyor


    linkte anlatıyor


    https://forum.donanimhaber.com/xiaomi-mi-router-modelleri-ve-openwrt-firmware-ana-konu-openwrt-21-02-2-yayinlandi--135790478-258#154379848




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clinteastwood1981 -- 20 Şubat 2024; 16:36:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 343344345346347
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.