Şimdi Ara

Xiaomi Yunmai Markası Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Konu başlığında da belirttiğim gibi Xiaomi ve Yunmai markaları değil, Xiaomi Yunmai markası hakkında genel bir bilgilendirme yapmak isterim.


    Öncelikle Yunmai markası, akıllı tartı, masaj tabancası, spor & fitness ürünleri gibi sağlıklı yaşam kategorisinde ürünler üretip, akıllı telefonunuza yükleyeceğiniz iYunmai uygulaması ile telefonunuzdan kendi sağlık durumunuzu takip edebilmenize imkan tanıyan bir markadır.

    Ülkemizde de 5-6 yıldır Yunmai markasıyla bir takım ürünleri satılmaktadır.


    Xiaomi markası hakkında kime ne anlatayım, girmediği sektör yok, her kategoride muhakkak ürünü var.


    Bahsettiğim iki marka da Çin firması, üretim yerinin Çin olmasından bahsetmiyorum, markalar Çin markaları. Apple gibi Amerikan markası olup Çin'de üretim yapan firmalar değiller yani.


    Bu iki Çin markası (Yunmai ve Xiaomi), kendi ana karalarında yani Çin'de bir iş birlikteliğine imza atmışlar.

    Yunmai, kendi için ürettiği kaliteli ürünler haricinde Xiaomi ile iş birlikteliği yaparak Xiaomi adına da ürün üretmeye başlamış.

    Xiaomi de, Yunmai'den aldığı ürünlerin kutularını yeniden tasarlayıp Xiaomi markası adı altında Çin pazarında satışa sunmuş. Bakın bu noktaya dikkat, yalnızca Çin pazarı için böyle bir uygulama söz konusu. Kısacası Yunmai markası bazı ürünlerini Xiaomi markasına fason olarak üretiyor fakat yalnızca Çin ana karasında satılmak üzere ve markanın adı da Xiaomi Yunmai.


    Yunmai markası ile ilgili bir bilgi daha vereyim. Akıllı telefonlara yüklenen uygulama ve ürettiği ürünlerin içerisine koymuş olduğu ölçü birimleri, kendi pazarı olan Çin için farklıdır, Avrupa ve Amerika için ürettiği ürünlerdeki ölçü birimleri farklıdır.

    Yani memleketimizdeki, Avrupa'daki ya da Amerika'daki bir kullanıcı, kendi bölgesinden alış-veriş yapmak yerine yurt dışından direkt alış-veriş yapabileceği siteler üzerinden daha uygun fiyata ulaşabildiği için gidip herhangi bir Yunmai ürünü alırsa, hem ürünün içindeki ölçü birimleri farklı olduğundan hem de kendi bölgesinin Apple Store / Google Play Store'undaki uygulamalarda farklılıklar olacağından dolayı ne doğru düzgün bir eşleştirme yapabilir, ne de aldığı ürünü adam gibi kullanabilir.


    Dolayısıyla Xiaomi Yunmai markası adı altında satılan ürünler de yalnızca Çin pazarında satılmak üzere tasarlandığından dolayı eğer bizlerden birisi bu markanın bir akıllı bir ürününü aldığı takdirde ürün işlevselliğini yitirecek ve tüm fonksiyonları kullanılamayacaktır.


    Xiaomi Yunmai markası adı altında satış yapan tüm platformlara tek tek bu durumu izah etmek (tabi kim ne kadar anlar da biz bu ürünü satmamalıyız kanaatine varabilir orası büyük bir muamma) zaman kaybı olacağından (hem beni ne alakadar eder :D ) siz değerli kardeşlerimi konu hakkında bilgilendirmek benim için daha önemli. Sizler ürün alım tercihiniz esnasında son kararı verecek olan kişiler olduğunuzdan bütçenizin değerini en iyi sizler bilirsiniz.


    Xiaomi Yunmai markası adı altında akıllı ürün alırken bu anektodu göz önünde bulundurmanız kendi yararınıza olacaktır. Yoga matı alırken istediğinizi yapın, onun da akıllısını en azından henüz Yunmai üretmedi  








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.