Şimdi Ara

Yag degisimi bile yapamayan sanayi müsveddeleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aracima uzun suredir binmiyordum kapali garajda yatti km dolmasa bile yil doldu. Zaten garaja koymadan once de yag, yag filtresi, hava filtresi her şeyi aldim. Elimden gelir degistiririm diye koydum.

    Herneyse döndüm sehrime arabayi cikardim lpg bakimi da gelmis onu yaptirmak icin mecbur gittim lpgciye adam cok guzel ilgilendi. Dedim yagim filtrem hazir yagini da degistirebilir miyiz? O da dedi tabi hemen karsi dukkana gec hallederler.

    Gectim karsi dukkana zaten insan ilk intibada anliyor ama dedim yag degisimi bunu bari yapar heralde

    Adama dedim lifte alalim dedi lift bozuk. Kriko cikardi arabayi kaldirdi. Ben de dusunuyorum tapayi actiktan sonra krikoyu indirecek suzecek sonra tekrar kaldiracak heralde. Krikoda yag degismez diye zamaninda cok duyduk

    Herneyse hava filtresini takarken bakti uyumsuz ben de uyumlusunu almaya ciktim aldım dondum herif hic krikoyu bozmadan 5 dk icinde tapayi acmis akan yag akmis kalani kalmis tapayi kapatmis. 3.5 litre yag alan arabaya 4 litrenin hepsini koymus. Bide ovunuyor hizlica degistirdim diye. Dedim 3.5 lt aliyor bu araba yok hepsi girer yag cubugundan kontrol ettim denk diyor bide. Zaten krikoda awk ne yag cubugu.

    Calistirdim araba zaten belli etti kendini. Uyari vermedi ama ben bildim bir sikinti var hemen 100 mt ileri cektim. Dedim lanet olsun girdim eczaneye bi tane serum hortumu bir tane de 20 lik enjektor aldim. Ve tam olarak 1 litre fazla yag cektim arabadan

    10 dk once koyulan yag icinden kapkara cikti


    Ne guzelce suzmus ne dogru miktari koymus


    Be veledi zinalar bi yag degisimi bile yapamaz mi koca dukkan. Hadi elinde is olsa bir an once yapayim gondereyim dese neyse bos bos duruyordu herif bide 150 lira parami oldu pezevenk. Farketmesem 1 litre yag az da degil resmen arabanin motorune kast etti pic. Boyle patlayan cok araba vardir. Insanlar guveniyor geliyor sonra arabaya biniyor gidiyor. Yaziktir ya. Boyle basit isler icin gitmemek lazim aslinda. Saglam is icin de basinda durup tek tek kontrol etmek lazim serefsizleri

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Genellemek gibi olmasın da eskiden beri okumayan, kafası derslere çalışmayan çoluk çocuk takımı sanayiye yollandı. Onlar da büyüyüp başımıza böyle usta oldular işte.


    ÖSS de tıp kazanacak zekadakiler sanayide usta olsa değil yağ değiştirme o arabayı söküp baştan yaparlardı. 20 yıl öncesinde ustasından ne gördüyse üstüne bir tık katmadan devam ediyorlar.

  • Her yere araç teslim edilmez. O ustada gayet iyi biliyor nasıl değişmesi gerektiğini de kim uğraşacak. Konudan bağımsız sanayide üç kuruşa yaptırdım diyenlerin çoğunun aracına bakım bile yapılmıyor aslında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu dediklerini ustanın yüzüne söyle.gelip burada arkalarindan konuşma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Radikal ve Sert R kullanıcısına yanıt
    Muhattap bile olmam serefsizle. Kendi bokunda bogulsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu yağ değişimi kadar basit olup da sanayide sıkıntı yaşadığım başka bir konu yok.



    Ya eksik eklerler, ya da fazla


    Ya tıpasını yalama yaparlar


    Ya motor kapağını kapatmazlar, sürüş anında güm diye kaputa çarpar (başıma geldi)


    Ya karter korumasını düzgün takamazlar yolda düşer



    Sırf bu yüzden köyde dededen kalan tarlaya bir kanal kazdırıp, sağını solunu betonla pekleştirip kendi yağ değişimimi kendim yapmayı düşünüyorum.


    Bir kanal bulsam zaten hiç düşünmem

  • ABCdiküçgeni kullanıcısına yanıt

    çok yoğun hareketli dükkanları tercih etmeyin hız illaki hata yaptırır işi basite alıyorlar

    yağı kendiniz götürün fazlasını alınki fazla yağ koyma ihtimali olmasın kanal değilde lift olan işyerlerini tercih edin böylece son kontrolu kendiniz yaparsınız ben böyle yapıyorum

    birde yağ filtresini kimse hesaba katmıyor en az 0.30-040 litrede ona ekleme yapmak lazım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnyttt -- 14 Mayıs 2022; 20:54:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3.5 litre alan arabaya 4 litre koydu diye motor yatak falan sarmaz. araba dizel değilse öyle hemen kapkara olmaz yağ. beyaz peçeteye yağ çubuğunu sildiğinde yağın kendi sarısı olur,kullanılmışsa da bal sarısı gibi koyu olur .

  • İşte bu yüzden evime kanal yaptım.5 yıldır bakımları kendim yapıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

    Doğru motora bişey olmuyor mühim olan yağsız bırakmamak motoru. Bende 1.4 70s 1999 fiat uno var yağ müşürü bozulmuş uzun yola çıktım. Neyse yağ lambası yandı baktım çubukta yağ gözükmüyor meğer kartere süzülmesini beklemek lazım acelem olunca onu hesaba katmadım. Aldım benzinlikten 20-50 yağ 3 litreye yakın boca ettim motor yatak sarmasın diye  


    Arabanın çekişi biraz düştü,motoru zorlandı ve motor sesi değişti. Doğru sanayiye gittim en kötü 50 km gitmişimdir neyse usta bir açtı komple aşağıya yağ boca oldu resmen patladı  


    Fazla yağ göz çıkarmaz ama az yağ geçmiş olsun motor gümler  





  • Neden arabanızın markasına bakan özel servise gitmiyorsunuz?


    Sanayii yan sanayi parça ile 750-800 TL ile yapacağınız işi özel serviste 1000 TL orjinal ve işin piri usta ile yapın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genellemek gibi olmasın da eskiden beri okumayan, kafası derslere çalışmayan çoluk çocuk takımı sanayiye yollandı. Onlar da büyüyüp başımıza böyle usta oldular işte.


    ÖSS de tıp kazanacak zekadakiler sanayide usta olsa değil yağ değiştirme o arabayı söküp baştan yaparlardı. 20 yıl öncesinde ustasından ne gördüyse üstüne bir tık katmadan devam ediyorlar.

  • Avrupa’da ki gibi olmalı aslında, isteyen kendi değişiminide yapmalı.

    Zaten üreticiler modellerin kullanım kulavuzunda adım adım nasıl yağ değişimi yapılacağını yazıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Benim sıfır aldığım aracıma ilk bakımda servis fazla yağ koymuş. İnanın servislerde de çapulcu takımı çalışıyor. Zaten onlarda ucuz işçi kovalıyor muhtemelen. Halbuki 2 yıllık otomativ mezunu gençler değerlendirilebilir, ama gençler de sanayi ortamında çalışmak istemiyor.
    Tekrar gittim, 400ml yağ çektik dediler halen 2 çizginin çok az üstünde. Bir mahcubiyet, işte bir sonra ki serviste klima bakımı hediyemiz olsun dediler falan filan. Plaka çıtası kırılmıştı, dedim onu da değiştirin mümkünse. Ön Plakasız eve kadar gelmişim beni aradılar. Plakanız burda kalmış diye🤯.
    Garantisi dolsun daha gitmem. İş yerime yakın bir yer var. Kendimi tanıttım, iş yerimi filan söyledim, işimle alakalı bir de hediye götürdüm öyle bağladım adamı. Eski arabamı oraya götürüyordum. Gayet memnundum. Oradan devam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.