Şimdi Ara

Yaka Mikrofonu Kullanımı???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
1
Favori
15.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ben yaka mikrofonu almayı düşünüyorum. Fakat nasıl kullanılacağı hakkında en ufak bir fikrim yok. Dışarıda uzaktan çekim yapılacak ve kamera uzak mesafeden benim sesimi alması imkansız bu nedenle yaka mikrofonu alacağım. Fakat şöyle bir şey var yaka mikrofonunu kablolu alıcam ve o kabloyu nereye takıcam :D Kameraya takıcam desem kamera çok uzaktan çekim yapacak haliyle kablonun boyu yetişmeyecek. Alacağım mikrofonun resminide koydum. Ve resimde uzun sarı renkte bir şey var. O nedir? :D mikrofonun kablosunu ona mı takacaz? eğer ona takacaksak onun önünde metal bir şey daha uzuyo onu nereye takıcaz? :D ses sonradan kaydedilip düzenlemeyle mi video'ya konulacak? Bana herşeyi açıklarsanız sevinirim arkadaşlar...

    Cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler...

    https://store.donanimhaber.com/94/c5/b8/94c5b81db8c8092cd1a06a88a9ba61da.jpg
     Yaka Mikrofonu Kullanımı???







  • Kimse bilmiyor mu bu aletin kullanımını?
  • upupupupupupupupuppupuppup
  • Locked3 kullanıcısına yanıt
    Mikrofon yanında duran, mikrofon kablosunu takacağınız sarı silindirik şey pil yuvası. Elektret mikrofonun çalışabilmesi için içine 1.5V'luk kalem pil koyuyorsunuz. Bu aleti nereye takacağınız size kalmış, kayıt cihazı da olabilir, mikser de...
  • Konuya aylar sonra cevap veriyorum ama bilmem gerekiyor kayıt cihazı dediniz önerebileceğiniz bir kayıt cihazı var mı? Birde mikser olayını anlayamadım?
  • Arkadaşlar mikrofon çıkan sesleri kaydetmesi lazım o yüzden o silindir şeyi takacağım bir kayıt cihazı lazım. Ve ben hiç anlamıyorum. Bu yaka mikrofonuna uygun önerebileceğiniz bir kayıt cihazı var mı?
  • Locked3 kullanıcısına yanıt
    Sorunuz kamera ile uzaktan çekim yapmak üzerineydi...

    Google'da "telsiz mikrofon" yazın değişik seçenekler gelecektir.

    Kameranız muhtemelen ses kayıt özellikli olduğundan ayrı bir kayıt cihazına ihtiyacınız olacağını sanmıyorum.
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Evet kamera video çekerken ses kayıt özelliğine sahip fakat uzaktan çekim yapacağı için yaka mikrofonuyla bir bağlantısı olamayacak kablo yetişemeyeceği için yetişse bile kamerada bir giriş yok o yüzden haliyle mikrofon kameradan bağımsız olması gerekiyor. Ve mikrofon kullanımı şöyle olmayacak mesela hoparlör takıp sesi yükseltmeyecek sadece kayıt yapacak ki kamera uzaktan sesi algılamayacağı için...
  • Locked3 kullanıcısına yanıt
    Ses kayıt cihazının kameradan ayrı olması halinde audio-video senkronizasyonunu sağlayamazsınız. Bu ancak Nagra gibi profesyonel ses kayıt cihazları ile sağlanır.
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    O zaman bana nasıl yapacağım hakkında olayı ayrıntılı anlatabilir misiniz?

    1. Kameramda Tripod ve şarj girişinden başka giriş yok.
    2. Kamera uzaktan çekim yapacak.
    3. Uzaktan çekim yapacağı için sesleri duymamız lazım ve bu nedenle yaka mikrofonu lazım. Büyük mikrofon değil.
  • Locked3 kullanıcısına yanıt
    Mikrofonun büyüklüğü veya küçüklüğü sınırlayıcı faktör değil. Yaka mikrofonlu telsiz mikrofon da bulmanız mümkün.

    Önemli olan ses ve görüntü senkronizasyonunun ne derece önemli olduğu...
    Senkronizasyon kritik değilse kadrajdaki objenin yanında basit bir dijital kayıt cihazı olur, sesi ayrı kaydedersiniz.
    Daha sonra google'da "merging audio and video" yazıp çıkan ücretsiz yazılımlardan birini indirip kurar ve ses ve video'yu birleştirirsiniz. Ne derece başarılı olur deneyip görmek lazım. Dijital kayıtlar sistem saat frekansı tarafından kontrol edildiğinden ve mekanik kusurları olmadığından büyük sapmalar olmaması lazım.

    Bu işin doğru yapılma şekli ses ve video senkronizyonunda bir sorun olmaması için telsiz mikrofon kullanmak, alıcının kamera tarafında olup çıkışının kameranın harici ses girişine bağlanmasıdır. Alıcı çıkışı mikrofon seviyesi değil line-level'dır.

    Sizin kameranızda harici ses girişi olmadığına göre tek çözüm kameranın bunu sağlayacak şekilde modifiye edilmesi veya daha iyisi harici ses girişi olan bir kamera temin etmektir.




  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler.
  • Locked3 kullanıcısına yanıt
    Bir şey değil.

    Kayıt cihazı olarak kayıt yapabilen, el tipi diktafon cihazı kullanabileceğiniz gibi belirli düzey bir kalite istiyorsanız şöyle bir cihaz kullanabilirsiniz:
    http://www.hepsiburada.com/zoom-h1-ses-kayit-aleti-p-MUSICZOOM25

    Bu tip cihazların üzerinde kendi mikrofonu da olur. Genellikle harici mikrofon girişi yoktur ama line-level girişleri vardır.
    (Not: Zoom'un harici mikrofon girişi var.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 10 Ağustos 2015; 15:06:53 >
  • Locked3 kullanıcısına yanıt
    Görüntü ve sesin ayrı kaydedilip daha sonra senkronize edildiği şu yarı-pro tipi işe ait link'ler ilginizi çekebilir:

    http://blog.garyschapman.com/2009/07/17/gear-5d-rigged-for-video/

    önerilen paralı yazılım:
    http://www.redgiant.com/products/pluraleyes/




  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Aslında bizim yapacağımız çekimler kamera şakası sosyal deney vs. şeylerdi. Fakat bunun için çok büyük harcamalar yapmak istemiyorum. Kameram Sony DSC WX100 inceleyip bakabilirsiniz. Mikrofon girişi yok maalesef. Benim kameraya dediğiniz gibi harici mikrofon girişi nasıl modifiye edebilirim?

    Yani kardeş kısaca sana öyle bir sorular soracağım ki hepsini en detaylı şekilde anlatabilir misin? Şu kafamda ki lanet sorulardan kurtulmak istiyorum. : ) Yalnız kamerama göre cevaplarsan sevinirim.

    Olay şu kamerayı tripod ile gizli bir yere yerleştiricem ya da bizim arkadaşlara veririm o çeker sonra kameranın biraz fazla uzaklaşarak karşısına geçicez ve kamera şakası , sosyal deney gibi çekimler yapacağız ve bizim kamera o kadar uzaklıktan sesi alması imkansız yani alsa bile kalabalık ortam sesler karışacak ve haliyle mikrofon şart. Yaka mikrofonu en pratik çözüm dedik gizlenebilir vs. ona karar verdik. Demiştim zaten kamerada mic. girişi yok diye haliyle sesi ayrı kayıt edeceğiz. Ya sesi ayrı kayıt edeceğiz ya da dediğin gibi kamera ile bağlantısı olacak modifiye ile vs. ama kablo ile bağlasak kablo uzayıp gidecek kameraya doğru insanlar görecek haliyle. O bele takılan ne ise onu bilmiyorum büyük ihtimal onla yapıyorlar. Ama o bele takılan şeyde sesi kayıt eden şey mi kamera ile bağlantısı olan şey mi onuda bilmiyorum.

    Bana nasıl yapacağımı en ayrıntılı biçimde anlatırsan sevinirim. Ama anlayacağım dilde anlat : ) line level falan onları bilmiyorum : ) Çünkü geçen verdiğin cevaplar öyleydi pek bir şey anlamadım : )




  • Locked3 kullanıcısına yanıt
    Kameranın kompakt yapısı nedeni ile harici mikrofon girişi eklemek çok zor.

    Bu nedenle sesi ayrı kaydedip daha önce konuştuğumuz gibi ses ve videoyu birleştireceksiniz.
    Son verdiğim bağlantılar yarı-pro tipi işlerde de bu yöntemin kullanıldığını görüyoruz.
    Geriye mikrofon girişi olan bir kayıt cihazı seçmek kalıyor...

    Line-level yüksek seviye sinyal demektir.
    Mikrofon seviyesi ise düşük seviye sinyaldir. Mikrofon sinyali bir mikrofon pre-amplisi ile yükseltilirse line-level sinyal olur.

    Tüm bu konuştuklarımız belirli düzey ses-görüntü ve bilgisayar işlemi gerektiriyor. Yani tarifle pek olacak bir iş değil.
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Tamam teşekkürler. O zaman bana kalan tek şey adam gibi bir kamera almak. Mikrofon girişli vs. bide bir şey soracağım:


    http://www.hepsiburada.com/weisre-wm-101a-profesyonel-kablosuz-yaka-mikrofon-p-MUSICVWM-101A

    bu linkte olan yaka mikrofonunun ucu mikrofon girişli kameraya girer mi? Genellikle amfi için diyorlar?
  • Locked3 kullanıcısına yanıt
    Alıcının ucunda 6.35 mm kulaklık jakı görünüyor.

    Jak'ın yani konnektörün tipi çok önemli değil. uygun bir adaptör ile başka bir konnektör tipine, örneğin 3.5 mm jak'a çevrilebilir.

    Yalnız daha önce de belirttiğim gibi kablosuz mikrofon alıcılarının çıkışı yüksek seviye çıkıştır. Yaklaşık 200 mV civarında bir ortalama seviyededir.
    Bir mikrofon girişine bağlanacaksa sinyalin zayıflatılması gerekir. Bir elektronikçiye düşük maliyetle hem jak tipini değiştiren hem de sinyali zayıflatacak bir ara bağlantı kablosu yaptırabilirsiniz.

    (Sinyal azaltması için canlı uca seri 10K- 1/8W direncin arkasından paralel 100ohm - 1/8W direnç bağlanması ile yaklaşık -40 db sinyal düşümü sağlarsınız ki bu işinizi görür sanırım.)
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Yüksek seviye çıkış olunca nasıl bir dezavantajı oluyor?
  • Locked3 kullanıcısına yanıt
    Seviye farkı var.
    110-220V gibi... Yalnız mikrofon girişine yüksek seviye bağlarsanız mikrofon girişi yanmaz, sadece çok kötü bir ses çıkar.

    Bir bardak su içmek için ağzını açan adamın ağzına bir bidon suyu boşaltmak gibi... :)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.