Şimdi Ara

Yakıt Sarfiyatını Azaltan Buluş..!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
7.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    yurtdışından yakıt sarfiyatını %15 e kadar ve egzost emisyonunu %80'e kadar azalttığı iddia edilen bir radyatör suyu katkı maddesi (sıvısı) getirdim.

    ve eşimin Mercedes B150 benzinli, otomatik arabasında denedim. sonuçlar ilginç:

    toplam 148km'lik yol testinde (aynı güzergah, benzer hız vb) %9,2 lik bir yakıt tasarrufu sağladım. Egzost emisyonu testinden hiçbir şey anlaşılamadı, zira değerler hep sıfır çıktı.. daha düzgün bir test cihazında CO, NOx, HC değerlerini de görmek gerekiyormuş..

    Yalnız, ürünün yurtdışındaki sahipleriyle konuştuğum zaman; bana biraz kızdılar:) 300-400km yapmam gerekiyormuş sıvıyı kullanmadan önce ve sonrasında (ben 148km yapmıştım..)..


    Şimdi size bu ürünün adını, fiyatını vb hiçbir ticari bilgisini vermeyeceğim.

    Bu forumu açmaktaki tek hedefim, bu ürünü benim gibi deneyecek 2 arkadaş bulmak ve onlar da denedikten sonra bu ürün gerçekten en üst cümlede yazdığı gibi %15 e kadar yakıt tasarrufu ve %80 e kadar egzost emisyonunu düşürüyor mu düşürmüyor mu onu göreceğiz.

    Bu ürünün bende tüm detay verileri mevcut, içeriğinde hiçbir toksik, zehirli madde vb bulunmuyor (ki eşimin arabasında denedim)

    Bu ürün sadece benzinli ve dizel araçlarda işe yarıyor, LPG'li araçlara bir faydası yok!

    Şimdi gelelim konumuza..
    DENEME için:
    1-) Yakıt konusunda çok hassas ve dikkatli olduğunu DH forumlarındaki 2 şahitle ispatlayan ilk 2 kişiye bu ürünü ücretsiz kargo edeceğim (Türkiye'nin hangi ilinde olursa olsun).
    2-) Ürünü deneyecek arkadaşlardan tek istediğim, doğru düzgün bir makinada ürünü kullanmadan önce ve sonra birer kez detaylı emisyon testi yaptırmaları ve buradan benimle paylaşmaları. Ayrıca, ürünü kullanmadan önce ve sonrasında en az 300km yol yapmaları (yani toplam 600km) ve yakıt sarfiyatındaki düşüşü buradan benimle paylaşmaları.
    3-) Ek olarak, aracınızın çekişini arttırdı mı, aracınızın içi ferahladı mı? sorularına da cevap isteyeceğim
    3-) Ürünün uygulanması çok kolay;
    * radyatör genleşme tankındaki suyu yaklaşık 400ml kadar azaltın (ben bir şırınganın ucuna hortum bağlayıp çektim)
    * 400 ml'lik sıvının bulunduğu ürünü iyice çalkaladıktan sonra radyatör genleşme tankından içeriye dökün. Kapağını kapatın, aracı çalıştırıp yolunuza devam edin:)
    4-) Ürünü deneyecek arkadaşlara göndermeden önce, markanın görülmemesi için şişenin üzerindeki etiketi yırtacağım, haberiniz olsun.
    5-) Benim bu ürünün üreticisiyle herhangi bir ticari ilişkim yoktur. Olma ihtimali de zayıftır, zira ciddi finansman istiyor bu iş!


    NOT: Bu ürünün etkisinin 2 yıl boyunca sürdüğü de yine üreticisi tarafından belirtilmektedir. Yani, maximum fayda için her 2 yılda bir bu sıvıyı kullanmamız öneriliyor. Diğer bir deyişle, deneme amacıyla ürünü kullanacak 2 arkadaşımızın yakıt sarfiyatları önümüzdeki 2 yıl boyunca %15'e kadar daha düşük olacaktır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FormulaX Store -- 19 Şubat 2012; 1:19:13 >







  • Merhaba
    deneyebilirim zira yakın bir zaman önce 1998 E200 mercedes araç aldım hava şartlarıda biraz ağır olunca bayağı bir yakıyor (şehir içi km de 0,70krş) yüzde 15 tasarruf fena olmazdı...
  • Benzinlide işe yarayan sıvı LPG'de neden işe yaramıyor anlamış değilim.
  • radyatöre konulan sıvı nasıl tasarruf yaptırıyor anlayamadım.
  • Kullandığınız ürünün radyatör sıvısı ile ne gibi bir tasarrufa yol açacağını kestiremiyorum ( motor daha mı çabuk ısınıyor? ) ancak belirttiğiniz yüzdeliklerle bir fayda sağladığı görülüyor. Bu sebeple ürünü bende denemek isterim eğer fırsat verirseniz.
    Sivas'ta yaşıyorum, öğretmenim.
    aracım:
    2001 model Fiat/Marea 2.0 HLX 154 hp benzinli
    ort yakıt 100 km de 9.3 lt
    rutin ve ağır bakımlarını süresini ve km sini geçmeden yaptırmaya gayret ederim.
    radyatör sıvı kapasitesi 6 lt. ( 3 lt saf su+ 3 lt antifiriz şeklinde )

    ürünle ilgili birde soru sorayım: sıvıyı eksiltip eklediğimizde antifiriz oranı da azalacaktır. ürün donma derecesine nasıl bir etki yapar? Eğer ki donma derecesini yükseltirse daha fazla miktar sıvı eksiltilip ürüne ek antifiriz ilavesi mi yapmak gerekir? Malum, Sivas gibi bir yerde antifiriz donma derecesi olabildiğince düşük olmalı.

    Teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: narec

    Kullandığınız ürünün radyatör sıvısı ile ne gibi bir tasarrufa yol açacağını kestiremiyorum ( motor daha mı çabuk ısınıyor? ) ancak belirttiğiniz yüzdeliklerle bir fayda sağladığı görülüyor. Bu sebeple ürünü bende denemek isterim eğer fırsat verirseniz.
    Sivas'ta yaşıyorum, öğretmenim.
    aracım:
    2001 model Fiat/Marea 2.0 HLX 154 hp benzinli
    ort yakıt 100 km de 9.3 lt
    rutin ve ağır bakımlarını süresini ve km sini geçmeden yaptırmaya gayret ederim.
    radyatör sıvı kapasitesi 6 lt. ( 3 lt saf su+ 3 lt antifiriz şeklinde )

    ürünle ilgili birde soru sorayım: sıvıyı eksiltip eklediğimizde antifiriz oranı da azalacaktır. ürün donma derecesine nasıl bir etki yapar? Eğer ki donma derecesini yükseltirse daha fazla miktar sıvı eksiltilip ürüne ek antifiriz ilavesi mi yapmak gerekir? Malum, Sivas gibi bir yerde antifiriz donma derecesi olabildiğince düşük olmalı.

    Teşekkürler.

    Yok Hocam, ektra antifiriz koymaya gerek yok.

    Sadece bir siringa (ve gerekliyse siringa ucuna bir hortum) vasitasiyla, radyator suyu genlesme deposundan yaklasik 400ml siviyi bosaltip yerine size verecegim siviyla doldurmaniz yeterli olacaktir. Bunu yaparken deponun min. Max. Degerlerine de bir goz gezdirmekte fayda olabilir:)

    Lutfen bana posta adrtesinizi pm (ozel mesaj) yada mehmetk2005@gmail adresime email olarak yazin, size yarin 1 sise gonderiyorum.

    Mumkunse sonuclari buradan bizlerle paylasabilirseniz cok memnun olurum. Selamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FormulaX Store -- 7 Şubat 2012; 19:37:07 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yusuf68

    Merhaba
    deneyebilirim zira yakın bir zaman önce 1998 E200 mercedes araç aldım hava şartlarıda biraz ağır olunca bayağı bir yakıyor (şehir içi km de 0,70krş) yüzde 15 tasarruf fena olmazdı...

    Yusuf bey, size henüz cevap vermedim. Çünkü, hem aracınız yeni hem de sizin LPG araştırmanızın sonucunu bekliyorum. selamlar
  • Hakikaten mazur görün radyatör sıvısının yakıt tasarrufuna katkısı ve hatta %10 - 15 gibi tasarruf sağlama mantığı nedir.?Motor yağı veya yakıt katkısı olsa bir ihtimal anlayabileceğim.Radyatöre katılacak içeriği ne olduğu belli olmayan sıvı bir müddet sonra radyatöre araç içi su tesisatı ve peteklere zarar verirse işin içinden çıkılmaz.Çok pahalıya patlar %10 - 15 tasarruf ta kurtarmaz.Ayrıca ürün markası neden gizleniyor.Gönderilecek ürün üzerindeki bilgiler de yırtılacak.Enteresan bir durum.Markayı şirket bilgilerini açıklayın kullanmayı düşünenler araştırsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melih9003

    Hakikaten mazur görün radyatör sıvısının yakıt tasarrufuna katkısı ve hatta %10 - 15 gibi tasarruf sağlama mantığı nedir.?Motor yağı veya yakıt katkısı olsa bir ihtimal anlayabileceğim.Radyatöre katılacak içeriği ne olduğu belli olmayan sıvı bir müddet sonra radyatöre araç içi su tesisatı ve peteklere zarar verirse işin içinden çıkılmaz.Çok pahalıya patlar %10 - 15 tasarruf ta kurtarmaz.Ayrıca ürün markası neden gizleniyor.Gönderilecek ürün üzerindeki bilgiler de yırtılacak.Enteresan bir durum.Markayı şirket bilgilerini açıklayın kullanmayı düşünenler araştırsın.


    öncelikle, bu ürün çok yeni geliştirildi. ürün sahibinin internet sitesi bile oluşturulmuş değil henüz.. Ürün bilgilerini sizlerle paylaşmama nedenim, ürünün sahibi firma ile hiçbir ticari ilişkimin olmamasından ve ayrıca reklamlarını yapmak istemememden kaynaklanmaktadır. Lütfen bu konuda beni mazur görmenizi rica ediyorum.

    Ürünle ilgili size kısa bilgi aktarayım:

    Bu sıvı; bilinen yanmalı motorların (benzin veya dizel) soğutma suyuna otomobillerde 1 şişe-400ml, kamyonlarda ise daha radyatör su hacminin yüksek olması nedeniyle daha yüksek miktarda eklenen bir katkı maddesidir.

    Özel içeriği, soğutma devresindeki sıcaklık oluşumu ile birlikte çok etkili bir düşük sıcaklık plazma alanını oluşturmaktadır. Bunun iyonize edici etkisiyle yakıtın molekül zincirleri, daha küçük bileşenler halinde parçalanıyor. Dolayısıyla da yakıtın motordaki yanma süreci de optimize edilir, zararlı madde emisyonu önemli oranda düşer ve motor performansı artar.

    Bu ürün aşağıdaki etkilere sahiptir:
    * %80’e kadar daha az zararlı madde emisyonu (ölçülebilir/belgelenebilir)
    * %15’e kadar daha az yakıt tüketimi (bunu her otomobil sürücüsü kendi hesaplayabilir; ancak çeşitli otomobil modelleri için test dizileri ve amortisman (projeksiyon) hesaplamaları da mevcuttur)
    * Koku kirliliğinde azalma (koklanabilir düzeyde)
    * Çevre kirliliğinde azalma (görülebilir düzeyde; egzozda mendil testi; önce/sonra)
    * Vibrasyonda azalma (optimize edilmiş yanmadan dolayı) ve buna bağlı olarak motor gürültüsünde azalma (bunu hissedebilirsiniz ancak ses ölçme cihazlarıyla da kanıtlanabilir)
    * Daha fazla güç ve performans.

    İçerik Maddeleri; doğal, mineral ve bitkisel maddelerden oluşmaktadır ve zehirli maddeler kullanılmamaktadır. İçerik maddeler arasında destillenmiş suyun yanı sıra Turmalin, Germanyum, Bambu sirkesi, Kalsiyum, Glikol, Zeolit vb yer almaktadır.

    Umarım üstteki detay bilgiler yeterlidir




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GingerMan

    quote:

    Orijinalden alıntı: melih9003

    Hakikaten mazur görün radyatör sıvısının yakıt tasarrufuna katkısı ve hatta %10 - 15 gibi tasarruf sağlama mantığı nedir.?Motor yağı veya yakıt katkısı olsa bir ihtimal anlayabileceğim.Radyatöre katılacak içeriği ne olduğu belli olmayan sıvı bir müddet sonra radyatöre araç içi su tesisatı ve peteklere zarar verirse işin içinden çıkılmaz.Çok pahalıya patlar %10 - 15 tasarruf ta kurtarmaz.Ayrıca ürün markası neden gizleniyor.Gönderilecek ürün üzerindeki bilgiler de yırtılacak.Enteresan bir durum.Markayı şirket bilgilerini açıklayın kullanmayı düşünenler araştırsın.


    öncelikle, bu ürün çok yeni geliştirildi. ürün sahibinin internet sitesi bile oluşturulmuş değil henüz.. Ürün bilgilerini sizlerle paylaşmama nedenim, ürünün sahibi firma ile hiçbir ticari ilişkimin olmamasından ve ayrıca reklamlarını yapmak istemememden kaynaklanmaktadır. Lütfen bu konuda beni mazur görmenizi rica ediyorum.

    Ürünle ilgili size kısa bilgi aktarayım:

    Bu sıvı; bilinen yanmalı motorların (benzin veya dizel) soğutma suyuna otomobillerde 1 şişe-400ml, kamyonlarda ise daha radyatör su hacminin yüksek olması nedeniyle daha yüksek miktarda eklenen bir katkı maddesidir.

    Özel içeriği, soğutma devresindeki sıcaklık oluşumu ile birlikte çok etkili bir düşük sıcaklık plazma alanını oluşturmaktadır. Bunun iyonize edici etkisiyle yakıtın molekül zincirleri, daha küçük bileşenler halinde parçalanıyor. Dolayısıyla da yakıtın motordaki yanma süreci de optimize edilir, zararlı madde emisyonu önemli oranda düşer ve motor performansı artar.

    Bu ürün aşağıdaki etkilere sahiptir:
    * %80’e kadar daha az zararlı madde emisyonu (ölçülebilir/belgelenebilir)
    * %15’e kadar daha az yakıt tüketimi (bunu her otomobil sürücüsü kendi hesaplayabilir; ancak çeşitli otomobil modelleri için test dizileri ve amortisman (projeksiyon) hesaplamaları da mevcuttur)
    * Koku kirliliğinde azalma (koklanabilir düzeyde)
    * Çevre kirliliğinde azalma (görülebilir düzeyde; egzozda mendil testi; önce/sonra)
    * Vibrasyonda azalma (optimize edilmiş yanmadan dolayı) ve buna bağlı olarak motor gürültüsünde azalma (bunu hissedebilirsiniz ancak ses ölçme cihazlarıyla da kanıtlanabilir)
    * Daha fazla güç ve performans.

    İçerik Maddeleri; doğal, mineral ve bitkisel maddelerden oluşmaktadır ve zehirli maddeler kullanılmamaktadır. İçerik maddeler arasında destillenmiş suyun yanı sıra Turmalin, Germanyum, Bambu sirkesi, Kalsiyum, Glikol, Zeolit vb yer almaktadır.

    Umarım üstteki detay bilgiler yeterlidir

    http://forum.donanimhaber.com/m_57190362/mpage_1/f_/key_//tm.htm başlığa bak mesaja bak. Hiç bir çıkar ilişkisi yok muş muş muş..

    Yakıt tasarrufu olacak, performans artacak, ses azalacak. Vay allahım petrol şirketleri adamı ne yapar biliyor musun ? Geçiniz dıııııt




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Styric

    quote:

    Orijinalden alıntı: GingerMan

    quote:

    Orijinalden alıntı: melih9003

    Hakikaten mazur görün radyatör sıvısının yakıt tasarrufuna katkısı ve hatta %10 - 15 gibi tasarruf sağlama mantığı nedir.?Motor yağı veya yakıt katkısı olsa bir ihtimal anlayabileceğim.Radyatöre katılacak içeriği ne olduğu belli olmayan sıvı bir müddet sonra radyatöre araç içi su tesisatı ve peteklere zarar verirse işin içinden çıkılmaz.Çok pahalıya patlar %10 - 15 tasarruf ta kurtarmaz.Ayrıca ürün markası neden gizleniyor.Gönderilecek ürün üzerindeki bilgiler de yırtılacak.Enteresan bir durum.Markayı şirket bilgilerini açıklayın kullanmayı düşünenler araştırsın.


    öncelikle, bu ürün çok yeni geliştirildi. ürün sahibinin internet sitesi bile oluşturulmuş değil henüz.. Ürün bilgilerini sizlerle paylaşmama nedenim, ürünün sahibi firma ile hiçbir ticari ilişkimin olmamasından ve ayrıca reklamlarını yapmak istemememden kaynaklanmaktadır. Lütfen bu konuda beni mazur görmenizi rica ediyorum.

    Ürünle ilgili size kısa bilgi aktarayım:

    Bu sıvı; bilinen yanmalı motorların (benzin veya dizel) soğutma suyuna otomobillerde 1 şişe-400ml, kamyonlarda ise daha radyatör su hacminin yüksek olması nedeniyle daha yüksek miktarda eklenen bir katkı maddesidir.

    Özel içeriği, soğutma devresindeki sıcaklık oluşumu ile birlikte çok etkili bir düşük sıcaklık plazma alanını oluşturmaktadır. Bunun iyonize edici etkisiyle yakıtın molekül zincirleri, daha küçük bileşenler halinde parçalanıyor. Dolayısıyla da yakıtın motordaki yanma süreci de optimize edilir, zararlı madde emisyonu önemli oranda düşer ve motor performansı artar.

    Bu ürün aşağıdaki etkilere sahiptir:
    * %80’e kadar daha az zararlı madde emisyonu (ölçülebilir/belgelenebilir)
    * %15’e kadar daha az yakıt tüketimi (bunu her otomobil sürücüsü kendi hesaplayabilir; ancak çeşitli otomobil modelleri için test dizileri ve amortisman (projeksiyon) hesaplamaları da mevcuttur)
    * Koku kirliliğinde azalma (koklanabilir düzeyde)
    * Çevre kirliliğinde azalma (görülebilir düzeyde; egzozda mendil testi; önce/sonra)
    * Vibrasyonda azalma (optimize edilmiş yanmadan dolayı) ve buna bağlı olarak motor gürültüsünde azalma (bunu hissedebilirsiniz ancak ses ölçme cihazlarıyla da kanıtlanabilir)
    * Daha fazla güç ve performans.

    İçerik Maddeleri; doğal, mineral ve bitkisel maddelerden oluşmaktadır ve zehirli maddeler kullanılmamaktadır. İçerik maddeler arasında destillenmiş suyun yanı sıra Turmalin, Germanyum, Bambu sirkesi, Kalsiyum, Glikol, Zeolit vb yer almaktadır.

    Umarım üstteki detay bilgiler yeterlidir

    http://forum.donanimhaber.com/m_57190362/mpage_1/f_/key_//tm.htm başlığa bak mesaja bak. Hiç bir çıkar ilişkisi yok muş muş muş..

    Yakıt tasarrufu olacak, performans artacak, ses azalacak. Vay allahım petrol şirketleri adamı ne yapar biliyor musun ? Geçiniz dıııııt

    Styric




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Styric

    quote:

    Orijinalden alıntı: GingerMan

    quote:

    Orijinalden alıntı: melih9003

    Hakikaten mazur görün radyatör sıvısının yakıt tasarrufuna katkısı ve hatta %10 - 15 gibi tasarruf sağlama mantığı nedir.?Motor yağı veya yakıt katkısı olsa bir ihtimal anlayabileceğim.Radyatöre katılacak içeriği ne olduğu belli olmayan sıvı bir müddet sonra radyatöre araç içi su tesisatı ve peteklere zarar verirse işin içinden çıkılmaz.Çok pahalıya patlar %10 - 15 tasarruf ta kurtarmaz.Ayrıca ürün markası neden gizleniyor.Gönderilecek ürün üzerindeki bilgiler de yırtılacak.Enteresan bir durum.Markayı şirket bilgilerini açıklayın kullanmayı düşünenler araştırsın.


    öncelikle, bu ürün çok yeni geliştirildi. ürün sahibinin internet sitesi bile oluşturulmuş değil henüz.. Ürün bilgilerini sizlerle paylaşmama nedenim, ürünün sahibi firma ile hiçbir ticari ilişkimin olmamasından ve ayrıca reklamlarını yapmak istemememden kaynaklanmaktadır. Lütfen bu konuda beni mazur görmenizi rica ediyorum.

    Ürünle ilgili size kısa bilgi aktarayım:

    Bu sıvı; bilinen yanmalı motorların (benzin veya dizel) soğutma suyuna otomobillerde 1 şişe-400ml, kamyonlarda ise daha radyatör su hacminin yüksek olması nedeniyle daha yüksek miktarda eklenen bir katkı maddesidir.

    Özel içeriği, soğutma devresindeki sıcaklık oluşumu ile birlikte çok etkili bir düşük sıcaklık plazma alanını oluşturmaktadır. Bunun iyonize edici etkisiyle yakıtın molekül zincirleri, daha küçük bileşenler halinde parçalanıyor. Dolayısıyla da yakıtın motordaki yanma süreci de optimize edilir, zararlı madde emisyonu önemli oranda düşer ve motor performansı artar.

    Bu ürün aşağıdaki etkilere sahiptir:
    * %80’e kadar daha az zararlı madde emisyonu (ölçülebilir/belgelenebilir)
    * %15’e kadar daha az yakıt tüketimi (bunu her otomobil sürücüsü kendi hesaplayabilir; ancak çeşitli otomobil modelleri için test dizileri ve amortisman (projeksiyon) hesaplamaları da mevcuttur)
    * Koku kirliliğinde azalma (koklanabilir düzeyde)
    * Çevre kirliliğinde azalma (görülebilir düzeyde; egzozda mendil testi; önce/sonra)
    * Vibrasyonda azalma (optimize edilmiş yanmadan dolayı) ve buna bağlı olarak motor gürültüsünde azalma (bunu hissedebilirsiniz ancak ses ölçme cihazlarıyla da kanıtlanabilir)
    * Daha fazla güç ve performans.

    İçerik Maddeleri; doğal, mineral ve bitkisel maddelerden oluşmaktadır ve zehirli maddeler kullanılmamaktadır. İçerik maddeler arasında destillenmiş suyun yanı sıra Turmalin, Germanyum, Bambu sirkesi, Kalsiyum, Glikol, Zeolit vb yer almaktadır.

    Umarım üstteki detay bilgiler yeterlidir

    http://forum.donanimhaber.com/m_57190362/mpage_1/f_/key_//tm.htm başlığa bak mesaja bak. Hiç bir çıkar ilişkisi yok muş muş muş..

    Yakıt tasarrufu olacak, performans artacak, ses azalacak. Vay allahım petrol şirketleri adamı ne yapar biliyor musun ? Geçiniz dıııııt

    Yalnız verdiği linkteki "tyreprotector" radyatör katkısı ile ilgili değil lastik ile alakalı. Keza, arkadaşın imzasında da bu yönde (lastik) bir tanıtım var zaten.

    Arkadaş ileride bu "radyatör sıvısının da" ticaret işine girebilir testler bittikten sonra.

    Lütfen kişileri gözümüz kapalı karalamayalım.

    Not : Radyatör sıvısı ile yakıt tasarrufu çok uçuk ve realiteden uzak geliyor.




  • Dumur olduğum andır. Kusura bakmayın gerginim şu sıralar çatacak adam arıyorum valla. Ama cidden radyatör sıvısı ile yakıt, performans, rahatlık. Çok saçma geliyor. Ben bilmediğim emin olmadığım şeyi dökmem bile aracıma. Girmeyin böyle risklere. Yurt dışı aldığınız için bir problem çıksa muhatabınız da yok.
  • Bu testin sonuçlarını ben de merak ediyorum. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Styric

    Dumur olduğum andır. Kusura bakmayın gerginim şu sıralar çatacak adam arıyorum valla. Ama cidden radyatör sıvısı ile yakıt, performans, rahatlık. Çok saçma geliyor. Ben bilmediğim emin olmadığım şeyi dökmem bile aracıma. Girmeyin böyle risklere. Yurt dışı aldığınız için bir problem çıksa muhatabınız da yok.

    problem yok

    açıkçası araştırmacı ve meraklı yönüm nedeniyle ben de yurtdışından alıp getirdim ve yetmedi, eşimin arabasında denedim. Olumlu sonucu da görünce çok şaşırdım ve sizlerle de paylaşmak istedim.

    bu arada , eşimin arabasını hala kullanıyorum ve ön paneldeki gösterge değerleri de azaldı. ben de inanamıyorum hala:)

    pazar günü istanbul-izmit arası yol yaptık; bugüne kadar göstergede en düşük gördüğüm yakıt sarfiyatı 7,8 lt iken, şimdi 6,9 lt'ye kadar indi..

    Ben de hala şaşkınım




  • Valla diyecek birşey yok. Sonuçları merakla bekliyoruz diyelim o zaman. Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vural_kral

    quote:

    Orijinalden alıntı: Styric

    quote:

    Orijinalden alıntı: GingerMan

    quote:

    Orijinalden alıntı: melih9003

    Hakikaten mazur görün radyatör sıvısının yakıt tasarrufuna katkısı ve hatta %10 - 15 gibi tasarruf sağlama mantığı nedir.?Motor yağı veya yakıt katkısı olsa bir ihtimal anlayabileceğim.Radyatöre katılacak içeriği ne olduğu belli olmayan sıvı bir müddet sonra radyatöre araç içi su tesisatı ve peteklere zarar verirse işin içinden çıkılmaz.Çok pahalıya patlar %10 - 15 tasarruf ta kurtarmaz.Ayrıca ürün markası neden gizleniyor.Gönderilecek ürün üzerindeki bilgiler de yırtılacak.Enteresan bir durum.Markayı şirket bilgilerini açıklayın kullanmayı düşünenler araştırsın.


    öncelikle, bu ürün çok yeni geliştirildi. ürün sahibinin internet sitesi bile oluşturulmuş değil henüz.. Ürün bilgilerini sizlerle paylaşmama nedenim, ürünün sahibi firma ile hiçbir ticari ilişkimin olmamasından ve ayrıca reklamlarını yapmak istemememden kaynaklanmaktadır. Lütfen bu konuda beni mazur görmenizi rica ediyorum.

    Ürünle ilgili size kısa bilgi aktarayım:

    Bu sıvı; bilinen yanmalı motorların (benzin veya dizel) soğutma suyuna otomobillerde 1 şişe-400ml, kamyonlarda ise daha radyatör su hacminin yüksek olması nedeniyle daha yüksek miktarda eklenen bir katkı maddesidir.

    Özel içeriği, soğutma devresindeki sıcaklık oluşumu ile birlikte çok etkili bir düşük sıcaklık plazma alanını oluşturmaktadır. Bunun iyonize edici etkisiyle yakıtın molekül zincirleri, daha küçük bileşenler halinde parçalanıyor. Dolayısıyla da yakıtın motordaki yanma süreci de optimize edilir, zararlı madde emisyonu önemli oranda düşer ve motor performansı artar.

    Bu ürün aşağıdaki etkilere sahiptir:
    * %80’e kadar daha az zararlı madde emisyonu (ölçülebilir/belgelenebilir)
    * %15’e kadar daha az yakıt tüketimi (bunu her otomobil sürücüsü kendi hesaplayabilir; ancak çeşitli otomobil modelleri için test dizileri ve amortisman (projeksiyon) hesaplamaları da mevcuttur)
    * Koku kirliliğinde azalma (koklanabilir düzeyde)
    * Çevre kirliliğinde azalma (görülebilir düzeyde; egzozda mendil testi; önce/sonra)
    * Vibrasyonda azalma (optimize edilmiş yanmadan dolayı) ve buna bağlı olarak motor gürültüsünde azalma (bunu hissedebilirsiniz ancak ses ölçme cihazlarıyla da kanıtlanabilir)
    * Daha fazla güç ve performans.

    İçerik Maddeleri; doğal, mineral ve bitkisel maddelerden oluşmaktadır ve zehirli maddeler kullanılmamaktadır. İçerik maddeler arasında destillenmiş suyun yanı sıra Turmalin, Germanyum, Bambu sirkesi, Kalsiyum, Glikol, Zeolit vb yer almaktadır.

    Umarım üstteki detay bilgiler yeterlidir

    http://forum.donanimhaber.com/m_57190362/mpage_1/f_/key_//tm.htm başlığa bak mesaja bak. Hiç bir çıkar ilişkisi yok muş muş muş..

    Yakıt tasarrufu olacak, performans artacak, ses azalacak. Vay allahım petrol şirketleri adamı ne yapar biliyor musun ? Geçiniz dıııııt

    Yalnız verdiği linkteki "tyreprotector" radyatör katkısı ile ilgili değil lastik ile alakalı. Keza, arkadaşın imzasında da bu yönde (lastik) bir tanıtım var zaten.

    Arkadaş ileride bu "radyatör sıvısının da" ticaret işine girebilir testler bittikten sonra.

    Lütfen kişileri gözümüz kapalı karalamayalım.

    Not : Radyatör sıvısı ile yakıt tasarrufu çok uçuk ve realiteden uzak geliyor.



    eğer bu işi kaldırabilecek param olsaydı hemen distribütörlüğü imzalardım, inanın..

    her ne kadar radyatör katkı maddesi ile yakıt sarfiyatını azaltma vb... faydaları olduğu iddia edilse bile, ben kendim bizzat kullanmasam bu duruma gerçekten inanmazdım.

    Ama iddialerın en azından yakıt ile ilgili kısmının doğru olduğunu görünce çok şaşırdım. yetmedi, aracın motor sesi azaldı ve çekişi arttı. Sanıyorum kokusunda da değişiklik var, ama emin olamıyorum... Diğer taraftan, benim bu üründen bu denli etkilenmem acaba psikolojik mi diye buradan sizlerden destek istedim.

    Bu forum ile 2 arkadaşımız daha bu ürünü deneyecek ve sonuçlarını bu forumda bizlerle paylaşacak.

    Biraz sonra ilk talihlimiz Ebubekir bey'e bu ürünü kargo edeceğim. Ayrıca, nakliyeci bir arkadaşıma da (5 şişe) göndereceğim.

    Şu anda son 1 şişe daha deneme için vereceğim; onun talihlisini arıyoruz:)




  • ben talibim kardeş deneyelim
  • takip
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zıva

    ben talibim kardeş deneyelim

    zıva, sizi hidrojen grubundan biliyorum.

    eğer aracınız benzinli yada dizel yakıt ile çalışıyorsa (LPG değil), lütfen aracınızla ilgili yakıt tüketim vb bilgilerini buradan bizlerle paylaşın.

    Ayrıca, posta bilgilerinizi de bana pm (özel mesaj) olarak gönderin lütfen.

    not: biraz acele edebilirseniz sevinirim, kargoya yetiştireyim şu ürünleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FormulaX Store -- 8 Şubat 2012; 17:13:47 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.