Şimdi Ara

' _____ YAMAHA AV RECEİVERS _____ ' (291. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.843
Cevap
43
Favori
331.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 289290291292293
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • asukrumercan A kullanıcısına yanıt

    Hayırlısı olsun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz once Yamaha bayisi aradi ve yeni Yamaha A8A'nin geldigini söyledi. Denon A1HD de aklimda ama herhalde Salı-Çarşamba gidip alacağım gibime geliyor. Fiyatı uygun ve benim sistem zaten 11.2. Daha çok hoparlör baglamayi düşünmüyorum. Bakalım artik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En sonunda 15 yıl aradan sonra yeni bir AVR aldım. Iyi mi ettim bilmiyorum, kurulumu yaptiktan sonra bakalim yeterince fark olacak mı? Icimden bir ses pek fark olmayacağını söylüyor ama bakalım artık. 😊😊



  • asukrumercan A kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Z11'e göre biraz küçük ve 10kg hafif kaldı. 😊








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 4 Mayıs 2023; 21:3:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bağlantıları yaptım ama setup işine sonra girerim artık.



  • Değerlendirme ve görüşlerinizi bekliyoruz .Hayırlı olsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A8A nın çok çok iyi olduğunu duymuştum bakalım tasdiklenecek mi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • A8A'yı kurup, YPAO kurulumunu sekiz noktadan yaptım. İlk izlenimlerim sesler daha berrak ve detaylı oldu. Hakkını yememek lazım.  Zone stereo sesleri de AVR değil de neredeyse gerçek stereo anfi gibi.

    Başarılı bir AVR, açıkçası beklediğimden iyi çıktı.


    İşin doğrusu HDMI 2.1 ve Atmos için almıştım. Atmos sesler Z11'den gece/gündüz kadar farklı değil, Z11 atmos desteklemiyor ama Yamaha Presence hoparlörleri ve ses işlemcileri zaten atmos öncesinden beri üretimde. Yamaha'nın tecrübesini küçümsememek lazım.


    Yamaha A8A, firmanın 2007 Yamaha Z11'den beri ürettiği ilk 11 kanal AVR. Aynı karşılığı değil gerçi. 2007 de 6600 USD ödemiştim, şimdi 3600 USD ödedim. Tam karşılığı Denon AVC-HD1, onun fiyatı burada 6900 USD. Denon için de bekleme listesine yazılmıştım ama A8A önce gelince özellikle fiyatı ile çok uygun geldi.  


    Yamaha Z11 ile Yamaha A8A'yı tam karşılaştırmak gerekirse Yamaha Z11 eski muscle car kategorisinde, Yamaha A8A da elektrikli araba gibi. Elektrikli araba daha sofistike ve daha atak.  


    İkisininde web editörü oldukça detaylı.


    Yamaha Z11



    Yamaha A8A





    Bunlar tabii ilk izlenimler, bu aletleri istenildiği gibi kullanmak için haftalar hatta aylar geçiyor bazan. Neredeyse sayısız modifiye opsiyonları var. O yüzden eminim gelecek haftalarda A8A ile izlenimlerim daha değişecek, detaylara girdikçe, fine tuning yapınca aradaki farkın daha da açılacağını bekliyorum. Ne de olsa en az 15 yıllık teknolojik ilerleme söz konusu.





  • Bugün de baktım işim gücüm yok, Yamaha Z11'i bi-amp moduna aldım. Yıllanmış Soavo'lara bagladim. Musiccast'i desteklemedigi için Yamaha WXAD-10'nu streamer olarak ayarladım ve 'pure direct' ile karşılaştırma yaptım..


    A8A'da sevmediğim özellik Front A ve Front B hoparlor seçenekleri yok. Boyle olunca zone olarak da kullanılabilen tower speaker'lari pure direct modunda dinleyemiyorsunuz. Sadece zone speaker olarak kullanabiliyorsunuz.

    Z11'de ise Front B hoparlörleri 'pure direct' modunda dinleyebiliyordum.


    Z11'i bi-amp yapinca Soavo'lardan gelen ses oldukça güçlendi, bass'lar öne çıktı. Biraz daha berraklaştı. Buna ragmen A8A' da sesler yine de daha sofistike duyuluyordu. Bass'lar o kadar kontrollü değildi ama bu da normaldi galiba, Z11 bi-amp ile toplamda her bir hoparlör icin yaklaşık 250-300w veriyordu, A8A bi-amp modunda olmadığı icin 150-160w güç veriyordu.







  • Bu hafta birkaç film seyrettim. Ses olarak Yamaha A8A her konuda Yamaha Z11'den daha iyi diyebilirim. Ses detayları oldukça etkileyici, atmos'lu filmlerde fark daha belirgin oldu, ama daha önce yazdığım gibi gece/gündüz farkı değil.


    Stereo farkı da çok belirgin. Yeni DAC'lar oldukça farketmiş.


    Sesler Z11 ile mukayese edince bence %15, benim hanım için ise % 10'a yakın farketti.  


    Bu kadar fark için 3600 USD para vermeye değer miydi diye sorulursa, cevap herhalde kişiye göre değişir.   


    Bir de şu PEQ olaylarını ayarlayabilsem iyi olacak ama o daha zaman alacak gibi.







  • Avr'niz hayirli olsun. Dediginiz gibi Avr'ler cok ayar barindiriyor ve Yamaha'da bu konuda cömert.

    Sizin avr'nize gore selef bir model a2080 kullaniyorum. Gerci kullandiginiz eski marka da Yamaha, benden daha deneyimlisinizdir ama Stereo'da subwoofer kapali(off konumunda) extra bass ayari acik cok daha dengelu bir ses aliyorum. Ypao ben acmiyorum artik.

    Yamaha'da en begenmedigin ozellik stereo ayarlari icin hizli bir mod, sinema icin hizli bir modu kumandadan direk acamamak. Ya da ben ayarlari baska yerde aradim.

    2002'den bu yana Sony, pioneer, onkyo sonrasinda Yamaha aldim. 3 senedir baska marka secmedigim icin hic pismanlik duymadim.

    Saygilarimla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eiskent E kullanıcısına yanıt

    Stereo ve sinema ayarları için scene modlarını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Kumanda üzerinden scene numarasına basarak doğrudan o mod açılır.


    Bu işlemleri web üzerinden de yapıp, uzaktan kumanda ile kullanabilirsiniz.









  • asukrumercan A kullanıcısına yanıt

    Bilgilendirme icin tesekkurler. Bu menuleri hatirliyorum tekrar bakayim.


    Saygilarimla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asukrumercan A kullanıcısına yanıt
    Bu ayarlar vx585'de var mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Alzena A kullanıcısına yanıt

    IP numarası uzerinden var mı bilmiyorum. Cihazın ip numarasını yazıp arkasına da /setup diye yazın. Varsa çıkar.


    Eğer yoksa sizin cihazın desteklediği AV controller aplikasyonunda scene ayarları var. Oradan scene ayarlarını yapabilirsiniz herhalde.

  • asukrumercan A kullanıcısına yanıt

    Bu savou lar hem 1 hem 2 var 2ler 765 e göre çok güçlü


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asukrumercan A kullanıcısına yanıt

    Şükrü hocam hayırlı olsun. Yine Yamahadan vazgeçememişsin  

    Atmos iyidir yaa... Ben seviyorum yukarıdan sağdan soldan surround selerin gelmesini.

    Aksiyon filmlerinde çok farkediyor.

     

  • asukrumercan A kullanıcısına yanıt

    Şükrü bey Merhabalar.Daha yeni yazıtınızı gördüm.Bayağı uğraşı sonucunda Flagship Yamaha rxA8A yı almışsınız adınıza sevindim.Hayırlı olsun Keyifle kullanın inşaallah.Alet şöyle 300 saati bir görsün ondan sonra seslerine bakın.Zaten Yamaha'ya aşina olduğunuz için parametreleri size zor gelmeyecektir..YAMAHA başkadır!(Bu sounda alışan diğer aletleri garipser.) Bu arada önce tek kişi oturumu olarak kalibre yapın öyle bir dinleyin.Sonra 3 yapın dinleyin,daha sonra 8 yapın dinleyin.Odanızın akustiğine göre hangisi hoşunuza giderse onda sabit kalırsınız.(Benim Yamaha rxA8A cihazımın verisini 3 noktada çok olumlu ve güzel buldum)

    Geri kalan parametrelerde çok güzel şeyler bulursunuz.Zaten alet derya deniz menüsü.Qualcom işlemcisi ile çift sabre dac oluşumu stereoda ve sinemada ayrı ayrı başarı gösterirler.İleri dönük 8K oluşu,Surround AI olsun,auto olsun,auro3d olsun bunları deneyimlersiniz.Geçişler,tonlar,bass kontrolü vs mühkem pırıl pırıl ve live bir sound olduğunu göreceksiniz..Bir kaç gün önce gelen En son güncellemesi ile daha iyi oldu..

    Tekraren hayırlı olsun..





  • aticus3 kullanıcısına yanıt

    Sayın Aticus çok teşekkür ederim. Evet yine vazgeçemedik gerçekten ama bunda yetkili servisin hakkını yememek lazım, hemen yeni aleti buldular. Servisleri de çok sağlam. Yoksa aklımda biraz Denon AVR-A1HD'de vardı.

     

  • 
Sayfa: önceki 289290291292293
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.