Şimdi Ara

Yamaha YBR 125 ESD Sıkıntılarım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar umarım konuyu doğru yere açmışımdır.

    Öncelikle ben 24 yaşındayım. Geçen yıl ilk kez Motorsiklet aldım. Yamaha ybr 125 esd 2011 model. Zorunlu trafik sigortası için geçen yıl 155 lira gibi bir fiyat alınca hemen kabul ettim tabiki. Velhasıl işler farklıymış. Motorumun marka ve modeli farklı bir motorsiklet yazılmış. Nedense 1 yıldır hiç dikkat etmemiştim. 1 defa polis çevirdi onda da sıkıntı çıkmadı ama sanırım kaza gibi durumlarda bu olay bana sıkıntı olarak geri dönebilirmiş.

    Bu yıl tekrardan fiyat araştırmasına girince öğrendim bu durumu. Gene aynı sigortacıya gittim ve üzerine gitmedim sonuçta ben uygun bir sigorta arıyordum ve kontrol etmedim. Hata benimdi.. Neyse bu sene fiyatlar haliyle bir hayli uçuk motoruma orjinal modeli ile sigorta yaptırmak istedim. 815 lira fiyat biçildi. nakit olarak verdim parayı. Kredi kartı daha iyi olur vs deyip mırın kırın edip kendi kartları ile çektiler çıkarttılar tam kapanış saatiydi iftar yaklaşıyordu kağıda baktım gene farklı bir motor modeli yazıyor dedim hani bu düzelecekti. Adam sonra pardon ya falan filan dedi yarın halledelim dedi ve halletti. Kendi modelime geçirince aynı sigorta şirketi 185 lira geri ödeme vermiş. Bu parayıda karttan çektikleri için geri yükleme 3 iş günü içerisinde oluyormuş falan filan.

    Şimdi gelelim sorularıma.
    1. Başka bir modele işlenmesi ne gibi sorunlar çıkartıyor

    2.Benim motor modelim ESD olarak bitiyor Fakat yeni sigortada standart ybr 125 yazıyor bundan sıkıntı olur mu?

    3.Sigortacılar Nakit para alamıyorlar mı yoksa ayak üstü kendi işlerini mi gördüler?

    4.125cc lik bir motora bu denli yüksek bir fiyat çıkması normal midir? (Hiç kaza falan olmadı)

    5.Siz olsanız bu durumda ne yapardınız..







  • Merhaba ,

    Bir motosiklet kullanıcısı ve sigorta acentesi olarak sorularınıza cevap vermeye çalışacağım

    1) Çevirme anında motor hacmi doğru ise sorun olmaz , kaza anında da motor hacmi ve özellikleri doğru ise sorun olmaz lakin sizden doğru modele zeyil yapılması istenebileceği gibi düşük özellikli bir motosiklet girildiyse ödeme aşamasında sorun çıkartılabilir.Lakin yine de büyük bir problem olmaz.Eksper bu konuda araştırma başvurusu yaparsa haksız kazançtan sorun büyür.

    2)ESD ya da standart o kadar büyük bir problem değildir.

    3) Sigorta sistemleri açık ve kapalı ekran olarak ikiye ayrılıyor.Güvenilir sistem olan kapalı ekranda sigorta firması ile banka direkt iletişim içinde oluyor ve kredi kartı gerekiyor.Nakit ödeme de alınıyor lakin firmaların teyit etmesi üç günü bulabiliyor bu nedenle en doğrusu kredi kartı ile ödemektir.Üstelik aracınızı sattığınız zaman iade de kredi kartına ertesi gün geçmiş olur.
    Açık ekranda ise sigortacılar kredi kartı bilgilerinizi elinde tutarak her ay kendileri çekim yapıyor ya da firmaya bir sonraki ay ödüyor.Ben bu sistemi sevmiyorum çünkü kart bilgisini ellerinde sadece kazanç için tutuyorlar.

    4) Maalesef fahiş zam durumu motosikletleri de etkilemiş durumda.Sigortacılık genel müdürlüğüne bir yazı yazabilirsiniz.Tabi sigortacınız kaç firmadan çalıştı bilemiyorum , belki bir tanesine bakıp geçti.

    5)İşin hem müşteri hem acente tarafı olarak maalesef iyice araştırıp bende yaptırıyorum.

    Kazasız günler dilerim.




  • LoveU4ever L kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam,

    Marka model doğru girilmediğinde hasar da sorun çıkmaktadır eksper zeyil ile düzeltilmesini ve ondan sonra işlemlere devam edeceğini belirtir.

    Kimisi açık hesap çalışır kimisi kapalı hesap, ya şirkete borçlanır yada sizden nakit alıp kendi kredi kartını kullanır bu konuda her acente nevi şahsına munhasır çalışır bu konuya takılmamanızı ve nakit yerine kredi kartı ile çalışmanızı tavsiye ederim.

    Yenileme yaparken marka model değişimi yapamazsanız tramer sistemi izin vermez ya yenileme yapmadan zeyil yapacaktı yada yenileme yaptıktan sonra zeyil yapacaktı sizi kaybetmemek için önce poliçeyi kesmiş ondan sonra fiyat farkını söylemiş. Bu saatten sonra pek yapacak birşey yok.

    Geçen yıl ki poliçe süresi doldu mu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • damneed D kullanıcısına yanıt
    Cevaplarınız için teşekkürler hocam. Geçen yıl ki poliçe sürem 40 gün kadar önce dolmuştu.
  • spacewolf kullanıcısına yanıt
    Cevaplar için teşekkürler hocam. Motorun hacmi 500 lük bir atv olarak girilmişti
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.