Şimdi Ara

Yardım! Mercedes A - BMW 1 - Audi A3 Hangisini tercih ederdiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam. Özellikle 2. el bir araç alacaksınız. Konu başlığındaki gibi 3 marka ve modelden (Mercedes A serisi - BMW 1 serisi ve Audi A3 serisi) hangisini ve neden tercih ederdiniz? Cevapları merakla bekliyoruz.


    Edit: imla




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MOBIUS -- 10 Nisan 2021; 10:14:46 >



  • 1 serisi alırım,arkadan itiş keyfi başka
  • 69 kişi konuya bakmış, sadece bir kişi dışında hiç kimsenin bir fikri yok mu?

  • Kaç model
  • Şöyle bi internet taramasıyla bağımsız ve tarafsız karşılaştırmalara bakınız.

    Baktığınızda genellikle bunlara ek olarak bir de Golf’ ü alırlar. Birinci bellidir, ikinci olanda bunlar arasından biri çıkar illa bu modellerden olacaksa orada ki ikinciyi öneririm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-007649809

    Şöyle bi internet taramasıyla bağımsız ve tarafsız karşılaştırmalara bakınız.

    Baktığınızda genellikle bunlara ek olarak bir de Golf’ ü alırlar. Birinci bellidir, ikinci olanda bunlar arasından biri çıkar illa bu modellerden olacaksa orada ki ikinciyi öneririm.

    anldık canım

  • Yorumunuz için teşekkür ederim. Yorum yapan arkadaşlar genelde 2. sıradaki önerdiler hep. Bu önerinizin nedenini de belirtseniz iyi olur aslında. Çünkü iyi bir para ediyor bu modeller ve isabetli karar vermek çok önemli.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

    Kaç model

    2013-2015 civarı. Modele göre 2017 de olabilir.

  • Sebep arkadan itişli tek seçenek ve güzel bir şanzımana sahip olması.
  • Arkadaşımda 2016 116d var. Jilet gibi araç ve yağ gibi gidiyor. performans olarak da çok iyidir. Evladiyelik ve çok seri çalışan şanzumanı ile motor uyumu da başarılı. Ben de 2014 dizel A kasa kullandım 8 ay. 116d'nin yanında sürüş keyfi ve performans olarak esamesi okunacak bir araç dğl. A3 hakkında bir bilgim yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selamolsun1

    Arkadaşımda 2016 116d var. Jilet gibi araç ve yağ gibi gidiyor. performans olarak da çok iyidir. Evladiyelik ve çok seri çalışan şanzumanı ile motor uyumu da başarılı. Ben de 2014 dizel A kasa kullandım 8 ay. 116d'nin yanında sürüş keyfi ve performans olarak esamesi okunacak bir araç dğl. A3 hakkında bir bilgim yok.

    Yorumun için teşekkürler.  

  • A3 ve a180cdi uzun yolda uzun süre tecrübe etmişliğim var
    Makyajlı 1 serisini de uzun süre olmasada kullandım

    Eğer içinde kendinizi özel hissetmek,daha prestijli bir iç mekan ve dış görünüş olsun diyorsanız kesinlikle A180 bu konuda en önde

    Eğer derseniz ki konfor-yol tutuş dengesi ortada olsun,sessizlik önemli ama iç-dış çok özel olmasın a3 öneririm

    Sürüş zevki,arkadan itiş için 1 serisi

    A serisi en az 1 kadar yol tutuyor bu arada,ancak A serisi inanılmaz sert bir araç,bir Mercedes konforundan çok uzak,ve şanzımanı biraz kararsız ve diğer iki araca göre daha yavaş.
  • Tabi anlattıklarım 2015 modeller için geçerli,güncel kasalardan sadece yeni A yı kullandık.Yeni A çok başarılı ama 1 ve a3 de yenilendi test etmek lazım
  • HoLY.oNE kullanıcısına yanıt

    Hocam değerlendirmeleriniz için teşekkürler. Aşağı yukarı ben de yazdıklarınıza benzer şeyler düşünüyordum. Sadece, en sessiz olanı 1 serisi (2016 ve sonrası) olarak duymuştum, siz A3 demişsiniz. Fakat sessizlik konusunda çok fark olmasa gerek.

  • Bir de şunu söylememde fayda var. Eğer sedan bir araç bakıyor olsaydım, bu konuda Mercedesden başka marka bakmazdım herhalde. Çünkü yıldıza karşı küçüklüğümden beri bir hayranlığım var. Fakat dediğiniz gibi A serisi sedan konforunu vermediğini çok kişiden işittiğim için, bu kategoride diğer 2 markayı da seçime ekledim. Diğer 2 marka da çok beğendiğim markalardır sonuçta.

  • F20 lere çok büyük hayranlığım var. 2014 lere kadar hep baktım. Baktım da baktım, hirpalanmamis olanlar dünya para, hırpalanmış olan saatli bomba. 1 ay gece gündüz düşündüm, şahsım olarak aşk benim neyime, bana mantık evliliği lazım deyip sıfır 308 aldım.
    Evet belki kağıt üzerinde kıyas edilemez ama 8 10 yaşında bir BMW nin arıza lambası yakması durumunda da cepten çıkacak para tahmin edilemez. E90 3.16 ya 16 bin para harcadı arkadaşım. Sorun ne? Zincir uzaması. Klima kompresörü arıza yaptığı için yolda kaldı arkadaşım.
    İhtiyat akçesi olarak kenarda 15 20 bin kalacaksa düşünülebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: er.ay88

    F20 lere çok büyük hayranlığım var. 2014 lere kadar hep baktım. Baktım da baktım, hirpalanmamis olanlar dünya para, hırpalanmış olan saatli bomba. 1 ay gece gündüz düşündüm, şahsım olarak aşk benim neyime, bana mantık evliliği lazım deyip sıfır 308 aldım.
    Evet belki kağıt üzerinde kıyas edilemez ama 8 10 yaşında bir BMW nin arıza lambası yakması durumunda da cepten çıkacak para tahmin edilemez. E90 3.16 ya 16 bin para harcadı arkadaşım. Sorun ne? Zincir uzaması. Klima kompresörü arıza yaptığı için yolda kaldı arkadaşım.
    İhtiyat akçesi olarak kenarda 15 20 bin kalacaksa düşünülebilir.

    Hocam, 5 yaş 2. el yerine aynı paraya 0 araç almak mantıklı görünüyor haklısınız. Araç alma aşamasında verilecek kritik bir karar bu. Bu tavsiyeniz de aklımda  





  • 2016 118i sahibiyim. Bakimlari sanayide 1700 lira civari. Rolanti bozuklugu dikintisi vardi bizim arabada. Dururken 1500 devre kadar cikip sonra silkeliyordu ve 900 e dusuyordu. Depo tahliye parcasi degisti duzeldi. 3 silindirli modellerde kronik sikintili bir parcaymis o. Bakim ile beraber 3 bin lira odedim 3-4 ay kadar once.

    Genel olarak sehir ici ve uzun yolda keyifli bir arac. Ben hiz sabitleme olmamasini eksiklik olarak hissediyorum. Ayni model ibiza aracimda standart olarak geliyor. Onun disinda donanim olarak bize yeterli geliyor.
  • Mirable kullanıcısına yanıt

    Hocam 1700 lira bakım giderini anlamıyorum. Motor yağı, polen-hava filtresi gibi standart parçalar çok pahalı değil, işçilik desen BMW den iyi anlayan bir ustaya verilecek parayla 1700 liralık bir maliyet olmaması gerekiyor aslında. Yetkili serviste de olsa, bu maliyet bana çok mantıksız geliyor.


    edit: imla




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MOBIUS -- 11 Nisan 2021; 12:51:48 >
  • MOBIUS kullanıcısına yanıt
    2. Else (yani eski nesil icin) a3, sifirsa (yeni nesil) mercedes a veya bmw 1
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.