Şimdi Ara

Yardımınıza ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Dün Volvo dan sıfır v40 aldık bayiden çıktıktan sonra benzin almaya doğru yola koyulduk. Yola koyulduk konulmasına da aracın benzini daha 1 km gitmeden bitti. ışıkların sol şeridinde durdu 4 lüleri araç bayiyi aradık. Neyse ki çok ta kötü yerde durmadık diyorduk ki arkadan bir şahin veya tofaş geldi vurdu. Vuran adamın ne ehliyeti var ne kaskosu ne de trafik sigortası. Neyse işte adam vurduktan sonra indi arabadan bağırmaya başlıyor işaret koysanıza şuraya nasıl göreyim sizi vs vs konuştu halbuki aracın benzininin bittiğini farkettikten bir 40 sn sonra vurdu büyük ihtimal yola bakmıyordu. Sonra polisi arıyorum diyince bir yalvarmaya başladı abi yapma etme aramızda hallederiz demeye başladı ama tabi ki trafiği çağırdım vuran aracı bağladı polis tutanak tutuldu. Volvo da arka kaputu değiştirdi ama işin garibi ben bu durumda suçu Volvo da buluyorum yeni araç alıyoruz insan içine koymaz mı 5 litre benzin kaç lira 25 lira hepi topu. 1km gidemeden benzin bitti. Volvo mahkemeye vermeyi düşünüyorum ama arada kaldım sizce ne yapmalıyım. Teşekkür ederim okuduğunuz için.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Volvo'yu mahkemeye verirsen sana gülerek dosyayı kaldırırlar verdiğin harçlar boşa gider bilgin olsun. Çünkü Volvo sana yakıt değil araç satıyor. İçinde şu kadar yakıt olacak vaadi vermiyor. Bir tüzel veya özel kişi iyi niyet göstermedi diye suçlu sayılmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zapt-ı Na Mümkün

    Volvo'yu mahkemeye verirsen sana gülerek dosyayı kaldırırlar verdiğin harçlar boşa gider bilgin olsun. Çünkü Volvo sana yakıt değil araç satıyor. İçinde şu kadar yakıt olacak vaadi vermiyor. Bir tüzel veya özel kişi iyi niyet göstermedi diye suçlu sayılmaz.

    Anlatmaya çalıştığınız şeyi anladım onu da araştırdım lakin aracı teslim alırken içinde en az 20 km yol gidecek kadar yakıt olması gerekiyor Volvo Türkiye distribütörünün beni bilgilendirdiği üzere.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam benzin bidonuyla mı gidecek arabayı teslim almaya. Volvo bile özür diler bu durum için adamın dediğine bak. Kraldan fazla kralcı.
  • İçine su bardağıyla benzin mi koyulur, rezillik. Bayi ile görüştünüz mü ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Feeldevotion kullanıcısına yanıt
    Satış sözleşmesinde böyle bir madde yoksa mahkemede işi çözemezsin. İşin içine ticarette iyi niyet kuralları girer bu konuda haklısın ben sadece mahkemeye bunun için gitme demek istiyorum.
  • yaşadığınız olayı volvo genel müdürlüğüne bildirin bayiden şikayeçi olun. eğer dediğiniz gibi aracınız 1km sonra benzini bitti ise volvo firmasının size yardımcı olması gerekiyor. olmadı mahkeme yada tv kanallarını arayın bayiden cıktık benzinimiz bitti diye haber bile yaparlar.
  • Türkiye distribütörü size 20 km yakıt olmalı diyorsa, siz aldığınız bayi ve Türkiye merkez olarak sorunu cozebilirsiniz.

    Ben Altunizade volcar'dan teslim alıp kozyatağı Shell'e kadar gelmiştim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim arkadaşlar bayi ile görüşüp son durumu yazarım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun.

    Eğer otomobil kalan yakıtla ne kadar gidileceğini gösterebiliyorsa işiniz biraz zor. Bu halde sorumluluğun hepsini almayabilir. Ama bu göstergenin hasassiyeti yoksa, 5 km'nin altını göstermiyorsa, burada bir kusur olabilir. Yine de biraz savı geliştirmek gerekir bence.

    Yakıtın yolda bitmesi kusurdur, zaten kaza olmuş, polis ceza da yazabilirdi. Bunun dikkatli uygulandığı yerler vardır. Mesela Almanya'da otoyolda yakıtınız bitemez. Bizde de eskiden kurslarda "güzergah planlama" diye bir konu vardı. Menzil kadar yakıt tedarik etmek planlamanın, güvenliğin bir parçasıdır. Tedbirsiz sürüşle ilgili kanunlar bizde de vardır. Uygulamadaki farklılıklar yorum meselesi. Bu yorum da bir dava ile değişebilir.

    Eğer ki Volvo 1km menzili bir şekilde bayide, sözleşmede, göstergede, kitapçıkta vs.. belirtmiyorsa bence teknik bakımdan haklısınız.
  • Menzil göstermiyordu depodaki yakıt azlığından dolayı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.