Şimdi Ara

Yardımınızla Sıfırdan Ev Sinemasına Başlıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar.

    Yeni evimin ince işlerine başladım. Henüz bir ses sistemim, hoparlör setim, anfim filan yok. Bu yolda ilk satın aldığım şey iki adet 2x2,5mm lik Techlink 10 metre kablo oldu.
    Oluşturmaya çalışacağım 5.0 veya 5.1 sistemin arka hoparlörleri için bu kabloları salonun tabanına gömdüm. Arka hoparlörler büyük ihtimal bookshelf olur. Her iki kablo TV -AVR yi koyacağım yerde birleşiyor ve duvardan yaklaşık 1 metre çıkıyorlar. Arkada ise birisi 40 cm kadar diğeri 60 cm kadar duvardan çıkıyor. Sizlerden öğrenmek istediğim şimdilik şunlar:

    - Hoparlör standları kaç cm yüksekliğinde olur? Duvarlarda bıraktığım fazlalıklar yeter mi?
    - Arka duvarlarda fazlalık kablo bırakmak yerine hoparlörleri bağlayabileceğim audio prizleri kullansam nasıl olur?
    - Toplam bütçem avr ve hop seti için 6.000 tl civarında olacak. Mayıs- hazirana tamamlamayı istiyorum. Sinema, tv önceliğim olacak.

    Lütfen tecrübe ve fikirlerinizi esirgemeyin. Salonun kaba taslak çizimini de ekledim. Kırmızılar kabloların çıktığı yerler.

     Yardımınızla Sıfırdan Ev Sinemasına Başlıyorum.


     Yardımınızla Sıfırdan Ev Sinemasına Başlıyorum.


     Yardımınızla Sıfırdan Ev Sinemasına Başlıyorum.


     Yardımınızla Sıfırdan Ev Sinemasına Başlıyorum.


     Yardımınızla Sıfırdan Ev Sinemasına Başlıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi family guy -- 28 Şubat 2010; 13:16:00 >







  • ilk söyleyeceğim, özellikle surraud hop. ler için 2,5 mm kabloların kalın olduğu,1,5 mm bu anlamda işini görürdü gereksiz olmuş.
    ilk sorunun cevabı surraund hop. lerin genelde kulak hizasında veya 10 cm daha yüksekte olması gerektiği,yani koltuğundaki
    oturma pozisyonuna göre bu yüksekliği sen ayarlayacaksın,fakat bitmiş hali ile 1mt yükseklik bu anlamda yeterli olur gibime geliyor.
    ikinci sorunun cevabı bence tamamen senin tercihin,çünki her ikiside olabilir,estetik olarak hangisi hoşuna giderse onu yaptır.
    üçüncü soruna gelince bütçen gayet yeterli,ama sinema ve tv ağırlıklı dediğin için amfi olarak özellikle yamaha ilk tercihin olmalı.
    yamaha ile uyumlu bir hop. seti ile sisteme son halinide vererek,bu işe noktayı koyarsın.
    ev müstakil ise mümkün olduğunca güçlü amfi almanı tavsiye ederim.yamaha 1800-1900 bu anlamda senin işine mükemmel yarayacak
    yeni nesil ses codeclerinide barındıran çok başarılı amfilerdir.wharfadale veya jamo hop. lerden oluşan bir setle oldukça iyi sonuç alırsın.








  • Yamaha sinemada oldukça tercih edilen bir marka. Avr seçimi bana daha kolay geliyor. Güç, bağlantı olanakları, upscale kabiliyeti herşey teknik özelliklerinde var. Benim için zor olan seçim hoparlör olacak. Büyük ihtimalle tavsiye üzerine bir set alacağım.

    Wharfedale in yeni 10 serisi pek beğenilmedi forumda. Kullananda yok sanırım.
    Jamo nun 608 hcs 3 modeli güzel. Ama kullanan ve yorumlayan pek yok galiba. Bu set hakkında soruma cevap yazan çıkmamıştı. Aslında Klipsch rf-62 frontlu bir seri de var aklımda.

    Evim müstakil değil maalesef. Kısık seste detay önem taşıyacak.

    Kablolar konusuna gelirsek; hep kablonun eksiz olması gerektiği söylenir. Şimdi ben arka taraftaki duvarlara hoparlör prizi kullanırsam prizden hoparlöre tekrardan 1-2 metre bir kablo takacağım. Bunun bir zararı olur mu?

    Bir de priz olarak önerebileceğiniz bir marka var mı? Legrand ın mandallı ve Viko nun fişli bir modelini bulabildim internette. Onlarda çok basit geldi bana. Yabancı forumlardaki gibi daha profesyonel bir priz bulamadım.




  • Ürün:
    http://www.wbtusa.com/pages/finishing_touches.html

    İthalatçı:
    http://www.timpani.com.tr/pages/wbt/wbt.htm

    quote:

    Orijinalden alıntı: family guy

    Bir de priz olarak önerebileceğiniz bir marka var mı? Legrand ın mandallı ve Viko nun fişli bir modelini bulabildim internette. Onlarda çok basit geldi bana. Yabancı forumlardaki gibi daha profesyonel bir priz bulamadım.





  • Linkler için teşekkürler oronra.

    Hafta içi timpani yi telefonla arayacağım. Bu WBT markası fazlaca odyofil çözümü gibi duruyor. Bakalım fiyatları nasıl olacak.

    Uygun bir fiyat olur ise resimlerde görünen bağlantıları şu şekilde yaparım:

    AVR---- kablo------ dörtlü priz----- yerdeki techlink 2x2,5mm kablo------ ikili priz------ kablo ----- hoparlör.
    .................................................yerdeki techlink 2x2,5mm kablo------ ikili priz------ kablo ----- hoparlör.

    Ha bir de telefon açtığımda ihtiyacım olan bu "prizleri" nasıl tarif ederim? Ses konusunda uzman kişilere meramımı anlatcağım diye rezil olmayayım
  • Kabloları duvar içine gömme şansınız olduğu için, hem dekoratif durması hemde yerden tasarruf sağlaması amacıyla ayrıca ekstra ayak alma maliyetinide ortadan kaldırdığı için arkaya koyacağınız surround hop.lerin duvar tipi olmasını tavsiye ederim, ortalıkta kabloda görünmeyecektir.
  • Ben de şöyle bir ekleme yapayım, arkalar için seçeceğiniz hoperlörleri tam arkanızda kaldığından bipolar seçmeniz çevresel ses etkisini artıracaktır diye düşünüyorum. Ayrıca benim aklımda kalan surround ların kulak hizasından 1 metre kadar yukarıda olması gerektiği idi.
  • Vala bu yükseklik konusunda çeşitli söylentiler mevcut. herkez farklı ölçüler kullanıyor.
    Benim tavsiyem kulak hizasının biraz üzerinde olması yönünde ama 1m kadar da değil tabi. 30cm kafidir. Tabi surroundlar bipolar olacaksa..
  • Şimdi thx sitesinden baktım şu şekilde yazıyor surround yerleşimi ve yüksekliği için.

    Place the SL & SR speakers between 90° to 110° to each side and 2 feet or higher above the listener. The SL & SR speakers recreate the enveloping sound and intense special effects that you experience in the cinema.

    2 feet yaklaşık 60 cm eder. Yani 60 cm ve üzeri olmalı diye belirtmiş. Ama 30 cm de olabilir sadece biraz üzerinde olması gerektiği kalmıştı aklımda onu belirttim. Nasıl hoşa giderse öyle yapılmalı zaten. Hatta nihai setup yapılmadan denemeler yapmak faydalı bile olabilir. En uygun yerleşim tespit edilmiş olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furai

    Kabloları duvar içine gömme şansınız olduğu için, hem dekoratif durması hemde yerden tasarruf sağlaması amacıyla ayrıca ekstra ayak alma maliyetinide ortadan kaldırdığı için arkaya koyacağınız surround hop.lerin duvar tipi olmasını tavsiye ederim, ortalıkta kabloda görünmeyecektir.


    Öneri için teşekkürler. Fakat surroundları duvara asma imkanım yok. Kabloların çıktığı duvar perdenin arkasında kalacak. Yan duvarlarda ise kalorifer petekleri olacak.

    Arkadaşlar,
    Ben de surroundları bipolar düşünüyorum. Ancak bipolar hoparlörlerin sehpa üzerinde kullanılabildiği konusunda emin değilim. Gördüklerim hep duvarda oluyor. Yükseklik için ayarlı bir sehpa-stand alırım artık. Deneyerek, sizlerin önerisiyle uygun yüksekliği tesbit etmeye çalışırım.

    -Esas şu duvar speaker prizlerini halletmem gerekiyor. Kasaları normal elektrik prizlerinden farklı olacaktır. Kasalarını bir an evvel koydurup tamiratlarını yaptırmak gerekir. Forumda ses sistemleri üzerine işyeri olan arkadaşlarda bu prizleri bulabilir miyim acaba?
    -Prizlerden çıkıp tekrar hoparlöre gireceğim için seste kayıp olur mu? Gerçi sinemada kullanacağım ama içim rahat etsin genede.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi family guy -- 1 Mart 2010; 9:21:19 >




  • Bipolar olması birşey değiştirmez sehpa ile kullanılabilir. Priz için de belki @teknika yardımcı olabilir.
  • bende kaç inçlik bir tv koymayı düşünüyorsunuz onu merak ettim. 4,5-5 metreden izleyecekmişsiniz gibi bir görüntü var planda, sinema için küçük gelmesn?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nomadmaster

    bende kaç inçlik bir tv koymayı düşünüyorsunuz onu merak ettim. 4,5-5 metreden izleyecekmişsiniz gibi bir görüntü var planda, sinema için küçük gelmesn?


    Şu an için 46" bir tv düşünüyorum. En güzeli bir projeksiyon edinmek ama eşyaları alınca tekrar bir değerlendirme yaparız hep beraber. Fikirlerinize değer veriyorum.

    Furureshop.co.uk sitesinde istediğim gibi duvar terminalleri buldum. Prizlerin çıkışları anladığıma göre 4mm banana. Arka kablo girişi vidalı olarak belirtiliyor.
    Benim kullanım amacıma uygun gibi geldi. Ne dersiniz?
    Bu siteden alışveriş yapan arkadaşlar dikkat etmem gereken bir şeyler varsa yazsınlar lütfen.

     Yardımınızla Sıfırdan Ev Sinemasına Başlıyorum.


    High Quality Satin Finish Single Wall Plate for Speaker Cable Terminations, Gold Plated Binding Posts.

    Satin Finish Speaker Binding Post Wall Plate - 2 x 4mm Binding Posts

    Wall plates can make the difference between an average installation and a great one. Wall plates enable cables to be hidden but still allow an convenient connection while keeping a quality finish to the install.

    This amazing speaker cable wall plate is made from a high quality brushed stainless steel and comes with gold plated binding posts. The binding posts can accept 4mm banana plugs through the front, or up to 4mm speaker cable through the side of the post. The rear of the plate screw fix terminal blocks for simple connection. This enables the installer to make connections on site simply and reliably without the need for a soldering iron. Each wall plate comes complete with mounting screws and is ideal for use with standard BS mains electrical back boxes at least 25mm deep.


    * Satin Speaker Cable Binding Post Wall Plate UK

    * 2 x 4mm Sockets,

    * Ideal for Speaker Cable Connections

    * Gold Plated Phono Binding Posts

    * Supplied with Mounting Screws

    * Screw Terminals Rear of Plate

    * Fits Standard UK back-boxes

    * Silver Satin Finish




  • quote:

    Orijinalden alıntı: family guy




    Şu an için 46" bir tv düşünüyorum. En güzeli bir projeksiyon edinmek ama eşyaları alınca tekrar bir değerlendirme yaparız hep beraber. Fikirlerinize değer veriyorum.




    projeksiyon gerçekten bambaşka bir dünya inanılmaz memnunum. siz evi oturtup projeksiyon bakmaya başlayana kadar uzun ömürlü led modeller de iyice yaygınlaşır o zaman piyasayı iyice ele geçirecekler zaten
  • quote:

    family guy Tarih 2 Mart 2010; 12:47:31
    Şu an için 46" bir tv düşünüyorum. En güzeli bir projeksiyon edinmek ama eşyaları alınca tekrar bir değerlendirme yaparız hep beraber. Fikirlerinize değer veriyorum.

    valla salonun bana bayağı büyük geldi o sebeple 52" in altında düşünme bence,46" alırsan iki hafta sonra " yaw bu küçük
    oldu ,keşke daha büyük alsaydım" diyeceksin.
  • 52" ve 46" i tebeşirle duvarda işaretleyip karar vereyim bari. Gerçi izleme mesafesi 4-4,5 m civarında ama tavsiyelerinizi dikkate alacağım.

    Bu arada prizden vazgeçtim. Kabloları daha uzunları ile değiştireceğim. Hemen alabileceğim bir kablo, artık hangi marka denk gelirse alacağım. Fazla detaya indikçe aksilik insanın peşini bırakmıyor.

    Bir satıcıdan telefonla şöyle bir fiyat aldım. Monitor audio rs6 iki adet , rsc, br1 iki adet, jamo sub 300, denon 1910. Nakit 5.250 tl.
    Rs6 lar edindiğim intibaya göre teşhir edilmiş, yada kapalı kutu değil. Üstelik hiç haz etmediğim kiraz renginde. Karışık bir sistem. Zaten içime sinmez. Ama bilgi olarak burada okuyanlar için bulunsun dedim.

    Monitor Audio BR5 frontlu bir set yapsam acaba nasıl olur diye düşündüm. Pek bilgi bulamadım. Düşen sterlin ile biraz cazip geldi fiyatları. En kısa zamanda Klipsch RF62 dinleyip hafızama yerleştirmek istiyorum ki karşılaştırma yapabileyim. Düşüncem şu anda alabileceğim en iyi hoparlörü almak. Kalan bütçeyi asgari ihtiyacımı karşılayan bir anfiye ayırmak. Kolay değil, yeni evlenir gibi tüm eşyalar değişecek. Daha oğlanın ps3 üne para ayırmalıyım




  • Kendi açtığım konuyu bulmakta zorlandım valla. 3. sayfaya gitmiş:)

    Bütçemin büyük kısmını hoparlöre ayırıp kalan kısmını yeni nesil avr ler çıkana kadar kullanabileceğim orta seviye bir avr ye ayıracağım.

    Acaba son zamanlarda Monitor Audio RX serisinden satın alan var mı?
    RX6, RX2, RX center alış fiyatını pm den veya buraya yazarak bildiren olursa çok sevinirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.