Şimdi Ara

Hırsızlara Mülkiyet hakkını delme fırsatımıdır? Yarısı bizden Kentsel Dönüşüm kampanyası.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sevgili arkadaşlar konu hakkında bilgisi olan varmı?


    Amacım siyaset yapmak değil asla. Hırsız lafıda hırsızlık yapan müteahhitlere iyi müteahhitleri tenzih ederek ve kaçak olduğunu bile bile ucuz diye inşaat yapım aşamasında topraktan denen meseleden alan. Tek tapu üzerinden 5-6 daireye bölünüp aslında 5-10 m2 hakkı olanlaradır. Bu kişilerin yüzünden bizlerin haksızlığa uğraması adil değildir.


    Siyaset yapmıyorum. Çünkü ben 60 yaş üstü birisiyim sağıda soluda gördüm. Kimse sanmasınki bu hükümet gidince gelen hükümet düzeltecek. Ben chp zamanında hastane otoparklarının vale adı altında mafyaya kiralandığınıda bilirim. Her Tomogrefi emar çekiminde hastane güzelleştirme derneği adı altında zorla bağış galoş satıldığını bilirim. Boşuna ssk batırıldı demiyor gençler forumda. Bu hükümetin yaptığı haksızlıklarıda bilirim. Chp de hergün boşa vaat vermesin.


    Ben doğuştan sakat birisiyim. sn Ekrem İmamoğlu gelir gelmez özürlü vatandaşların raporları eski, E raporda gözükmüyor diye İett kartlarını kilitledikten sonra ayyuka çıkan vatandaş şikayetleri sonucu açtı. Halbuki kanunu çıkartan Akp ama sen neden kilitliyorsun hizmete mi geldin eziyetemi.


    İzmir ege Ankara vesair kentlerdeki Chp belediyesi kilitlemişmiydi hayır. Ama E İmamoğlu istanbul büyük diye aklınca daha büyük aksiyon alıp vatandaşı akp ye karşı kışkırtmaktı. Bu saçma kanunmudur kararmıdır kullanmaya kalktı Cimere yazdık uygulama yok İbb uyguluyor diyor. İbb cevaben hükümet uyguluyor diyor. Öyleyse neden diğer Chp belediyeleri uygulamazken sen uygulamaya başladın. Amacı aklınca vatandaşı Akp ye karşı ayartmaktı.


    Yani anlayınki ne görüyorsam yaşıyorsam onu yazıyorum. Akp de asla masum değil Chp de diğerleride.


    Konumuza gelirsek. Yarısı bizden kampanyası Kaçak dairelerin çok olduğu bir binada (kaçak diyince kızıyorlar kat irtifak tapuları varmış. düpe düz kaçak bir dair üzerinde 10 ar 20 şer m2 düşecek şekilde dolu daire yapılmış.) Yani nasıl yürütülecek bu kadar kaçak daire olan binalarda dönüşüm. Arsa paylarına göre yapılacak diyor sn Murat Kurum tv konuşmalarında. Toki Bürolarına gidip sorulduğunda arsa payı gözetilmeyecek diyor (Toki Cevre Sehircilik Bakanlığı büroları.) Bu büyük bir haksızlık değilmi? Bir başka deyişle bakanmı bilmiyor toki bürolarımı bilmiyor. Ben birşeyler öğrendikçe konuya ekleyeceğim.


    Sen bina bitiminden 5 sene sonra almışsın 100 tl ye kaçak olduğunu bilmeden. Kat irtifaklı dairelere eskiden kredi çıktığı için birçok şey normaldi yeterki daire üzerinde ipotek olmasın pay paydası 1/1 olsun şeklinde bir anlayış vardı.


    Fakat kaçaklar binanın yapım aşamasında almış 5, 10 tl ye bilerek. Zaten müteahhitler genelde binanın büyüklüğüne göre 5-10 daireyi uyguna satıp tüm binanın masrafını çıkarırlar derler ya. Şimdi gelmişler 100 tl daire alan adamla aynı hakkı istiyorlar devlet verirse alında keşke herkese aynı metrajı versede kavga çıkmasa. Fakat imar durumu gözetilecek deniyor her şey karışık şu an. Kaçaklar hemen üşüştü insan nasıl haksızlığı hak görürü anlamıyorum.


    Adam kaçak olduğunu bilerek almış 1 daireden 5-6 daireye hisse verilmişse nasıl ki imar barışında bu kaçak daireler, hissesi normal olan daireleri tehdit ettilerse biz pay vereceksiniz kat mülkiyetine geçeceğiz diye. Çoğunluk vermedi tabi. Şimdide bu daireler yüzünden 3+1 olan dairelerimiz 2+1 e mi düşecek. Zaten kimse sen bu parayı ödeyebilecekmisin demiyor yaşlı emekli hasta insanlara. Belki maliyetler iyidir ona bir şey diyememde devlet olarak yapın bir iyilik milleti birbirne düşürmeyin herkes size dua etsin. Sonrasıda bir milat olsun kaçak yapmaya çalışan direkt hapsi boylasın.


    Belki binalardan çürük olmayanlar bile var ama yıktırmak isteyen yasallığa kavuşmaya çalışan kaçaklar yüzünden yıkılacak bir çok bina. Bu durum yine ekonominin dönmesi için yapılan bir uygulamadan başka bir şey değil bence.


    Madem deprem güvenliği deniyor sen oturan insanların metrekarelerini tam ver kaçak deme imara aykırı deme kimsenin hakkıda kimseye geçmesin. Emekliler içinde süreyi dahada uzatmak lazım. Bu haksızılığın günahınıda kimse çekmez. Ben ödeyemeyeceksem nasıl yok pahasına al paranı binadan git dersin. Nasıl dairemi küçültürsün ben sakat halimle aldım o daireyi bu yaşımda nasıl para kazanayımda az gibi gözüksede hem kşar ver hemde 900bin Tl her yıl memeur maaşı zam oranında yükseltmeyle taksit öde.


    Şimdi siyaset yapmıyorum dedim ya Chp bedava verirmi başa gelirsem herkesin tapusunuı vereceğim diyordu imar barışı zamanında. Ama şimdiki seçimlerde bir kere söz ettimi mitinglerde. Devletin barındırma görevi varsa eski depremlerde chp zamanında neden milletten para alındı boş boş konuşmayacaksın. Senin istanbul belediyenden haberin varmıydı sakat insanların kartlarının kilitlendiğinden. Chpde Mansur Yavaş en tutarlısı sevimlisi hemde Billy The Kid e benziyor. Ama oda bir gün kızmış diyor bi iki kişi yüzünden kentsel dönüşüm engellenemez. Hadi canım sende adamın hakkını vereceksin fazla isterse vermeyeceksin ama adamın hakkını ufaltmayacaksın. Senmi verdin parasını zamanında. Şu andada Sn cb mi verdi burada hak var.


    Akp de sağlık sitemi çok iyi diye fazla övünmesin temizlik var yenilik var evet ama randevu zorluğu ne olacak. Hastaneden yatalak hastayı eve göndermeyi bilen doktor ya çok az yada uğraşmak istemiyorlar bunun sebeplerini sorguluyorlarmı. Özürlü rapor oranlarının düşürülüp özürlü kişilerin rapor hakkı baki iken yeniden heyete sokup düşük rapor verdirerek kendinden korkan doktorlarca belkide akp yle vatandaş kavaga etsini güdüyorlar. Sonra özürlü kişi rapor hakkını almak için mahkemelerde sürünmesi. Hatta zamanında işkura mecburen verilen raporların aslını bile alamıyorsunuz hastaneden neymiş eski raporlar hastanede yokmuş arşivi su basmış yanmış. Benim gözümün önünde Bilgisayarda görüyor raporunu sekreter ama bir çıktıyla onaylatmıyor. Oysaki aslının aynı kaşeyle fotokopi var onuda kabul etmezlermiş. Artık sabotemi ediyor ne yapıyorsa yeniden heyete gir diyor. Kısaca akp ninde yapmadığı hinlik yok. O Cimer görevlilerininde Alo 184 görevlilerininde bazıları çok ukala laf olsun torba dolsun konuşuyorlar.


    Ben zaten chp gelse bile akp nin bir çok yanlışına kulak üstü yatacağına inanıyorum. Ayrıca gelmeleri zor ölmeden önce bir kez cb olacağım mantığı ile gidersen bir çok şeye göz yumarsan bu millet altın olsan seçmez seni. Aslında bence iyi bir adam sn Kılıçtaroğlu ama çok yanlışı var.


    Son olarak Sn Cumhur başkanımızında Yarısı bizden dönüşüm için iyi düşünüp günaha girmemesini Allahtan diliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kasım52 -- 26 Mayıs 2023; 20:30:27 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.