Şimdi Ara

Yatırım sohbetleri, anlık muhabbet, kaynaşma, selamlaşma (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.279
Cevap
235
Favori
93.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gene dolara bir müdahale var. Önceki müdahalelerde de bir öncekine göre daha yüksek seviyede tepki almıştı ve yine aynı oldu. Anlık olarak 45 kuruş düşürüp çıkarttılar. Bi salmadılar şu doları resmen 2 haftadır paramız olduğu yerde duruyor.


    Yatırım sohbetleri, anlık muhabbet, kaynaşma, selamlaşma
  • spintirea kullanıcısına yanıt
    Müdahale etmelerine gerek yok. İnsanlar dolar bozup faize koşuyor. Dolar düştükçe kkm ciler de hesap bozup fazie geçiyor. Zaten yapılmak istenen bu. KKM hesaplar istedikleri seviyeye düşünce dolar fişek.
  • midas'tan fon alan oldu mu?

  • ry4n kullanıcısına yanıt

    uzun zamandır beklediğim bir şeydi ben yarından itibaren deneyeceğim hocam

  • Broon kullanıcısına yanıt

    inceledim kendime liste yaptım çok güzel görünüyor tasarım vb. süper olmuş, bankalarla uğraşmaya gerek yok, verilen bilgiler kısa ve öz bende yarın veya sonraki gün bir fon sepeti yapacağım

  • hocam sanki yatırım fonu almayı yeni icat etmişler gibi neden bu kadar hype yapıyorsunuz anlamıyorum. yıllardır neredeyse tüm banka ve aracı kurumlarda olan bir şey ve hepsinde aynı şekilde komisyon olmadan yatırım fonu alınabiliyor.


    hani midas'a gelmesi okey güzel bir özellik fakat oraya geldiği için yatırım yapalım gibi bir heyecanı anlamadım eğer tefas fonlarına zaten ilgiliyseniz yıllardır zaten yatırım yapıyor olmalısınız. ben şahsen uzun yıllardır ziraat bankası üzerinden tefas fonlarına yatırım yapıyorum. şahsen midas uygulamasına da üyeyim ama bir yenilik değil yani. değişen bir şey yok  

  • Zaris kullanıcısına yanıt

    olsun bir de oradan deneyelim  

  • midastan alınca daha çok artıyor galiba :D

  • wolkien kullanıcısına yanıt

    Bol kazançlar hocam, midas güzel uygulama bir de onları tema tema kategorize etmişler insanları daha çok motive eder muhtemelen yatırım konusunda Yatırım sohbetleri, anlık muhabbet, kaynaşma, selamlaşma 

  • Arkadaşlar benim onerim, dövizlerinizi bozmayın veya bozduysanız, ilk 50 kuruşluk yukarı harekette hemen alın. Devletin basında 1-2 haftadır her yerde güven demeçleri verip durmasının nedeni yaz öncesi kur rejimini aynı 2022 ve 2023'te olduğu gibi serbest bırakmadan önce olabildiğince merkez bankasının halktan döviz toplamasını sağlamak ve serbest bırakana kadar önden dövizin artacağını tahhüt ettiği ve anlaştığı yabancıların da borsaya girip sonrasında dövize hücum edip kar etmelerinin kapısını açabilmek. Devlet kendini borç yükünden kaldırmak için halkın tüm döviz varlığını olabildiğince kırpmak zorunda. O yüzden devlete diyecek bir şey yok bu saatten sonra ancak siz halktan bir birey olarak bu 2 senedir her yaz öncesi uygulanan Büyük Oyun'a lütfen aldanmayın. Makaslar da düşük, her yerde dövizi satın propagandası yapılıyor ve son 1-2 haftadır aşağı yönlü yüklü satışlarla bazı hareketler gösteriyorlar ki daha da düştü havası oluşsun ve halk korkup dövizi elden çıkarsın.


    Bu Büyük oyunun 2. ayağı da KKM'ler. Devletin kuru serbest bırakabilmesi için KKM sahibi hesap sayılarının da ciddi bir düzeyin altına inmesi lazım. Şu an korkudan ve düz tl mevduata göre çok düşük oranlara sahip olmasından dolayı ve çıkanlara da 70'lere varan oranlar teklif edilmesinden dolayı KKM sayısı ciddi bir biçimde azalıyor.


    KKM sayısı da ciddi bir düzeye iner inmez, haziran öncesi, muhtemelen mayıs içerisinde veya mayıs sonunda veya en geç haziran içerisinde hoooooop diyecekler ve sıkı durun sadece 1 hafta içerisinde minimum 40 tl üstüne atacak bir dolar kuru göreceğiz ki bu en iyimser tahmin. Tabii ki YTD ama ne yazık ki 2 senedir bu resmin aynısını görüyoruz.


    Dip not: Bu benim bir temennim vs değil arkadaşlar, döviz hiç olmadığı kadar baskılanıyor ve sabit kur rejimi mevcut ve sürdürülebilir değil. Döviz o kadar ucuz ve TL o kadar değerli ki, şu an oteller turistlere Türk vatandaşlarından daha ucuza oda veriyorlar, örneğin bir almana 100 euro ya kiraladığı Türk vatanadaşa 150 eurodan veriyor. Eskiden tam tersiydi. Şu anki durumun sürmesi mümkün değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metbey -- 1 Mayıs 2024; 11:56:39 >




  • metbey M kullanıcısına yanıt
    Kısa vade de faiz, uzun vadede döviz. Net.
  • metbey M kullanıcısına yanıt

    Doları niye bozmayalım hocam doların kendi enflasyonu var, ben dolar bozup altın veya hisse senedi alıyorum sürekli gayet de memnunum.


    Dolar tutmak safi zarar.

  • metbey M kullanıcısına yanıt

    Niye yalvarıyorsunuz?

  • Zaris kullanıcısına yanıt
    foneria kullanıyorum, fon içi yetiyor şimdilik
  • Halkçı2013 H kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen elinde yüklü döviz var,millet bozdukça da morali bozuluyordur,
  • SSERKAN78 S kullanıcısına yanıt

    adam aslında haklı ama biz küçük yatırımcı olarak buna bir şey yapamayız, şirketler ve en büyük olarak devlet var işin içinde.

    enflasyon ile mücadele namına hiçbir şey yapmıyorlar, aksine kkm yüzünden doları tutmak zorundalar, bitmeyen bir kısır döngü.

    bizim elimizde en fazla 1-2 milyon türk doları para :D ne yapabiliriz ki? insanlar bunların ağzına laf vermemek için dolarını satmasa ve mevduata vb onların istedikleri araçlara geçmeseler, bunlar da bedavadan dolar alıp rezerv biriktiremese o audi a8, bmw i7'leri bırakmak zorunda kalacaklar, ancak böyle bir dayanışma bu ülkede mümkün değil.

  • SSERKAN78 S kullanıcısına yanıt

    İşin kötü yanı reel olarak değerlenmiyor da Yatırım sohbetleri, anlık muhabbet, kaynaşma, selamlaşma  Elinde bırak tl tutanı (onlar zaten öldü) döviz tutan bile büyük zararda son yıllarda.

  • ry4n kullanıcısına yanıt

    Tabiki işin denge kısimları var, ihracat ithalat gibi. Butçe, dış borç, büyüklerimizin tahsis araçları gibi. Ben sadece yalvarma kısmıña takıldım.Atak yaptığı zamanlarda da almayın diye yalvardıysa sıkıntı yok.

  • SSERKAN78 S kullanıcısına yanıt

    Atatürk ne alaka, nasıl geliyorsun oraya. ne izliyor ne okuyorsun. çık dışarı nefes al oksijenlen

  • 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.