Şimdi Ara

Yazı yazmak, surf yapmak için hafif ve ucuz Netbook - Tablet Pc tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim için taşıması kolay, en azından olabildiğince hafif ve uygun fiyatlı bir ürüne ihtiyacım var. Yazı yazmak ve internette gezinmek için kullanacağım. 1.000 Tl'yi asla geçemem. Dahili klavyesi olan tabletler de olabilir. Ne kadar uygun ve kullanışlı olursa benim için o kadar iyi.
    Casper Nirvana N serisi dikkatimi çekti. O seriden veya benzer bir ürün önerisi olan olursa çok sevinirim. Ve eğer mümkünse PC benzeri bir işletim sistemi ve masaüstü düzeni rica ediyorum. Çünkü sadece ben kullanmayacağım, kullanımı kolay olursa iyi olur. Şimdiden teşekkürler.



  • Hocam Hp p010nt kullanıcısıyım ve tavsiye ederim. Ben de sizin gibi office uygulamaları ve net gezinme amacının yanında sürekli yanımda taşıyabileceğim bir model arıyordum. Cihaz yanlış hatırlamıyorsam 1.3 kg civarı olması lazım. Muadillerine göre biraz kalın, isterseniz bir teknoloji mağazasında kıyaslayabilirsiniz. Tablet modu ilk başta insana çok cazip gelse de ağırlığından dolayı bir süre sonra o şekilde kullanmıyorsunuz. Ama yine de arkadaşlara bir şey gösterirken sadece ekranı ters çevirmek pratik bir durum. Hatta çoğu zaman touchpad yerine touchscreen kullanıyorum, daha pratik. Benim gibi okulda sunum vs yapan biriyseniz vga çıkışı yok. Bunu söylüyorum çünkü hdmi girişli/çıkışlı projektör bulunmuyor sınıflarda kolay kolay. 32 gb emmc diski var ve donanım düşük olmasına rağmen bu diskten dolayı gayet seri bir cihaz. İlk aldığımda direk Win 10 güncellemesini yapmıştım ama tavsiye etmiyorum. Hem diskte kullanabilir alan azalıyor hem de ram ve işlemci tüketimi artıyor. Şu an Win 8.1 ile kullanıyorum ve temiz Wimboot formatından sonra yaklaşık 18 gb boş yer kalmıştı bana(Recovey bölümü de oluşturduğum halde). Office kurduktan sonra (1 yıl ücretsiz office 365 paketi hediye idi ben aldığımda) bu alan 15 gb civarına düşüyor. Maalesef Office modüllerini tek tek kaldıramıyor/kuramıyorsunuz. Yani sadece word ya da excel kurulu olsun, az yer kaplasın durumu maalesef yok. Edge tarayıcı gerçekten çok lanet. Sürekli sayfalarda çökmeler yaşanıyor hatta bazen uygulama komple çöküyor. Bu yüzden Opera kurdum ve gayet rahatım bu konuda da. Ayrıca Win 8.1 şu an boşta 900mb ram kullanıyor bu da bir avantaj. Özet olarak office ve web browser için ideal tek sıkıntı disk kapasitesi. Onu da 64gb 80mb okuma hızı olan Sd Kart ile çözdüm. İş görüyor yani.

    Sorunuz olursa cevaplarım.

    Edit: batarya süresi normal kullanımda (web gezinme ve word gibi) 8 saat rahat idare ediyor. Bunu gerek yerli gerekse yabancı incelemeler ile doğrulayabilirsiniz. Ayrıca full hd youtube videolarında da takılma vs yapmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SALIGIA -- 21 Şubat 2016; 17:10:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SALIGIA

    Hocam Hp p010nt kullanıcısıyım ve tavsiye ederim. Ben de sizin gibi office uygulamaları ve net gezinme amacının yanında sürekli yanımda taşıyabileceğim bir model arıyordum. Cihaz yanlış hatırlamıyorsam 1.3 kg civarı olması lazım. Muadillerine göre biraz kalın, isterseniz bir teknoloji mağazasında kıyaslayabilirsiniz. Tablet modu ilk başta insana çok cazip gelse de ağırlığından dolayı bir süre sonra o şekilde kullanmıyorsunuz. Ama yine de arkadaşlara bir şey gösterirken sadece ekranı ters çevirmek pratik bir durum. Hatta çoğu zaman touchpad yerine touchscreen kullanıyorum, daha pratik. Benim gibi okulda sunum vs yapan biriyseniz vga çıkışı yok. Bunu söylüyorum çünkü hdmi girişli/çıkışlı projektör bulunmuyor sınıflarda kolay kolay. 32 gb emmc diski var ve donanım düşük olmasına rağmen bu diskten dolayı gayet seri bir cihaz. İlk aldığımda direk Win 10 güncellemesini yapmıştım ama tavsiye etmiyorum. Hem diskte kullanabilir alan azalıyor hem de ram ve işlemci tüketimi artıyor. Şu an Win 8.1 ile kullanıyorum ve temiz Wimboot formatından sonra yaklaşık 18 gb boş yer kalmıştı bana(Recovey bölümü de oluşturduğum halde). Office kurduktan sonra (1 yıl ücretsiz office 365 paketi hediye idi ben aldığımda) bu alan 15 gb civarına düşüyor. Maalesef Office modüllerini tek tek kaldıramıyor/kuramıyorsunuz. Yani sadece word ya da excel kurulu olsun, az yer kaplasın durumu maalesef yok. Edge tarayıcı gerçekten çok lanet. Sürekli sayfalarda çökmeler yaşanıyor hatta bazen uygulama komple çöküyor. Bu yüzden Opera kurdum ve gayet rahatım bu konuda da. Ayrıca Win 8.1 şu an boşta 900mb ram kullanıyor bu da bir avantaj. Özet olarak office ve web browser için ideal tek sıkıntı disk kapasitesi. Onu da 64gb 80mb okuma hızı olan Sd Kart ile çözdüm. İş görüyor yani.

    Sorunuz olursa cevaplarım.

    Edit: batarya süresi normal kullanımda (web gezinme ve word gibi) 8 saat rahat idare ediyor. Bunu gerek yerli gerekse yabancı incelemeler ile doğrulayabilirsiniz. Ayrıca full hd youtube videolarında da takılma vs yapmıyor.

    Yardım için çok teşekkür ederim. ASUS TP200SA modeli de benzer özelliklerdeymiş onu önerdi forum dışından bir arkadaşım. İki model arasından uygun olanı alacağım. Zaten kendim için bakmıyorum. Sevdiğim bir avukat eniştemiz var. Onun ihtiyacı için bakıyoruz. Sanırım dosyalara bakıp yazı yazmak için kullanacak. Bir de internette kullanır. Onun için önerdiğiniz model de gayet makul görünüyor. Tekrardan teşekkür ederim. :)=




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.