Şimdi Ara

YAZILIM MESLEĞİ HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar,


    28 yaşında Türkiye şartlarında cebelleşen bir kardeşiniz olarak bu konuyu açıyorum. Konu başlığından anlaşılcağı üzere ve pandemide de bu mesleğin çok revaçta olup bu mesleğin içerisindeki meslek dallarına kayan bir çok insan oldu yani tamamen maddi durumlardan ötürü ancak benim amacım tamamen farklı bir merak açıkcası ve nereden tam başlayacağımı bilmiyorum.

    Şu an hali hazırda kumaş sorumlusu olarak çalışmaktayım maaşımda 25 bin TL. Ev peder sağolsun zamanında aldığından bu oğlunu kiralarda bu dönemde sürdürtmedi yani maddi olarak bir şekidle çarkı döndürüyorum. Bunu söylememin sebebi bu mesleği maaş kaynaklı öğrenmek değil tabi ki yazılım sektöründeki kazan benim parama kıyasla çok daha fazla ama amacın bu olmadığını öncelikle söylemek isterim.

    Mesleğe merakımdan dolayı çalışırken bir kursa yazılıp temel programlama olan C#, html ve css basic düzeyde öğrendim ve mesleğe bu yönde ilgim arttı. Şu an mobile MIMO app üzerinden fullstack developer dalı altında öğrenmeye devam ediyorum ve bu işi meslek haline getirmek istiyorum. Gelelim şimdi sorulara;


    1-) Eskişehir Uluslararası İlişkiler 4 yıllık mezunum. Bu iş için belki dikkate değer değil ama Ata aöfden bilgisayar programcılığı ikinci üniveriste olarak kayıt oldum. Sizce buradaki dersleri çalışmalı mıyım? Yoksa bu çalışma bana yazılım sektöründe bana bir kazançdan çok zaman kaybı mı yaratır? sizce bu bölümü bitirmeli miyim? Çünkü ne kadar aöf de olsa günün sonunda verilen dersleri okuyup sınava girip geçmeniz gerekiyor ve bu da bir zaman demek ve karşılığında iş ararken bir faydası dokunur mu?


    2-)Amacım Fullstack olmak o tarafı nedense beğendim ama zor olduğunu biliyorum. Kendi kafamda oluşturabileceğim programlar var ve onu hayata geçirmek istiyorum. Mesela ERP programları gibi olacak ama şu anki çalıştığım işe entegre etmek istiyorum daha sornasında o seviyeye gelirsem bir firmada çalışıp mesleğimi değiştirebilirim. Buradaki sorum nasıl bir yol haritası çizmeliyim? Nereden başlamalıyım? Sektörde ilerlemiş abilerim ve kardeşlerim varsa şu iki sorumu cevaplayabilirlerse teşekkürü borç bilirim. Mesleğinde uzun süredir çalışan ve tecrübelerine dayanarak sorularımı vaktinizi ayırarak cevaplayabilirseniz çok sevinirim.


    Bu konuyu açtım çünkü çıkmaz havuzdayım. Hali hazırdaki işimden heyecanını kaybettim. Robot gibiyim. Üretemiyorum. Sıkıldım. Hayatım hep aynı monotonlukta.


    Birde ingilizcem B1 seviyesinde, büyük ihtimal soran olacak ve şu an hali hazırda sürekli tekrarlar yapıyorum. Kendimi geliştirmeye devam ediyorum.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.