Şimdi Ara

Yazılım yapmak için bilgisayar toplamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, konu başlığında da belirttiğim gibi yazılım yapmak için bilgisayar toplama niteyindeyim. Birkaç gün önce laptop aldım, o kadar da araştırmama rağmen istediğim sonucu vermiyor. Elimde 2 laptop var ve istediğim performansı alamayacağımı düşünmeye başladım. Gerçekten development süremi uzatıyor. Yazılımcı olmama karşın donanım bilgim gerçekten zayıftır hiç ilgimi çekmedi. Biraz akıl almak açısından araştırma yaptım ama tüm öneriler gamerlara yönelik. Bilgisayarımda muhtemelen tek bir oyun dahi olmayacak. Bu nedenle ekran kartı vs gibi ihtiyaçlarım yok. Aynı anda birden fazla proje çalıştırdığımda beni yormayan bir bilgisayar olması yeterli. Bu konuda hiç tecrübesi olan var mı acaba? Şu ara js projeleri yazıyor olsam da genel olarak Android Studio performansını merak ediyorum tavsiye edilen sistemlerin. Elindeki sistem ile yazılım yapıp çok memnun olduğunu söyleyen varsa sistemini duymak isterim. Bütçe veremiyorum çünkü değişken. Yine de fp ürünü olmasını tercih ederim dediğim gibi kullanacağım tek sistem bu olmayacak.







  • Yazılım için "genel" olarak gereken şey; bol bol ram, hızlı bir ssd, çok çekirdek ve threade sahip bir işlemci.

    Keşke sistemlerinizin özelliklerini yazsaydınız.

    Android Studio, Linux ortamında bana daha rahat çalışıyormuş gibime geliyor. Çoğu Linux distrosu boşta iken çok az ram harcadığı için uygulamalara daha çok boş alan kalıyor genelde.
  • Saab9000 kullanıcısına yanıt
    Hocam sadece Android çalıştırmıyorum. Aynı zamanda localde çalıştığım için, localde yazdığım back service, hatta belki dashboard bile compile halinde oluyor. Bir de bilirsiniz yazılım yaparken 15 20 tane sekme açık oluyor ister istemez, github, stackover, youtube vs vs. Dediğiniz gibi yazılım aman aman bir performans gerektirmiyor ama biraz özel sebeplerle masaüstü alma niyetindeyim. Bir aksilik olmazsa yaz sonunda mac alacağım laptop olarak ve o biraz pahalı olacak. Şu anda çok performanslı bir laptop alacak maddi durumum yok. Customize bir laptop bulmak da çok zor. Atıyorum 16 gb ram istiyorum, ona göre işlemci oluyor, dokunmatik ekran vs vs saçma sapan hiç ihtiyacım olmayan özelliklere para verip +10 k bandına çıkmak istemiyorum. Donanımdan pek anlamadığım için yavaştan okuyorum boş zamanlarımda. 2700x, 8x2 16 ram, m2 ssd sanırım işimi görecek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.