Şimdi Ara

Yedek Subay-Astsubay Çıkma Olasılığı Hakkında SAYISAL VERİLER* (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
5
Favori
57.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tkpresident T kullanıcısına yanıt

    Ben de etkili olur diye yükseği bitirip gittim. Ama bölükte 98 kişi arasında yüksek lisans bitiren ben hariç 1-2 kişi falan vardı. Şans meselesi, yüksek bitirdim er çıktı diyenler de var.

  • hocam merhaba....internette uzun uzun arama yapmak yerine bilirkişiden duymak istediğim için sormak istiyorum....

    Lisans mezunu olarak tecilliyim......yedek subaylık için başvuru yapmak istiyorum.....

    Tecilimi ne zaman bozayım...celp olayı nasıl işliyor ..yedek subaylık başvuru için askeri şubeye mi gideyim İnternet üzerinden mi yapayım.....
  • mert63884 M kullanıcısına yanıt

    Her celp yedek subay alımı oluyor. İstediğiniz zaman başvurabilirsiniz. Mesela 31 mayısa kadar yoklama + hizmet tercihi işlemlerini tamamlarsanız en erken ağustos celbine tabii olursunuz.

    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/b3a47a1ebe114d9ab9b3949fcc5a5fb2


    Bir de son birkaç senedir görüyorum, nitelik güncellemesi denen bir olay var. Mesela biri, 1-10 haziran arası olacak. MSB, ihtiyaç kadar adayı ağustos celbine alacak, geri kalanı Kasım celbine kaydıracak. Ağustos diye başvuruyorsun kasıma kaydırıyorlar, fazladan 3 ay daha bekliyorsun. Herkese vurmuyor ama denk gelebilir. Bildiğin hac kurası gibi sıra bekliyorsun.


    MSB, ihtiyacı kadar alım yapıyor. Ama hangi bölümden ne kadar yedek subay ihtiyacı var veya her celp hangi bölümden kaç kişi başvuruyor bunları bilmiyoruz. Büyük oranda şans meselesi. İnşaat mühendisliği mezunu olup er çıkan da var; bahçe bitkileri bölümü mezunu olup havacı yedek subay çıkan da var (20 gün önce açıklandı, forumda mayıs celbi konusuna bakınız).


    Tecil bozma, yoklama, hizmet tercihi gibi işlemler edevlet üzerinden yapılıyor. Zaten şubeye gitseniz de edevlete paslıyorlar. Edevletten işlemleri başlatırsınız. Eğer bir yerde takıldınız, sistem ilerlemenize izin vermiyorsa / hata veriyorsa o zaman şubeye gidersiniz. Askerliğim diye edevlete bir başlık getirdiler, tüm işlemleri orada toplamaya başladılar. Geçtiğimiz haftalarda sorun yaşayanlar olmuştu ama çözüldü mü bilmiyorum.

    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/72d2cee5f29d433d9a167e4a25a53481


    2023 yılı içinde teciliniz bitiyorsa en geç aralık ayı içinde yoklamanızı yaptırınız. Bunun harici dikkat ediniz diyebileceğim birşey yok.





  • Peki hocam sağolasın..
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba bende bugün işlemlerimi tamamladım tercihlerimi yaptım. Komando ve uzun dönem seçenekleri seçtim bil. prog. mezunuyum(ön lisans) çeşitli bölüm ile iligli sertifikalarım var işkur istihdam destekli kurs bitirdim bölümle iligili tecrübem yok iş bulamadım ama sgk olarak işkur kursunda 5 aylık yazılım eğitimim gözükür basarılı bir sekilde bitirdim cıkma ihtimali artar mı ? ve merak ettiğim benim ayrıca sertifikam var bunlar edevlet kimisi özel olarak kurs aracılığı ile aldım bunu basvuru yaparken bana sorulmadı bunlar sistemde gözükür mu ? örnek olarak e devlettekiler ?


    ayrıca merak ettiğim bir konu var benim yaklasık 1.5 miyop var komandoluk cıktı ve gözden elendim yedek astsubaylığım yanar mı ? benim cunkü burada saglık onemli yedek ast. olarak saglık kosullarını karsılıyorum 184 70kg vs.


    bir de son bir sorum ben herseyi yaptım ve sınıflandırma sonucunu bekliyorum bu sonuc msb sitesindeki agustos celbi için 28 temmuz mudur? o zamana kadar beklemektemiyim ?





  • sankadel67 S kullanıcısına yanıt

    Asal Yoklama Başvurusunda gerekli belgeleri sistemden çekilmesine / yüklenmesine izin veriyorlar. Orada sorulanlar haricinde birşeye baktıkları yok. İş tecrübesi, sertifikalara falan bakmıyorlar. Gerek ve yeter şart mezun olmanız, geri kalanı MSB'nin ihtiyacı ve şans.


    Askerde bilgisayardan, elektrikten, şundan, bundan anlayan var mı diyen bir muvazzaf çıkacaktır. Her şeye atlamayın, işin sonu angaryaya çıkabilir.


    Komandoya uygun değilseniz refüze edilip piyade oluyorsunuz, astsubaylık yanmıyor.

    Zaten komando çıkan bile tam komando olmuyor. Bir bölüğe / tabura gönderiyorlar. Evrak işleri, nöbet, erlere içtima aldır gibi bilimum angarya iş yapıyorsunuz.


    Askerlik durum belgenizde şuan 10 veya 14 ağustos falan yazıyor olmalı. 1-10 haziran arası nitelik güncellemesi denen bir olay var. Eğer 1-10 haziran arası, askerlik durum belgenizdeki tarih değişmezse 28 temmuzda gideceğiniz birlik ve tarih açıklanır. O zamana kadar bekleyeceksiniz.





  • 2 hafta önce tecili bozup tercihleri mi yaptım.......sınıflandırma sonuçları hangi tarihte açıklanır acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mert63884

    2 hafta önce tecili bozup tercihleri mi yaptım.......sınıflandırma sonuçları hangi tarihte açıklanır acaba

    Ağustos celbini kapsayan tarihler içerisinde işlemlerinizi tamamlamışsınız. Askerlik durum belgesindeki tarihte ağustos ayı yazıyorsa ağustos, eylül veya ekim de silah altına alınırsınız. Ağustos sonuçları da 28 temmuzda açıklanacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasin0147 -- 12 Haziran 2023; 22:19:6 >
  • tamam teşekkür ederim

  • sınıflandırma sonucu belli olduktan sonra, yedek subay - astsubaylık çıkmaz ise askerliği erteleme şansım devam eder mi.....normalde yıl sonuna kadar hakkım var
  • mert63884 M kullanıcısına yanıt

    Msb, teciliniz bittikten sonra yoklamanızı yaptırın diye 31 aralığa kadar süre tanıyor. Bu süre içinde tecilli değilsiniz, yoklamaya tabii'siniz. Aralık ayına kadar bekleyin birşey demezler ama kalkıp temmuzda yoklamanızı tamamlarsanız aramıza hoşgeldin derler.

    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/2023-yili-yoklama-duyurusu-9122022


    Yasa açık, lisans veya önlisans mezuniyet tarihi üzerinden 2 yıl geçtiyse tecil hakkı bitmiştir.

    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/ogrenci-erteleme-islemleri


    Tecil alabilmek için önlisans mezunuysanız lisans; lisans mezunuysanız yüksek lisans öğrenci kaydınız olması lazım. Hali hazırda öğrenci kaydınız varsa öğrenci işlerinden dilekçe ile erteleme için başvurabilirsiniz.

    Ya da askere gideceğiniz tarihe kadar (sınıflandırma sonuç ekranındaki evrak alma bitiş tarihine kadar) bir bölüme kesin kayıt olur, tecil alabilirsiniz.





  • Merhabalar sayın arkadaşlar doğru forumda mıyım? Bilmiyorum (Eğer doğru değilse beni yönlendirirseniz sevinirim...). Arkadaşlar benim 2 yıl önce üniversitem bitti, mezun oldum. Üniversite sonrası hemen tecili bozdum. Muayene mi oldum ve hizmet tercihi mi yaptım. Sonra bir iş teklifi geldi ve yeni mezun olduğum için kaçırmamak istedim. Tekrar askerliğimi tecil ettirdim. Şuan Mezun/Terkerteli olarak gözüküyor. Temmuz 14'te tecilim bitiyor ve Kasım celbinde askere gidiyormuşum. Ben 2021 yılında yedek subaylık ve astsubaylık istemiyordum fakat işten çıkarıldım ve artık bunlar benim için mantıklı bir hale geldi. Şuan istiyorum. Eskiden E-devlet üzerinden bunları istediğimiz gibi güncelleyebiliyorduk artık öyle bir seçenek bende çıkmıyor. Askerlik şubesi sınıflandırman yapılmış burdan dönülmez dedi. Bu doğru mu böyle birşey nasıl olabiliyor ?.2021 yılında yapmış olduğum hizmet tercihi bugunümü etkiledi. Ne yapmam gerekiyor bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Açıkcası askerlik şubesinde ki personeller benimle hiç ilgilenmedi. Bu konuda yardımcı olan herkese çok çok teşekkür ederim. Saygılarımla.





  • Herkese hayırlı bayramlar şimdiden,


    Lisans diplomam Metalurji ve Malzeme Mühendisliği adına, üniversiteden arkadaşlarımın ikisine yedek subay çıktı (mayısta askere gittiler)


    Arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var. Şimdi ben agustos ayında tecilimi bozup askere gitmek istiyorum fakat üniversiteden mezun olacaklarda bu döneme katılacak gibi bir durum da var, ben askerliğimi yedek subay olarak yapmak istiyorum(tabi ki bu tamamen şansa çıkarsa) şimdi kimi insan şubat ayına gidicek şekilde tecilini boz diyor, kimiside şimdi boz git belki çıkar diyor, dolayısıyla aklım çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum. Linkedın üzerinden mesleğimde çalışan insanların askerlik süreçlerine baktığımda çoğu kisi şubat ayında yedek subay olarak yapmış görünüyor, ama kasım ayı içinde giden var. Oranlıcak olursak şubatta gidenler daha çoktu. İşte bundan dolayıda her halükarda kafam çok karışık. İş değiştirmek istiyorum fakat 1 senelik tecilim kaldığı için hareket edemiyorum mecbur askerliği aradan çıkartmam lazım.


    Konu ile ilgilidaha çok bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar bana bir fikrini sunabilirmi rica etsem.


    Saygılar,





  • Hocam 4 yillik uni bitti.

    Hem ydk astb hemde ydk sby basvurabilurmiyim

    Her donem esit alim mi oluyor , yoksa bi donemde alim cokmu oluyor

    Komando mevzusu nedir.

  • Merhaba, bitkisel ve hayvansal üretim bölümü kümes hayvanları yetiştiriciliği okudum bu bölüme yedek astsubaylık çıkar mı?
  • Ben tercih sırasında önce er 6 ay istiyorum dememe rağmen yedek subay adayı olarak çıktı. Nasıl oldu bilmiyorum ihtiyaç vardır diyorlar. Benim anlamadığım şey ise şu. Madem ihtiyaç var neden üç ay sonunda sınav yapılıyor. Ben zaten istemedim ki. Sınavı gecemezsem de kaç ay erlik yapacağım hakkında bilgim yok. Anlayan eden var mı bi yardımcı olsa?
  • CartmanBra kullanıcısına yanıt

    Er olarak 6 ay

    Yedek olarak 12 ay

    Askerlik yapılıyor, izinler de dahil.

    En son bildiğim, meslek kurası için 4 hafta; takım komutanı için 10 hafta eğitim süresi vardı.

    O sınavı da pratikte, kimler %10a girecek ve geri kalanların kura sırasını belirlemek için yapıyorlar. Adayların %95ini geçiriyorlar. 373. Dönem Kütahya meslek kurası yedek subaylarda kalan olmamıştı.

    Ya orada bölük astsubayı ile konuşursunuz. Onlar gereğini yaparlar.

    Ya da

    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/c80dd1f88e8d4b57866342599d526535

    4. Madde bakaya kalan yedek subay adayları er olarak gönderilir diye ibare var.

    Bunu da kullanabilirsiniz. Yalnız bakaya kalmanın günlük para cezası var. Günlük 20 TL mi neydi.





  • merhabalar, Turizm Fakültesi mezunuyum, askerliğim Meslek kurası olarak yedek subay adayı Çanakkale Jandarma Eğitim Merkez Komutanlığı Topçu olarak çıktı. burası nasıldır bilginiz var mı, kaç ay eğitimi ve ne yapacağım mesela, bilgilendirirseniz sevinirim
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Anladim çok teşekkür ederim. Yedek subaylık olayı mantıklı gelmeye başladı sanırım oradan devam edeceğim. Bir de şunu sormak istiyorum. Eğitim süresince adaylar kışlada mı kalıyorlar? Sonrasında kalacak yer nasıl ayarlanıyor? Bilgilendirebilirseniz çok mutlu olurum.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.