Şimdi Ara

Yeni 308 Panoramik Cam Tavan Çatlaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
129
Cevap
2
Favori
29.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Araba çok güzel, çok süper derken sanırım nazara geldik.
    İstanbulda, Nakkaştepeden köprüye çıkarken, dur kalk trafiğinde bir anda çıt diye bir ses geldi araçtan, ne olduğunu anlayamadım, eşime sordum o da anlamamış, devam ettik. Sıkışık trafikte 2 metre gitmemiştik ki, aaaaa diye cam tavanı işaret etti eşim, yukarıya baktığımda tavandaki 10-15 santim civarı çatlağı gördüm, görür görmez inip baktım tabi, nasıl olur diye. Şu manzarayla karşılaştım.

     Yeni 308 Panoramik Cam Tavan Çatlaması
     Yeni 308 Panoramik Cam Tavan Çatlaması

    Gördüğünüz üzere madeni 1 TL nin dahi yanında kocaman kaldığı bir darbe izi.
    Elbette ki çarpan taşı göremedim bile, ancak hem bu darbe izine göre, hem çatlama anında çıkan sese göre -ki gelen ses çay bardağının çatlama sesinden halliceydi-, hem de olayın geçtiği yer itibarıyla (ki orada büyük bir taş arasanız bulamazsınız) ufacık bir taş olsa gerek diye düşünüyorum.

    Sonrasında gerek aracı aldığım bayinin servisi, gerekse de Peugeot Türkiye, bunun garantiye dahil olmayacağını, hasarın dış etkenle olduğunu söylediler.

    Bunu söyleyen Peugeot Türkiyeye, nasıl oluyor da detay incelemeye tabi tutmadan bunu söyleyebiliyorsunuz, belki imalattan hatalı bir parçaydı yada belki aracın montajında olması gerekenden daha fazla üzerine gerilim binecek şekilde monte edildi bu cam tavan dediğimde, böyle bir inceleme talep ederseniz bakılabilir tabi ama boşuna umutlanmış olursunuza gelen ifadeler geldi karşıdan. Bu minvalde devam eden, bir yere varmayacağı zaten belli olan muhabbetten sonra, bu olayı sosyal medyada ve tüketicilere erişebileceğim her ortamda dile getireceğimi söyleyerek telefonu kapattım.

    Evet insanlar bilsinler, satarken güvenilir mi, sağlamlığına güvenelim mi diye sorduğumda, normal tavandan daha güvenilir cevabını aldığım panoramik cam tavan,
    ufacık bir taşla (görmedim ama ufacık olduğunu düşünüyorum diyeyim) çat diye orta yerinden çatladı. Daha da güzeli araç her esnediğinde o çatlak yürüyor ve büyüyor,şu anda ilk halinin 5-6 katı olmuş durumda misal. Gören her arkadaşım yok artık, bu kadar basit miymiş bunun çatlaması diye hayret ediyor, o minicik izi görünce.

    20 senelik Peugeot kullanıcısıyım ve bu üçüncü Pug arabamdı,henüz ikibin km. de bile değildi ve iki ay önce almıştım. Bu olay sonrasında hem arabadan, hem de markadan soğudum. Belki şanssızlık deyip, geçilecek bir olay ama bu kadar da kolay olmamalıydı diye düşünüyorum, biz bu arabada bebeğimizi taşıyoruz neticede, köy yoluna girmedik araziye çıkmadık, gelen ilk minik taşta bu olduysa, neyine, nasıl güvenelim bu meretin...


     Yeni 308 Panoramik Cam Tavan Çatlaması Yeni 308 Panoramik Cam Tavan Çatlaması







  • hocam derhal tüketici mahkemesine dava açın
    bu saatten sonra bayi ile muhatap olmayın
  • Gelis acisi, hizi vs bunlar cok cok onemli fakat guvenlik konusunda dediginize katilmamak elde degil. Cam tavanlarin goruntusu gercekten sahane. Hele ki arka koltuk yolculari icin fakat herhangi bir takla atma durumunda ne derece koruyor emin degilim.

    Tartismasiz, dayanikliligi cok yuksek malzemeler kullaniyorlar fakat esit sart ve kosullarda test edilse panoromik cam tavan ne kadar dayanikliligini koruyabilecek bilemiyorum.


    Guvenlikten odun verildigini dusunuyorum.

    Umarim o catlak kisimlar zaman icinde buyumez. Ozel servislere sormanizi oneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum01 -- 11 Haziran 2015; 23:51:47 >
  • Geçmiş olsun. Aklıma imalat hatasından başka birşey gelmiyor. Tam ortadan değil kenardan - birleşim yerinden kırılmış. Neredeyse en sağlam noktaları (arkadan destekli vs) yanlışım varsa düzeltin.

    407 sw nin cam tavanlisi normalinden 200 kg kadar ağır idi. Araç takla atsa bile çok iyi mukavemet gösteren bir yapıya sahipti. yani bir modelde Bu kadar önem verilen bir şeyin daha yeni bir modelde boşlanacağını sanmıyorum.

    Garantiye sokmamalari saçmalık. Bence biraz ağırlığınızi koyun.
  • Geçmiş olsun zaten tipsiz bir araba motoru dandik değil allahtan
    Benim toyotama dolu yağdı hiç bir salatalık olmadı
  • Bizim de cam tavanli qashqaimiz var ben de bir tas fln gelse catlar mi diye hep dusunuyorum. Ama firma acisindan bir gariplik goremedim cunku sonucta disardan bir sey dusmus gibi gorunuyor ve adamlar da bunu dogal olarak karsilamaz.

    Gecen haftalarda bizim qashqainin on camina aynen boyle minik bir tas geldi ve yaklasik 30cm cizik oldu, yani olabiliyor biyle sanssizliklar.

    Eger cam tavan cok pahaliysa ve degistirecekseniz kaskoyu da bozdurup yaptirabilirsiniz.
  • Çok geçmiş olsun. Araç seyir halindeyken oraya taş gelmesi de çok büyük talihsizlik.

    Cam değiştirme için kaç para istediler?
  • Olabilir! Ön cama da o kadar taş geliyor kırılmıyor ama uyduruk minik bir taş öyle bir açı ile geliyor ki, çıt diye gidiyor.

    Kaskodan değişim isteyin. Yılda 1 kere cam değişimi hakkı mevcut.
    Ama kaskonun muhafiyet durumuna bakmak lazım. Poliçe % üzerinden muhafiyetli ise oran kadar ödeme yapmak gerekebilir.

    ek.
    Hiç boşuna kusur için uğraşmayın. Cama bir şey gelmiş gibi duruyor ve darbe sonucu oluştuğu belli. Ekspere danışın, aynısını söyleyecektir.
    Hata olsa sadece çatlak olurdu, darbe üzerinden yayılmazdı. Ben 4 kere cam değişimi yaptım, küçük taş darbesi izi mevcut.

    O yüzden ön cama taş gelmiş gibi düşünün ve olması gereken prosedürü takip edin. Olmaz diye bir şey yok, hepimize olabilir...

    *Geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 12 Haziran 2015; 0:04:52 >
  • Şimdi yukarıdakinden daha iğrenç espriler yapılabilir
    Kılıf taksaydın keşke!
    Bunun Gorilla glass 4 ü çıkmış !
    Gibi ama esasınıza dönersek bu cam tavan Kaskodaki cam klozuna dahil edilir mi?
    Ayrıca Değişimi cam Değişimi kadar basit mi acaba?
  • Geçmiş olsun, acaba size mi sorunlu-hatalı bir araç denk geldi? Eğer bu kadar kolay çatlıyor ise tek temasta, seyir halinde iken ağır bir dolu yağışına denk gelseniz tavan paramparça mı olacak demek bu? Üzüldüm, hakkınızı yasal yoldan mutlaka aramanızı tavsiye ederim çünkü malesef ülkemizde ticari firmaları insaflarına bırakırsak canımıza okurlar (marka ayırımı yapmıyorum)..
  • Haftaya bende pejo 308 cam tavanlı aracımı alıcam inş. Ama bu konu beni biraz ürküttü :) konuya gelirsek, taşın şiddeti, geliş açısı vs. önemli. Pejonun bir kusuru olduğunu sanmıyorum, farklı bir araç olsaydı yine çatlaması muhtemel olurdu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deryadeniz76

    Geçmiş olsun, acaba size mi sorunlu-hatalı bir araç denk geldi? Eğer bu kadar kolay çatlıyor ise tek temasta, seyir halinde iken ağır bir dolu yağışına denk gelseniz tavan paramparça mı olacak demek bu? Üzüldüm, hakkınızı yasal yoldan mutlaka aramanızı tavsiye ederim çünkü malesef ülkemizde ticari firmaları insaflarına bırakırsak canımıza okurlar (marka ayırımı yapmıyorum)..
    Merhaba,

    Öncelikle geçmiş olsun.

    Beni yanlış anlamayın ancak Panther isimli kullanıcı ile aynı fikirdeyim ben de.

    Bana da darbe sonucu gelmiş gibi duruyor. Termal etkenlerle ya da gerilme-burulma ile camda oluşan hasarlarda böyle iz olmaz.

    Bu taşın büyüklüğünden çok geliş hızı, kenar geometrisi yani sivri mi küt mü bununla alakalı biraz da.

    Tavan veya ön arka sabit camlar silikon türevli yapıştırıcılar ile yapıştırılırlar. Üzerlerinde bir ön gerilme kuvveti olması bu yüzden mümkün değildir.

    Çünkü silikon henüz kurumadan üzerlerindeki bu gerilim göz açıp kapayıncaya kadar gider.


    Şu var ki kasko acaba cam tavan hasarını karşılıyor mu?

    Ben bilmediğimden soruyorum. Hiç cam tavanlı aracım olmadı :)




  • Fiyatı ne kadarmis ya merak ettim.
  • üstyayla kullanıcısına yanıt
    kasko yaptırırken extra donanımları belirtiyoruz. u led xenon far, sunroof gibi ( vw de highlineda bile standart değil :))
    cam tavanlı aracı olan arkadaşlar kaskolarında yazan ibareleri belirtirse daha sağlıklı fikir sahibi olunabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkmenson

    Fiyatı ne kadarmis ya merak ettim.
    geçmiş olsun. O çarpmanın olduğu yer delik mi ben mi yanlış görüyorum. Delikse baya şiddetli çarpmış demektir çarpan her ne ise. Üst geçitten falan bir şey atmış olabilirler mi acaba? Öndeki araç fırlatsa tavana şiddetli bir şekilde çarpması çok zor diye düşünüyorum.

    Garantiye sokacaklarını sanmam darbe olduğu için güvenlik olarak tedirgin edici gerçektende. Üstte bir arkadaş yazmış dolu yağsa ne olacak camı kırıp içeri mi yağacak diye ki haklı bence. Bu kadar kırılgan bir cam olmaması lazım tavan camının.
  • Geçmiş olsun dileklerini ileten tüm arkadaşlara teşekkürler.
    2 bin civarı tutar artı işçilik dediler, siparişle Fransa'dan gelecekmiş cam tavan, bir kaç hafta beklersin dendi.
    Kaskom da bayinin sigorta acentesindendi, kasko karşılar dendi, hasarsızlık bozulması konusunda emin olamadılar. Ben garanti olayını konuşayım, ona göre davranayım diye düşündüğüm için kesinleştirmedik servis ve sigorta kısımlarını.
    Birkaç arkadaş yanlış anlamış sanırım, ben darbesiz kendi kendine oldu gibi bir iddiada değilim garanti olayını sorgularken. Orada görülüyor 1 TL nin yanında bile minicik kalan bir darbe izi zaten. Ben daha ziyade bu kadar kolay mı yani kısmındayım, o kadar satarken sağlamlığını övdüğünüz cam tavan bu muydu yanideyim. Bu minik darbe izine rağmen ekstra incelenmiyorsa doğal bulunuyor demektir ki, o zaman bu kadar doğalsa insanların bilgilendirilmesi gerekmez miydi, sağlamlığını övmek yerine.




  • BenGiDeR B kullanıcısına yanıt
    Delik değil hocam, yakında üst geçit veya viyadük te yoktu.
  • Acaba yaptırmasanız ilerde ordan su alır mı
  • Bu olayda bir üretim hatası vs.. düşünülmeli.. ya da gerçekten büyük bir şanssızlık sonucu tam hasar verici yerden, tam şanssız bir açıdan alınan bir darbe..

    Benim araçta cam tavan.. Forumdaki 5008 sayfasında bizim üye arkadaşlardan birinin aracının cam tavanına düşen kiremit konusu var.. kiremit tuz buz olmuş ama cam tavanda çizik bile yoktu..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reason -- 12 Haziran 2015; 2:57:05 >
  • Geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.