Şimdi Ara

Yeni aldığım klima soğutmuyor-ısıtmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dolce vita 18000btu klima satın aldım. Baymak ürünün ithalatçısı. Montajını yapıp 3 lü prize 5 dk çalıştırıp gittiler. 16 da çalışmaya başladığında pek bir serinlik gelmedi. Söyleyince invertar olduğundan soğumasının zaman alacağı söylendi. Elektirik işine karışmıyoruz dediler kablolar herşey hazır olduğu halde. Tamam dedim.

    Bugün elektirikçiye bağlantıları yaptırdım çalıştırdım klima soğutmuyor. İnverter'dan falan mı acaba dedim 18 de 1 saat çalıştırdım normal fan gibi üflüyor. Oda 29.5 dereceden hiç değişmedi. Mod olarak cool seçili. Dış ünite çalışıyor fanları dönüyor ancak soğutmuyor-ısıtmıyor. Vakum da yaptılar sözde. Sıcak denedim oda aynı fark yok. Yarın tekrar servis çağıracağım. Sorunun ne olduğu konusunda fikri olan var mıdır?


    Şuan da nasıl hareket etmemi önerirsiniz? Ben sıfır aldığım ürüne gaz basma tekrar vakum vb şeyler yaptırmak istemiyorum. Servise rapor tutturup iade edebilir miyim acaba? Klimalarda iade prosedürü nasıl işliyor bilen var mı? Baymak ilgileniyor. Kargo tarafıma geçen cumartesi ulaştı. Kurulum ise pazartesi yapıldı.








  • Direkt ürünü iade etmek istediğinizi söyleyin hiç uğraşmayın paranızı alın başka ürün bakın sıfır üründe böyle saçmalıklarla uğraşmak zorunda değil kimse gerekirse thh'ye gidin. Böyle saçma cevap mı olur, klimalar soğutma işlemini anında gerçekleştirir ısıtmayı ise bir süre dış ünite çalışır ısındıktan sonra sıcak hava üfler. Baymak klimalar da aux ningbo ürünü yani çin markası. Millet baymak 'ı yerli malı zannediyor halbuki 10 sene önce yabancı firmaya satıldı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi muhtemelen vakum ekipmanlarıyla falan gelecekler. Ben müdahale ettirmemeyi düşünüyorum. İade etmek istediğimi belirteceğim ama iade prosedürü nasıl olacak? Söküm kutulamanın yine servis tarafından yapılması gerekir. Şimdi baymak'ı arayıp dümdüz iade etmek istediğimi söylesem muhtemelen direkt olarak kabul etmeyeceklerdir. Sordum servis'in rapor tutma gibi bir yetkisi de yokmuş. Nasıl halledecez acaba bu işi..

  • Mk4Ever. kullanıcısına yanıt
    Hiçbir firma ürününü kolay kolay iade almaz klima, kombi, beyaz eşya hepsi için geçerli. Klasik servis gönderelim sorun yoksa sorun yoktur derler. Bence servisi çağırın incelesinler soğutma ısıtmanın vakumla ilgisi olduğunu sanmıyorum, onların elinde ölçüm cihazları olur dış üniteye bağlayıp ellerindeki ekrandan voltaj, üfleme değerleri gibi birçok şeyi görürler, sorunu çözemezlerse sorun yok diye servis fişi versinler, müşteri hizmetlerinden bulunduğunuz şehirde başka servis varsa onu yönlendirsinler aynı prosedürü tekrar edin, yinw sorun yok derlerse onlardan da servis fişi alın, bununla birlikte thh başvurusu yapın, sonuçlanması 6 aya kadar sürebilir bilginiz olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonucu yazar mısınız?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.