Şimdi Ara

Yeni amfi tercihi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.
    Sansui AU-X 701 amfi ve Klipsch CF-4 temelli ifi Audio Nano DSD DAC ve Kenwood DP-7090 Cd player'dan oluşan bir sistemim var.Önümüzdeki günlerde Sansui'yi değiştirmeyi düşünüyorum.Lambalı-Transistörlü arasında gel-git'ler yaşamama rağmen çok sık olmasa da Rock dinlememden ayrıca da çok fazla bütçelere çıkmak istemediğimden dolayı transistörlü amfilere yöneleceğim.Belki lambalı dünyasına çok çok ufak bir giriş istersem Class t'yi ofis sistemi yapıp ikinci bir amfi olarak Ebay üzerinden satılan küçük lambalılara yönelebilirim.

    Asıl konumuza gelirsek;

    Aklımda şimdilik beş model var; Rega Elicit-R,Creek Evolution 100A,Hegel H80,Naim Nait 5 ve bütçemi biraz aşsa da Goldenote S3 Signature.Sıfır olacak şeklinde bir takıntım yok,güvenilir olduktan sonra ikinci el'de düşünebilirim.USB,Blutooth,DAC gibi ekstra özelliklerin benim açımdan hiçbir önemi yok sadece istediğim vokalleri ve detayları güzel sunan nokta atışı oldu dediğim bir amfiye sahip olmak istiyorum.Zaman açısından sıkıntım yok,sonuçta aktif olarak kullandığım ve genel hatlarıyla sevdiğim bir amfim var.Tabii ki aynı amfiyle devam et seçeneğini de alternatifler arasına ekleyebiliriz.


    Karşılaştırma amaçlı sistemin özellikleri;

    Sansui AU-X 701;100 W at 8 Ohm,Frekans cevabı 20Hz to 20kHz,THD 0.005%,Ağırlık:17 kg.Tayf Audio tarafından WBT Rca konnektör uygulaması,Binding post değişimi,Hifi Tuning Sigorta değişimi ve Cardas iç kablolama yapıldı.

    Klipsch CF4;Frekans :34Hz-20kHz(+-)3dB,Duyarlılık 102 Db

    Bu amfiler arasında sizce hangileri tercih edilebilir?Deneme imkanım yok denebilir,fikirleriniz ve önerileriniz çok önemli..

    Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuneyt1977 -- 13 Haziran 2015; 19:14:01 >







  • Geçen sonbaharda bende bahsettiğin seviyedeki cihazları düşünüp bir İstanbul gününde hemen hemen hepsini denemiştim. Yorumlarımı vereyim.
    Hoparlör Proac'ın bir modeli ilei,Rega Elicit-R, Brio R, Hegel h80 dinledim. Arasında en çok Hegel'i beğendim, Elicit-R verilen paranın hakkını vermiyor gibi idi, açıkçası Brio-R'a yakın bir ses duydum. Ama hegel farklı idi :)
    Dynaudio ile Naim Nait Xs ve pathos classic one mk3'ü dinlemiştim. Bu ikisi arasında tercihim pathos olurdu, dynaudio'larla ile XS uyumlu değil bence, parlıyordu.
    Bunun dışında dinlediğim diğer ürünler de vardı, cayin a55t'i dinleyip beğendim. Lambalıya giriş için iyi bir amfi. Nad c375bee'i de beğenmiştim, ama fiyatı bence o alet için biraz fazla geliyordu. Sonuçta bir audiophile olmadığım için, derinlemesine bir analiz yapamayacağım. Ancak dinlediğim amfiler arasında en çok hegel h80'i beğendim. Ama beğendiğimi alamadım açıkçası, ikinci elde denk gelirse alırım kararı verdim. Onun yerine şu an için işimi görsün diye Brio-R aldım. Gayet de memnunum.




  • 1) Hegel h80
    2) Naim Nait 5i
    Diğerlerini dinlemedim bilmiyorum ama elicit-r brio-r gibiyse o paraları ben olsam vermem kısa bir dönem brio-r kullandım bilirim sesini. Creek'in yeni amplisini de göz ardı etmemek denemek lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cuneyt1977 C kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hoparlörlerinize gözünüz gibi bakın.Klipsch in d'apolito dizaynıyla ürettiği en değerli modellerden birisidir.bass portunun genişliğinde bass Sürücüsü kullanan hoparlör firmaları var
    102db hassasiyeti olsa bile birçok testte 98-99db gibi bir seviye de çıkmıştı .Haliyle sürülmesi kolay gibi görünse de yeni nesil RF lerle falan karıştırmayın...bu hoparlörde öyle bir rezerv var ki ne kadar güçlü amfiylle beslerseniz o kadar fazlasını alırsınız.sakın 70-80 Watt İngiliz amfileri ile ziyan etmeyin .8ohm da 150watt Altını düşünmeyin bile en azından bir Adcom veya Rotel pre Power edinin.bu hoparlörlerin mcintosh sistemlerle uçuşa geçtiğini söyleyebilirim ancak rock styla

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Rega Brio-r amfimi satıp Rega Elicit-R aldım,arasında dağlar kadar fark var,seste güç ve detay anlamında çok fark var,bununla birlikte sahne ve çözünürlük çok daha iyi kesinlikle tavsiye ederim parasının hakkını veren mükemmel bir amfidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.