Şimdi Ara

Yeni anne ve babaların platformu Balkafa yayında!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Sizlere yakın arkadaşlarımın kurduğu bir blogdan bahsetmek istiyorum.

    Bir annenin günlüğü olarak yazılmaya başlanan bu blog, çok kısa bir zaman içerisinde farklı katılımcıların da dahil olmasıyla birlikte profesyonel bir platform haline dönüşmüştür.

    Bu blogta ebeveyn olduktan sonra öğrendiğiniz çok tanıdık hikayelere rastlayabileceğiniz gibi, "böyle bir durumda ne yapmak lazım" diye kendi kendinize sorduğunuz sorulara cevap bulmanız da çok olası.

    Bloğun kurucularından Berna, kendi annelik serüveninde deneyimlediği her konuda yazmaya devam ederken, çözüm bulmakta zorluk çektiği diğer konularda da içeriklerin oluşturulması konusunda uzman kişilerden destek alıyor.

    Balkafa.com’da neler var diyecekler için bloğun kategorilerinden kısaca bahsedecek olursak;

    Adını Berna'nın minik kızı Pera'dan alan bu blogta haftasonları nerelere gitsem diyen ebeveynler için oldukça işe yarar içerikler bulunuyor. İstanbul'da yapılabilecek çocuk aktiviteleri ile ilgili detaylı bilgiler veren yazar, aynı zamanda hepimizin merak ettiği aktivite fiyatları ve objektif yorumlarına da yazıları içerisinde yer veriyor.

    Berna'nın paylaşımları sadece hafta sonu aktiviteleri ile de sınırlı değil. Kendisi gibi ince eleyip sık dokuyan ebeveynler için oluşturduğu "Bebek Alışverişi" kategorisinde bebek arabasından araba koltuğuna, araba koltuğundan mama sandalyesine bebek alışverişi denince akla gelebilecek pek çok "denedim, yazıyorum" içeriklerine yer veriliyor.

    Sadece tek bir ağızdan çıkan yorumlardan ziyade birden fazla ebeveynin görüşlerine yer vermek istedikleri içerikler ile okuyucuların daha fazla fikir sahibi olmasını amaçlıyorlar. Amaçlıyorlar derken, Berna’nın aslında tek başına çalışmadığının altını çizmek isterim. Piyasa ve ürün araştırmaları üzerinde ileri uzmanlık seviyesine sahip olan ortağı Gülşah, yapmış olduğu anketler üzerinden detaylı kullanıcı yorumlarına yer veren içerikler oluşturulması konusunda destek veriyor.

    Bunun dışında bebeğimin ateşi çıktı ne yapmam lazım? Kolik ile başa çıkamıyorum.. Yeni doğan bakımı nasıl yapılır? diyen taze annelerin gönül rahatlığıyla bilgi edilenebileceği içerikler ise uzman çocuk doktoru Aysel Karaca Ünlü tarafından kaleme alınıyor.

    İlerleyen dönemlerde bir kılavuz niteliğinde değerlendirilebilecek olan “Psikoloji&Çocuk Gelişimi” kategorisinde ise genç psikolog Zehra Altınkese ile yılların deneyimine sahip olan Okul Öncesi Eğitmeni Nursen Demir içerikler üretiyor. Yaş dönemlerine ait gelişim özelliklerinden, pozitif disipline, pozitif disiplinden oyunun çocuk gelişimi üzerindeki etkilerine kadar pek çok konuyu elen alan ikili şimdiden balkafa okurlarının beğenisini kazanmış durumda.

    Sanatın çocuk gelişimi üzerindeki önemini de es geçmeyen Berna ve Gülşah bloglarında "Çocuk ve Sanat" kategorisine de yer vermiş. Bu kategoride ise yazdıkları içerikler ile farkındalık yaratmayı hedefleyen Çiğdem Ertem ve Şermin Kotan yazılarını kaleme alıyor. Her ikisi de güzel sanatlar alanında çalışmalar yapan ikili, yıllardır çocuk ve sanat üzerinde çeşitli atölye çalışmaları yaparken deneyimledikleri ve gözlemledikleri şeyleri balkafa.com için kaleme alıyor.

    Platforma renk katan bir diğer katagori ise “Çocuk Kitapları” kategorisi. Yetişkin kitaplarından çocuk kitaplarına pek çok kitap yorumlarına rastlayabileceğiniz bu kategorinin ana yazarı ise Bir Annelik Hikayesi adlı kitabın çiçeği burnunda yazarı Pınar Cambaz.

    E madem bu kadar büyüdük neden başka anne babalarında deneyimlerine yer vermeyelim ki diye düşünen Berna ve Gülşah, son olarak yaratmış oldukları "Sizden Gelenler" köşesinde anılarını paylaşmak isteyen tüm ebeveynlere bize yazmak ister misiniz diye sorarak çağrıda bulunuyorlar.

    Umarım yeni ebeveyn olan anne ve babalar için faydalı olur.

    Herkese selamlar.







  • Daha önceden oğlum için bebek arabası ararken denk gelmiştim bu siteye, şimdi burada yeni anne baba platformu başlığıyla görünce tekrardan ne var ne yok diye açıp baktım. Gerçekten çok emek verildiği belli, kategoriler genişlemiş, içerikler çok doyurucu, web sayfası oldukça düzenli. Emeği geçenlerin eline sağlık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginiz ve beğeniniz için teşekkür ederim :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.