Şimdi Ara

Yeni Araç Trafik Sigortası ve Kasko Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar,

    Mtv vergisinden kaçmak için 2015 değil 2016 başında araba almaya karar verdim.
    Aracım sıfır km olacak ve bayiden alınacak. İkametim ankarada fakat ikametimi samsuna alabilirim, zorunlu trafik sigortası bu durumda ne kadar fark eder? Diğer merak ettiğim konu ise kasko ücretleri, ben bilinçli araba kullanan ve aracını otoparka park eden birisiyim, ve aracımı sadece ben kullanacağım. Bu durumda önerdiğiniz kasko çeşidi nedir? (tek kullanıcı indirimi) Tahmini kasko ve trafik sigortası kaç lira tutar? Araç 1.2 motor c sınıfı olacak. Fikri olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim, bir de sigorta şirketlerinden teklif alırken plaka vs zorunlu mu? Zira henüz aracı almadım ancak teklif almak istiyorum.



  • Kaç TL tutar ne kadar farklılık gösterir bu aşamada hesap etmek zor. Sigortacının olmayan araç için teklif alması olası değil
    ancak benzer durumda olan bir başka araca verilen teklifi örnek gösterebilirler ama bu da değişken olacağı için belirleyici değil.


    Elinizde proforma fatura olsa motor şasi ile fiyat teklifleri alınabilir/kasko işlemi yaptırılabilir ve plaka çıkınca zeyil yapılarak plaka eklenebilir.
    Ama araç henüz alınmamış. Alınmayan araç için sigortadan alına fiyatlar belirleyici olmayacaktır -ki 2016 da değişecektir.

    Eğer sırf MTV için 2016 bekleniyor ise yıl sonu indirimleri biter ve zamlı fiyatlar(yada yerine gelen eski fiyatlar) yüzünden MTV den edilmesi
    beklenen kar artan araç listeleri yüzünden anlamsız kalır. Normali; Araç alınır MTV için tescil işlemi bekletilir, onun dışında mtv hesabı karlı çıkmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.