Şimdi Ara

Yeni Aveo Sedan 1,2 LS (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
526
Cevap
4
Favori
86.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Benim 2006 model Renault Clio 2 1.2 16v aracım var. Araçtan memnunum açıkcası. Ama model yükseltmek istiyorum. Benim sormak istediğim birkaç soru mevcut.

    1. Aracın yakıtı, çekişi nasıldır? Clio 2 gibimi daha mı iyi?
    2. Araç çok arıza çıkartır mı? Yedek parçaları pahalı mıdır?
    3. Kronik sorunları mevcut mu?
    4. Lpg uyumlu mu?

    Teşekkürler.
  • 1- Yakışı biraz daha fazla ama yakındır. Çekişi de az bişey daha iyidir. Ama o da yakındır. Test edebilirsiniz bayilerde.
    2- Sıfır araç ama belli olmaz. Yedek parçası parayla alırken pahalıdır her araç gibi.
    3- Kronik denebilecek sadece Z rotu var. Onu da servis ücretsiz değiştiriyor. Onun dışında 1.2 olanlarda başka bildiğim bir kronik sorun yok. Belki amörtisörden hafif bir gacırtı gelebilir ama kafaya takılacak bişey değil bence. Bende 4-5 kişi full bagaj olunca oluyor ama o kadar da olsun yani.
    4- LPG kiti takılaiblir, LPG ile çalışabiliyor ama uyumlu değil. Valfleri (16 tane) erime yapar. Bu dediğim kesin olur ve 20-80 bin arası başınıza gelir. Yapacağınız kar değer mi bilemem. Ama ben asla ama asla LPG önermiyorum bu motora. Başınız ağrır.

    Nacizane tavsiyem yedek parça vs. açısından yine clio 4 ile devam etmeniz yönünde olacaktır. Aynı motor hala kullanılıyor ve bildiğim kadarıyla LPG uyumu var.




  • kesbi kullanıcısına yanıt
    bilgiler için tesekkur ederim. acıkcası clio4 biraz pahalı gelecektir şu an için. çünkü ortalama max 24-25 bin tl ye kadar en az 2011 model araç bakıyorum. bunlar içerisinde de yeni aveo 1.2 gördüm, hyundai i20, clio 3 ve skoda fabia buldum. bunlardan da en geniş olanı yeni aveo. ilk çıktığında epey bir incelemiştim. aklımda kalmıştı. şu anda aklıma takılan benzin olayı. lpg uyumlu değil dediniz. benzin de istanbul trafiğinde ortalama bir depo ile 450-500 gider gibime geliyor. o da km de 35-40 krs. falan denk gelir zannedersem.
  • oblohan kullanıcısına yanıt
    Dizeli istanbul trafiğinde 650 - 700 km götürüyor. 500 gitmez gibi me geldi. haberiniz olsun
  • merhaba 2011 aralık trafige çıkışlı yeni aveo sedan buldum fiyatta anlaştık sayılır sizden öğrenmek istediğim şehiriçi yakıtı nedir teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SERCEK

    merhaba 2011 aralık trafige çıkışlı yeni aveo sedan buldum fiyatta anlaştık sayılır sizden öğrenmek istediğim şehiriçi yakıtı nedir teşekkürler

    1.2 mi? Hangi şehirden bahsediyoruz. Kaç kişi olacak, hangi saatlerde kullanılacak? O kadar çok parametre varki. Ben 8 litre yakarım, siz 13 litre.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 29 Kasım 2013; 8:26:54 >
  • istanbulda kullanıcam sabah saatlerinde günde yaklaşık 20 km kullanıcam
  • Tahminimce 10-11L/100km yakarsınız.
  • kesbi kullanıcısına yanıt
    yani 40 50 kuruş yakar değerler yüksek bende şuan 99 model 1.4 clio var tüplü 25 kuruş yakıyor şehiriçi peki yeni aveoların lpg uyumu nasıl forumlarda okuduğum kadarıyla euro 5 motor olduğundan önerilmiyor
  • bulduğum araba 2011 aralık trafiğe çıkışlı 18000 km de 15000 bakımı yapılmamış fiyat 24000 tl
  • Daha önceki sayfaları ve aveo konularını okursanız LPG konusunu anlarsınız. Takılıyor çalışıyor ama valf eritecektir ilerde ve başınız ağrır. LPG'li bir araçla yakıt karşılaştırmak doğru değil. LPG düşünüyorsanız Aveodan uzak durun derim. Aveo yakıt tasarrufu için alınacak bir araba değil.
  • kesbi kullanıcısına yanıt
    cevaplarınız için teşekkürler peki bulduğum aracın fiyatı nasıl
  • Alım satım yapmadığım için fiyatı için bişey diyemeyeceğim. Ama ben çoğu kısmı boyalı olduğu halde 24'e filan satmam mesela. Benimki de 13binde.
  • quote:

    Dizeli istanbul trafiğinde 650 - 700 km götürüyor. 500 gitmez gibi me geldi. haberiniz olsun


    Ankara şehir içinde aracımı 10 gün sürekli sürme imkanım olmuştu. Ankara'dan çıktıktan sonra merak edip şehir içi yakıt durumunu görmek için pompacıda almıştım soluğu 170 km yol 70 TL lik akaryakıt ile telafi edebildim. Şehir içi yakıtım km'de yaklaşık 41 kuruş olmuştu.
    Bende şehir içi kullanımı için bu aracı tavsiye etmem,fakat Şehirlerarası performansı inanılmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omkazim -- 1 Aralık 2013; 17:52:17 >
  • arkadaşlar bi soru sorucam lpg sakın taktırmayın uzak durun deniliyo ama internette satılan araçların(yeni kasalar için konuşuyorum) yarısından fazlasında lpg var. ortada bi tezatlık var. ben ticari taksi şöförüyüm hyundai era blue içinde ilk çıktı zaman aynı şeyleri söylemişlerdi lpg olmaz erime yapıyo flan. şu anda ticari taksilerin %20 si blue ve her geçen gün artıyor. benim aracımda 160 bin oldu dahada ben ve arkadaşlarım olsun hiç kimse böyle bir problem yasamadı. ortada böyle bir rivayet var yeni opeller içinde aynı şey söyleniyo. söyleniyo tamamda başına gelen varmı. varsa araçların lpg ayarlarını nasıl kullanıyolar. ben %90 gaz %10 benzinle kullanıyorum. başına gelen arkadaşlar varsa onlardan bilgi almak isterim. yanlış anlaşılmasın ama kafasına göre her ağızdan bi ses çıkıyo. son olarak ta servislerin lpg firmalarıyla anlaşıp showrumdan orjinal lpg li çıkan aveo lar da var. gel çık işin içinden. bazı servislerde taktırmayın önermiyoz diyo. karar sizin ben taktırılır dikkatli ve aracı yormamak kaydıyla uzun km lerce gidece kanatindeyim.




  • @cic0z
    Opel, mazda, chevrolet gibi markalar euro 5 motorlarında farklı bir valf kullanmaya başladılar. Nasıl oluyorsa detayını bilmiyorum ama emisyonu düşermek için yapılıyormuş. Bu valfler de 20-80 bin arası eriyor. Bunu cruze kullanıcılarına filan sorabilirsiniz. Yoksa motor LPG ile sıkıntısız çalışıyor. Taktıranlar bu masrafı göze alıyorlar. Ama şansa 30 bin sonra olursa bir anlamı kalmıyor işte taktırmanın. Motoru yıpratmaya gerek yok bence. Hyundai çelik valf kullanıyordu ama blue'da nasıl bilmiyorum. Ama tam oalrak kıyaslamak mümkün değil bence. Motorun tasarrımı, karakteristiği, kullanılan malzeme vs. pek bir detay bilmiyoruz. En iyi özel servisler bilir. Aveolarda 1.2 için taktıran pek yoktur zaten. 1.2 için de taktıranalr 1-2 yıla kadar servislerin yolunu tutmaya başlarlar. Benim araba daha 13 küsür binde. Taktırsam bile 10 yıla belki eritir ama istemiyorum uğraşmak filan. Tehlikesi ayrı bakımı vs. girmiyorum zaten.




  • kardeş ben konunun uzmanı değilim ama şunu söyliyim benzindede kullansan silindire sıvı halde benzin girmez 1/15 oranında hava ile karıştırılıp gaz halinde gönderilir. gazda hava ile karışıp gireceğine göre aradaki fark ne. sibop erimesinide ısı farkıyla açıklıyorlar ama benzin 95 oktan gaz 92 oktan nasıl oluyorda daha fazla ısı üretiyor. ben sana açıklıyim. lpg dediğimiz meret bütan ve propan gazlarının belli oranlarda birleşimiyle ortaya çıkıyor. sorun bu oranla alakalı.

    lpg sonuçda mutfak tüpünded kullanlıyor.otomobillerle mutfakda kullanılan gazların karışım oranları farklı biri daha fazla ısı vermek üzere hazırlanıyor , diğeri daha fazla parlama özelliği olması için hazırlanıyor. dökme lpg denen mutfak lpg sini özellikle ucuz gaz satan yerlerde, yemek fabrikaları üzerinden yasadışı fatura oyunlarıyla alıp oto gaz diye satanlar var. bu durumdada araç daha fazla gaz yakıp daha fazla ısınıyor. o zamanda zaten magnezyum alaşımdan yapılmış siboplar eriyebiliyor. siz siz olun yaz aylarında ucuz gaz almayın . isterse siboplarınız çelik olsun, 3 sefer gaz 1 sefer benzin basarak soğutma yaptığını iddia eden lpg firmaları var ben inanmıyorum. dakikada 4000 devir atan motorda bi sfer benzin basma nekadr soğutur. yağlamalılar silindirin içini ne kadar soğutur. magnesyum alaşım sibop kullanan motorlara özellikle sıcak batı kentlerinde yaşıyorsanız bence taktırmayın. woswogenin tsıda doğrudan sıvı benzin enjekte eden bi sistemle çalıştığından tüp zaten takılamıyor onada mümkün değil.




  • Şöyle bir yazı buldum. Sanırım daha anlaşılır olacaktır. Tabi yakıt fiyatlarına bakılırsa epey eski bir yazı.

    LPG dönüşümü motor ömrünü kısaltır mı?

    LPG hakkında en çok sorulan sorulardan biri ve aynı zamanda LPG dönüşümüne karşı olanların en çok üzerinde durdukları konu budur.

    LPG dönşümü motor ömrünü kısaltır. Sebeplerine ileride değineceğiz.

    Ancak hemen şunu söylemek gerekir ki, motorun daha erken yıpranması en fazla %10 olacaktır. Misal vermek gerekirse 200,000 km'de kapak açtıran bir motor için bu rakam 20,000 km'dir. Yılda ortalama 20,000 km yapan bir sürücüye göre ise motor ömrü 10 yerine 9 yıl olacaktır denebilir.

    Hemen şunu da ekleyelim ki, bu rakamlar kesin değildir. Motor tipine, teknolojisine göre değişir. Siz kullanıcıların dikkat etmesi gereken ise doğru yakıt kullanmak, motoru aşırı zorlamamak ve bakım periyodlarına riayet etmektir.
     Yeni Aveo Sedan 1,2 LS

    LPG neden daha fazla yıpranmaya neden olur?

    Bunun en temel nedeni yanma odasının sıcaklığının daha yüksek olmasıdır. Bilindiği gibi benzin oktan sayısı 95, 97,98 gibidir. 100 oktan üzeri jet yakıtı olarak kullanılır. Bazı firmalar 100 oktan benzin piyasaya arz etmektedirler ancak bunlar motora uygun ise kullanılmalıdır. ( Shell geçen Ağustos ayında 100 oktan benzin arzını sonlandırdı. )

    LPG'de ise oktan sayısı 110'a kadar ulaşabilmektedir. İlk bakışta iyi gibi görünen bu durum ise subap başlarında zorlanmaya, pistonlarda çekiçle vuruluyormuş gibi bir etkiye neden olur.

    Bu durumda silindir kapak contası da daha hızlı yıpranacak ve motor benzinde olduğundan biraz daha fazla aşınacaktır.

    Bir diğer neden ise LPG'nin benzine göre daha kuru bir yakıt olmasıdır. Hem benzin hem de LPG yakıtı yanma odasında gaz halinde bulunur. Ancak benzin içindeki diğer maddeler lubrikant yani yağlama etkisi yaparken LPG'de bu etki olmaz.

    Pistonların silindir iç yüzeylerine daha fazla sürtünmesi neticesinde silindir içindeki sıcaklık arttığından motorun bir miktar yağ yakmasına da neden olabilir. Eğer çok aşırı bir tüketim olmuyorsa bu bir sorun değildir. Akılda tutulması gereken LPG yakıt kullanan motorlara LPG için özel üretilmiş daha dayanıklı olan motor yağlarının kullanılması olacaktır.
     Yeni Aveo Sedan 1,2 LS

    LPG neden sübvanse ediliyor?

    LPG yakıt tüketen motorlar çevreye benzinden %20 daha az zarar vermektedir. LPG yakıtı benzine göre daha pahalı olmasına rağmen devletler tarafından düşük vergi politikalarıyla desteklenmektedir.



    LPG motor ömrünü kısaltıyorsa hala mantıklı mı?

    Pek tabii ki mantıklı. Zaten daha önce izah ettiğimiz gibi bu süre %10 kadar kısalıyor. Motor yaptırmak kabaca 2,000 YTL'ye maloluyorsa siz bu sürede benzine göre yaklaşık %40 ucuz bir yakıt kullandığınız için 200,000 km sonnunda 20,000 YTL civarında bir tasarruf yapmış oluyorunuz.

    Bunlar kabaca hesaplar. Şunu da gözönünde bulundurmalısınız. Benzinli bir motor 100 km'de 10lt yakıt tüketiyorsa bu sarfiyat LPG'li motorda 12-13lt civarında olacaktır. Ama benzinin litre fiyatı şu aralar 3 YTL iken LPG'nin litre fiyatı 1.75 YTL'dir.


    Dizel motorlara da LPG takılır mı?

    Aslında bu konuyu başlı başına bir yazıda aktaracağız ancak kısaca değinelim.

    Dizel motorlar da LPG ile çalıştırılabilir. Bu konuda bir çok metod var. Bunlardan bana en doğru geleni ise giriş manifoldundan bir mikar LPG vererek mazotun yanma verimini arttırmaktır. Motor yüke bindiğinde ise doğrudan LPG vermektir. Bu rakam ortalama %85 iken LPG takviyesi ile %95'lere çıkmaktadır. Herkes kendi hesabını daha doğru yapabilir.

    Kaynak:http://lpgturk.com/artikel.php?artikel_id=2



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 31 Aralık 2013; 14:15:23 >




  • @ Bagajı gerçekten büyük. Hangar gibi derler ya işte öyle

    symbol,fluence veya bir lineanin gibi kullanislimi bagaj ?

    kolay gelsin
  • En az onlar kadar kullanışsız. Kollar onlarınki gibi içeri girdiği için pek kullanışlı olmuyor. Yükleme ağzı da biraz dar. Yani onalra denk diyebiliriz. 506 litre olması lazım hacim olarak. Yani C sınıfı kadar bagaj var. Ama mesela mini buzdolabı bagaj ağzından girmiyor. Girse içerisi çok büyük. Bu konuda B sınıfında en iyisi bence rapid. Kollar içeri bükülmüyor ve arka cam da kapakla birlikte kalkıyor. Ama fiyat da maşallah epey yukarı kalkıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 11 Ocak 2014; 16:05:57 >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.