Şimdi Ara

Yeni bir programa geçmek istiyorum ama program yaparken biraz tavsiye veririmisiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
73
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Spora başlayalı 6 ay oldu önceden yaptığım programalar şöyle;


    3 hafta kadar ------ Fullbody haftada 4 gün


    12 hafta Günde 3 bölge haftada 4 gün , haftada bölge başına 15-18 set olan bir program (chest,bicep,legs)x2,(back,triceps,shoulders)x2


    10 hafta Günde 2 bölge haftanın 5 günü ,haftada bölge başına 18 set olan şu anki kullandığım program.(Chest-Bicep)x2,(Shoulders,Legs)x1,(Back,Triceps)x2


    Daha 10 hafta olmuş neden değiştirmek istiyorusun derseniz ilk 3 ayımdan sonra çok hızlı güç kazanımım oldu çoğu harekette . Maalesef 1 ay vermek zorunda kaldım ve çok spor geçmişim olmadığı bu gücü yeniden kazanmam 1 ayımı tekrar aldı. Sonraki 2 ayda nerdeyse çok az bölgede ağırlık arttırabildim ve bunun programdan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.Ama belirtmem lazım bu spora başladığımda 93 kiloydum(%32 bf), yeme içmeme çok dikkat etmesemde 4 ayda 86 kiloya düştüm.Çoğu su kütlesidir ama genel olarak maintenance seviyesinde kalori alıyordum. Şimdilik sıkı bir deficitin 7.haftasına giriyorum ve kilom 84 (%26,5 bf) . Deficitde insanların biraz güç kaybettiklerini biliyorum ama ben daha beginner seviyesindeyim bence bu kadar gelişimimi bu kadar kısamaz ya da ben fazla kendimi satıyorum :)



    Çoğu hareketi progessive overload tarzında 3 setinde 12 rep'e vurduğumda ağırlığı arttırım, temiz bir form , full rom yapmaya çalışırım, dips,pullup tekrarlarım çok düşük , ağırlığımın yüksek ve kas kütlemin eksikliğinden dolayı. Buraya kadar sıkılmadan bakan tavsiye verecek insanlara şimdiden teşekkür ederim. Haftada 5 güne okeyim.


    Programda bacak 1 gün , omuz haftada 3 kere , diğer gruplarda 2 kere olacak şekilde bir program tasarlamak istediğimi belirtmeyi unuttum 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enzyp -- 18 Şubat 2024; 22:18:11 >







  • Öncelikli olarak yeni başlayanlar için hızlı bir güç kazanımı normal bir durum. Fakat bu durum zamanla yavaşlayacaktır. Başladığınız dönemdeki vücut ağırlığınız ve yag oranınız da bunda etkili. Zamanla yağ oranınız düştükçe güç kazanımı elbet yavaşlayacaktır hatta bir süre sonra duracak ve bi yerde azalacaktır. Bunlar olağan şeyler.

    Diyetin esas zorluğu burada başlıyor zaten.

    Antrenman programında set sayısı ve tekrar sayısı da girdiğiniz ağırlıkları etkileyecektir.
    Örneğin yüksek tekrarlı ve yüksek set sayısı içeren bi antrenman ile düşük tekrarlı ve düşük set sayısı içeren bir antrenmanda kaldırdığınız ağırlıkların aynı olması mümkün olmuyor.

    Güray Aydın'ın push-pull-legs antrenman sistemini deneyebilirsiniz. Güzel hazirlanmis bir programdir. Şiddeti ağırlık seçimini ve tukenise gitme mantığını oturtabilirseniz faydasını göreceğinizi düşünüyorum. YouTube video sunda programin işleyişini ve mantığını detaylı anlatıyor.


    Olur da farklı bir sistemde çalışmak isterseniz, örneğin bölgesel gibi, omuz için haftada 3 yapmak yerine 2 gün yapmak daha mantıklı olur diye düşünüyorum. Haftalık set sayısını 2 güne bölmek daha işlevsel olabilir. Zaten göğüs idmanlarinda da ön omuz aktif olacak.

    Temel hareketler ve yanına 1-2 asistan egzersiz ile oluşturacağınız bölgesel idmanlar da uzun süre goturebilir sizi. Önemli olan set sayıları ve haftalık hacim. Vücudun iyileşme kapasitesi vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.