Şimdi Ara

YENİ DOLANDIRICILIK YÖNTEMİ AİLENİZİ UYARIN!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
88
Cevap
0
Favori
26.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
182 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bu konuyu tamamen ailenizi uyarmanız ve maddi zarara uğramamanız için açıyorum lütfen bilgi veriniz.

    Babama 24 nisan günü üniversite öğrencisi olduğunu söyleyen bir kız ulaşıyor. Telefon faturasını öderken yanlışlıkla sizin faturanızı ödedim rica etsem bana ücreti gönderir misiniz? Diyor. Babam ile turkcelli arıyoruz müşteri temsilcisi faturanın ödendiğini onaylıyor. Zaten mesajda gelmişti.

    YENİ DOLANDIRICILIK YÖNTEMİ AİLENİZİ UYARIN!!

    Babam bankaya giderek şubeden parayı gönderiyor kıza.

    Aradan 3-4 gün geçiyor ve turkcellden bir mesaj geliyor faturanız ödenmemiştir.


    YENİ DOLANDIRICILIK YÖNTEMİ AİLENİZİ UYARIN!!


    Nasıl olur teyit ettirmiştik mail mesaj gelmişti diyerek turkcelli ariyoruz. Temsilci yanlış fatura ödemelerinde karşı taraf belirttiği takdirde iptal işlemi yaptıklarını iletiyor. Bu bir sistem açığıdır çok net bir şekilde. Kız parayı aldiktan sonra birde turkcellden iade aliyor. Tezgah sağlam.


    Dipnot: Bizi arayan kıza ulaşıyoruz abisi olduğunu söyleyen kişi zaman kazanmaya çalışıyor ve bir müddet süre sonra sinkaflı küfürler edip telefonu kapatıyor.

    Bankadan bilgi aliyoruz paranın gittiği hesap silivriden bir atmden para çekildikten sonra , hesabı kapatıyorlar.

    Savcılığa suç duyurumuzu yaptık. Umarım tespit edilirler. Yakınlarınızı ve ailenizi bu konu hakkında uyarmanızı istiyorum. Turkcell bu sistem açığına yapacak birşey yok yanıtını veriyor. Bu tarz işlemlerin fatura ödemesi gerçekleştikten sonra nasıl iptal edilir. Hayret verici bir durum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OturanKuş -- 5 Mayıs 2018; 1:39:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Buda birşey mi, birde burdan bakın.



    TÜRK TELEKOM bayisi tarafından bizzat dolandırıldım. Tabi sadece ben değil adamlar milyon vurup kaçmış. Hat üzerine aldığım telefonun tüm taksitlerini kapatmak için telekom bayisine gidip peşin ücret ödeyerek borcumu kapattırdım, bayi bana ödediğime dair dekont bile verdi. Aradan bir gün geçti telekom bana borcunuzu ödediğiniz için teşekkürler mesajı bile attı. Gel zaman git zaman tam 4 ay sonra mesaj aldım, şu tutarda bir ödemeniz var geçikmeye girdiğini, en kısa zamanda ödemem gerektiğini yazmışlar. Hemen müşteri temsilcisini aradım nasıl olur ben bu tutarı yatırdım tekrardan nasıl bana yansır dememe kalmadan kredi kartı ile ödeme yapıldığını ve ödemenin geri çekildiğini söylediler. Hemen bayiye gittim birde ne göreyim bayi diye bişi kalmamış, daha sonradan öğrendim ki benim gibi cihaz kontratını kapatanlar, fatura ödeyenlerin hepsine aynı şekilde yapmışlar. Baya bir sağlam para vurup kaçmışlar. Şuan mahkemelik durumdayız. şahıs yapar anlarım ama gel gör bunu yapan Türk Telekom’un ana bayisi. Valla insan şaşırıyor, her geçen gün Türkiye de inanılmaz dolandırıcılık yöntemlerine şahit oluyoruz.
    Bence bu işin içinde Turkcell de çalışan birileri olabilir.Bunu turkcelle bir şekilde izah edip,kızla ilgili bilgileri verin,en kötü o tayfayı bulup temizlerler diye düşünüyorum.Bi ara kargo firmaları ile anlaşıp 10 liralık kargoyu(içinde bi takım saçma sapan kağıtlar olan) 100 liraya vermeye çalışıyorlardı,içerde 10 liranın üstünü sanırım paylaşıyorlardı.Sonra o iş bitti böyle bişeye başlamış olabilirler dolandırıcılar.Bunu kesinlikle turkcell de (öyle basit bi mevki değildir)çalışan birilerinin yardımı ile yapıyorlardır.Basit bi Tim’de dahi benim hattım üzerinden birine bi telefon vermişlerdi,bende 6 ay telefon parasıyla beraber telefonu ödemiştim.Hep gittiğim yer olduğu için güvendim,sorduğumda da interneti kullanmışsınızdır,telefonu kullanım kotanızı aşmışsınızdır gibi cevaplar alıyordum.Ta ki turkcelli arayana kadar,nasıl yapmışlarsa hattım benim üzerime görünüyor ama turkcell mobile girdiğimde “yağız”diye biri çıkıyordu.Sorunu hallettiler,suçluyu da buldular,işine de son verdiler,benim kaybımı da karşıladılar.Yani içerden birileri bu işe bulaşmadan zor bu tezgahı kurmaları,Benim düşüncem tabiki,umarım böyle değildir.Geçmiş olsun.
  • benim faturami birisi yanlislikla odeseydi tesekkur eder kapatirdim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. Diğer operatörlerde de geçerli mi bu yöntem yoksa sadece turkcell ile mi alakalı merak ettim? Eğer turkcell in kararı ise önlem almamaları çok saçma, sorumsuzca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kız telefonda zaten 400 tl burs yatıyor çok sıkışıcam amca ayaklarına yatıp duygu kasıyor. Babamda madur olmasın diye iyi niyetinin kurbanı oluyor. Aslında sizin gibi yapmamız gerekiyormuş :/



    @executor06 bu konuda bilgim yok ama apaçık bir sistem açığı kimbilir kaç kişi dolandırıyorlar. En ufak bir yanlış ödemede genel merkez genel merkez geziyoruz. Nasıl olurda telefondan yanlış ödedim deyip iptal ettirebilir. Çok enteresan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OturanKuş -- 5 Mayıs 2018; 1:31:56 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konunun kapanmaması için sondaki küfürlü mesajı siler misiniz?Yoksa yöneticiler kapatır konuyu.
  • Teşekkürler bilgi için. üç nokta koymuştum ama her ihtimale karşı düzenledim tekrar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin faturaya nasıl ulaşıyor. Rastgele numara mı sallıyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elin kezbani bi saat agabey oyenciyim ben duyari kasmaya baslasa bi saat sie cekerim... kimseye acimam yok bu hayatta kendi aile. Disinda

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vay arkadaş olaylara gel daha neler göreceğiz kim bilir, geçmiş olsun para geri gelmez ama inşallah yakalanırlar.. Bilgilendirme için teşekkürler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dubbed

    Bu mesaj silindi.
    1 fatura birden fazla nasıl ödeniyor?Zaten ödendiyse sistemde ödenmiş olarak görünür.Ben tam anlamadım olayı.
  • Bu işin içinde başka bir iş var gibi. Bir kere şu gelen SMS'lerin arasında dağlar kadar yazım farkı var. İlk ödeme başarılı mesajında parayı 329.9 TL yazmışlar. Para birimlerinde böyle bir yazım şekli yok. Kuruştan önce nokta değil virgül gelir ve kuruşlar 2 haneli yazılır sondaki rakam 0 olsa bile. Fakat 2. mesaj tam olması gerektiği gibi. Ayrıca ilk mesajda gönderen 6968 iken 2'nci de direk TURKCELL yazıyor. Ben Turkcell'in "TURKCELL" dışında başka bir gönderen ismiyle mesaj yolladığını hatırlamıyorum.

    Aslında sırf 1. mesajdaki hatayı fark etseniz erken uyanabilirdiniz olaya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 5 Mayıs 2018; 5:10:15 >
  • Şöyle. Fatura 2 kere ödenmiyor. Kız faturanızı yanlışlıkla ödedim diye babama ulaşıyor. Bizde kontrol ettiriyoruz evet ödenmiş. Sonra kız o paraya çok ihtiyacım var geri gönderir misiniz bana diyor. Babamda parayı gönderiyor faturayı ödediği için. Kız 2-3 gün sonra turkcelle faturayı yanlış ödedim paramı verin diyor. Turkcell de veriyor. Bizim fatura ödenmemişe çekiliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynısı 2 sene önce başıma geldi 200 küsür faturamı ödemiş abisinin kartıymış falan dedim maaşı alınca gönderirim. hemen internette araştırdım baya kişi yazdığını görünce parayı göndermemiştim. Ama iade de alamamıştı bedava fatura ödenmiş oldu
  • Fulton F kullanıcısına yanıt
    Turkcelle bu konu hakkında mail attim. 6968 kodu ile alakalı sönüş bekliyorum. Ama hadi bu onlarin işi desek. Biz bu sms ten sonra müşteri hizmetlerine ulaştik. Faturanın ödendiğini teyit ettik. Ve hesabım uygulamasından da kontrol ettik. Fatura orada da ödendi şeklinde işaretlenmişti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OturanKuş -- 5 Mayıs 2018; 8:57:7 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Executor06

    Geçmiş olsun. Diğer operatörlerde de geçerli mi bu yöntem yoksa sadece turkcell ile mi alakalı merak ettim? Eğer turkcell in kararı ise önlem almamaları çok saçma, sorumsuzca.
    Hocam bu operatörle alakalı birr durum olmaması lazım. Şuradan biliyorum.

    Mobil ve online bankacılık işlemlerinde fatura ödemesi yaptığınızda, size işlem iptali için bir süre tanıyor ve "Ödenmiş fatura iptali" diye bir segme açılıyor. Sanırım abone vb numarasının yanlış olma ihtimaline karşı salakça bir açık. Sonuçta abone numarası yazışdıktan sonra ek bir ekran geliyor ve abone isim ve adres teyidi için, Şu adreste bulunan şu kişinin xxx TL lik faturasını ödeyeceksin kabul ediyormusun diye soruyor.

    Bu kadar detay girilip, onay verildikten sonra ödenmiş faturanın iptali konusunu ben iyi niyetle karşılayamıyorum.

    Özetle bu yöntem sadece Telekom ait değil, elektrik, su, Doğal Gaz, yani banka üzerinden yapılan tüm fatura ödeme işlemlerinde geçerli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktassa -- 5 Mayıs 2018; 9:18:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Turkcell fatura ödendiğinde mesaj yolluyor mu ? bu da uyanış için bir upucu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu tarz insanların kafası kesilip atılması cidden artık şart oldu, bir insanı dolandırmak bu kadar kolay olmamalı, açığını kabul etmeyen Turkcellede diyecek sözüm yok, ben olsam Turkcellle ilgili her şeyimi iptal ederdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet dolandırıcılıkta çığır açtı. Potansiyel var aslında ama hep çakallığa çalıştırıyorlar kafayı
  • 329,90 TL sizin gerçek borcunuz mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.