Şimdi Ara

-Yeni Fiat Bravo Kulübü- (238. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.787
Cevap
57
Favori
555.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 236237238239240
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: numenorian

    mesajı şimdi gördüm 2 hafta olmuş.

    Eğer almadıysanız yardımcı olması açısından, aldıysanızda almayı düşünenlere kulaklarına küpe olsun.


    Öncelikle bu modelin en büyük kronik problemleri


    -- Yolcu airbag şişmesi. Yolcu sağ taraf torpidonun üst kısmında bir bombelik olur. Olmayan bravo çok nadirdir bu modeli alacaksanız hiç şişik olmayana rastlama olasılığınız 10 da 2. Önemli olan bombeliğin seviyesi. Güneşten muhafaza ediniz.


    -- Klima klape sorunu. Bir tarafın sıcak diğer tarafın soğuk üflemesi. Araca binip mar modunda çalıştırın camlar ve radyo kapalı iken ön göğüs teypin ortasını dinleyin sürekli tekrar eden bir döngü sesi varsa araçta klape sorunu vardır.


    --Farların sararması veya solması. Pek önemsenmeyen bir durum ancak fiat bravoların özellikle 2011 ve sonrası makyajlı farlar görünüm olarak şahane ancak sararma ve solma yapması çok fazla. Pek çok kullanıcı önemsemez ama benim dikkatimi çeken her 10 modelden yarısında bu problem var.



    Bunun dışında bravo mekanik ve yürüyen aksam olarak kullanıcısını asla üzmeyecek bir araç. Senelerce sorunsuzca kullanabilirsiniz. Benzinli tjetler performans olarak pek çok güncel aracı, fiat diye hor görenlere yolda vay be ne modelmiş böyle deditirir :) 1.6 120beygirlik mjetler ise 300nm tork ile banamısın demez.


    Otomatik vitesi fiat'ın dualogic diye adlandırdığı 6 ileri yarı otomatik robotize bir şanzıman. Otomatik aracı olanlara bile entresan gelir zira çoğu otomatik arçta olan D drive geçişi yoktur. N,R +,- ve ne işe yaradığını bilmediğim dediklerine göre ekonomi modu olduğu iddia eden bir E modu bulunur :) Vitesi N konumundan ortaya aldığınızda araç auto modda 1. viteste, vites kolunu sola doğru bir kez daha ittiğinizde ise manuel moda geçer, burada ise ister + ve - diye vites kolundan istersenizde direksiyonda bulunan kulakçıklardan vites geçişlerini ayarlayabilirsiniz. İlk olarak bu şanzımanda bir dsg konforu beklemek hayali olur ancak hem sıkıntısız hemde bakım maliyetleri açısından otomatik vitesler arasında en sorunsuzlardan biri. En büyük dezavantajları 1 -2 ve 3. vites geçişlerini ilk kullanımlarda hissettirebilir. Her 2000-2500 devir arası vites geçiş aralığı. Yokuşlarda sabit devirle 1 ve 2 viteste yığılma yapabilir. Bunun için yoğun trafik ve oldukça eğimli bir yokuştan çıkıyorsanız vitesi manuel moda alıp direksiyondan veya vites kolundan manuel modda kullanmanız hem araç için hem sürücü için daha sağlıklı. Başta da dediğim gibi E yani ekonomi modu bu vites için zaten pek gerekli değil zira 1.6 mjet 120 bg'lik bir bravo istanbul trafiğinde en hor kullanımda bile ortalama 100km/6-7 lt. arası, uzun yolda ise 100km/4,5-6 lt arası yakmakta.




    Ayrıca iç mekan işçiliği ve malzeme kaliteside bana göre yıllara meydan okur. İçine binen veya dıştan inceleyen biraz araç bilgisi olan herkes aracın kaliteli ve yabancı bir havası olduğunu anlar. Yaşına göre şu an en mantıklı seçimlerden biri dezavantajı ise tabiki güncel bir model olmaması. C segment bir hatchback fiat ın yanlış stratejisi yüzünden heba olmuş bir model. Pekçok kişi punto sanar hatta sanayideki ustalardan bazıları bile punto diye bakar :) En güzelide geniş bagajı bir hatchbackten beklenemeyecek derecede büyük. 1-2 Çocuklu aileler için bile yeterli olabilir.


    Tercih en düşük dynamic plus mümkünse sport style paket olmalı. Bu paketler dolu dolu hız sabitleyici, far ve yağmur sensoru,f1 direksiyon vites, hill-holder,4 cam otomatik, elektrikli ısıtmalı katlanabilir dikizler, dijital klima, soğutmalı torpido ve bardaklık, kumandadan cam kapama, viraj aydınlatması, bluetooth, follow me, abs, asr, esp, city modu, 8 airbag, vs. vs.


    Yine uyarayım motor ve mekanik olarak parça konusunda hem ucuz hemde bulmakta sıkıntı çektirmez ama kaporta ve iç-dış trim plastik malzemeleri için tam tersi. Araç komple İtalya üretimi bu yüzden bu iç-dış trim plastik parçaların fiyatları tuzlu dikkatli kullanın :)



    Alıntıları Göster

    Teşekkürler . Çok yararlı bir bilgi . Temiz bir bravoya denk gelirsem bu dediklerinize bakacağım mutlaka :)





  • Bu arada cam tavanı olanlar sunroof çitalarınıza iyi bakın. Geçen hafta tekirdağ yolunda sağ arka tavan çitam yerinden kopup kumburgaz semalarında uçuşa geçti   Yapacak bir şey yok alırız dedim, bir gittim ki opara adamlar 40 cm'lik plastik hiç bir mekanik fonksiyonu olmayan maliyeti 20 tl etmeyecek parçaya 945 tl çektiler  Herkeste efsaneleşmiş bir parçaymış meğersem çıkmacılar bile öğrenmiş. Direk 404 ile kaynatın araçlara.

  • Merhaba. Akü değişiminden sonra hill holder desteği off konuma geçer mi? ya da off konuma geçen hill holder tekrar nasıl aktif hale gelir? Maliyetli bir işlem midir?

  • Bu aracı almayı planlayan arkadaşlar, Bravo'yu Bravo yapan, Sport ve Sport Style paketlerdir. Bu paketler harici araçlara kişisel tavsiyem bakmayın.

  • bravo yu satarken kitapçıklarını vermeyi unutmuşum. arşivden çıktı.

    ihtiyacı olan varsa karşı taraf ödemeli gönderebilirim.

    ben alırken de içinde yoktu, fiat müşteri hizmetlerinden istemiştim, ücretsiz göndermişlerdi.

  • vay benim yıllarca bindiğim eski arabam pandemi sanada yaramış, 120-140-160-190 yazanlar bile var   

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Delected

    Bu aracı almayı planlayan arkadaşlar, Bravo'yu Bravo yapan, Sport ve Sport Style paketlerdir. Bu paketler harici araçlara kişisel tavsiyem bakmayın.

    Kesinlikle. Bir lafım vardır. Sport olmayan Bravo'a Bravo demem diye. Active ve Dynamic kullanıcıları ofansif bir söylem olarak algılamasın bunu ama. Hem iç hem de dış görüntüde spor paketin bu kadar fark ettiği otomobil sayısı çok nadir piyasada.

  • 1.4 multiairi olupta tüp ile kullanan arkadaşlar bir problemle karşılaşırmıyız ? ( kronik bir problem opellerdeki sübap erimesi gibi ) 1.4 multiairlerin modül arızası vermesi durumunda nasıl bir masrafla karşı karşıya kalırız ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • numenorian kullanıcısına yanıt
    Elinize sağlık hocam. Bilgilendirme çok güzel olmuş.
    Bende bravo almayı düşünüyorum da. Dizelleri yağ eksiltiyor diye bir duyum aldım. Aslı astarı var midir?
  • 2010 1.6 mjet 105 dynamic aracımı yaklaşık 5 sene önce 80.000 km de almıştım (opel bayiinden) komple boyalıydı (doludan kaynaklı denmişti) hasar kaydı 5-6bin tl civarıydı.

    5 sene kullandım şua an 145.000km de segmentine göre fiyat, performans, yakıt, donanım, genel kullanım olarak gayet memnun kaldığımı söyleyebilirim.

    aracımı 2 hafta önce komple boyattım daha yeni bitti boyası. kaporta boya işlemi sürecinde araç tamamen söküldüğünde aracın yanındaydım ustayla özellikle tavan direkler vs konusunda ağır kaza veya takla varmı diye inceledik ve böyle bir durum olmadığını gördük çok şükür(malum bu işte yalan dolan çok oluyor)

    sen neden boyattın diye sorarsanız (ist. anadolu yakasında oturanlar çok iyi anlar) tavanda yine dolu ve bel atında çok fazla sürtme-vurma izleri vardı ve hep park halindeyken olmuştu bir kez bile sürten vuran kişi aracın başında değildi bir not bile bırakılmamıştı bu çok sinir bozucu başına gelenler daha iyi anlar.

    bu kadar yazdın iyide amacın ne? evet arkadaşlar aracımı satmayı düşünüyorum sizce ne kadar eder ilana ne yazmalıyım fikirlerinizi rica ediyorum





  • quote:

    Orijinalden alıntı: mstfdrms

    Elinize sağlık hocam. Bilgilendirme çok güzel olmuş.
    Bende bravo almayı düşünüyorum da. Dizelleri yağ eksiltiyor diye bir duyum aldım. Aslı astarı var midir?

    2013 yılından beri 1.6 dizel otomatik sport style versiyonunu kullanıyorum. birkez bile yağ eksiltmedi yağ eklemedim.

  • Herkese merhabalar 2008 ile aranızdayım. :)

    Bir sorunum var

    Klima da bulunan dışarıdaki havayı içeriye almasını kesen düğme. Bu düğme sanırım çalışmıyor. Yüksek süratlerde peteklerden içeriye hava akışı oluyor. Malüm yaz geliyor bunu önlememim bir yolu var mıdır teşekkürler şimdiden iyi forumlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracınız için en iyi destek alacağınız yer Facebook Bravo Garage grubu, sorununuz kronik ben aracımda oldu göğüs sökülerek tek çözümü bununda Ankara Kocaeli İzmir'de yapan ustalar var.

    Bravoların klima klapeleri kronik kırılıyor parmak ucu kadar plastik ama işçiliği pahalı her usta elini sürmüyor çoguda anlamıyor zaten gruba üye olun her türlü sorununda yardım bulursunuz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. Aracıma philips led ampul takmak istiyorum ancak ürünün h1 tipi yok h7 h11 gibi tipleri var. Adaptör vs ile h7 led ampul takabilir miyim merak ediyorum teşekkürler. Arac 2012 bravo multijet.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaeI -- 7 Mayıs 2021; 21:5:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mstfdrms M kullanıcısına yanıt
    Mesajı geç gördüm ama yine de cevaplayayım. Yağ eksiltme sorunu olmayan bir araç ama multijetlerde kronik olan motorun yağ dolum agizi bazı brolarda akitabiliyor. Çok basit bir parça maksimum maliyeti 100-150 lira.

    Bravonun en kronik problemlerinden biri çoğu çift bölgeli otomatik klimaya sahip araçlarda olan klima klape sorunu. İstanbul Avrupa yakasında olan arkadaşlar için hedef car Ünal Usta'dan başkasına gitmeyin. Ön göğüsu sokmeden tamirini yapabiliyor. Elinden bir çok bravo geçti ezberledi artık aracı. Tamir ücreti bozuk klape sayısına göre değişiyor. Klima klape tamir set olarak satılıyor bir tane de olsa 3-4 tane de olsa o seti alıyorsunuz. 130&150 lira civarı + klape sayısına göre işçilik. Aracı bilmeyen bir yere götürüp on goguslugu sokturmeyin boşuna.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hedef car ünal ustanın Telefonu veya adresi mevcutmu klape sorunu bendede var




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yildapada -- 31 Temmuz 2021; 19:46:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, ben de Fiat bravo alma aşamasındayım (1.6 Mjet- sport) fakat km biraz yüksek ve motordan emin değilim. Ankara'da önerebileceğiniz usta var mıdır motor durumunu öğrenmek için. Teşekkürler.

  • Şaşmazda zımba oto caglar usta


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, konuyu hortlatmış olacağım ama, 2, 3 gündür fiat bravo arayışı içine girdim. 1.4 t-jet sport style paket var bi arakdaşta. 170.000 de araç. içi dışı çok temiz. pırıl pırıl. cam tavanlı. bu konuda dikakt etmem gereken şeyler nelerdir, cam tvanda sıkıntı yaşar mıyım?, t-jet lpg de sıkıntı çıkarır mı, üzerinde atiker var. bugüne kadar sıkıntı çekmediğini söyledi. günümüzde kaporta aksamında yada mekanik aksamında yedek parça sıknıtısı çeker miyim? şimdiden teşekkürler.

  • 
Sayfa: önceki 236237238239240
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.