Şimdi Ara

##YENİ FORD KUGA 1.5 TDCİ FORUM ## (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
682
Cevap
25
Favori
105.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bizim araçlarda triger değişimi 4 yılda bir mi 9 yıl 135bin km mi anlayamadım var mı değiştiren

  • acaca kullanıcısına yanıt

    Üstadım, sorunu anlattığımda yetkili servis konuyu izah etti fakat teknik konu olduğu için pek aklımda kalmadı. Sorunu ücretsiz çözdüler.

  • Merhabalar.


    2018 Kuga, üzerinde şuan 235 55 R17 kış lastiklerim var.


    Yaz lastiği önerisi alabilir miyim?


    Bütçem 1500-1600TL (lastik başı)

  • 2017 model dizel ford kuga almayı düşünüyorum.

    Fakat powershift çok sorunlu diye söylediler. Birazda araştırma yaptım. Kavrama sorunlarının olduğunu yazdılar.

    Bu sorun 2017 ve üstünde devam ediyor mu ?

    Konu hakkında tecrübesi olan arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim.

    Başka parçalara pek bakmam ama şanziman benim için en kilit konu.
  • mericx M kullanıcısına yanıt

    2017 kuga kullanıcısıyım. araç 120bin km bakimina girecek bu hafta. her 45bin km de şanzıman yağı değişiyor. şu ana kadar sorun çıkarmadı. yağ bakımı aksadı mı sorunlar başlar haberiniz olsun.

  • Selam, Kuga 2017 TCDI titanyum'a kaç litre yağ konuyor motora? 4.65lt mi?

  • arkadaşlar merhaba. 1.5 tdi 2019 model otomatik kuga aldım 77k kmde egzoz aşırı ısındı uyarsı ve motor arıza ışığından sonra dpf filtresi değişti daha sonra 77k kmde yıne egzoz aşırı ısındı uyarısı verdı ve motor arıza ışığı yaktı ve her 250 kmde bır 25 daka 2500 3000 devırde dpf temızlıgı yaparak kullandım aracı ve dpf dolluluk oranı 11 problemın dpfle alakalı olmadığından emınım. bu uyarıyı 5 ve 6 viteste devir 1500 den 2000 e çıkarken silkeleme yapıp çekişten düşerek veriyor ve bu durumu sadece rampada yapıyor daha sonra tekrar servıse goturdum ve hava fıltresı kırlı degıselım dedıler (450 tl) tabı bu işlem 4 5 günlük test sürüşünden sonra karara bağlandı ve bugun yıne aracı alıp yolda denemeler yaptıktan sonra herhangı bır sorun yasamadan 130 km gittikten sonra arac rampada yeniden silkeleme yaptı ve çekişten düştü hız 80 km deyken ve devir 1500 lerdeyken başladı bu durum daha sonra egzoz aşırı ısındı uyarısı vermeden motor arıza lambası yakmadan devir 1000 lere kadar düştükten sonra araca dip gaz yapmama rağmen devir 3000 bini geçmedi ve araç hiç hızlanmadı hız 60 lara kadar düştü vites küçültmek istesemde araö tepki vermedi ve 3 vites 3000 devırde takılı kalmıs gıbı devem ettı. stop edip çalıştırdıktan sonra araç normale döndü ve o cıkamadıgı yokusu hızlanarak cıktı ve suan araca bınmeye korkuyorum yaktığım yakıtta cabası bu sorunu yaşamış arkadaşlar varsa lutfen yardımcı olabılırler mı ne gıbı yol ızlemeleyım aracın devam eden 10 aylık garantısı var





  • Orçun 37 O kullanıcısına yanıt

    Garantisi varsa kesinlikle garantiden ver aracı.

    Ama ben burada bir kişiden daha duymuştum, sanırım benzinli idi kuru kavramaydı yani o araç (dizeller yağlı kavramadır daha sorunsuzdur) ama dediğim gibi emin değilim.

    Fikir verir diye yazıyorum böyle yapınca aracı kapatıp az soğutunca düzeldi demişti. Beyni karışıyor arada belki de, sıfırladım, stop ettim düzeltti yazmıştı ancak kalıcı zarar da vermiş olabilir onun için garantiden aracı vermek en temizi, sonra sorumluluk size kalır. Garantisi bundan sebep var. Zorlayın, ilgilensinler.

  • Orçun 37 O kullanıcısına yanıt

    bahsettiğiniz sorun biraz maf sensörü arızasına benziyor. bende de bu şu şekilde bir arıza oluşmuştu. araç 3bin deviri geçmez. rampalarda ivme kaybı olur.


    şu işaretlediğim alanda bir adet sensör bulunuyor. benim ki serviste araç bakım sonrası motor temizligi yaparken bozulmuştu :)


    bir diger şüpheli durumsa egr valfinizin kilitlenmesi olabilir.



    ##YENİ FORD KUGA 1.5 TDCİ FORUM  ##




  • acaca kullanıcısına yanıt

    4 yıl 135 bin km

    ##YENİ FORD KUGA 1.5 TDCİ FORUM  ##
  • Orçun 37 O kullanıcısına yanıt

    107 bindeki dizel otomatik aracımda geçenlerde çalışırken stop etti ve çalışmadı, marş bile almadı, araç soğuyunca çalıştı, yaklaşık 15-20 dk 3000 devir üstü kullandım, cihaza bağlandığında "partikül fitresi rejenerasyonu için egzoz sıcaklığı çok yüksek" uyarısı verdiğini gördük. Gidişinde, devirlenmesinde herhangi bir sıkıntı olmadı, dpf doluluk oranını nereden baktırdınız acaba yakında bakıma girecek dpf temizliği yaptırmayı düşünüyorum, sorununuzla ilgili çözüm bulabildiniz mi ?

  • ostrah O kullanıcısına yanıt

    Benim araçta 2018 dizel otomatik, Kasım gibi 90 bin km olur. Bu triger değişimi benim de aklımı kurcalıyor. 4 yıl ya da 135 bin km diyor hangisi önce dolarsa diye ama. Bugüne kadar diğer araçlarımda 90 bin km de triger değişmedim ama bunda kararsız kaldım.

    Özel serviste 90 bin km de triger değiştirmek gerekir mi (yetkili servis çok uçuk fiyat vermişti hatta biri 75 bin km iken değişelim diğeri gerek yok demişti) ya da 120 - 135 bin km yi beklemeli mi. 2 yıl sonra o km ler olur. Toplamda 6.yılı oluyor ama o zaman da. Siz nasıl yaptınız.

  • abidig kullanıcısına yanıt

    Benim araçta değişmemiş, bu bakımda değiştiririm artık

  • ostrah O kullanıcısına yanıt

    Sizin kaç km olacak o zaman değişim zamanınız ve özelde mi yetkili de mi yaparsınız

  • abidig kullanıcısına yanıt

    108bin civarı olur, orijinal parça özel servis düşünüyorum.

  • ostrah O kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler. Benim de yakın zamanda olur. Fiyat, bilgi paylaşalım. Yardımımız olur en azından fiyatı biliriz.

  • abidig kullanıcısına yanıt

    Tamamdır haftaya bakımdan sonra haber veririm ##YENİ FORD KUGA 1.5 TDCİ FORUM  ## 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: abidig

    Teşekkürler. Benim de yakın zamanda olur. Fiyat, bilgi paylaşalım. Yardımımız olur en azından fiyatı biliriz.

    Tüm özel servis parçalar orijinal

    Rutin bakım+yakıt filtesi+şanzıman yağı ve filtresi+triger seti ve devir daim+yağ karteri değişimi+5 bijon değişimi işçilik dahil 7150 TL, DPF temizliği yaptırmadım

  • özellikle triger kayışı gibi kritik parçaların değişimlerini ford'un yetkili servislerinde yaptırmanızı tavsiye ederim.


    motoru silkeleme yapan kullanıcılar ise, araçlarını yetkili servise götürerek ford'un dpf le ilgili yazılım güncellemesini yükletmesi gerekiyor

  • maestro_34 kullanıcısına yanıt

    Hocam doğruda, bende o fikirdeyim ancak yetkili servisler son zamlardan sonra baya fiyatlar verdi bana . Birde hepsi düzgün çalışıyor mu gerçekten bilmiyorum . Çok çok yüksek geldi bana fiyat. Eskiden garanti bittiği halde yetkili servise giderdim ama şu an zor

  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.