Şimdi Ara

YENİ HYUNDAİ İ40

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
7.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hyundai’nin D Segmentine yeni bir boyut kazandıracak modeli i40’ın Sedan versiyonu Barcelona Motor Show’da ilk kez görücüye çıktı. Mart ayında Cenevre’de Station karoseri ile dünya prömiyerini gerçekleştiren ve otoritelerden geçer not alan i40, Sedan Karoseri ile de büyük beğeni topladı.

    Hyundai i40 özellikle Avrupa Pazarı hedef alınarak Almanya Rüsselsheim’da bulunan Hyundai Avrupa Ar-Ge Merkezi tarafından geliştirildi. Hyundai’nin D Segmenti’ndeki yeni modeli, markanın “New Thinking. New Possibilities – Yeni Yaklaşım. Yeni Olanaklar” anlayışı çerçevesinde piyasaya sunduğu ilk model olma özelliğinde.

    D Segmenti’ndeki rekabeti kızıştıracak Hyundai i40 Sedan, 2011 yılının son çeyreğinde satışa sunulacak. 4.74 metre uzunluğundaki yeni model ücretsiz yol yardımı, ücretsiz Check-up ve garanti ayrıcalığı sunarak markaya sektörde farklılık kazandıran “5 Yıl, Üçlü Bakım Paketi” ile müşterilerle buluşacak.

    Hyundai Motor Europe Kıdemli Başkan Yardımcısı Allan Rushforth, Hyundai i40’ın dünya prömiyeri ile ilgili yaptığı konuşmada, i40’ın Station Modeli’nden sonra Sedan’ı ile de aynı ilgiyi kazanacağından emin olduğunu söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: “Sedan modelimiz de Station modelimiz gibi üstün işçilik kalitesi, konfor ile düşük tüketim oranları ve etkileyici tasarıma sahip. D Segmenti müşterilerinin beklentilerinin karşılığını en iyi şekilde verecek i40’ın segmentinde rekabetin sınırlarını yeniden belirleyeceğini hepimiz görüyoruz. i40 için yüksek ancak ulaşılabilmesi mümkün hedeflerimiz var. Sedan ve Station olarak toplamda yıllık 60 bin adetlik satış hedeflediğimiz i40, sadece 2011 yılı sonuna kadar bize Avrupa Pazarı’ndaki payımızda yüzde 3’lük artış sağlayacak”

    Etkileyci Dizayn

    Hyundai’nin “akıcı tasarım” anlayışı ile şekillenen i40 Sedan, markanın karakteristik çizgilerini taşıyor. Hyundai’nin i40’dan önce iX35, iX20 ve Veloster modellerinden tanıdığımız ve bu modellere tasarım konusunda ödüller kazandıran yeni çizgiler, i40 Sedan’da da bizi etkilemeyi başarıyor. Hyundai’nin “ix-onic” Konsepti’nde tanıttığı yeni tasarım anlayışı ile ilgili olarak tasarımcılar; doğadan ilham aldıklarını ve bu tasarım ile birlikte Hyundai modellerinin daha fazla dinamizm kazandıklarını belirtiyor.

    Hyundai i40’ın tasarımındaki anahtar kelimeler “Modern Akıcılık” ve “Premium Esinti” olarak açıklandı. Akıcı tasarım anlayışı çerçevesinde, gövdeyi kanat tarzında detaylarla sofistike bir kostümle donatan tasarım ekibi, i40’a aynı zamanda güçlü ve modern bir görünüm de kazandırdı.

    Hyundai Motor Europe Tasarım Şefi Thomas Bürkle; “i40’ın tasarımında keskin, iddialı ve akıcı çizgiler kullandık. Tipik 3 boyutlu sedan anlayışının dışına çıkarak, i40 Sedan’a Station’da da olduğu gibi son derece sportif bir görünüm kazandırdık. Alçak ve uzun tavan çizgisi ile sportif coupe görünümüne kavuşan i40 Sedan, tasarımı ile de segmentinde farklılık yaratacak bir otomobil.”

    Sadece etkileyici görünümü ile değil, şaşırtıcı boyutları ile de segmentinde öne çıkacak i40 Sedan, 2,77 metrelik dingil mesafesi, iç mekanda ise sınıfında en iyi baş (1025 mm), omuz (1455 mm) ve bacak (1170 mm) mesafesini sunuyor. Bu ölçülerle Hyundai i40 Sedan, D Segmentinde en ferah ve konforlu sürüşlerin vazgeçilmezi olmayı garanti ediyor.

    Tasarım Şefi Thomas Bürkle i40 Sedan ile ilgili sözlerini şu şekilde noktalıyor; “Dış dizaynda olduğu gibi, i40 iç mekanda da akıcı tasarım anlayışının çizgilerini taşıyor. Sürücü ve yolcuya kullanışlı ve aynı zamanda da konforlu bir iç mekan sunan i40, bununla birlikte kalitede de en iyisini sunuyor.”

    Güç Üniteleri

    Hyundai i40, ikisi benzinli ve ikisi dizel olmak üzere toplam 4 motor seçeneği sunuyor. Her biri Euro5 standartlarında olan motor seçenekleri 115 HP ile 177 HP arasında güçlere sahip. Uzun tork eğrilerine sahip motorlar i40’a keyifli bir sürüş kazandırıyor. Hyundai i40 aynı zamanda düz ve otomatik vites seçeneklerini de müşterilerine sunuyor.

    D Segmenti’nin Avrupa Pazarı’nda yüzde 75’lik kısmını oluşturan dizel tercihinde i40, 1,7 litrelik 136 HP gücündeki motoru ile model içinde en yüksek satış adedini hedefliyor. Hem kişisel hem de filo satışlarında Avrupa’da en popüler tercihin 1,7 litrelik dizel motor olmasını bekleyen Hyundai Yetkilileri, benzinli/dizel dağılımında ise yüzde 65/35 oranında satış ön görüyor.

    Ülkemizde ise D Segmenti’nde ilk defa 1.6 litrelik alternatif sunmaya hazırlanan Hyundai, bu motor seçeneği ile segmette yüksek adetli satışlar hedefliyor. Düşük vergi diliminde segmentinin avantajlı bir seçeneği olacak 1.6 litrelik GDI teknolojisine sahip motor, güç ve tüketim konusunda öne çıkıyor. Uzun tork eğrisi ve 135 HP’lik gücü ile 100 km’de ortalama sadece 6 litre yakıt tüketimi sağlayan motor, kilometrede 149 gr’lık emisyon değerine sahip. 6 ileri düz vites seçeneği ile satışa sunulacak Gamma Serisi 1.6 Litrelik GDI Motor seçenekli i40 Sedan, segmentinde rekabette öne çıkacak model olarak da dikkatleri çekiyor.

    Hyundai’nin tamamen yeni 4 silindirli 2 litrelik GDI motoru da i40 ile gün ışığına çıkıyor. Mükemmel sürüş zevki sunmak üzere yüksek tork değerine sahip yeni motor yüksek gücü ile birlikte düşük tüketim değerleriyle de dikkat çekiyor. 177 HP güç ve 213 Nm tork değerine sahip motor ortalama 6,8 litrelik tüketim ve 159 gr/km emisyon değerine sahip. 0’dan 100 km/s hıza otomobili sadece 9,7 saniyede çıkaran motor, performans ve verimliliği aynı anda sunuyor.

    Çevreci Karakter

    Hyundai i40’ın çevreci karakteri, markanın Blue Drive Programı ile şekillendirildi. Entegre Stop & Go sistemi, yuvarlanma direnci düşük lastikler ve Alternatör Yönetim Sistemi’nin sunulduğu i40, bu sayede segmentinin en çevreci modeli ünvanını da elde ediyor.

    Blue Drive Teknolojisi ile 1.7 litrelik 115 HP gücündeki dizel motor ortalama 113 gr/km emisyon değeri ve 100 km’de 4,3 litrelik yakıt tüketimi sunuyor. Uzun vadede sürdürülebilir bir yaklaşımla çevre konusundaki duyarlılığını i40 modellerindeki motor seçenekleri ile sergileyen Hyundai, sınıfında çevre dostu tanımının da sınırlarını değiştiriyor.

    Düşük Gürültü Seviyesi

    Dizel motorlu i40 modelleri için geliştirilen yeni akustik paketi ile Hyundai daha sessiz bir sürüş sunuyor. Geliştirlen akustik paketi ile araç içindeki gürültü seviyesini belirli bir frekans ile sınırlayan i40, bu sayede sürüş esnasında motor ve yol sesini iç mekana minimum düzeyde yansıtıyor.

    Daha sessiz ve konforlu bir sürüş sağlayan Akustik paket sayesinde i40, gürültü kirliliğine karşı da duyarlılığını sergiliyor. Özel halı kaplaması, ses izolasyon katmanları ve kumaş davlumbazlar ile i40; yol, motor ve egzoz sesini iç mekanda yüzde 20 daha aza indiriyor.

    Yüksek Teknoloji

    Hyundai i40 standart olarak sunduğu teknolojik donanım seviyesiyle de farklılışıyor. Akıllı park asistanı, şerit takip sistemi, bluetooth bağlantılı müzik sistemi, tam boy navigasyon ve geri görüş kamerası gibi birçok özelliğe sahip i40, aynı zamanda elektronik park freni, soğutmalı ön koltuklar, elektrikli yatar ve ısıtmalı arka koltuklar, otomatik ön cam buğu çözücü ve ısıtmalı direksiyon simidi gibi opsiyonları da D Segmentine kazandırıyor. Gündüz farları, opsiyonel Xenon farlar, supervision gösterge paneli ise i40’ı farklı kılan diğer teknolojik özellikler.

    Güvenlik

    En güncel aktif ve pasif güvenlik sistemlerinin kullanıldığı i40’da sürücü ve yolcular için güvenlik maksimum seviyede tutuldu. ESP, ABS, Yokuş Kalkış Desteği, VSM (Araç Stabilite Sistemi), Fren Destek Sistemi ve Acil Durum Flaşörleri aktif güvenlikte i40’ın sunduğu başlıca donanımlar. Pasif güvenlikte de standartları zorlayan i40 Avrupa yollarında 9 hava yastığını standart olarak sunuyor.









  • 2.0 dizel otomatik yok mu ?
  • güzel görünüyor
  • ingiltere sitesinden kendime konfigürasyon yaptım.. 1.7 136 hp otomatik şanzıman+premium paket(derikoltuk,panoramiktavan vsvs, 7hoparlörmüzik sistem vs vs)+ navigasyon+ havalandırmalı ısıtmalı ön koltuklar, ısıtmalı arka koltuklar, ootomatik parketme vs vs.... toplam 84 000 tl ye geldi.. bu kadar özelliğe çok mükemmel bir fiyat açıkçası.. tek 1.7 136 hplik 240nm tork otomatik vites biraz hantalmış gibi geldi tekniklerine göre.. umarım navigasyon ekranlı modeli türkiyeye gelir
  • 84.000 fiyat yurtdışı fiyatı mı?Ülkemize kaça gelir bilinmez.
    Ayrıca ülkemizde kimse Hyundai'ye 80 bin vermez,en azından ben vermem,bir de S60 gibi bir araç varken.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EPICA

    84.000 fiyat yurtdışı fiyatı mı?Ülkemize kaça gelir bilinmez.
    Ayrıca ülkemizde kimse Hyundai'ye 80 bin vermez,en azından ben vermem,bir de S60 gibi bir araç varken.


    kardeş merak etme piyasadaki bütün d segmenti araçları inceledim.. 84 000 tl ingiltere fiyatı.. 2.5 lt motor olana kadar artık avrupa fiyatları ve türkiye fiyatları benzer durumda premium olmayan markalarda. senin 84 000 tl'ye alacağın s60ta normal donanımlar olur sadece.. bu arabanın doluluğunda bir araba almaya kalkarsan 100 000i geçiyorsun s60'a bende niyetlendim ama i40 iyi bir araba gibi.. hyundai artık kendisini kalitesi ile kanıtlamış durumda amerikada lüks araba olarak görülüyor.. ama daha net kararımı vermedim.. şuan mazda kullanıyoruz ve gerçekten çok memnunuz.. yeni gelecek mazda motorları da zaten çok teknolojik.. 2.0 benzinli otomatik 163 hp ortalama yakıt tüketimi 4.5 lt veya 2.2 dizel 4*4 otomatik ortalama yakıt tüketimi 3.6 lt.. bu motorlar ve yeni mazda araçlar da gelsin, i40ta gelsin türkiyeye öyle kararımızı veririz. ama şunu söyleyeim, i40 en full modeli gelmez ise i40ı silerim aklımdan..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dh_userTR


    quote:

    Orijinalden alıntı: EPICA

    84.000 fiyat yurtdışı fiyatı mı?Ülkemize kaça gelir bilinmez.
    Ayrıca ülkemizde kimse Hyundai'ye 80 bin vermez,en azından ben vermem,bir de S60 gibi bir araç varken.


    kardeş merak etme piyasadaki bütün d segmenti araçları inceledim.. 84 000 tl ingiltere fiyatı.. 2.5 lt motor olana kadar artık avrupa fiyatları ve türkiye fiyatları benzer durumda premium olmayan markalarda. senin 84 000 tl'ye alacağın s60ta normal donanımlar olur sadece.. bu arabanın doluluğunda bir araba almaya kalkarsan 100 000i geçiyorsun s60'a bende niyetlendim ama i40 iyi bir araba gibi.. hyundai artık kendisini kalitesi ile kanıtlamış durumda amerikada lüks araba olarak görülüyor.. ama daha net kararımı vermedim.. şuan mazda kullanıyoruz ve gerçekten çok memnunuz.. yeni gelecek mazda motorları da zaten çok teknolojik.. 2.0 benzinli otomatik 163 hp ortalama yakıt tüketimi 4.5 lt veya 2.2 dizel 4*4 otomatik ortalama yakıt tüketimi 3.6 lt.. bu motorlar ve yeni mazda araçlar da gelsin, i40ta gelsin türkiyeye öyle kararımızı veririz. ama şunu söyleyeim, i40 en full modeli gelmez ise i40ı silerim aklımdan..


    Hangi Amerikalı Hyundai markasını LÜX OTOMOBİL olarak görüyormuş?

    Bırakın lütfen kendinizi kandırmayı....

    Forumda aratın Hyundai Sonata Sola çekme problemi diye, bakın karşınıza neler çıkıyor. Dünya para vereceksiniz yazık, önce iyi araştırın edin bakalım Hyundai D segmenti otomobil yapmayı becerebilmiş mi diye,, eğer becerebilmiş kanaatine varırsanız güle güle kullanın ....

    Şu sıralamayı hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın... Burada değişiklik olduğunu iddia edenler ya reklam yapmak istiyordur, ya artniyetlidir, ya cahil...

    1- Alman
    2- İngiliz'i buraya sıkıştırıyorum, onların olayları daha farklı..
    2- Japon
    3- Amerikan
    4- İtalyan
    5- Fransız
    6- Kore araçları
    7- Çin Malı araçlar


    Yukarıdaki sıralamada göreceğiniz üzere sizin Lüx otomobil yerine koyduğunuz Hyundai markası ve Kia markası sadece ve sadece Çin malı otomobillerden daha iyidir , o kadar... Henüz bir Fransız ayarında bile otomobil üretemeyen Hyundai markasını hiçbir Amerikalı Lüx otomobil yerine koymaz, bırak lüxü, rakiplerinin yarı fiyatından daha ucuza satılmasa kapısının önüne bile koymaz..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: asoz


    quote:

    Orijinalden alıntı: dh_userTR


    quote:

    Orijinalden alıntı: EPICA

    84.000 fiyat yurtdışı fiyatı mı?Ülkemize kaça gelir bilinmez.
    Ayrıca ülkemizde kimse Hyundai'ye 80 bin vermez,en azından ben vermem,bir de S60 gibi bir araç varken.


    kardeş merak etme piyasadaki bütün d segmenti araçları inceledim.. 84 000 tl ingiltere fiyatı.. 2.5 lt motor olana kadar artık avrupa fiyatları ve türkiye fiyatları benzer durumda premium olmayan markalarda. senin 84 000 tl'ye alacağın s60ta normal donanımlar olur sadece.. bu arabanın doluluğunda bir araba almaya kalkarsan 100 000i geçiyorsun s60'a bende niyetlendim ama i40 iyi bir araba gibi.. hyundai artık kendisini kalitesi ile kanıtlamış durumda amerikada lüks araba olarak görülüyor.. ama daha net kararımı vermedim.. şuan mazda kullanıyoruz ve gerçekten çok memnunuz.. yeni gelecek mazda motorları da zaten çok teknolojik.. 2.0 benzinli otomatik 163 hp ortalama yakıt tüketimi 4.5 lt veya 2.2 dizel 4*4 otomatik ortalama yakıt tüketimi 3.6 lt.. bu motorlar ve yeni mazda araçlar da gelsin, i40ta gelsin türkiyeye öyle kararımızı veririz. ama şunu söyleyeim, i40 en full modeli gelmez ise i40ı silerim aklımdan..


    Hangi Amerikalı Hyundai markasını LÜX OTOMOBİL olarak görüyormuş?

    Bırakın lütfen kendinizi kandırmayı....

    Forumda aratın Hyundai Sonata Sola çekme problemi diye, bakın karşınıza neler çıkıyor. Dünya para vereceksiniz yazık, önce iyi araştırın edin bakalım Hyundai D segmenti otomobil yapmayı becerebilmiş mi diye,, eğer becerebilmiş kanaatine varırsanız güle güle kullanın ....

    Şu sıralamayı hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın... Burada değişiklik olduğunu iddia edenler ya reklam yapmak istiyordur, ya artniyetlidir, ya cahil...

    1- Alman
    2- İngiliz'i buraya sıkıştırıyorum, onların olayları daha farklı..
    2- Japon
    3- Amerikan
    4- İtalyan
    5- Fransız
    6- Kore araçları
    7- Çin Malı araçlar


    Yukarıdaki sıralamada göreceğiniz üzere sizin Lüx otomobil yerine koyduğunuz Hyundai markası ve Kia markası sadece ve sadece Çin malı otomobillerden daha iyidir , o kadar... Henüz bir Fransız ayarında bile otomobil üretemeyen Hyundai markasını hiçbir Amerikalı Lüx otomobil yerine koymaz, bırak lüxü, rakiplerinin yarı fiyatından daha ucuza satılmasa kapısının önüne bile koymaz..


    sizin sıralamanıza kesinlikle katılmıyorum orada değişiklik olduğunu da iddia ediyorum reklamcı da değilim ve emin olunki de bütün arkadaş çevrem araba alırken bana danışır ve artniyetlide değilim ama bu kadar kesin bir dilli konuşma bence artniyetin kendisidir.. kimseye düşüncelerinden dolayı veya sizin düşüncelerinize uymadığından dolayı reklamcı veya artniyetli diyemessiniz.. bu saygısızlıktır.. japon araçlarının alman araçlarından günümüzde üstün olduğu kesinlikle belli birşey artık dünyanın en uzun ömürlü otomobillerini üreten firmalar what car dergisinin yaptığı ankete göre 1-mazda 2-mercedes 3-toyota 4-honda 5-mitsubishi diye gider.. artık ne zaman yeni bir motor teknolojisi çıksa japonlara ait oluyor.. hybrid, i-stop veya yeni çıkan skyactiv motorlar.. ayrıca her hyundai sonatanın sola çekme problemi yaptğını hiç zannetmiyorum. her firma araçlarında kronik sıkıntılar yaşayabilir.. toyota gaz pedallarında yaşadı, hatta hatırlatırım bir ara mercedeslerin direksiyonlarında bir problem vardı.. ben burada mercedes direksiyon arızası yaşadı diye mercedese ufacık bir laf atsam demediğiniz şeyi bırakmazsınız..bundan da eminimç hyundai'nin bir modeli sola çekme problemi yaşadı diye hyundai'yi yerden yere vurmanız önyargı olur.. komşum sonatasından gerçekten çok memnun.. bir arkadaşımda var 2004 model hyundai jeep ve d-4d corolla..corolla ve hyundai'den gerçekten çok hemde çok memnun ve maddi durumu çok iyi olmasına rağmen kesinlikle satmamakta kararlı.. bizde de mazda3 var ikinci elde belli bir süre sonra çok para kaybetme riski olmasa kesinlikle değiştirmek istemezdim.. şuan aldığımız fiyattan 1000 tl düşük bir rakama satabiliyoruz ikinci elde aracımızı.. opel astra'ya kısa süreliğine bir kere binmiştim alman arabası diye övüp durduğununz araç oya kalsın.. vw'yede bindim bir fark yok.. hyundai kullanan insanlar artık memnun kalıyor.. sonata kaç yıl önceden kalma bir modeldi.. anlamıyorum. şu i40 ı yeni passat diye tanıtsak öve öve bitiremezsiniz... bence kore araçlarının günümüzdeki yerini bir tekrar gözünüzden geçirin.. çünkü abd piyasasında alman araçları listenin altlarında yer alıyor.. abd hyundai genesis, santa fe kaynıyor ve bu araçların sahipleri gerçekten çok memnun.. sonata sola çekiyor diye koskoca dünya 4.sü olmuş hyundai'yi yerden yere vuruyorsunuz..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dh_userTR


    quote:

    Orijinalden alıntı: asoz


    quote:

    Orijinalden alıntı: dh_userTR


    quote:

    Orijinalden alıntı: EPICA

    84.000 fiyat yurtdışı fiyatı mı?Ülkemize kaça gelir bilinmez.
    Ayrıca ülkemizde kimse Hyundai'ye 80 bin vermez,en azından ben vermem,bir de S60 gibi bir araç varken.


    kardeş merak etme piyasadaki bütün d segmenti araçları inceledim.. 84 000 tl ingiltere fiyatı.. 2.5 lt motor olana kadar artık avrupa fiyatları ve türkiye fiyatları benzer durumda premium olmayan markalarda. senin 84 000 tl'ye alacağın s60ta normal donanımlar olur sadece.. bu arabanın doluluğunda bir araba almaya kalkarsan 100 000i geçiyorsun s60'a bende niyetlendim ama i40 iyi bir araba gibi.. hyundai artık kendisini kalitesi ile kanıtlamış durumda amerikada lüks araba olarak görülüyor.. ama daha net kararımı vermedim.. şuan mazda kullanıyoruz ve gerçekten çok memnunuz.. yeni gelecek mazda motorları da zaten çok teknolojik.. 2.0 benzinli otomatik 163 hp ortalama yakıt tüketimi 4.5 lt veya 2.2 dizel 4*4 otomatik ortalama yakıt tüketimi 3.6 lt.. bu motorlar ve yeni mazda araçlar da gelsin, i40ta gelsin türkiyeye öyle kararımızı veririz. ama şunu söyleyeim, i40 en full modeli gelmez ise i40ı silerim aklımdan..


    Hangi Amerikalı Hyundai markasını LÜX OTOMOBİL olarak görüyormuş?

    Bırakın lütfen kendinizi kandırmayı....

    Forumda aratın Hyundai Sonata Sola çekme problemi diye, bakın karşınıza neler çıkıyor. Dünya para vereceksiniz yazık, önce iyi araştırın edin bakalım Hyundai D segmenti otomobil yapmayı becerebilmiş mi diye,, eğer becerebilmiş kanaatine varırsanız güle güle kullanın ....

    Şu sıralamayı hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın... Burada değişiklik olduğunu iddia edenler ya reklam yapmak istiyordur, ya artniyetlidir, ya cahil...

    1- Alman
    2- İngiliz'i buraya sıkıştırıyorum, onların olayları daha farklı..
    2- Japon
    3- Amerikan
    4- İtalyan
    5- Fransız
    6- Kore araçları
    7- Çin Malı araçlar


    Yukarıdaki sıralamada göreceğiniz üzere sizin Lüx otomobil yerine koyduğunuz Hyundai markası ve Kia markası sadece ve sadece Çin malı otomobillerden daha iyidir , o kadar... Henüz bir Fransız ayarında bile otomobil üretemeyen Hyundai markasını hiçbir Amerikalı Lüx otomobil yerine koymaz, bırak lüxü, rakiplerinin yarı fiyatından daha ucuza satılmasa kapısının önüne bile koymaz..


    sizin sıralamanıza kesinlikle katılmıyorum orada değişiklik olduğunu da iddia ediyorum reklamcı da değilim ve emin olunki de bütün arkadaş çevrem araba alırken bana danışır ve artniyetlide değilim ama bu kadar kesin bir dilli konuşma bence artniyetin kendisidir.. kimseye düşüncelerinden dolayı veya sizin düşüncelerinize uymadığından dolayı reklamcı veya artniyetli diyemessiniz.. bu saygısızlıktır.. japon araçlarının alman araçlarından günümüzde üstün olduğu kesinlikle belli birşey artık dünyanın en uzun ömürlü otomobillerini üreten firmalar what car dergisinin yaptığı ankete göre 1-mazda 2-mercedes 3-toyota 4-honda 5-mitsubishi diye gider.. artık ne zaman yeni bir motor teknolojisi çıksa japonlara ait oluyor.. hybrid, i-stop veya yeni çıkan skyactiv motorlar.. ayrıca her hyundai sonatanın sola çekme problemi yaptğını hiç zannetmiyorum. her firma araçlarında kronik sıkıntılar yaşayabilir.. toyota gaz pedallarında yaşadı, hatta hatırlatırım bir ara mercedeslerin direksiyonlarında bir problem vardı.. ben burada mercedes direksiyon arızası yaşadı diye mercedese ufacık bir laf atsam demediğiniz şeyi bırakmazsınız..bundan da eminimç hyundai'nin bir modeli sola çekme problemi yaşadı diye hyundai'yi yerden yere vurmanız önyargı olur.. komşum sonatasından gerçekten çok memnun.. bir arkadaşımda var 2004 model hyundai jeep ve d-4d corolla..corolla ve hyundai'den gerçekten çok hemde çok memnun ve maddi durumu çok iyi olmasına rağmen kesinlikle satmamakta kararlı.. bizde de mazda3 var ikinci elde belli bir süre sonra çok para kaybetme riski olmasa kesinlikle değiştirmek istemezdim.. şuan aldığımız fiyattan 1000 tl düşük bir rakama satabiliyoruz ikinci elde aracımızı.. opel astra'ya kısa süreliğine bir kere binmiştim alman arabası diye övüp durduğununz araç oya kalsın.. vw'yede bindim bir fark yok.. hyundai kullanan insanlar artık memnun kalıyor.. sonata kaç yıl önceden kalma bir modeldi.. anlamıyorum. şu i40 ı yeni passat diye tanıtsak öve öve bitiremezsiniz... bence kore araçlarının günümüzdeki yerini bir tekrar gözünüzden geçirin.. çünkü abd piyasasında alman araçları listenin altlarında yer alıyor.. abd hyundai genesis, santa fe kaynıyor ve bu araçların sahipleri gerçekten çok memnun.. sonata sola çekiyor diye koskoca dünya 4.sü olmuş hyundai'yi yerden yere vuruyorsunuz..


    Kardeşim sen ne kadar fanatik japoncu çıktın böyle, anlam veremedim.. Ben burda bilgisiz olduğunu düşündüğüm biri boşuna parasını heba etmesin diye tavsiyede bulundum, ama mübarek sen firma avukatlığını yapmaktasın.

    Benim ağzımdan Opel Astra ile ilgili hiçbir şey çıkmadı sana yazdığım yazıda ama Opel Astra'yı övdüğümü iddia etmişsin. Bak ben Opel Astra araç sahibi olarak sana başka bir konuya yazdığım yazıyı kopyalayayım, belki altınızdaki aracı eleştirmesini öğrenirsiniz.

    ---------------------------------------------

    Çok kaliteli dediğiniz Opel Astra Classic 3 'ü Mayıs ayında satın aldım, aracım şuan 7.500 km'de...

    Buraya yazmaktan bıktım, Sizin yere göğe sığdıramadığınız Astra araca binerken hergün dünya kadar küfür edip biniyorum...

    - Böyle bir koltuk olamaz, bu kadar saçma imal edilmiş, yanal desteği olmayan, hiçbir şekilde sürüş pozisyonu alamadığınız, herşeyin leke yapabildiği, toz toplayan saçmasapan bir koltuk var araçta, her bindiğimde 5 dk pozisyon almaya çalışıyorum, hiçbir şekilde rahat edemiyorum...
    - Kol dayamamız var bir de teknoloji harikası, öyle yüksek yerleştirilmiş ki kol dayamayı kullanırken vites değiştirmeniz imkansız... Eğer hiç vites değiştirmeyeceğiniz çok çok uzun bir yol bulursanız ancak ozaman kol dayamayı kullanma şansınız olabilir... O da senede 1 kere tatile giderken olur herhalde...
    - Park yerinden çıkacağım yine bu arabayı aldığıma lanet ediyorum, bu kadar sert direksiyon mu olur arkadaş.. Şahin direksiyonundan hallice, tek elle çevirebilmek extra kol kası istiyor..
    - Park yeri eğer meğilliyse zaten çıkarana kadar akla karayı seçiyorsun, araba kendi götünü kaldıramadığı için... Ver gazı ver gazı , bağırttır bağırttır ondan sonra zor bela yokuşta kalksın araç... Eğer içeride 4 kişi falan olursa zaten bırak git, hiç kaldırmaya uğraşma aracı...
    - Oldu ki aracı park yerinden çıkardın yola koyuldun, 1. vites ile 2. vites arasında sarsıntısız geçiş yapabilmek için sanatını kullanman lazım, 1. vites bu kadar kısa tutulurmu, madem bu kadar kısa, 2. vitese attığım zaman neden hızlanmamak için direniyor araç , bu motoru bu kasaya koyup üreten adam hiç denetmemiş mi kimseye anlamıyorum.
    - 2.000 devirin altında motoru evde bırakmışsın gibi zaten.. Araba gitmiyor, yürümüyor, eğer bağırttıra bağırttıra kullanırsan arabayı ilerletebiliyorsun.. Bu şekilde kullanımla da zaten ekonomik dizel havasından çoktan çıkmış oluyorsun..
    - Yol tutuş konusunda yerlere göklere sığdıramayanlara sesleniyorum. Bursa-İzmit arası bol virajlı yolda yolculuk ederkenki tecrübelerimle söylüyorum.. Bir virajı yanımdakinin üzerine yatmadan alabilmem için Sağ şeritten giden kamyonların hızından daha da aşağılara düşmem gerekiyor. Yani şöyle izah edeyim, viraja aşırı hızlı girmişim gibi yana yatıyorum, korkuyorum bir an için ve ibreye bakıyorum hızım 60-70 miş, vites küçültüp yavaşlıyorum ve dikkat ediyorum da sağ şeritteki kamyonlar benden hızlı bir şekilde virajı alabiliyorlar... Bu nasıl saçmasapan bir araçtır, bu nasıl yol tutuştur, bu nasıl sürücüye güven vermektir.
    - Ben aynı Bursa-İzmit yolunda çok sayıda araç kullandım senelerce, bundan önceki Golf 6 aracımda aynı virajlara 90 ile girerken bu kadar sağa sola yatmıyordum, herhangi bir güvensizlik olmuyordu, araba kendini kaybetmiyordu..


    Şu Fanatik Astra sahiplerinin lafıyla bu aracı sırf ucuz diye satın aldım ama aldığıma alacağıma bin pişman oldum, Bu forumu okuyan arkadaşlara tavsiyem odur, bu aracı illa dizel almak zorunda iseniz ve paranız başka sıfır araca yetmiyorsa satın alın, onun dışında satın almak için tek bir sebebiniz yok....

    Kesinlikle Yol Tutuşu falan iyi değil, bu safsatalara inanmayın...

    Malzeme kalitesi çok iyiymiş diyenlere de diyorum ki, evet kapı içi döşemeleri çok tokluk hissi vericek şekilde görünüyor ama o kadar kaliteli kumaş anında leke yapmaz, toz toplamaz... Köşeli hatlar sert ve güçlü bir görüntü oluşturuyor iç mekanda bu da yanılgıya sebep oluyor. Bakın kalitesiz iç mekanı var demiyorum lafımı kimse yanlış anlamasın, evet belli bir kaliteye sahip ancak asla ve asla Golf 6 'nın iç mekanından kaliteli değil.

    Kısacası Bir Opel Astra'nın hiçbir şeyi Bir VW Golf'ten iyi değil, bunu iddia edenlere gülün geçin..


    ------------------------------------------------------

    Sonuç: Ben iyiniyetle sizi Hyundai i40 konusunda uyardım, hatta genel olarak Hyundai markası algınızın yanlışlığı konusunda uyardım, insaniyet vazifemi yerine getirdim. Bundan sonra sizin anlamanız ya da anlamamanız beni hiç ilgilendirmez..

    Ancak körü körüne marka veya Alman-Japon-Amerikan savunması yapmamayı öğrenmek lazım. Bakın benim görüşüm en iyi araçlar Alman otomobilleridir, ancak altımdaki Opel Astra aracın beş para etmez bir araba olduğunu da saklamak zorunda değilim, sırf araba benim diye "yok çok iyi yol tutuyor, yok az yakıyor, yok kaliteli" falan diye savunmak aciziyetten başka birşey değildir. Araç kötü, diğer Alman rakipleriyle arasında At-Eşek ilişkisi kadar fark var, ne oldu bunu söyledim diye şimdi bir tarafım mı eksildi?

    Size soruyorum şimdi, Japon kullanıyorsunuz diye tüm uzakdoğulu araçları göklere çıkarmak zorunda mısınız?

    Hala sorunsuzluk muhabbeti yapıyorsunuz, bugün Dünya üzerinde en çok adette aracı geri çağırmak zorunda kalan marka Toyota'dır. Bu nasıl sorunsuzluk ?

    Bugün Dünya'nın heryerinde otomobil satabilen uzakdoğu firmaları Avrupa'da neden bocalıyorlar?
    Burda açıkssözlü iseniz vereceğiniz cevap : "Avrupalıların standartları ve kalitesi yüksek, uzakdoğuluların daha bu kaliteyi yakalamak için çok yolları var" olur.
    Yok körükörüne Japon fanatiği iseniz cevap : " Tüm dünyaya satıyorlar zaten, Avrupa'ya girmek için kasmıyorlar" olur.

    Halbuki herkes bilir ki , tüm uzakdoğulu firmalar yıllardır Avrupa pazarında varlık gösterebilmek için her yolu denemektedirler, fabrika kurmaktan tutun, Alman markalarının designerlerini deli maaşlarla işe almaya kadar..

    Benden bu kadar, şu mübarek günde bu kadar uyarı bile inanın kimsenin kimseye yapmayacağı iyilikti Hyundai düşünen biri için, kıymetini bilin ya da bilmeyin Allah işinizi rastgetirsin.




  • Hyundai lüks değil tabiki abartmamak lazım hala eskiklikleri var, fakat yerden yere vurmak da yanlış evet sonatanın amerikada bazı modellerinde çekme sorunu olduğu doğrudur. Fakat ona rağmen geçen ay amerikada en çok satan 7. araç passatınsa ismi yok listede. Ayrıca hybrid modeli bile var passatın daha hybridi yok. Eğer yanlış hesap yapmadıysam hyundai sonata hybrid şehir içinde sadece 6 litre yakıyor sadece üstelik otomatik vites. 40 kw elektirikli ve 2.4 litre benzinli 166 bg motoru var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 24 Ağustos 2011; 19:14:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asoz


    quote:

    Orijinalden alıntı: dh_userTR


    quote:

    Orijinalden alıntı: asoz


    quote:

    Orijinalden alıntı: dh_userTR


    quote:

    Orijinalden alıntı: EPICA

    84.000 fiyat yurtdışı fiyatı mı?Ülkemize kaça gelir bilinmez.
    Ayrıca ülkemizde kimse Hyundai'ye 80 bin vermez,en azından ben vermem,bir de S60 gibi bir araç varken.


    kardeş merak etme piyasadaki bütün d segmenti araçları inceledim.. 84 000 tl ingiltere fiyatı.. 2.5 lt motor olana kadar artık avrupa fiyatları ve türkiye fiyatları benzer durumda premium olmayan markalarda. senin 84 000 tl'ye alacağın s60ta normal donanımlar olur sadece.. bu arabanın doluluğunda bir araba almaya kalkarsan 100 000i geçiyorsun s60'a bende niyetlendim ama i40 iyi bir araba gibi.. hyundai artık kendisini kalitesi ile kanıtlamış durumda amerikada lüks araba olarak görülüyor.. ama daha net kararımı vermedim.. şuan mazda kullanıyoruz ve gerçekten çok memnunuz.. yeni gelecek mazda motorları da zaten çok teknolojik.. 2.0 benzinli otomatik 163 hp ortalama yakıt tüketimi 4.5 lt veya 2.2 dizel 4*4 otomatik ortalama yakıt tüketimi 3.6 lt.. bu motorlar ve yeni mazda araçlar da gelsin, i40ta gelsin türkiyeye öyle kararımızı veririz. ama şunu söyleyeim, i40 en full modeli gelmez ise i40ı silerim aklımdan..


    Hangi Amerikalı Hyundai markasını LÜX OTOMOBİL olarak görüyormuş?

    Bırakın lütfen kendinizi kandırmayı....

    Forumda aratın Hyundai Sonata Sola çekme problemi diye, bakın karşınıza neler çıkıyor. Dünya para vereceksiniz yazık, önce iyi araştırın edin bakalım Hyundai D segmenti otomobil yapmayı becerebilmiş mi diye,, eğer becerebilmiş kanaatine varırsanız güle güle kullanın ....

    Şu sıralamayı hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın... Burada değişiklik olduğunu iddia edenler ya reklam yapmak istiyordur, ya artniyetlidir, ya cahil...

    1- Alman
    2- İngiliz'i buraya sıkıştırıyorum, onların olayları daha farklı..
    2- Japon
    3- Amerikan
    4- İtalyan
    5- Fransız
    6- Kore araçları
    7- Çin Malı araçlar


    Yukarıdaki sıralamada göreceğiniz üzere sizin Lüx otomobil yerine koyduğunuz Hyundai markası ve Kia markası sadece ve sadece Çin malı otomobillerden daha iyidir , o kadar... Henüz bir Fransız ayarında bile otomobil üretemeyen Hyundai markasını hiçbir Amerikalı Lüx otomobil yerine koymaz, bırak lüxü, rakiplerinin yarı fiyatından daha ucuza satılmasa kapısının önüne bile koymaz..


    sizin sıralamanıza kesinlikle katılmıyorum orada değişiklik olduğunu da iddia ediyorum reklamcı da değilim ve emin olunki de bütün arkadaş çevrem araba alırken bana danışır ve artniyetlide değilim ama bu kadar kesin bir dilli konuşma bence artniyetin kendisidir.. kimseye düşüncelerinden dolayı veya sizin düşüncelerinize uymadığından dolayı reklamcı veya artniyetli diyemessiniz.. bu saygısızlıktır.. japon araçlarının alman araçlarından günümüzde üstün olduğu kesinlikle belli birşey artık dünyanın en uzun ömürlü otomobillerini üreten firmalar what car dergisinin yaptığı ankete göre 1-mazda 2-mercedes 3-toyota 4-honda 5-mitsubishi diye gider.. artık ne zaman yeni bir motor teknolojisi çıksa japonlara ait oluyor.. hybrid, i-stop veya yeni çıkan skyactiv motorlar.. ayrıca her hyundai sonatanın sola çekme problemi yaptğını hiç zannetmiyorum. her firma araçlarında kronik sıkıntılar yaşayabilir.. toyota gaz pedallarında yaşadı, hatta hatırlatırım bir ara mercedeslerin direksiyonlarında bir problem vardı.. ben burada mercedes direksiyon arızası yaşadı diye mercedese ufacık bir laf atsam demediğiniz şeyi bırakmazsınız..bundan da eminimç hyundai'nin bir modeli sola çekme problemi yaşadı diye hyundai'yi yerden yere vurmanız önyargı olur.. komşum sonatasından gerçekten çok memnun.. bir arkadaşımda var 2004 model hyundai jeep ve d-4d corolla..corolla ve hyundai'den gerçekten çok hemde çok memnun ve maddi durumu çok iyi olmasına rağmen kesinlikle satmamakta kararlı.. bizde de mazda3 var ikinci elde belli bir süre sonra çok para kaybetme riski olmasa kesinlikle değiştirmek istemezdim.. şuan aldığımız fiyattan 1000 tl düşük bir rakama satabiliyoruz ikinci elde aracımızı.. opel astra'ya kısa süreliğine bir kere binmiştim alman arabası diye övüp durduğununz araç oya kalsın.. vw'yede bindim bir fark yok.. hyundai kullanan insanlar artık memnun kalıyor.. sonata kaç yıl önceden kalma bir modeldi.. anlamıyorum. şu i40 ı yeni passat diye tanıtsak öve öve bitiremezsiniz... bence kore araçlarının günümüzdeki yerini bir tekrar gözünüzden geçirin.. çünkü abd piyasasında alman araçları listenin altlarında yer alıyor.. abd hyundai genesis, santa fe kaynıyor ve bu araçların sahipleri gerçekten çok memnun.. sonata sola çekiyor diye koskoca dünya 4.sü olmuş hyundai'yi yerden yere vuruyorsunuz..


    Kardeşim sen ne kadar fanatik japoncu çıktın böyle, anlam veremedim.. Ben burda bilgisiz olduğunu düşündüğüm biri boşuna parasını heba etmesin diye tavsiyede bulundum, ama mübarek sen firma avukatlığını yapmaktasın.

    Benim ağzımdan Opel Astra ile ilgili hiçbir şey çıkmadı sana yazdığım yazıda ama Opel Astra'yı övdüğümü iddia etmişsin. Bak ben Opel Astra araç sahibi olarak sana başka bir konuya yazdığım yazıyı kopyalayayım, belki altınızdaki aracı eleştirmesini öğrenirsiniz.

    ---------------------------------------------

    Çok kaliteli dediğiniz Opel Astra Classic 3 'ü Mayıs ayında satın aldım, aracım şuan 7.500 km'de...

    Buraya yazmaktan bıktım, Sizin yere göğe sığdıramadığınız Astra araca binerken hergün dünya kadar küfür edip biniyorum...

    - Böyle bir koltuk olamaz, bu kadar saçma imal edilmiş, yanal desteği olmayan, hiçbir şekilde sürüş pozisyonu alamadığınız, herşeyin leke yapabildiği, toz toplayan saçmasapan bir koltuk var araçta, her bindiğimde 5 dk pozisyon almaya çalışıyorum, hiçbir şekilde rahat edemiyorum...
    - Kol dayamamız var bir de teknoloji harikası, öyle yüksek yerleştirilmiş ki kol dayamayı kullanırken vites değiştirmeniz imkansız... Eğer hiç vites değiştirmeyeceğiniz çok çok uzun bir yol bulursanız ancak ozaman kol dayamayı kullanma şansınız olabilir... O da senede 1 kere tatile giderken olur herhalde...
    - Park yerinden çıkacağım yine bu arabayı aldığıma lanet ediyorum, bu kadar sert direksiyon mu olur arkadaş.. Şahin direksiyonundan hallice, tek elle çevirebilmek extra kol kası istiyor..
    - Park yeri eğer meğilliyse zaten çıkarana kadar akla karayı seçiyorsun, araba kendi götünü kaldıramadığı için... Ver gazı ver gazı , bağırttır bağırttır ondan sonra zor bela yokuşta kalksın araç... Eğer içeride 4 kişi falan olursa zaten bırak git, hiç kaldırmaya uğraşma aracı...
    - Oldu ki aracı park yerinden çıkardın yola koyuldun, 1. vites ile 2. vites arasında sarsıntısız geçiş yapabilmek için sanatını kullanman lazım, 1. vites bu kadar kısa tutulurmu, madem bu kadar kısa, 2. vitese attığım zaman neden hızlanmamak için direniyor araç , bu motoru bu kasaya koyup üreten adam hiç denetmemiş mi kimseye anlamıyorum.
    - 2.000 devirin altında motoru evde bırakmışsın gibi zaten.. Araba gitmiyor, yürümüyor, eğer bağırttıra bağırttıra kullanırsan arabayı ilerletebiliyorsun.. Bu şekilde kullanımla da zaten ekonomik dizel havasından çoktan çıkmış oluyorsun..
    - Yol tutuş konusunda yerlere göklere sığdıramayanlara sesleniyorum. Bursa-İzmit arası bol virajlı yolda yolculuk ederkenki tecrübelerimle söylüyorum.. Bir virajı yanımdakinin üzerine yatmadan alabilmem için Sağ şeritten giden kamyonların hızından daha da aşağılara düşmem gerekiyor. Yani şöyle izah edeyim, viraja aşırı hızlı girmişim gibi yana yatıyorum, korkuyorum bir an için ve ibreye bakıyorum hızım 60-70 miş, vites küçültüp yavaşlıyorum ve dikkat ediyorum da sağ şeritteki kamyonlar benden hızlı bir şekilde virajı alabiliyorlar... Bu nasıl saçmasapan bir araçtır, bu nasıl yol tutuştur, bu nasıl sürücüye güven vermektir.
    - Ben aynı Bursa-İzmit yolunda çok sayıda araç kullandım senelerce, bundan önceki Golf 6 aracımda aynı virajlara 90 ile girerken bu kadar sağa sola yatmıyordum, herhangi bir güvensizlik olmuyordu, araba kendini kaybetmiyordu..


    Şu Fanatik Astra sahiplerinin lafıyla bu aracı sırf ucuz diye satın aldım ama aldığıma alacağıma bin pişman oldum, Bu forumu okuyan arkadaşlara tavsiyem odur, bu aracı illa dizel almak zorunda iseniz ve paranız başka sıfır araca yetmiyorsa satın alın, onun dışında satın almak için tek bir sebebiniz yok....

    Kesinlikle Yol Tutuşu falan iyi değil, bu safsatalara inanmayın...

    Malzeme kalitesi çok iyiymiş diyenlere de diyorum ki, evet kapı içi döşemeleri çok tokluk hissi vericek şekilde görünüyor ama o kadar kaliteli kumaş anında leke yapmaz, toz toplamaz... Köşeli hatlar sert ve güçlü bir görüntü oluşturuyor iç mekanda bu da yanılgıya sebep oluyor. Bakın kalitesiz iç mekanı var demiyorum lafımı kimse yanlış anlamasın, evet belli bir kaliteye sahip ancak asla ve asla Golf 6 'nın iç mekanından kaliteli değil.

    Kısacası Bir Opel Astra'nın hiçbir şeyi Bir VW Golf'ten iyi değil, bunu iddia edenlere gülün geçin..


    ------------------------------------------------------

    Sonuç: Ben iyiniyetle sizi Hyundai i40 konusunda uyardım, hatta genel olarak Hyundai markası algınızın yanlışlığı konusunda uyardım, insaniyet vazifemi yerine getirdim. Bundan sonra sizin anlamanız ya da anlamamanız beni hiç ilgilendirmez..

    Ancak körü körüne marka veya Alman-Japon-Amerikan savunması yapmamayı öğrenmek lazım. Bakın benim görüşüm en iyi araçlar Alman otomobilleridir, ancak altımdaki Opel Astra aracın beş para etmez bir araba olduğunu da saklamak zorunda değilim, sırf araba benim diye "yok çok iyi yol tutuyor, yok az yakıyor, yok kaliteli" falan diye savunmak aciziyetten başka birşey değildir. Araç kötü, diğer Alman rakipleriyle arasında At-Eşek ilişkisi kadar fark var, ne oldu bunu söyledim diye şimdi bir tarafım mı eksildi?

    Size soruyorum şimdi, Japon kullanıyorsunuz diye tüm uzakdoğulu araçları göklere çıkarmak zorunda mısınız?

    Hala sorunsuzluk muhabbeti yapıyorsunuz, bugün Dünya üzerinde en çok adette aracı geri çağırmak zorunda kalan marka Toyota'dır. Bu nasıl sorunsuzluk ?

    Bugün Dünya'nın heryerinde otomobil satabilen uzakdoğu firmaları Avrupa'da neden bocalıyorlar?
    Burda açıkssözlü iseniz vereceğiniz cevap : "Avrupalıların standartları ve kalitesi yüksek, uzakdoğuluların daha bu kaliteyi yakalamak için çok yolları var" olur.
    Yok körükörüne Japon fanatiği iseniz cevap : " Tüm dünyaya satıyorlar zaten, Avrupa'ya girmek için kasmıyorlar" olur.

    Halbuki herkes bilir ki , tüm uzakdoğulu firmalar yıllardır Avrupa pazarında varlık gösterebilmek için her yolu denemektedirler, fabrika kurmaktan tutun, Alman markalarının designerlerini deli maaşlarla işe almaya kadar..

    Benden bu kadar, şu mübarek günde bu kadar uyarı bile inanın kimsenin kimseye yapmayacağı iyilikti Hyundai düşünen biri için, kıymetini bilin ya da bilmeyin Allah işinizi rastgetirsin.


    öncelikle ben sizin astra sahibi olduğunuzu bile bilmiyordum tamamı ile tesadüf olmuş.. ayrıca japon araçları avrupada satamıyor neden biliyormusunz ?? kalite ile alakası yok. bir alman neden japon araba alsın yerli arabası var iken ?? passat bir accord ile eş değerdedir gözümde ne fazla ne eksik bir alman tabiki gideer passat alır milli ekonomiye yardım amaçlı.. bir italyanın alfa 159u vardır italyada lüks lancia sedanı vardır milli ekonomiye yardım amaçlı gider italyan aracı alır.. fransa renault kaynar peugeot kaynar ama fransız araçları kalitesizdirr.. gördünüzmü.. adamlar milli ekonomiye yardım amaçlı ve kendi gururlarından dolayı kendi ülkelerinin araçlarına biniyorlar kalitesiz olsa bile.. mazda'da japonyada en çok satan araçtır, rusya japon arabası doludur, amerika japon arabası doludur.. toyota dünyanın en çok satan firmasıdır.. eğer japon fanatikliği yapsaydım alman araçlarını yerden yere vururdum.. demek istediğim '' japon araçları günümüzde kesinlikle alman araçlarından eksik değillerdir ve motor teknolojilerini hep japonlar bulur. örneğimi de verdim önceki yazıda.. avruupada japonlar tutulmaz çünkü her avrupa ülkesinin kendi aracı vardır.. türkiyede şahin kalitesinde d segmenti araç yapılsa o araç satış listesinde 1. olur çünkü normal olarak her türk kendi ekonomisine yardım edecektir.. hatta hükümetin kurları yüksekte tutmasının sebeplerinden biri de budur.. avrupa araçlarına zam getirip, yerli üretim araçlara teşvik etmek insanı. sayıları her ne kadar az olsada yerli üretimin..) japon fanatikliği gibi bir amacım kesinlikle yok.. fanatiklik yapan adam sebep veremez ama ben her düşüncemin sebebini de arkaya yazıyorum ama tekrar söylüyorum astra sahibi olduğunuzdan haberim bile yoktu astraya daha önce binmiş olduğum için astra örneğini verdim




  • Ayrıca japon araçlarının dizeli az onunda etkisi var avrupada satmamasının bence. Mesela lexusun dizeli yok ab de dizeller çok satılıyor bildiğim kadarıyla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 24 Ağustos 2011; 19:30:53 >
  • Ohoooo sol şeridin yeni hakimi gelmiş (:

    Bunu alana yanında 5 yıllık rot balans kuponu hediye (:
  • İnsideline haber editörü Kelly Topeke'den size bir haber var;

    "Our Hyundai Sonata is pulling left. Hard.

    Time for an alignment.

    Kelly Toepke, News Editor @ 13,365 miles"

    Kendisi Sonata'nın uzun dönem testini yapıyor.

    Saygılarımla...

    http://blogs.insideline.com/roadtests/2011/01/2011-hyundai-sonata-all-the-time-left.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eac

    Ohoooo sol şeridin yeni hakimi gelmiş (:

    Bunu alana yanında 5 yıllık rot balans kuponu hediye (:


  • Şeklen ve şemalen güzel,motor seçenekleri,iç tasarımı ve fiyat politikası önemli...
  • Farlar ve konsol tasarımı Ford Fiesta..

    Nefret ediyorum şu tipten, şu tasarımdan.. Aksine çoğaldıkça çoğalıyor kopyaları..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EPICA

    84.000 fiyat yurtdışı fiyatı mı?Ülkemize kaça gelir bilinmez.
    Ayrıca ülkemizde kimse Hyundai'ye 80 bin vermez,en azından ben vermem,bir de S60 gibi bir araç varken.


    80.000 tl'mi oha ya bu hyundai'yi anlamıyorum güzelim sonata'nın fiyatınıda şişirdiler şişirdiler kimse alamadı bende alamadım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eac

    Ohoooo sol şeridin yeni hakimi gelmiş (:

    Bunu alana yanında 5 yıllık rot balans kuponu hediye (:


    Sol şeridin yeni hakimi
  • Gelen sallamis giden sallamis:) Amerikada yasamasam vay bea Hyundai e bak diyecem.Luks kabul ediliyormus, etraf Genesis doluymus falan. Hyundai son zamanalrda atakata falan luks falan goruldugu yok ayrica Genesis tek tuk var ortada. Sebebi de sudur ki Bmw , Mercedes gibi araclari alanlar sadece kalitesi icin almiyor marka imaji, statu sembolu olmasi da isin icine giriyor. 35 bin dolara Hyundai aldim Bmw den daha iyi ama deseniz de Bmw`nin yarisi kadar prestijiniz olmaz. Hatta enayi damgasi yiyebilirsiniz.

    Bir de diger taraf var Hyundai cok kotuymus anca Cin arabasini gecermis falan. Bence su an Hyundai`nin tek eksigi uzun donem dayanikliliginin daha kanitlanmamis olmasi. Bugun hem Tiguan, hem IX35 surdum, aralarinda bariz bir fark yok gercekten, alacak olsam hangisi ucuzsa onu alirim. Hatta ic mekan kalitesinde Hyundai Tiguandan iyi diyebilirim. (Tiguan Amerikan versiyon belki turkiyede malzeme kalitesi farkli olabilir.) Tasarim gorecelidir tabii ki ama Hyundai`nin daha siradisi ve ozgun bir tasarimi oldugu da kesin. Simdi satilan araclardan musteriler 4-5 sene sonra memnunsa Hyundai Japon markalarini geride birakbilecek potansiyele sahip.

    Konu Astra konusu olmasa da Astra ile ilgili olan yorumlar icin tek bir sey diyebiliyorum, sanirim sizin aracta sorun var. suspansiyonla ilgili bir sey olabilir, 4 yil Astra kullandim ve yol tutus konusunda gercekten cok iyi. Dergilerde, testlerde falan da hep ayni sey yaziyor. Direksiyon sert ona diyecek bir sey yok ama o sekilde seven de cok insan var. Ben cok arac degistirdim Astradan sonra o direksiyondan aldigim keyifi ancak bmw de bulabildim.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.