Şimdi Ara

Yeni Kia EV3'ün ipucu görselleri paylaşıldı: 23 Mayıs'ta tanıtılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni Kia EV3'ün ipucu görselleri paylaşıldı: 23 Mayıs'ta tanıtılacak
    Kia EV3, yaklaşık altı ay önce konsept formunda görücüye çıkarılmıştı. Koreli üreticinin konsept ve seri üretim versiyonları arasında çok fazla değişiklik yapmadığını büyük elektrikli SUV modeli EV9'dan biliyoruz. Bu bilgiye ek olarak, marka tarafından bugün paylaşılan ipucu görselleri de bu fikri güçlendiriyor.



    Ailenin diğer üyeleri gibi markanın yeni tasarım dilini kullanacak olan Kia EV3'ün tasarımı yüzde 90 oranında konseptteki gibi olacak. Markanın sadece kapı kollarının eklenmesi (konseptte yoktu), kameralar yerine geleneksel yan aynalar, farklı jant tasarımları ve tamponlarda yapacağı ufak değişikliklerle karşımıza çıkmasını bekliyoruz.



    Yeni Kia EV3, Hyundai Motor Grubu'nun elektrikli araçlar için geliştirdiği E-GMP platformunu kullanacak ancak EV6 ve EV9'da bulunan 800V elektrik mimarisine sahip olması beklenmiyor. Ailenin en küçük üyesi, biraz daha maliyet odaklı olacağından tıpkı EV5 gibi sadece 400V'luk batarya ile gelecek.



    Yeni Kia EV3'ün ipucu görselleri paylaşıldı: 23 Mayıs'ta tanıtılacak
    Bu da hızlı şarj sürelerinin büyük modellere göre biraz daha yavaş olması anlamına geliyor. Örneğin; 800V mimariye sahip EV6'daki bataryanın %10-80 dolum süresi 18 dakika iken EV5'te %30-80 dolum süresi 27 dakika olarak karşımıza çıkıyor.



    Ayrıca Bkz.Apple, elektrikli otomobil üreticisi Rivian ile ortaklık kurabilir



    58 ve 77 kWsa kapasiteye sahip batarya seçenekleriyle satışa sunulması beklenen yeni Kia EV3'ün giriş seviyesinde tek motor, üst versiyonlarda ise dört tekerlekten çekiş özelliği sunan çift motor konfigürasyonları sunulacak. Daha fazla bilgiyi 23 Mayıs'taki dijital dünya lansmanında öğreneceğiz.





    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Yeni Kia EV3'ün ipucu görselleri paylaşıldı: 23 Mayıs'ta tanıtılacak
    Yeni Kia EV3'ün ipucu görselleri paylaşıldı: 23 Mayıs'ta tanıtılacak
    Yeni Kia EV3'ün ipucu görselleri paylaşıldı: 23 Mayıs'ta tanıtılacak









  • Ben beğendim, günümüze uygun bir tasarım

  • 800V olmadıktan sonra yüksek şarj süreleri ile uzun yola çıkılmaz ve elektrikli araç piyasasında bu araçlar hep ikinci araç olarak kalırlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt

    Bayramda uzun yola çıktık. Bir sorun da yaşamadık. Yaklaşık 3 saatlik sürüşün (%90'dan-%20 ye kadar) ardından 30 dakika şarj molası yeterli oldu. Tabii ki benzinli-dizel/LPG'li araçlar gibi yolda kafana göre takılalım olayı olmaz. Biraz daha planlı seyahat etmek gerekiyor: güzergah üzerinde nerelerde şarj istasyonu var; biri olmazsa öteki ne kadar mesafededir gibi... Gerçi bu planlamayı elektrikli otomobiller yapıyor ama onu bile kullanmak için belli oranda bir farkındalık gerekiyor. Uzun yolda çok nadir de olsa (bir elin parmaklarını geçmez) benzinim bitti bitecek halde ufukta akaryakıt istasyonu gözlediğim de olmuştur.

    Sorun yok. 400 veya 800, şu batarya veya bu batarya, gelecek elektrikte.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.