Şimdi Ara

Yeni Klima Alacaklar için MONTAJ bilgilendirmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu forumda klima için çok dolaştım.Her türlü klimayı inceledim bana en uygun fiyat/performans olarak baymak elegant plus 12000 olduğuna kanaat getirip geçen hafta siparişi verdim.Dün yani 28 haziranda montaj için geldiler.

    Klima vakum olayının yapılması gerektiğini forumlarda okumuştum.Gelen servise söylediğimde vakum yapacakmısınız diye,hayır vakum yapmıyoruz süpürme yapıyoruz demişti.İçindeki nemi almak için felan dedi.Benimde çok bilgim yok herhalde öyledir diyip.Servisi izlemeye başladım.Dış ünitenin bir vanasını açarak gaz salarak fısss yaptırdılar ve montajı bitirdiler.Servis kağıdı imzaladım.Neyse servisçileri gönderdikten sonra.

    Şu garanti süresini bi teyit etmek için servis formuna bakayım dedim problem yok 5 yıl garanti gözüküyor.Ama servis yorumu bölümüne baktığımda yazılanlar şöyle id ;

    Tüketicinin istediği yere iç ve dış ünitenin montajı yapıldı.Cihaz 30 dk vakumlandı.Kullanım ve bakım bilgisi verildi.Çalışır sağlam teslim edildi.

    Hem vakum yapmıyacağız diyip hemde servis formuna vakumlandı yazıp bana imzalatmışlar anlıyacağınız.Hemen servisi aradım açmadılar.Baymak müşteri hizmeletlerine durumu bildirdim şikayet kaydı oluşturdular.

    Anlıyacağınız madem vakumlama olayı önemli diğer yerlerde araştırdığım kadarını söylüyorum.Yani servisin yapması gerekn birşey olduğu zaten servis yorumunda yazmasından belli.Ona rağmen yapmayıp da hemde servis formuna yapıldı diye yazmak üç kağıtçılık değildir de nedir?

    BURADAN söylemek istediğim her yerde peynir ekmek gibi klima satılıyor.Yeni alacakların montajı yakından takip etmeleri ve eğer vakum yapılmazsa kesinlikle servis formunu imzalamamanızdır.

    Eğer daha önce görseydim emin olun formu imzalamazdım.Haa klimaya gelirsek bir sorunum yok soğutuyor sessiz çalışıyor ama.Vakum olayı eğer yapmayıp yazmasaydı yine kafama takılmazdı.Ama hem bu işlemi yapmayıp yaptı gibi gösterdikleri için olay kafama takıldı.Ve şikayet ettim.Süreci bekliyorum.Yeni alacak olan arkadaşlar bu duruma biraz dikkat etsinler.







  • Elimizden geldiğince buradan uyarmaya çalışıyoruz lakin elbette bu tatsız olaylar hele ki yüksek sezon olan günümüz koşullarında maalesef sürekli yaşanıyor. Elbette yaptıkları doğru değil, süpürme denen yöntem içerideki mevcut havayı ve nemi dışarı atsa da bu ASLA bir vakum etkisi değildir.
    Klimanız çatlayıp patlayacak mı? hayır bir şey olmayacak, ömründen yitirecek mi? hayır yitirmeyecek. lakin bu işin uzmanları ''Bu iş yapılmalı'' diyorsa bir bildikleri var elbette, yağın köpüklenmemesi, oksijen ile irtibat sağlamaması özeliğini yitirmemesi vs vs. performansa etkisi nedir? Fabrika ortamında tespit edilebilecek düzeyde düşük olur ancak klima gibi uzun vadeli kullanımı olan ürün guruplarında çok uzun vadede etkisi hissedilecek seviyededir.

    Bir eleştirim de size, Milletçe kötü bir alışkanlığımızdır ki imzayı atıp sonra okuyoruz maalesef

    İyi günlerde kullanınız klimanızı.




  • vakum ne ya elemanlar geldi taktı gitti. elektirikçiye para verdim bir de sigortaydı kabloydu derken
  • Hocam hemen döndüğün için çok teşekkür ediyorum, evet hocam diğer sitelerde vakum hakkında okuduklarım da sizin söylediklerinizle paralel.Uzun vadede etkisi gözükebilir diyorlar vakum hakkında.

    Eleştiri konusunda çok haklısınız diyecek birşeyim yok maalesef zaten tek çekincem servis formunda imzamın olması.En azından bu olay yeni alacak arkadaşlara uyarı mahiyetinde olur.

    Tşk ediyorum.Süreç önüme ne getirir bilinmez şikayet kaydının sonuçları ne olur.Tekrar vakumlama için gelseler bile çalıştıktan sonra yapılan bir vakum ne derece önemli olur bilinmez ama bende bekliyorum.
  • PaşaKeyfim kullanıcısına yanıt
    Her ne kadar forumlarda, ''vakumsuz bir kere çalışınca dönüşü olmaz, buz parçaları kompresörü bozar'' gibi şehir efsaneleri dolaşsa da teknik olarak zaten bu mümkün değildir hocam, arıza ve bozulmaya ilişkin efsaneleri bir kenara bırakalım geriye sadece performans sorunu kalır. bu da aslında arkadaşların montaj yöntemine göre çok çok hayati önemi olan bir şey olmasa da elbette ki ''doğrusu yapılmasıdır'' mantığı ile sizde uygulanacak yöntem, sistemdeki gazın tamamen boşaltılması ve bu sefer vakum yaptıktan sonra (manometreli vakum, süreli değil) gramınca gaz vermektir hocam. bundan sonraki süreci bu şekilde takip edebilirsiniz.

    Peki ben olsam ne yapardım? zaten 5 yıldır vakumsuz ve ilave 410 gazlı klima kullanan birisi olarak hiç bir şey yapmazdım. bakınız benim yaptığım doğrusu değil zira ben kendi malım olan klimada tüm fabrika verileri doğrultusunda aklıma gelen her türlü testi yapıyorum bu nedenle önemsemiyorum. sadece bilmenizi isterim ki vakumsuz ve ilave 410 gazlı 18000BTU klimamada şu an üfleme derecesi (çıkış üfleme derecesi) 7.2 yi göstermektedir




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.